Pustolov 1125 Napisano Jun 7, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan U Prevezi smo večerali, Lefkada je blizu, brzo nalazimo prethodno rezervisan smeštaj u Nikiani. Plan je da par kišnih dana odmorimo na Lefkadi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 7, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Motor je u dvorištu, vidimo ga sa terase. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 7, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 7, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Malo - malo, pa ne pada kiša... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 8, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Šetamo po malom gradiću, između dve kiše.Grci se, vrlo lagano, pripremaju za sezonu, a nama je odmor bio preko potreban... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Jun 8, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan To sa gorivom moze da bude I nesto drugo. Ako je gorivo sipao radnik na pumpi desava se da gurne cev pistolja do kraja I da ti nesipa pun rezervoar. To su mi uradili dva puta u Albaniji. Nakon prvog takvog tankanja iznenadio sam se koliko sam drugi put natankovao. Nakon drugog takvog tankovanja gurnuo je pistol I nalio samo 5 litara (nakon 200km) neverovatno. Pogledam u rezevoar I vidim da nije napunjen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 8, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan To sa gorivom moze da bude I nesto drugo. Ako je gorivo sipao radnik na pumpi desava se da gurne cev pistolja do kraja I da ti nesipa pun rezervoar. To su mi uradili dva puta u Albaniji. Nakon prvog takvog tankanja iznenadio sam se koliko sam drugi put natankovao. Nakon drugog takvog tankovanja gurnuo je pistol I nalio samo 5 litara (nakon 200km) neverovatno. Pogledam u rezevoar I vidim da nije napunjen. Nije to bio slučaj. Ja uvek kontrolišem tankovanje, i sipam dok ne počne da preliva onaj unutrašnji graničnik. I sad sam gledao, i tražio da doliva dokle god je moglo..: Uvek stane i po pet Litara više (zapremina 22 L) od onog što bi pumpadžija natočio. A sa druge strane mi je čudno da je motor normalno išao ako gorivo nije dobro..... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 8, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 8, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Narednog dana kiša malo jenjava i mi krećemo motorom do Nidrija. Nikiana je u tom smilu idelano locirana - između tog i drugog najvećeg mesta na (polu)ostrvu - Lefkasa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 9, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Gornja slika je spomenik Aristotelu Onazisu, koji je na obližnjem, svom privatnom ostrvu, u pravoslavnoj crkvi koju je sam sazidao, oženio udovicu američkog predsednika, dok je najveća operska diva tog vremena je bila očajna zbog njega.... Stvarno nema dalje! RESPECT! Ostrvo je raj nalik na Brione, a on nije bio vlasnik države za razliku od svetog Josipa radnika, malog Jože - sve je plaćao svojim novcem. Godinama posle njegove smrti bilo je u vlasništvu njegove ćerke, i 30-ak ljudi je radilo na održavanju ostrva koje praktično niko nije koristo, iz čistog pijeteta prema Onazisu. Pre nekoliko godina, čuo sam da je prodato ruskom tajkunu, kada sam primetio i živu aktivnost oko i na ostrvu: jahte, helikopteri..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 9, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na putopisu! Nego, niko da pohvali suvozačicu. Čestitam i njoj na izgledu, fotografijama i izdržljivosti na ovolikom putovanju! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 9, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na putopisu! Nego, niko da pohvali suvozačicu. Čestitam i njoj na izgledu, fotografijama i izdržljivosti na ovolikom putovanju! Hvala! Suvozačica je prošla ozbiljan test sa najvišom ocenom. Prevazišla je očekivanja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 9, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je sezona u jeku, a Lefkada česta odrednica srpskih turista, evo jednog mog pupopisa od pre 3 godine: Jednodnevno motorisanje na Lefkadi Ostrvo je pređeno temeljno, svaki Km obale..... Na znam zašto ovo kačim, ali možda nekom i pomogne, čak i ako se ide bez motora.... U svakom slučaju, ne može da škodi. A sve što ne škodi - pomaže! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 9, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno je na Lefkadi u toku renoviranje luke u Vasilikiju, tako da sve skele kreću iz Nidrija. Ali niko ne zna tačan "red vožnje", onaj ne Internetu je nepouzdan jednako kao i ovaj zalepljen na kućici u luci. Jedina koliko - toliko pouzdana informacija je u toj kućici, koja radi samo par sati pre polaska.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 9, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan U Nidriju, kao što smo ranije pisali, srećemo putopisca sa ovog Foruma - SheLLeta. Pratili smo njegov putopis, jer smo išli sličnom rutom, međutim ja sam mislio da je negde ispred nas, kad ono - sretosmo se i upoznasmo. SheLLe je vedar i duhovit čovek. Za kratko vreme u Nidriju, on poznaje pola grada, pa i nas upoznaje sa lokalcima.... Ispričali smo se kao da se odavno znamo, razmenili iskustva i informacije. Bili smo u kontaktu tokom čitavog puta, a i kod kuće se čujemo i vidimo... Lepo je kad na putu stekneš prijatelja. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHeLLe 850 Napisano Jun 10, 2016 Zainteresovan, 698 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha fz6r Prijavi odgovor kao problematičan Reci su suvisne sa moje strane, Dejo ti si vec sve kazao. Steta sto nije bilo malo vise vremena. A sto se mene tice i lefkade bolje da nisam ni otisao tamo, umalo glavu ne izgubih kad bolje razmislim. No sve je to neka sudbina od koje se ne moze pobeci Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tataenozec 72 Napisano Jun 10, 2016 Svrati ponekad, 137 postova Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Ništa bez Bugarke Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 10, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Slučajno se zadesila tu, a SHeLLe-tu milooo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 11, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Prognoza je pokazivala da na Lefkadi treba da ostanemo 3 noći , da bismo izbegli kišu. To nam je delovalo previše. Međutim, baš nam je „leglo“, odmor nam je bio neophodan. Spavali smo danju i noću, i po malo se „švrćkali“.... Prava mera! Doduše, da nije bilo kiše, to je planirano da se radi na plažama Kefalonije, ali ne može sve da se isplanira.... Ruta nas dalje vodi ka jugu Peloponezu. Sad je pitanje, da li ići ranije planiranim putem, preko Kefalonije, ili, s obziroma na činjenicu da je taj deo puta prilično dugačak i da se nema vremena za noć na tom ostrvu – da Kefaloniju preskočimo u potpunosti. Meni se ide tim putem, koji je i kraći, mada me i vuku krivine na putu od Lefkade do mosta preko Korinta (a i most smo hteli da vidimo). Ako bismo prešli Kefaloniju, išli bismo na Kyllini na Peloponezu, iz Porosa, i izašli odmah ispod Olimpije, te zaobišli veliku Patru. Izbor nije bio toliko težak s obzirom na nepouzdanost reda „vožnje“ grčkih skeledžija, a i zbog toga što bismo na Peloponezu bili tek oko 6 popodne, pod uslovom da sve bude idealno. Znači, grad Lefkas, pa na istok u kopno, i kroz brda na jug, ka Korintu. Odmah stajemo u Lekasu, šetamo, slikamo i doručkujemo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Jun 11, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Eto sunca, eto sunca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Jun 11, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno je na Lefkadi u toku renoviranje luke u Vasilikiju, tako da sve skele kreću iz Nidrija. Ali niko ne zna tačan "red vožnje", onaj ne Internetu je nepouzdan jednako kao i ovaj zalepljen na kućici u luci. Jedina koliko - toliko pouzdana informacija je u toj kućici, koja radi samo par sati pre polaska.... To prakticno znaci da samo pozivom na dole rukom upisani tel. broj mogu da se dobiju informacije. Ovo je bilo samo za Maj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHeLLe 850 Napisano Jun 11, 2016 Zainteresovan, 698 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha fz6r Prijavi odgovor kao problematičan Mogu ja da ti sredim preko veze informaciju Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 11, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno je na Lefkadi u toku renoviranje luke u Vasilikiju, tako da sve skele kreću iz Nidrija. Ali niko ne zna tačan "red vožnje", onaj ne Internetu je nepouzdan jednako kao i ovaj zalepljen na kućici u luci. Jedina koliko - toliko pouzdana informacija je u toj kućici, koja radi samo par sati pre polaska.... To prakticno znaci da samo pozivom na dole rukom upisani tel. broj mogu da se dobiju informacije. Ovo je bilo samo za Maj. Da, jedino telefonom, zato sam i okačio ovo. Ali ako želiš da budeš siguran, okreni SheLLeta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 11, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Put je, čim krene u brda – fantazija! Puno lepih, predvidljivih krivina, bez iznenađenja. Asfalt star, ali rapav, za razliku od tipično grčkog – „ispoliranog“ i klizavog, i bez rupa. Prolazi se pored dva jezera. Stajemo kod jednog, u lepoj varošici, kod skupine HD „sekte“, na kafu. Jedan par vozi kera u otvorenom top caseu, a sa njima je i čudan custom primerak. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 11, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...