bigbad86 825 Napisano Maj 7, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Svaka drzava ima svoj propis. Neka priznaje nasu, neka trazi medjunarodnu, a neke priznaju nasu ALI moras kod sebe i da imas medjunarodnu... Glupost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doktorski 167 Napisano Maj 14, 2016 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Leoben, Styria Prijavi odgovor kao problematičan Povećanjem cena za polaganje bilo koje vozačke dozvole A kategorije država pokušava da mlade ''odvrati'' od motora i na taj način preventivno smanji statistiku crne hronike. Starosna granica je super stvar i slažem se oko tog dela ali kako kaže čika Jasminko, ''Šta ćemo sa onima koji imaju navršene 24 godine i žele da voze motor, a nikada nisu seli ni na moped a u auto školi moraju da sesti na 600?'' E tu državu bole brige... To je onaj sistem plati pa se klati... Treba raditi na kvalitetu edukacije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Maj 14, 2016 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Jel svaka uplata polaganja vuče PDV? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Maj 15, 2016 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan -Cene visoke u odnosu na nas standard kao i u svim drugim delatnostima. - Zakon skrojen da lici na sistematski uredjen i bezbedan a sluzi naravno da puni budzet - Obuka svedena na najosnovnije tehnike voznje pri relativno malim brzinama, naravno ako imate srece da vas obucava instruktor koji privatno vozi motor i ima znanja i vestine sto je u odprilke daj boze 10 % slucajeva u svim skolama u Srbiji. - counter steering, izbegavanje prepreke u krivini, zaustavni put pri kocenju prednjom,zadnjom i kombinovano, suva podloga,mokra podloga, pravilan polozaj, priprema i savladjivanje krivine na otvorenom putu.....malo ovoga se moze proci kroz obuku u skolama a puno je potrebnije od voznje po gradu 30 km/h, stani kreni.... Slazem se da nisu svi psihofizicki sposobni da za isti fond casova savladaju sve ali treba oaj segment unaprediti jer smo kako zakon kaze "ranjivi" ucesnici u saobracaju. Resenje: Strucniji kadar(cast izuzecima) za obuku vozaca A kategorije, vise casova u kontrolisanim uslovima(poligon-ali da budu zakonski propisani a ne 2 samo kao sto je sad)-uvezbavanje tehnika kao sto je na kursu bezbedne voznje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic_46 7 Napisano Maj 16, 2016 U prolazu, 20 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha tzR125,Sachs er49 Prijavi odgovor kao problematičan evo da se i ja nadovezem posto tema odgovara mom sablonu imao sam pare za motor ali ne za dozvolu ali sam motor hteo po svaku cenu i kupio sam ga za polaganje sam mislio laku cu nakupiti ali nisu to male pare kao sto je SkoMy rekao sve vise mladi kupuju jake motore bez vozacke ih teraju i luduju.Ovo je moj slucaj od 26.8.2015 vozim bez dozvole(skuter vozim od 2008 god presao sa njim 6000km dovoljno da predjem na 125-icu i udjem u taj neki motosvet) sa sadasnjim motorom sam imao samo jedan pad i nista vise.Obicno prelazim u jednom pravcu ne vise od 50km nikakvih problema i zaustavljanja nisam imao,kada je trebalo da se bezi bezao sam ali samo nekoliko puta,idem i po obliznjim gradovima Ar,ML,To i to iskljucivo preko vikenda subota-nedelja kacigu ne skidam a ako vozim suvozaca i on ima kacigu nikoga bez kacige ne vozim ako je ogranicenje 60 toliko i vozim a motor mi nije ni toliko brz da mogu da jurcam i potrosnja se sve vise penje ako se gazi tako da se postuju ogranicenja po gradu sto sporije i opreznije,nismo svi u situcaiji da polazemo ali zakon je retardiran i tera te da polazes 4 puta za istu stvar ali nateran si znam da ovo nije ispravno sto radim i da je veliki rizik ali svako od nas je nekada ovo radio i radice.Oni su izmislili papir(vozacku dozvolu) na kojem pise tipa sposoban si da upravljas ovom vrstom vozila zakonski ako polozis i das lopovima pare ako nemas vozacku smatras se nesposobnim i neobucenim a ovaj novi zakon je ludilo mada ne gine mi polaganje kad tad cu poloziti samo sam hteo da kazem moze da se vozi bez dozvole i registracije ako se razmislja. E sada primetio sam da se dosta voze R-ovi sa stranim tablama ili bez njih to je sada u modi vozaci tih istih motora divljaju i posle duzne i neduzne zezaju saobracajci.Pre neki dan lik sa R1 kroz grad pun gas teraj 200 iz mesta mislim svuda se to radi ali njegov motor njegova stvar pozzz drustvo ispravite me ako gresim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2222 Napisano Maj 17, 2016 Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim ta ces lakse skupiti 30 000 tj 22 000 ako polozis sve iz prve kao ja,i to mozes da platis u ratama nego kao moj ortak sto je popio zabranu i kaznu od 60 000. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano Maj 27, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan U Pa. kod mene nece da te obucavaju odma za punu A ako nemas nista od nanjih ( A1ili A2 ) pa makar imao i 100god. To su kaze uveli pre 2god. I ko god je upisao posle tog nekog datuma mora sve redom... Verovatno jedu go... i hoce da uzmu pare. Ja sam upisao ranije i odma polagao za punu, mada mi je trebali 1,5god da polozim jer me zakacise sve promene zakona i obustave rada auto skola koje su bile pre 2-3god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatobradi 38 Napisano Maj 27, 2016 U prolazu, 56 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Honda Pan European ST1100 Prijavi odgovor kao problematičan evo da se i ja nadovezem posto tema odgovara mom sablonu imao sam pare za motor ali ne za dozvolu ali sam motor hteo po svaku cenu i kupio sam ga za polaganje sam mislio laku cu nakupiti ali nisu to male pare kao sto je SkoMy rekao sve vise mladi kupuju jake motore bez vozacke ih teraju i luduju.Ovo je moj slucaj od 26.8.2015 vozim bez dozvole(skuter vozim od 2008 god presao sa njim 6000km dovoljno da predjem na 125-icu i udjem u taj neki motosvet) sa sadasnjim motorom sam imao samo jedan pad i nista vise.Obicno prelazim u jednom pravcu ne vise od 50km nikakvih problema i zaustavljanja nisam imao,kada je trebalo da se bezi bezao sam ali samo nekoliko puta,idem i po obliznjim gradovima Ar,ML,To i to iskljucivo preko vikenda subota-nedelja kacigu ne skidam a ako vozim suvozaca i on ima kacigu nikoga bez kacige ne vozim ako je ogranicenje 60 toliko i vozim a motor mi nije ni toliko brz da mogu da jurcam i potrosnja se sve vise penje ako se gazi tako da se postuju ogranicenja po gradu sto sporije i opreznije,nismo svi u situcaiji da polazemo ali zakon je retardiran i tera te da polazes 4 puta za istu stvar ali nateran si znam da ovo nije ispravno sto radim i da je veliki rizik ali svako od nas je nekada ovo radio i radice.Oni su izmislili papir(vozacku dozvolu) na kojem pise tipa sposoban si da upravljas ovom vrstom vozila zakonski ako polozis i das lopovima pare ako nemas vozacku smatras se nesposobnim i neobucenim a ovaj novi zakon je ludilo mada ne gine mi polaganje kad tad cu poloziti samo sam hteo da kazem moze da se vozi bez dozvole i registracije ako se razmislja. E sada primetio sam da se dosta voze R-ovi sa stranim tablama ili bez njih to je sada u modi vozaci tih istih motora divljaju i posle duzne i neduzne zezaju saobracajci.Pre neki dan lik sa R1 kroz grad pun gas teraj 200 iz mesta mislim svuda se to radi ali njegov motor njegova stvar pozzz drustvo ispravite me ako gresim Vožnja motora u saobraćaju već sama po sebi traži povećanu koncetraciju što predstavlja psihički napor. Kad na to dodaš i stres od toga da li ćeš naleteti na patrolu policije koja će da te odere zbog vožnje bez dozvole onda od uživanja nema ništa. Na stranu to ako se desi da neko naleti na tebe, ispašće da si kriv i ako nisi. Ne odobravam ovakav zakon, samo hoću da kažem da je uživanje u vožnji mnogo veće ako si 100 posto ispravan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenada 289 Napisano Maj 27, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilija Pegaso 650 Cube, MZ TS 125, BMW R 65 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se prisetih jedne situacije jos iz vremena socijalizma,kada je postojala samo jedna A kategorija,tamo negde u prvoj polovini 80-ih .Moj skolski drug napunio 16 leta,i resio je da polaze za motor.Dovezli se mi na poligon,na jednom Tomosu 15-tici,ja sam tu bio prisutan kao moralna podrska i tesio drugara da ce sve biti u redu,da ne brine,itd. I posle par kandidata ispred njega,dodje i on na red. Brkati milicioner (tada su se zvali milicajci),ostro odmeri mog druga,i strogim glasom punog prekora progovori- Ti druze,mozes da se vratis kuci !- Mi prisutni zanemesmo,sokirani,sta sad bi? Najzad,progovori moj drug,vise mucajuci- ZZZ..zasto,druze ??? -ZATO STO IMAS DUGU KOSU !!!-prodera se drug organ. I dodade-Osisaj se za sledeci put,jasno !!-...Ovo nismo ocekivali,a ni culi ,da se ikom tako nesto dogodilo na polaganju vozackog ispita.Na to je moj drug molecivim glasom zapitao da li moze da ode odmah da se podsisa i da polaze taj dan, jer bilo je jos dosta vremena,stigao bi on sigurno. -NE! Polagaces sledeci termin,uredno podsisan!Zavrsili smo pricu!- Vratili smo se kuci ko posrani,ali tada je tako bilo,rec saobracajca-milicajca je bila zakon.Socijalisticki moral je podrazumevao da kandidat za ispit mora biti uredan,mada se ne secam da je tako sto postojalo zapisano u zakonu. Medjutim,to vreme je imalo prednosti u smislu da polaganje nije bilo skupo,mogao si da polazes i na motoru registrovanim na opstinske tablice,morao je samo da ima nozni menjac.Zmigavci nisu bili obavezni,umesto njih se rukom davao znak skretanja .A da su rusili kandidate,rusili su, retki su oni koji nisu polagali bar 3-4 puta dok bi dosli do dozvole.A kad se polozi daju ti papiric sa kojim mozes da vozis do podizanja vozacke dozvole .Inace,i ja se pridruzujem misljenju da je besmisleno polagati za tolike dozvole,trebalo je uvesti samo ogranicenja na kubikazu i godine vozaca,ali da se sve svodi na jednu A kategoriju i automatsko ukidanje ogranicenja kada za to dodje vreme.Ali sta cete kada imamo halapljivu drzavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Maj 27, 2016 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Totalni je off, ali "pogodise" me ova "stara dobra vremena". Na casu odeljenjske zajednice poziva me razredni da pridjem katedri. Stavlja dva dinara na jedan kraj stola, a dvadeset na drugi i kaze:"Uzmi ili ova dva dinara da kupis ispisnicu, ili ovih 20 da se osisas. Biraj!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...