radasin 40 Napisano Maj 2, 2016 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Aprilia RSV 1000r Husqvarna Norden 901 Expedition Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, pazario sam pre neki dan cross-a Husqvarnu TC 250 2006 godiste havarisan. U toku doskoka na stazi motor se ugasio. Prilikom otvaranja agregata, konstatovano da se odkinuo jedan ventil i tom prilikom naparavio pravi harakiri, osteceni su klip, cilindar, glava...posto su preostala tri ventila iskrivljena, a svejedno bi ih menjao, INTERESUJE ME razlika izmedju titanijumskih i celicnih ventila. Njeni fabricki su titanijumski, a isti i nisu bas jeftini, oko 80evra komad. Na nekim forumima sam procitao da ljudi ugradjuju titanijumske zbog toga sto su laksi a stvarno se nerazumem u taj deo. Ja motor vozim amaterski, retko kad na stazi, uglavnom po sumama fruske gore, znaci neeksplatisem ga 100%, da li bi u njega meo da ugradim standardne ventle celicne? Takodje sam dosao do informacije da je jedan lik ovo sto ja zelim uradio na CRF-u i vec duzi vremenski period vozi bez problema! Svaki savet bi mi dobro dosao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cilesd 171 Napisano Maj 2, 2016 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Gas Gas Ec 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ukratko. Mozes da stavis celicne i to ce da radi normalno, ali zaboravi na punu snagu motora onda, bice slabiji malo, manje konja... Sve sto se okrece u glavi motora je poenta da bude lagano, otuda ostrina na gas izmedju ostalog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Maj 2, 2016 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan to je toliko zanemarljiva razlika da nema teorije da oseti bilo kakav gubitak snage Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Maj 2, 2016 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Titanijumski ventili su skoro duplo lakši od čeličnih, što može biti problem kod viših obrtaja sa jačinom opruge ventila koja neće stići da zatvori ventil na vreme. Drugi problem ako se stave jače opruge je veće opterećenje bregaste i klackalice (ako ih ima) i kraći vek istih. Titanijumski ventili se uglavnom stavljaju na cross motore koji se po pravili više vrte, a kod enduro verzija istih mašina idu obični ili samo usisni titanijumski. Ako ga ne budeš previše forsirao trebalo bi da bude ok sa čeličnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radasin 40 Napisano Maj 3, 2016 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Aprilia RSV 1000r Husqvarna Norden 901 Expedition Prijavi odgovor kao problematičan Mene najvise brine izdrzljivost istih Da nestavim sve novo pa da mi se opet neki odkaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...