VLAD81 1569 Napisano Jul 25, 2022 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da,ispravio i vratio da lepo legne i dobro napunio masti. Obrati pažnju prilikom vraćanja točka na viljušku da se ne pomeri pinjon.Treba povesti računa i da se km sajla vrati tako da "lepo legne" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Juče menjao ulje na kle-u i kad već to radim da proverim sito na uljnoj pumpi (endoskopskom kamerom) i evo kako izgleda slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Skinem karter i očistim sito, nije bilo mnogo zaprljano(komadići pregorelog zaptivača kartera) operem sve i sastavim i evo par slika 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano Jul 26, 2022 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Plavšić je napisao: Skinem karter i očistim sito, nije bilo mnogo zaprljano(komadići pregorelog zaptivača kartera) operem sve i sastavim i evo par slika Lepo i pedantno uradjeno. Boja ulja je dobra, na kom intervalu je rađena zamena? I još jednom podrška za sve vidove samostalnih radova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Na 4000 hiljade, mada mislim da sam mogao i na 5000,sipam bardal 15 50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano Jul 26, 2022 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Plavšić je napisao: Na 4000 hiljade, mada mislim da sam mogao i na 5000,sipam bardal 15 50 Po boji bi se reklo da je moglo još tu hiljadu. Jel uvek kod menjanja ulja tako radiš, mislim na skidanje kartera, zbog istakanja celokupne količine starog ulja i kako se ponaša u šaltanju sa 15 50? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 26, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, prvi put sam skidao karter zato što sam video da ima prljavštine na situ na endoskopskoj kameri, ali se ispostavilo da kad sam skinuo to i nije toliko zaprljano al već kad je dole... a što se tiče šaltanja ok je, sipam to otkako je motor kod mene 5 god a i predhodni vlasnik je to koristio Promenio Jul 26, 2022 član Plavšić 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако је цело оно џубре са слике било на сито пумпе, и те како је било запрљано богами.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Jul 26, 2022 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Plavšić je napisao: Na 4000 hiljade, mada mislim da sam mogao i na 5000,sipam bardal 15 50 Servisno uputstvo kaže 12000km interval zamene ulja i filtera. Ja menjam oba na 6000, ne obazirem se na vreme koje protekne između zamena (na žalost vozim sve manje i desi se da prođe više od godinu dana dok skupim 6000km). Lepo si ovo odadio Da li na poklopcu kartera ima dihtung, jesi li uspeo da ga vratiš ili si stavljao novi? Mislim da bi ova intervencija većini nas dobro došla. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano Jul 27, 2022 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se čini da je u pitanju silikon za zaptivanje kartera i da zato i ima onih komadića u karteru, ono što se istisne pri stezanju šrafova ali će kolega svakako potvrditi o čemu se radi a da bi bilo dobro uraditi ovakav jedan postupak svakako je preporučljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 27, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Gliga je napisao: Servisno uputstvo kaže 12000km interval zamene ulja i filtera. Ja menjam oba na 6000, ne obazirem se na vreme koje protekne između zamena (na žalost vozim sve manje i desi se da prođe više od godinu dana dok skupim 6000km). Lepo si ovo odadio Da li na poklopcu kartera ima dihtung, jesi li uspeo da ga vratiš ili si stavljao novi? Mislim da bi ova intervencija većini nas dobro došla. Ima zaptivač, napravio sam novi od klingerita debljine 0,5mm tako da bi mu i orginalni pozavideo. Stari je te debljine i to je važno zbog gumica između kartera i bloka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 27, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, VLAD81 je napisao: Meni se čini da je u pitanju silikon za zaptivanje kartera i da zato i ima onih komadića u karteru, ono što se istisne pri stezanju šrafova ali će kolega svakako potvrditi o čemu se radi a da bi bilo dobro uraditi ovakav jedan postupak svakako je preporučljivo. Nije bilo silikona, zaptivač obično bude širi od površine na koju naleže e taj deo ispuca i otpada i to je bilo na situ. Naravno da bi trebalo proveriti nije to komplikovan posao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 27, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Krokodilo je napisao: Ако је цело оно џубре са слике било на сито пумпе, и те како је било запрљано богами. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Veliko je sito, nije to zauzimalo površinu veću od 10 procenata ali treba proveriti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Тачно ја знам колико је сито, и пажљиво са тим силиконом.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 27, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Krokodilo je napisao: Тачно ја знам колико је сито, и пажљиво са тим силиконом. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Nzm gde si video silikon tamniji deo zaptivača nije bio stisnut vidi se da fale delovi i veoma je krt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano Jul 27, 2022 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi možda slikao novi koji si pravio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nzm gde si video silikon tamniji deo zaptivača nije bio stisnut vidi se da fale delovi i veoma je krtМислио сам општо да се пази са употребом дихт масе јер људи је и непрописно и превише наносе па вишак заврши где не треба.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 27, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, VLAD81 je napisao: Da nisi možda slikao novi koji si pravio? Nisam nažalost, po ovom sam pravio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Препоручујем равњање картера на брусни папир и стакло.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 27, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Krokodilo je napisao: Мислио сам општо да се пази са употребом дихт масе јер људи је и непрописно и превише наносе па вишак заврши где не треба. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Slažem se i ako se koristi samo tanak sloj i bliže spoljašnjim ivicama da ga ne istisne unutra motore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 27, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Krokodilo je napisao: Препоручујем равњање картера на брусни папир и стакло. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Ne bih to radio, vidi se na slikama kanali ulja u karteru koji se naslanjaju na blok motora a koji su upušteni na odnosu ivice kartera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano Jul 27, 2022 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Obeleženo su vodovi ulja na radilicu i prema glavi i bregastoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano Jul 27, 2022 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Plavšić je napisao: Obeleženo su vodovi ulja na radilicu i prema glavi i bregastoj Jel tu dođu gumice koje si pominjao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih to radio, vidi se na slikama kanali ulja u karteru koji se naslanjaju na blok motora a koji su upušteni na odnosu ivice karteraНишта не смета, скида се док не просјаји цела површина и то на водени папир са водом. Али како хочете, ја кажем а ви прихватате или неSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Jul 27, 2022 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Plavšić je napisao: Ima zaptivač, napravio sam novi od klingerita debljine 0,5mm tako da bi mu i orginalni pozavideo. Stari je te debljine i to je važno zbog gumica između kartera i bloka Super, hvala na odgovoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...