Zhorz 2 Napisano Jun 19, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Jer neko probao(sigurno jeste) da stavi da mu se ventilator na hladnjaku ukljuci na dugmence? a pritom da ako se ne ukljuci na dugme da se on sam ukljuci kad dostigne temperaturu za to?Guzva velika toplo jbg greje se motor kad se ide kreni stani.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 255 Napisano Jun 19, 2016 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Postavio sam dugme za rucno ukljucivanje ventilatora cim sam kupio motor, to mi je bilo prvo sto sam uradio. Razlog je voznja u grupi na defileu po gradu, mnogo manje se greje. Slobodno montiraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Jun 19, 2016 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije bolje kad motor sam pali ventilator kad mu je potrebno, nego da mi palimo kad mi mislimo da mu teba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 255 Napisano Jun 19, 2016 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Nije pitanje bilo dali je i sta je bolje, nego dali je neko ugradjivao. Ja sam podelio moje iskustvo i razlog zbog kojeg sam prezadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zhorz 2 Napisano Jun 19, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan ma to ti je ono npr... dodjes do bg-a vidis guzvu odma ukljucis i ne mislis.. i onako bi ga on ukljucio.. moze malo objasnjenje kako kako da se poveze? a da pritom naravno ako ga ja ne ukljucim da se sam upali to je jako bitno. ili cu jbg da izbunarim sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zhorz 2 Napisano Jun 19, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan ma to ti je ono npr... dodjes do bg-a vidis guzvu odma ukljucis i ne mislis.. i onako bi ga on ukljucio al malo kasnije zato bolje prekidac i odma krece hladjenje.. moze malo objasnjenje kako kako da se poveze? a da pritom naravno ako ga ja ne ukljucim da se sam upali to je jako bitno. ili cu jbg da izbunarim sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Jun 19, 2016 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kod mene povezao da upalim sam na dugme ali moze i on sam da se pali. Nadjes termoprekidac na hladnjaku i na njemu ima dve zice, naravno njihovim prespajanjem palis ventilator. Tako da prosto na te zice zalemis jos po jednu i povezes na prekidac i mozes da palis ventilator kad hoces a termoprekidac ce i dalje biti u funkciji i palice ventilator kad treba. Kod mene na skuteru je termoprekidac u funkciji ali pali po meni dosta kasno, i po raznim forumima sam video da se dosta ljudi zale da kasno pali i onda lepo imam dugme i ako vozim po nekoj guzvi po gradu na 40 stepeni lepo upalim ventilator i ne mislim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Jun 19, 2016 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako je termoprekidac ispravan onda je dodavanje prekidaca potpuno nepotrebno, mada ako neko voli da ima i to, svakako ne skodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 19, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam za to da sve bude ispravno i tako se izbegnu improvizacije. Zašto bi ventilator radio ako termostatom to nije zahtevano? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 19, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Kad neđe ostaneš zato što je termoprekidač zabagovao džabe ti sva filozofija "samo neka je ispravno". Meni je jednom tiltovao, ne znam zašto, poslje sam dodao paralelno prekidač i bio miran. U defileu ga upalim malo ranije, čisto da mi se sporije penje temperatura, inače stoji tu za ne daj bože, termoprekidač radi svoj posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 19, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Razumem i tu logiku, ali prema njoj treba dodati paralelne prekidače na bar još nekoliko mesta, npr. prekidač bočne nožice jer ako otkaže, ostajemo gde smo, zatim prekidač kvačila jer kad prvi put motor ugasimo više nema paljenja, glavni rele itd. Verujem da ima još puno mesta koja mogu otkazati, ali ih ne možemo sve duplirati i 100% se obezbediti. Što se tiče temperature u vožnji u grupi i sl. isto mu dođe. Termoprekidač će hladiti koliko treba, bez obzira da li je uključen i taj dodatni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zhorz 2 Napisano Jun 20, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno.. al ako se ranije upali tako ce i temperatura manja biti. kao sto je kolega rekao gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Jun 20, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Ugrađivao sam ja na TDM 850 i 900. Kad ugradim ručnu kontrolu ventilatora i crash barove, tek tada mogu da vozim motor opušteno i bez straha. Na 850 nisam ugrađivao relej pa mi je prekidač 2 puta crkavao jer je preuzimao celokupno opterećenje. Na 900 sam ugradio i relej, ugradio kvalitetniji prekidač iz LOUIS-a i ne mislim više o tome. Na defileu u Šapcu 10 motora prokuvalo, meni temperatura na pola sve vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Jun 20, 2016 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tih 10 motora je prokuva zato što su bili neispravni (termostat ili termoprwkidac) a ne zato što nisu imali ručni prekidač 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jun 20, 2016 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Nema to veze sa ispravnoscu tj. neispravnoscu motora. Ja sam na Thundercat-u ugradio prekidac iz razloga sto kad se penjem duze na neki prevoj sa saputnikom, 3 puna kofera i tank torbom. Ako vozite motor od 600ccm tako napakovan sa stvarima moracete da vozite 1-2 brzina i da ga izvlacite na vise obrtaja. Motor ce podici temperaturu do 105-107 stepeni, sto je granica za paljenje ventilatora kod TCat-a. Po meni je to prilicno kasno, jer je agregat dosta vruc i teze ce ga ohladiti ventilator, a i kad se ukljuci duva vreo vazduh po nogama. Tako da kad temp dostigne 80 stepeni, lepo ukljucim prekidac, i do vrha ga drzi na 80 stepeni. Kad dodjem do gore iskljucim ga i to je jedini razlog ugradjivanja prekidaca kod mene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4246 Napisano Jun 20, 2016 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor nikada nije prokuvao,a nemam prekidač. Ček,ček ,pa kod mene nema ni ventilator! Pa moj motor nema ni 'ladnjak.... Kukuuuu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Jun 20, 2016 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema to veze sa ispravnoscu tj. neispravnoscu motora. Ja sam na Thundercat-u ugradio prekidac iz razloga sto kad se penjem duze na neki prevoj sa saputnikom, 3 puna kofera i tank torbom. Ako vozite motor od 600ccm tako napakovan sa stvarima moracete da vozite 1-2 brzina i da ga izvlacite na vise obrtaja. Motor ce podici temperaturu do 105-107 stepeni, sto je granica za paljenje ventilatora kod TCat-a. Po meni je to prilicno kasno, jer je agregat dosta vruc i teze ce ga ohladiti ventilator, a i kad se ukljuci duva vreo vazduh po nogama. Tako da kad temp dostigne 80 stepeni, lepo ukljucim prekidac, i do vrha ga drzi na 80 stepeni. Kad dodjem do gore iskljucim ga i to je jedini razlog ugradjivanja prekidaca kod mene. I ja isto ovako razmisljam i pokazalo se delotvorno u praksi jer jednostavno ventilator nekada ne moze da postigne zbog uslova puta, opterecenja vozila, namene vozila za takav deo puta i uslove, spoljasnjih uslova i temperature, ako ga ne ukljucis ranije i smatram da nije lose imati prekidac i na ful ispravnom vozilu a tek na malo starijem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Jun 20, 2016 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan I ja ga upalim kad vidim da je neki duzi uspon. Po meni prilicno korisna stvar a lako i brzo se ugradjuje i svako moze da uradi sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jun 20, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Glupi japanski inzenjeri..takve motore prave a ne znaju napraviti kada da se upali ventilator 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 20, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Zato smo mi pametni pa sve njihove greške jevtino ispravimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Jun 20, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Tih 10 motora je prokuva zato što su bili neispravni (termostat ili termoprwkidac) a ne zato što nisu imali ručni prekidač Što je i logično, naravno. Ali da su imali prekidač, ne bi im temperatura ni došla do kritične tačke i samim tim ne bi prokuvali. Niko od nas ne zna kada termostat i termodavač mogu da otkažu, ali to može da se spreči ugradnjom ručne komande ventilatora i kada su teški uslovi eksploatacije, stisneš dugmence i ne brineš. U normalnoj vožnji, temperatura je 40-60 stepeni, tada ne treba ni automatska ni ručna komanda ventilatora. Ovo naravno ne važi za one koji imaju šesto čulo kada će im nešto otkazati pa onda ovakve stvari smatraju glupim. Ja imam odlčno iskustvo sa ovim, i svaki sledeći moj motor će to posedovati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Jun 20, 2016 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ispravnoj i odrzavanoj masini to ne treba. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zhorz 2 Napisano Jun 20, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ispravnoj i odrzavanoj masini to ne treba. Dzaba ispravna masina moze lako da bude neispravna ako dodje u crveno na duzi period.. kad je guzva teska pandru na svakom cosku ne mozes da ga malo razvuces a 1000 kubika r1 poznat po tome da se greje.. Ni meni nebi trebao kad bi vozio neku manju kubikazu il tako nesto(Mada i 600 kubika ume da uzari kad je spic i 40+ napolju stepeni. al ovako nije lose imati nece nista da mu skodi a daje ti kontrolu da ga ukljucis kad ti to hoces... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Jun 20, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan A i ko još gaji prekidač na ćopavoj. Od toga samo gremlini i fantomi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Jun 20, 2016 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Ako razmisljas sta moze da crkne onda zakacis prikolicu (plocice,sajle creva,gorivo,termo prekidac,guma) i ne brines. Ili zoves pomoc ako se ne daj boze nesto ukvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...