jboban 412 Napisano April 30, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam imao prvu ozbiljniju situaciju na motoru. Bilo je i pre nekoliko kritičnih, ali danas je dlaka nedostajala! Idem glavnim putem i vidim na desnom uključenju stoji auto i čeka da prođe auto koji meni dolazi u susret, a da prema meni i ne gleda. Uvek mislim da će taj da krene i već počinjem da usporavam, kad on kreće! Kočim naglo prednjom, dodajem zadnju pazeći da ne klizam ali ipak malo proklizah. Kroz glavu mi prolazi forum, saveti, kočenje, prednja, zadnja, naglo skretanje, već sebe vidim kako ga udaram u vrata. Istovremeno mu sviram, on staje, ali sam već jako blizu, puštam kočnice, malo desno, naglo levo (counter steering) i za dlaku, ali bukvalno, ga obiđoh... Uh... Vratim se, malo mu se iznačukam majke i nastavim dalje. Ostao je skamenjen da mi se izvinjava kako me nije video. Kasnije kada sam analizirao situaciju, zahvalio sam ovom forumu na savetima, svima vama koji pomažete savetima, svojoj prisebnosti, intuiciji i kontrolisanoj reakciji, iako mi je tek nešto više od 2k km pređenih. Hvala još jednom! 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano April 30, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Brzo čitam Moj zaključak je obe uz kontrolu proklizavanja, u narodu poznatu kao ručni ABS 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano April 30, 2016 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Nije te ni video, mala silueta, nije ocenio tvoju brzinu i sivi strom boje asfalta. Sreca sto se uvek nekako javi crv sumnje da moze tako nesto da uradi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano April 30, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Zato će sad dodatna dva svetlosna topa (spotlight) na crash bar pa će da se vidi! Pre negde, vraćam se iz Čačka i u Ovčar banji me prođoše u susret 3 BMW R1200GS, rekao bih, kao furija, sa tim dodatnim svetlima i to je da se oduzmeš, a ne da ih ne vidiš. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1556 Napisano April 30, 2016 Drug član, 1301 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si reagovao , za vidljivost stvarno pomazu maglenke, ja bih tome dodao drecavu kacigu, fluo prsluk i otvoren auspuh i najvaznije USPORITI na raskrsnicama i kriticnim mestima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 30, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam ta dodatna, ali stavicu ih uskoro, do tad a i zadnjih oko 5 godina vozim pod dugim svetlima danju. Cak i ako ti nekad danju blicaju da im smeta, neka ga. To znaci da su te videli. U sumrak gasim na kratko naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4821 Napisano April 30, 2016 Drug član, 1871 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nije tebe forum spasao, nego si imao sreće. Da bi moglo da se to znanje lepo iskoristi, moraš da vezbaš i to mnogo, da kad se desi tako nešto da ne razmišljaš, nego naprosto da radiš šta treba 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano April 30, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan a da si isao jako brzo, prosao bi pre nego sto prodje taj u susret i auto bi ostao tamo gde jeste i ne bi ni kocio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano April 30, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan ...ili da sam išao sporije, stigao bih kad je ovaj već otišao i stigao u svoje selo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano April 30, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan tako je ne znam kako ocekujes da ovi iz divljake ili dobraca paze na motor, kad nisu videli nista vise od apn4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 30, 2016 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Tvoj je jos i dobar, mi je tako kod Kraljeva jedan izleteo i jos se buni, kaze:'' Sto juris, kako da te vidim!'' 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 30, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ma dzaba vam sva dodatna svetla i ko zna sta jos kad vidis da idiot ne gleda u tvom pravcu ! Po meni, najbolje resenje je gledati dovoljno daleko ispred sebe, proracunavati situaciju i prilagoditi se njoj. Mora se obratiti paznja na sve - vozila koja se ukljucuju, biciklisti, pesaci , zivotinje koje su pored puta i koje mogu da istrce na put, pa ni to nekad nije dovoljno ! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xroad 26 Napisano April 30, 2016 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs xroad Prijavi odgovor kao problematičan Cista sreca! U neku ruku slicna situacija se meni dogodila pre nekoliko dana, samo je mene autobus video i namerno isekao. Naravno radila je naglo prednja kocnica jer jos nemam naviku za zadnju, tek sam malo vise od 50ak km na manuelnom motoru, a navika je ostala od 6 godina voznje skutera. Kod mene je sreca sto je brzina bila mala a kocnice dobre inace bi me autobus samo poneo sa sobom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano April 30, 2016 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Jboban, kada si krenuo u CS levo koju si stranu kormana gurao od sebe ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2497 Napisano April 30, 2016 Drug član, 1601 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Cs u tako kratkom vremenu (sekunda-dve) za reagovanje može da primeni jedino dobroooo istreniran i uvežban vozač,da ne kažem profesionalac....moguće da je ovde bilo malo više vremena,u svakom slučaju dobro se završilo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano April 30, 2016 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan Sva sreća pa si se snašao Bobane....jednostavno ljudi su opterećeni brigama, problemima, telefonima itd itd...i nije ni čudo što je odsustvo pažnje u saobraćaju itekako prisutno!!! Čuvajte se ljudi i računajte da vozač koji daje levi žmigavac očas posla može da skrene udesno...bez ikakvih problema!!! Ja sam pre neki dan doživeo sličnu situaciju i da sam se uzdao da mi je desna traka u ulici Narodnog Fronta u NS slobodna za gas kao što je bila, ne bih se lepo proveo...Tip iz leve trake u sekundi daje 4 žmigavca i skreće u desnu ispred mene...najladnije!!! Čudim se kako u tim situacijama ostanem pribran a da mu uskočim u auto kroz prozor i polomim ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano April 30, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Bobane, dobro je... Na zalost, takve situacije se ne mogu ubpotpunosti predvideti, i svakodnevno se na zalost desavaju. Defanzivna voznja, u zoni svog komfora, gledanje u oci ostalih ucesnika i rizik je moguce smanjiti, ali ne i eliminisati. Sa srecom. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano April 30, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Jboban, kada si krenuo u CS levo koju si stranu kormana gurao od sebe ?Levu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano April 30, 2016 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore, polozio si i teoriju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano April 30, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Malo sam vežbao praktično, a prema uputstvima iz Twist of the Wrist 2. @Milanezi: Uvežban ili ne, ali nema drugog načina jako brzo naglo zaobići prepreku. Čim sam primetio da kreće, razmišljao sam da li će proći da bežim desno, iza njega, ali čim je krenuo i stao, morao sam naglo levo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2497 Napisano April 30, 2016 Drug član, 1601 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Ne kažem da nisi uvežban niti umanjujem tvoju reakciju ali....po mom mišljenju je tu bilo malo više vremena za reakciju čim je on krenuo,stao,a ti za to vreme razmišljao kuda ćeš i šta ćeš sa motorom...Za situacije kad je sekunda ili dve potrebno za reagovanje nema vremena za razmišljanje nego refleksno se radi manevar,a da bi došao u tu priču da tako brzo odreaguješ moraš biti izuzetno utreniran i uvozan sa motorom.....obično u panici dodje do ludačkog stiskanja kočnice.fiksiranja pogledom prepreke i neizbežnog udarca u istu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano April 30, 2016 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Samo tako nastavi, vezba dosta znaci i stvara neke navike koje ti kasnije mogu spasiti zivot. Imao si i srece sto je auto stao, znaci ipak te je video u nekom trenutku. Ovde si delovao instiktivno, tesko da si ista mogao da razmisljas a posebno da biras hoces li levo ili desno. Kada se prisetis toga izgleda kao vecnost ali realno su to mili sekunde u pitanju. Drago mi je da si super prosao i neka te sreca i dobar instinkt uvek prati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano April 30, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Milanezi, ok, nisam tako ni mislio. Vežbao sam i Target Fixation jer sam imao skoro loš slučaj još na obuci Mikulanac, hvala najlepše! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano April 30, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Imam osecaj da je prednja još vise mogla da se stisne. To je odlična stvar izvezbati prednju maksimalno da je upoznaš skroz dokle može, na suvom i na vlažnom. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano April 30, 2016 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Jos samo neki motor da kupis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...