srle69 56 Napisano Octobar 31, 2012 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno tehnicko pitanje.... Jutros kad sam krenuo na posao, KLE nije mogao da radi na leru nikako. Upalio pod cokom, radi uredno, spustio cok i krenuo. Na prvom semaforu, pustam gas, motor se samo ugasi. Upalim ga, nece da radi na leru... Drzao ga rucno na gasu na 2000 obrtaja i lagano... I tako svih 8 semafora do posla. Pokusao sam podici ler na sarafu, ali ni to nije upalilo. S obzirom da je temperatura jutros bila blizu nule, pretpostavljam da je zaledila ler dizna ili nesto slicno, pa me interesuje da li neko ima ideju kako to rijesiti ? Ima li kakav aditiv za benzin koji sprecava zaledjivanje ? Inace, kad je toplije, motor radi normalno. U pitanju je stariji model, bez grijanja karburatora. Aditiv protiv zaleđivanja benzina? Prvi put čujem Pa benzin neki ljudi sipaju zimi u naftu (D2) da se ne bi zaledila, tj uhvatila parafin. To prijatelju može da znači samo da imaš vodu u karburatoru, a kakvo nam je gorivo nije ni čudo. Potrebno je povremeno čišćenje karburatora i rezervoara jer svi mi imamo vodu u njima. Slavina je tako napravljena da uvek ostane deo goriva u rezervoaru, a sa njim i voda, pa je to moguće ukloniti samo fizičkim skidanjem celog rezervoara da bi mogao da se okrene i isprazni. A karburatori moraju u servis na čišćenje, ne bih preporučio da to radiš sam jer ako ih rašteluješ, a to se vrlo lako desi, opet ćeš morati u servis, jer je za štelevanje potreban vakumetar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Novembar 1, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice Ruminje i Bugarske, to je sve relativno. Od duzine rute, do tacnog datuma, ali ja poceti sa krojenjem plana negde u januaru, pa cemo videti. Iskreno ne bih voleo da tura bude duza od 600-700km u jednom pravcu, pocetak je sezone, treba se ostaviti novca i za druge stvari, a s druge strane, moze se sasvim lepih stvari nagledati u tom domenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4482 Napisano Novembar 2, 2012 Advanced Member, 1983 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Montirane koske. Rezultat: 2cm vece rastojanje od tla do najnize tacke ispod masine Sledeca godina ce pokazati da li je cela gimnastika imala i prakticnog tj upotrebnog smisla. Copava moze da funkcionise, bar na asfaltu, ali svakako ne bi bilo lose da se produzi koji cm. I ono sto je meni bitno: centralni stender isto ostaje u funkciji. Mada sada zadnji tocak bude odignut manje od 1cm a ranije je bilo bas dosta prostora. I mnogo se lakse podize na centralni. Aj' sad ostali 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Novembar 3, 2012 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Montirane koske. Rezultat: 2cm vece rastojanje od tla do najnize tacke ispod masine Sledeca godina ce pokazati da li je cela gimnastika imala i prakticnog tj upotrebnog smisla. Copava moze da funkcionise, bar na asfaltu, ali svakako ne bi bilo lose da se produzi koji cm. I ono sto je meni bitno: centralni stender isto ostaje u funkciji. Mada sada zadnji tocak bude odignut manje od 1cm a ranije je bilo bas dosta prostora. I mnogo se lakse podize na centralni. Aj' sad ostali Ja se jos uvek vozam(pre 5 minuta sam sisao sa motora), tako da cekam da jos malo zahladni pa da se bacim na majstorisanje. Inace kod mene su srafovi koji drze koskice zestoko korodirali i zapekli tako da ce biti veoma veselo skinuti ih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 3, 2012 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Koristi WD40 u spreju ili neki antirost. Ali WD ce sigurno odraditi posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 3, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan nafta je zakon....namazes naftom,ostavis malo ,pa namazes opet...sacekas malo i probas da odvrnes... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 3, 2012 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko raspolozen za voznju sutra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vanya His Girl 37 Napisano Novembar 4, 2012 Rockstar, 29 postova Lokacija: Aus Motocikl: Qingqi 125, Dominator 250, Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Chestite za KLE-a ! Neka Vam je sa srecom i zelim Vam mnoooooogoooo zajednichkih,prelepih kilometara ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Novembar 4, 2012 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan nafta je zakon....namazes naftom,ostavis malo ,pa namazes opet...sacekas malo i probas da odvrnes... Vidi se ko živi pored rafinerije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 4, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bundoni 3 Napisano Novembar 5, 2012 U prolazu, 41 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: yamaha fazer 600, 2007 godina Prijavi odgovor kao problematičan Nešto mi se desilo sa kle-om..teže sam ga upalio i poslije 100m ugasio se i ne može više upaliti:( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Novembar 5, 2012 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne vergla ili ne baca varnicu ili nisi sipao gorivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 5, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ili je mozda jednostavno zaboravio da ukljuci gorivo Hoce motor da predje po 100m sa ukljucenim saugom i polupraznim karbovima testirano Sent from my Optimus 2X using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 5, 2012 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Vanja, neka i tebe sluzi kako treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bundoni 3 Napisano Novembar 6, 2012 U prolazu, 41 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: yamaha fazer 600, 2007 godina Prijavi odgovor kao problematičan ne znam, probat ću sve nisam stigao. Ali vergla, pa preskoči..ako ništa zvat ću majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Novembar 6, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan U kom polozaju drzite slavinu za gorivo preko zime odnosno kada se ne vozi dugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 6, 2012 (promenjeno) bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako preskace pri verglanju onda je moguce da je frajlauf.Bar tako je meni rekao jedan majstor... inace,da se pohvalim,ponovio sam motorce novim Heidenau K60 Scout gumama.. Najverovatnije cu ih staviti kad krene nova sezona..Pa cu da javim misljenje Promenio Novembar 6, 2012 član marphi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 6, 2012 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan U kom polozaju drzite slavinu za gorivo preko zime odnosno kada se ne vozi dugo Ne preporučujem ti da ga "konzerviraš" preko zime i zavrćeš slavine već da ga pališ periodično. Ja sam prošle zime kada nisam vozio motor palio na 3 dana i sve je bilo ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Novembar 6, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan nisam ni mislio da ga konzerviram nego da ga palim na dve tri nedelje, pa me interesuje da li mu smeta da mi stoji stalno na odvrnutojel meni uvek stoji tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6749 Napisano Novembar 6, 2012 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan nisam ni mislio da ga konzerviram nego da ga palim na dve tri nedelje, pa me interesuje da li mu smeta da mi stoji stalno na odvrnutojel meni uvek stoji tako Kod moje slavinice ni ne postoji "zatvoren" položaj! Ima samo ON - PRI - RES, kontam, ako nisu našli za shodno da fabrički ugrade položaj za zatvaranje, šta može da se desi ako ostane na "ON". Pritom kažeš da ćeš paliti "na dve tri nedelje", kakav onda problem? Meni se letos dešavalo da ga duže nisam palio, na postizavah . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 6, 2012 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo pali na max 7 (tv) dana i pusti ga da radi 3-4 minuta i nemas sta da brines. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Novembar 6, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pitao sam amo onako za svaki slucaj,polozaje imamo iste.Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano Novembar 6, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ali cemu to, nije mi jasno?? I definisite "duze stojanje". Po meni je duze stojanje period od par ili vise godina. Ona 3-4 meseca preko zime je zanemarljivo. I odakle bi se stvarao kondenz i sta je to uopste? Ako je voda, kuda bi ona dosla u zatvoren agregat i to jos u dovoljnoj kolicini da napravi stetu? Pisao sam vec ranije o tome,a li cu ukratko ponoviti: postoji nemacko istrazivanje i kao rezultat zakljucak: 98% svog habanja u motoru izaziva prva dva minuta rada!! Preostala 2% su sve one desetine i stotine hiljada kilometara. Povremenim paljenjem silite motor da radi u rezimu koji je kranje nepovoljan za njega! Da, abart, motor se u sezoni pali svaki dan, ali to se ne moze izbeci. Nema potrebe dodatno mu skracivati zivot. Ali, svi smo mi vlasnici svojih motora, pa mozemo da radimo sa njima sta zelimo. Ja cu se truditi da moj motor sacuvam. Link ka temi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Novembar 6, 2012 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan nisam ni mislio da ga konzerviram nego da ga palim na dve tri nedelje, pa me interesuje da li mu smeta da mi stoji stalno na odvrnutojel meni uvek stoji tako Kod moje slavinice ni ne postoji "zatvoren" položaj! Ima samo ON - PRI - RES, kontam, ako nisu našli za shodno da fabrički ugrade položaj za zatvaranje, šta može da se desi ako ostane na "ON". Pritom kažeš da ćeš paliti "na dve tri nedelje", kakav onda problem? Meni se letos dešavalo da ga duže nisam palio, na postizavah . Alo bre, ljudi, o čemu vi pričate? Pa gorivo je uvek zatvoreno kada ne radi motor. Vi ne znate da ta slavina radi na vakum, tj. otvara se za protok kada je pobudi vakum iz karburatora preko onog drugog tankog creva. Pa nije to moped Tomos sa onom prostom slavinicom koja ima otvoreno - zatvoreno i rezervu. A da, vi verovatno i ne znate da na tu slavinu idu 2 creva, jedno za gorivo a drugo za vakum. I zato nema nikakve veze ako stoji na ON ili RES. U oba slučaja je slavina zatvorena i ne pušta gorivo kada motor ne radi, naravno ako je ispravna. Ono PRI služi za slobodan pad goriva bez pobude sa vakumom i jedino u taj položaj ne treba ostavljati preklopnik. To su neke osnovne stvari koje treba znati oko KLE-a, informišite se malo, potražite i čitajte! Imate na forumu mnogo korisnih i poučnih tekstova skoro za sve sklopove KLE-a, ne morate da tražite po internetu. Primetio sam da ako neka tema nije u poslednjih 5 strana na forumu, obavezno se nađe neko da pita o nečemu o čemu je već detaljno pisano u istoj temi, samo malo ranije. Lakše lenjima da pitaju nego da traže, a jes to velika muka da se pretraži ono što te zanima po ovom forumu... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Novembar 6, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Libero. srle69 temu sam procitao od pocetka do kraja ako ne zelis da odgovoris, ti jednostavno nemoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...