Jump to content

Moto Zajednica

Od Tirane do nirvane

Recommended Posts

• Политички некоректан, 858 postova
  • Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven

U Prevezi smo večerali, Lefkada je blizu, brzo nalazimo prethodno rezervisan smeštaj u Nikiani.

Plan je da par kišnih dana odmorimo na Lefkadi.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Šetamo po malom gradiću, između dve kiše.Grci se, vrlo lagano, pripremaju za sezonu, a nama je odmor bio preko potreban...

IMG_7246.jpg

IMG_7249.jpg

IMG_7251.jpg

IMG_7253.jpg

• Podržavam 2

• Drug član, 2106 postova
  • Motocikl: V-Strom 1050 XT

To sa gorivom moze da bude I nesto drugo.

Ako je gorivo sipao radnik na pumpi desava se da gurne cev pistolja do kraja I da ti nesipa pun rezervoar. To su mi uradili dva puta u Albaniji. Nakon prvog takvog tankanja iznenadio sam se koliko sam drugi put natankovao. Nakon drugog takvog tankovanja gurnuo je pistol I nalio samo 5 litara (nakon 200km) neverovatno. Pogledam u rezevoar I vidim da nije napunjen.

To sa gorivom moze da bude I nesto drugo.

Ako je gorivo sipao radnik na pumpi desava se da gurne cev pistolja do kraja I da ti nesipa pun rezervoar. To su mi uradili dva puta u Albaniji. Nakon prvog takvog tankanja iznenadio sam se koliko sam drugi put natankovao. Nakon drugog takvog tankovanja gurnuo je pistol I nalio samo 5 litara (nakon 200km) neverovatno. Pogledam u rezevoar I vidim da nije napunjen.

Nije to bio slučaj. Ja uvek kontrolišem tankovanje, i sipam dok ne počne da preliva onaj unutrašnji graničnik. I sad sam gledao, i tražio da doliva dokle god je moglo..: Uvek stane i po pet Litara više (zapremina 22 L) od onog što bi pumpadžija natočio. A sa druge strane mi je čudno da je motor normalno išao ako gorivo nije dobro.....

• Podržavam 2

Narednog dana kiša malo jenjava i mi krećemo motorom do Nidrija. Nikiana je u tom smilu idelano locirana - između tog i drugog najvećeg mesta na (polu)ostrvu - Lefkasa.

IMG_20160521_160717.jpg

IMG_20160521_161646.jpg

IMG_20160521_160836.jpg

• Podržavam 2

Gornja slika je spomenik Aristotelu Onazisu, koji je na obližnjem, svom privatnom ostrvu, u pravoslavnoj crkvi koju je sam sazidao, oženio udovicu američkog predsednika, dok je najveća operska diva tog vremena je bila očajna zbog njega.... Stvarno nema dalje! RESPECT! 

Ostrvo je raj nalik na Brione, a on nije bio vlasnik države za razliku od svetog Josipa radnika, malog Jože  - sve je plaćao svojim novcem.

Godinama posle njegove smrti  bilo je u vlasništvu njegove ćerke, i 30-ak ljudi je radilo na održavanju ostrva koje praktično niko nije koristo, iz čistog pijeteta prema Onazisu.

Pre nekoliko godina, čuo sam da je  prodato ruskom tajkunu, kada sam primetio i živu aktivnost oko i na ostrvu: jahte, helikopteri.....

• Zainteresovan, 969 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

Svaka čast na putopisu!

Nego, niko da pohvali suvozačicu. Čestitam i njoj na izgledu, fotografijama i izdržljivosti na ovolikom putovanju!

• Podržavam 1

Svaka čast na putopisu!

Nego, niko da pohvali suvozačicu. Čestitam i njoj na izgledu, fotografijama i izdržljivosti na ovolikom putovanju!

Hvala! Suvozačica je prošla ozbiljan test sa najvišom ocenom. Prevazišla je očekivanja!

Pošto je sezona u jeku, a Lefkada česta odrednica srpskih turista, evo jednog mog pupopisa od pre 3 godine:

Jednodnevno motorisanje na Lefkadi 

Ostrvo je pređeno temeljno, svaki Km obale.....

Na znam zašto ovo kačim, ali možda nekom i pomogne, čak i ako se ide bez motora.... U svakom slučaju, ne može da škodi.

A sve što ne škodi - pomaže!

• Podržavam 1

Trenutno je na Lefkadi u toku renoviranje luke u Vasilikiju, tako da sve skele kreću iz Nidrija.

IMG_20160521_161511.jpg

Ali niko ne zna tačan "red vožnje", onaj ne Internetu je nepouzdan jednako kao i ovaj zalepljen na kućici u luci. Jedina koliko - toliko pouzdana informacija je u toj kućici, koja radi samo par sati pre polaska....

U Nidriju, kao što smo ranije pisali, srećemo putopisca sa ovog Foruma - SheLLeta. Pratili smo njegov putopis, jer smo išli sličnom rutom, međutim ja sam mislio da je negde ispred nas, kad ono - sretosmo se i upoznasmo.

IMG_20160521_174254.jpg

SheLLe je vedar i duhovit čovek. Za kratko vreme u Nidriju, on poznaje pola grada, pa i nas upoznaje sa lokalcima....

IMG_20160521_174633.jpg

IMG_20160521_174639.jpg

IMG_20160521_174718.jpg

IMG_20160521_174930.jpg

IMG_20160521_174818.jpg

Ispričali smo se kao da se odavno znamo, razmenili iskustva  i informacije. Bili smo u kontaktu tokom čitavog puta, a i kod kuće se čujemo i vidimo...

Lepo je kad na putu stekneš prijatelja.

• Podržavam 5

• Zainteresovan, 698 postova
  • Motocikl: yamaha fz6r

Reci su suvisne sa moje strane, Dejo ti si vec sve kazao. Steta sto nije bilo malo vise vremena.

A sto se mene tice i lefkade bolje da nisam ni otisao tamo, umalo glavu ne izgubih kad bolje razmislim. No sve je to neka sudbina od koje se ne moze pobeci

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Podržavam 1

Prognoza je pokazivala da na Lefkadi treba da ostanemo 3 noći , da bismo izbegli kišu. To nam je delovalo previše. Međutim, baš nam je „leglo“, odmor nam je bio neophodan. Spavali smo danju i noću, i po malo se „švrćkali“.... Prava mera!

Doduše, da nije bilo kiše, to je planirano da se radi na plažama Kefalonije, ali ne može sve da se isplanira....

Ruta nas dalje vodi ka jugu Peloponezu. Sad je pitanje, da li ići ranije planiranim putem, preko Kefalonije, ili, s obziroma na činjenicu da je taj deo puta prilično dugačak i da se nema vremena za noć na tom ostrvu – da Kefaloniju preskočimo u potpunosti. Meni se ide tim putem, koji je i kraći, mada me i vuku krivine na putu od Lefkade do mosta preko Korinta (a i most smo hteli da vidimo). Ako bismo prešli Kefaloniju, išli bismo na Kyllini na Peloponezu, iz Porosa, i izašli odmah ispod Olimpije, te zaobišli veliku Patru. Izbor nije bio toliko težak s obzirom na nepouzdanost reda „vožnje“ grčkih skeledžija, a i zbog toga što bismo na Peloponezu bili tek oko 6 popodne, pod uslovom da sve bude idealno.

Znači, grad Lefkas, pa na  istok u kopno, i kroz brda na jug, ka Korintu.

Odmah stajemo u Lekasu, šetamo, slikamo i doručkujemo.

IMG_7280.jpg

IMG_7288.jpg

IMG_7297.jpg

IMG_7299.jpg

IMG_20160522_113450.jpg

IMG_20160522_113625.jpg

IMG_20160522_115514.jpg

IMG_20160522_115503.jpg

IMG_20160522_115526.jpg

• Podržavam 2

• Drug član, 2106 postova
  • Motocikl: V-Strom 1050 XT

Trenutno je na Lefkadi u toku renoviranje luke u Vasilikiju, tako da sve skele kreću iz Nidrija.

IMG_20160521_161511.jpg

Ali niko ne zna tačan "red vožnje", onaj ne Internetu je nepouzdan jednako kao i ovaj zalepljen na kućici u luci. Jedina koliko - toliko pouzdana informacija je u toj kućici, koja radi samo par sati pre polaska....

To prakticno znaci da samo pozivom na dole rukom upisani tel. broj mogu da se dobiju informacije.

Ovo je bilo samo za Maj.

IMG_20160521_161511.jpg

To prakticno znaci da samo pozivom na dole rukom upisani tel. broj mogu da se dobiju informacije.

Ovo je bilo samo za Maj.

Da, jedino telefonom, zato sam i okačio ovo.

Ali ako želiš da budeš siguran, okreni SheLLeta  ;)

Put je, čim krene u brda – fantazija!

Puno lepih, predvidljivih krivina, bez iznenađenja. Asfalt star, ali rapav, za razliku od tipično grčkog – „ispoliranog“ i klizavog, i bez rupa. Prolazi se pored dva jezera. Stajemo kod jednog, u lepoj varošici, kod skupine HD „sekte“, na kafu.

Jedan par vozi kera u otvorenom top caseu,  a sa njima je i čudan custom primerak.

IMG_20160522_132048.jpg

IMG_20160522_132211.jpg

IMG_20160522_132335.jpg

IMG_20160522_132403.jpg

• Podržavam 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja