tEskimko 0 Napisano Jun 22, 2016 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT660Z '08 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Da li neko slučajno ima jednu ili par žbica na prodaju, nove ili polovne ne biram, naravno za XT660Z '08. a mislim i da je tocak na XT660R isti. U Plattneru prodaju samo ceo set, koji mi je nepotreban a i preskup u ovom trenutku. Ili ako može neka preporuka za majstora koji bi mogao to da mi napravi po uzoru. Dobro bi došla i preporuka za majstora koji zateže žbice i centrira točak, eventualno kada nađem žbice trebaće mi Čitah po forumu da je Peter Pan iz Temerina glavni za ovakve probleme ali nažalost nisam uspeo da stupim u kontakt sa njim a danas sam negde pročitao da se čovek odselio iz Srbije. Tako da svaka preporuka dobro došla jer sam upao u ćorsokak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 672 Napisano Jun 23, 2016 Drug član, 1126 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktiraj Djuntu sa foruma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tEskimko 0 Napisano Jun 23, 2016 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT660Z '08 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam, ali ni njemu ne rastu zbice na drvetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 672 Napisano Jun 24, 2016 Drug član, 1126 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne rastu nikome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4226 Napisano Jul 1, 2016 Ne silazi, 6586 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktiraj Djuntu sa foruma... Jesam, ali ni njemu ne rastu zbice na drvetu Izvini, bar po imenu se ne sećam da smo razgovarali, a ni ne trudim se više da pamtim il beležim telefone, pogotovu kad je pitanje, "samo jedna žica". Ovde imaš svežu problematiku: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/113888-zice-zadnjeg-tocka-za-afriku/?p=1855034 Ima mojih navoda po forumu, moraću da napravim sabranu temu jednom. Ukratko, kad pukne jedna ili više žica, a nije to uzrokovano nekim veoma jakim udarcem, kad obično i sam obruč pretrpi odmah vidljivu deformaciju, razlog je skoncentrisana nekontrolisana napetost unutar konstrukcije, preiopterećena tačka ili zona, tad je dovoljna i veoma mala sila kao što je recimo prelazak preko male neravnine, pa da dođe do prekoračenja izdržljivosti, jednako se dešava i na mestima koja su potuno suprotna, prelabave žice, koje previše žvaću i vremenom dolazi do zamora materijala i kidanja uslovno iz čista mira. Da bi točak bio ispravan, znači bezbedan pre svega, potom da obezbedi tačan i uvek isti odziv od podloge, i na kraju trajan, potreban je pun servis a ne čuveno, samo jedna, il par, žica da se zategne, to jednostavno ne može tako, tj. može al ne valja i dešava se što se dešava. Točak traži intervalni servis kao i bilo koji sklop, malo poznato, ne uobičajeno,...pa razumem, ne stoji decidirano u manualima osim onako uzgred, prekontrolisati hod levo desno i gore dole, blabla, a ovo je jedino uputstvo gde je jasno definisano obavezno održavanje točka, u pitanju je Yamaha HT1200Z, Super Tenera, točkovi od tog motora su naj ne solidniji po mom iskustvu, čak gori od prednjeg na KTM-u i BMW-u F 800 GS, jednostavno moraju da se održavaju jer inače pord fizičke štete koja koja se redovno javlja, može biti i pogubno po glavu, na dnu fabričke liste jasno stoji : 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...