Rolle2010 480 Napisano Novembar 12, 2012 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Da li to znaci da vise ne moze motor normalno da stoji bez cigle? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Novembar 12, 2012 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, svi nesto radimo. Ja zamenio dogbones, i prosto ne mogu da verujem koliko "mala" stvar pravi ogromnu razliku, ne samo u visini motora vec upravljivosti, u mom slucaju na bolje. reci mi koliko si skratio, tj. koje su duzine dogbonesi i koliko ti se podigao motor. I sta se u ovom slucaju radi sa copavom, seche se pa se produzava ili moze da se nabudzi neka druga duza? Inache boja je vrh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 12, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, svi nesto radimo. Ja zamenio dogbones, i prosto ne mogu da verujem koliko "mala" stvar pravi ogromnu razliku, ne samo u visini motora vec upravljivosti, u mom slucaju na bolje. jel imas neku sliku da si ga slikao u ovom polozaju ali sa starim dogbones-om? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4444 Napisano Novembar 12, 2012 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da li to znaci da vise ne moze motor normalno da stoji bez cigle? Moj jos uvek moze da stoji na copavoj, ali iskljucivo na tvrdoj i ravnoj podlozi. Ne bih se usudio da sada koristim copavu van asfalta. Naravno, nije problem ako se nadje blaza kosina koja bi nadoknadila "visinsku razliku". reci mi koliko si skratio, tj. koje su duzine dogbonesi i koliko ti se podigao motor. I sta se u ovom slucaju radi sa copavom, seche se pa se produzava ili moze da se nabudzi neka druga duza? Inache boja je vrh. Skraceni su 10mm u odnosu na originalne, sada je duzina 126mm. Imas par strana ranije tehnicke crteze i sve ostalo sto treba za izradu. Nogara se produzuje, to su radili svi za koje znam da su skracivali dogbones-e. Na mom KLE-u se dobilo 2cm visine, mereno ispod skid plate-a sa vozacem. Jos jedna napomena: centralni stender je sada upotrebljiv samo na cvrstoj podlozi. Jedino tada podize zadnji tocak sa zemlje. Ako potone svega par mm u podlogu (a to se redovno desava na svemu osim asfalta i kamena) zadnji tocak ostaje na tlu=skidanje zadnjeg tocka opet postaje igranka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano Novembar 12, 2012 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Cigla ima jos dodatnu funkcionalnost protiv lopova , ma jok, sredicu duzi nogar preko zime edit: gliga vam je sve odgovorio posto smo iste dogbones stavili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-vukasin- 13 Napisano Novembar 12, 2012 U prolazu, 79 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04 Prijavi odgovor kao problematičan @svestenik i to sam uzimao u obzir, al se plasim da necu moci dovoljno da podignem za ono sto ponekad treba da prodjem a da se ne zalepi i zablokira. Inace, prosle godine mi je na njivama na obodu deliblatske pescare zablokirao tako prednji tocak jer me je uhvatila kisa na sred puta, i naravno legao motor sva sreca sa nekih 30ak na sat pa sam uspeo koliko toliko da ga izbalansiram da ne padne dok se bar malo nije usporio... i kako mi se zabo korman u blato tako mi se odlomila rucka za kocnicu i ostalo parce zabodeno u zemlju. Bilo je to zanimljivih 10-ak minuta trazenja nakon sto sam ocistio blatobran i vezao ga na sediste da ne bi bila repriza u istom danu. Nije nimalo bilo zanimljivo u voznji posle. Dok sam izasao sa njive bilo je blata svuda po motoru i meni . Dogbons ceka i mene da ga instaliram, al bice preko zime, taman da na tenane produzim i copavu i odradim ostale radove sa sipkama, varenjem, budzanjem. Tako da Madiv i Gligo, pomno pratim vasa iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle kš 20 Napisano Novembar 12, 2012 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Kawasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan ovaj sto je sad u motoru je sigurno unutra vec 2 godine,acitao sam negde da i antifriz ima svoj rok trajanja koji je od prilike bas toliko,2 god.,sto se tice podloske,pretpostavljam da tu ide bakarna podloska? Bakarnu,mislim da je bolja nego mesingana koja je već bila,i sasvim je ok. Inače trajanje običnog antifriza jeste 2 godine(obično je zelene boje),dok onog namenjenog motorima sa aluminijumskim delovima je 5 godina(obično je crvene ili žuto narandzaste boje). Ima oznaku G12,ili tako nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Novembar 12, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Je l' moze Ivanov vizir sa modela '95 na nove modele od '05? Koliko se razlikuju nosaci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 12, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan kako vam se svidja ovaj KLE? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Novembar 13, 2012 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ruzan je 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 13, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan kako vam se svidja ovaj KLE? Odlican . Ovako slicno hocu i ja da napravim kod sebe, nadam se preko zime . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bundoni 3 Napisano Novembar 13, 2012 U prolazu, 41 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: yamaha fazer 600, 2007 godina Prijavi odgovor kao problematičan Igor mehaničar mi zamjenio svjećice i riješen problem sa paljenjem. Trebam akumulator kupiti, ako neko ima preporuku neka javi. Dogovorio sam za lakiranje sa Prosanom iz Prnjavora još razmišljam za boju pa ga prebacujem na radove..teška odluka:(( p.s. Čuje mi se lanac, gdje je najpovoljnije kupiti? U kawasakiju preko zime ne vrše nabavke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 13, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan KLE u akciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bundoni 3 Napisano Novembar 13, 2012 U prolazu, 41 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: yamaha fazer 600, 2007 godina Prijavi odgovor kao problematičan KLE u akciji Odlično! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 13, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan [quote name='svestenik' Odlican . Ovako slicno hocu i ja da napravim kod sebe, nadam se preko zime . ako si zainteresovan,mogu ti poslati kako su to odradili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 13, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan ako si zainteresovan,mogu ti poslati kako su to odradili Salji . p.s. Čuje mi se lanac, gdje je najpovoljnije kupiti? U kawasakiju preko zime ne vrše nabavke Mi smo nabavljali sve u SBK Brcko, ali ako oni ne rade zimsku nabavku, pogledaj na pik-u, ima par ljudi koji samo sa lancima rade, pa ti mogu na broj clanaka prodati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ČIČA956 52 Napisano Novembar 13, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Honda transalp Prijavi odgovor kao problematičan http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/557586_383485988400680_1241183196_n.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4444 Napisano Novembar 13, 2012 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Je l' moze Ivanov vizir sa modela '95 na nove modele od '05? Koliko se razlikuju nosaci? A zasto ne bi uzeo Ivanov vizir namenski pravljen za novi model? U potpunosti resava problem sa turbulencijom tj bacanjem glave. Ostaje neka stalna struja vazduha ali to ne smeta, samo pravi buku. Kacenje vizira je potpuno drugacije na starim i novim modelima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miklavc 16 Napisano Novembar 13, 2012 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan kako vam se svidja ovaj KLE? Imate li više informacija o ovom motociklu? Bilo internet stranice? Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 13, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan ima,saljem kad stignem sa posla,oko 2-3h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Novembar 13, 2012 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Okači u temi da te ne smaramo svi na pm. Takodje ako neko ima neko jednostavno resenje za produzenje copave nek okači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bundoni 3 Napisano Novembar 13, 2012 U prolazu, 41 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: yamaha fazer 600, 2007 godina Prijavi odgovor kao problematičan Je l' moze Ivanov vizir sa modela '95 na nove modele od '05? Koliko se razlikuju nosaci? A zasto ne bi uzeo Ivanov vizir namenski pravljen za novi model? U potpunosti resava problem sa turbulencijom tj bacanjem glave. Ostaje neka stalna struja vazduha ali to ne smeta, samo pravi buku. Kacenje vizira je potpuno drugacije na starim i novim modelima. Može li se staviti i maska od noog modela nekako uglaviti:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 13, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan drugari,evo link na kom sam nasao onu zanimljivu preradu KLE-a LINK ova stranica je na Ceskom jeziku,i google translate je delimicno ok prevodi (bar bih tako rekao...) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Novembar 13, 2012 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo su im gadne one kutije od "vizira" . Samo da su ih oblije malo napravili sjajno bi ispalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 13, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam...meni ceo motor tako preuredjen izgleda mnogo kul Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...