Miklavc 16 Napisano April 8, 2013 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan niko ništa ne piše... ili se ne vozi ili smo asocijalni... Ja sam ulovio malo vremena za sarafanje , pa je KLE stao na svoje tockove, prvi put nakon decembra. Slobodna procjena je da kad sjednem na motor klirens veci za bar 10 cm. Trenutni problem mi je sto mi je prednji kraj sad visi od zadnjeg (iako su stavljeni skraceni dogbonesi...) pa cu ga propustiti kroz trokutove da izravnam motor. Za sad idem sa KLE-ovim prednjim tockom i kocionim diskom, posto sam ostao bez para da zavrsim KTM prednji tocak, to ce sacekati iducu zimu. Bila je potrebna samo zamjena jednog lezaja i tocak ide bez problema na KTM osovinu. Odnijecu tokaru da mi razbusi osovinu pinjona, pa ce i original KLE kilometar sat raditi uredno . Od izlaska na cestu me dijeli samo adapter za prednja kociona klijesta, ici cu sa cetvoroklipnim klijestima, imam par opcija pa sad razmatram sta ce biti najlakse uraditi. A nakon toga ide "sminka, tj. prednji blatobran, zadnji blatobran, maska. Plastike i rezervoar su na lakiranju, a sjediste je otislo na skracivanje i presvlacenje. Bocnu nogaru cu morati ili produziti ili naci od nekog drugog modela, sa ovom kombinacijom je definitivno prekratka. Imaš slučajno sliko adaptera za prednja kociona? Ja ću zamijeniti prednje vilice na mom KLE. S ebay sam naručio vilicu WP43 i križeve Applied Racing Aluminij. Svaka slika će biti vrlo dobrodošla. Slike ebay: Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4458 Napisano April 8, 2013 Advanced Member, 1979 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Isprobao sam korman danas. Utisci podeljeni: Ne znam kako ni zasto ali upravjlivost je dosta popravljena. Na velikim brzinama (citaj 60+ na sat ) motor neuporedivo lakse pada u nagib, puno se sigurnije osecam kada sam u nagibu. To cu jos morati da testiram na nekom krivudavom putu, ovo su samo utisci iz par krivina po gradu Na jako malim brzinama, tipa brzina hoda pa i sporije, motor je stabilniji. Manevrisanje pri malim brzina je mnogo, mnogo lakse sada. Bolja mi je i upravljivost kada stojim ali ne drasticno (jedan od dva razloga zasto sam menjao). Ono sto mi se svakako ne svidja je cinjenica da me i dalje zabole misici na ledjima, posle manje od pola sata voznje u stojecem polozaju (misici duz kicme a nesto ispod lopatica). To je bio primarni razlog za zamenu tako da realno nisam siguran koliko sam dobro prosao... Moz' biti da ni ja ne zauzmem najidealniji polozaj. Da se bar upravljanje nije popravilo tako bih slatko vratio originalni korman a ovaj prodao, ovako ne znam sta mi je ciniti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 8, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš slučajno sliko adaptera za prednja kociona? Ja ću zamijeniti prednje vilice na mom KLE. S ebay sam naručio vilicu WP43 i križeve Applied Racing Aluminij. Svaka slika će biti vrlo dobrodošla. Pozdrav! Pozdrav, nisam slikao adapter, ali svejedno ne bi odgovarao na ovu viljusku koju si uzeo. Moja viljuska je dosta stariji model od ovoga, sa drugacijim donjim krajem. Nemoj da te adapter plasi, to je u sustini jako jednostavna stvar za napraviti i nece ti praviti problem. Kako si zamislio prednji tocak, da li ces ganjati odgovarajuci KTM tocak ili ces raditi neki adapter ? KLE osovina je 15mm, jako tanka. KTM krece od 17mmm osovine preko 20mm pa cak do 26mm osovine. Takodje, vrlo vjerovatno ces morati nabavljati tvrdje opruge, jer svi ovi KTM-ovi su dosta laksi od nasih motora i ne mogu se lako nositi sa tom tezinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miklavc 16 Napisano April 9, 2013 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imaš slučajno sliko adaptera za prednja kociona? Ja ću zamijeniti prednje vilice na mom KLE. S ebay sam naručio vilicu WP43 i križeve Applied Racing Aluminij. Svaka slika će biti vrlo dobrodošla. Pozdrav! Pozdrav, nisam slikao adapter, ali svejedno ne bi odgovarao na ovu viljusku koju si uzeo. Moja viljuska je dosta stariji model od ovoga, sa drugacijim donjim krajem. Nemoj da te adapter plasi, to je u sustini jako jednostavna stvar za napraviti i nece ti praviti problem. Kako si zamislio prednji tocak, da li ces ganjati odgovarajuci KTM tocak ili ces raditi neki adapter ? KLE osovina je 15mm, jako tanka. KTM krece od 17mmm osovine preko 20mm pa cak do 26mm osovine. Takodje, vrlo vjerovatno ces morati nabavljati tvrdje opruge, jer svi ovi KTM-ovi su dosta laksi od nasih motora i ne mogu se lako nositi sa tom tezinom. Pozdrav, Hvala na informacijama, mislim da ću napraviti razmak za prednju osovinu, barem dok sam ne mogu dobiti KTM kotač. Opruge su dovoljno tvrjde na 5,0 N / mm, izvorni kle 4,0 N / mm. http://www.ktmshop.s...sk_Data_Ram.pdf Moje vilice su 0518V721 Možete li mi molim vas reći da li je potreban duži kabel kočnice i koliko? Još slika šta sam danas dobiu: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 10, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Možete li mi molim vas reći da li je potreban duži kabel kočnice i koliko? Meni nije trebalo duze kociono crijevo, samo sam putanju crijeva malo promijenio. Sto se tice spacera, neku okvirnu ideju mozes dobiti sa obicnim podloskama za sarafe koje stavis sa obe strane dok ne centriras tocak. Nakon toga izmjeris i odneses nekom tokaru da napravi prave odstojnike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penzioner 127 Napisano April 11, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Kawasaki zrx 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko ima zna i želi da proda kle 500 bg table kupujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano April 11, 2013 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko ima zna i želi da proda kle 500 bg table kupujem Čestitam na izboru ali daj maalčice više poželjnih detalja sem BG tablica, godište, oprema, itd..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano April 12, 2013 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ograničenjem na BG table samo sužavaš i inače malu ponudu, zašto bi to radio, nije prenos 100 dukata? Možda se nadje i neki uvezen, tipa ono "na ime", razmisli i srećno u potrazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano April 12, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan KLEpetanovići evo jedne lepe vožnjice za svaki dan. a u fazonu sam da ne spamujem sa novom temom kretanje je u 09:00 sa Fontane na NBGD-u pa ko je raspoložen neka dođe tura je NBGD-Avala-Sopot-Maldenovac-Smederevo (pauza)-BGD. do ručka najkasnije bi trebalo da smo u Beogradu. za sada nas je sigurica dvojca, Danger i ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sremac 10 Napisano April 12, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Danas registrovao KLE-a,ukupni troskovi sa tehnickim pregledom izasli tacno 9250 dinara.Kazu ovi sto registruju da su poskupele neke takse,koje su ne znam,ali eto meni je tako bilo jutros. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano April 12, 2013 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Produžio registraciju. Cijena? Prava sitnica. (10.980) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano April 12, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan grrrrrrrrrr a taman sam se ponadao da ce biti najvise 9000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano April 12, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Stigla srebrna strela konačno u moje dvorište, ispade mi ispred garaže na leru (bez ogrebotina)....eto protiv malera neka mu, ne mora više....uhvatio nas pljusak uz put, blatnjav totalno....ujutru kad operem kačim slike ako ne bude padala najavljena kišurina ceo dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano April 12, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam upravo gledao na kalkulatoru izadje 7700 din za moj KLE iz 1994te.Msm da to dosta zavisi od godista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4458 Napisano April 12, 2013 Advanced Member, 1979 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Na cenu iz kalkulatora treba dodati i troskove tehnickog pregleda. Mene je produzenje registracije pocetkom novembra kostala 10700 din (svi troskovi, izuzev zelenog kartona) @Borisa: Nek' je sa srecom motorce. Cekamo slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano April 12, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan moj je registrovan i prvi sa brzinama.....narednih dana vežbam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-vukasin- 13 Napisano April 12, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04 Prijavi odgovor kao problematičan @Boriša neka je sa srećom, dugo i dobro da te služi ! A to sto ti je pao, mora tako, bas za sreću . Meni je prvo pranje, 4. dan od kada sam ga doterao iz Cro, pao na livadi jer se natopilo blato a težak motor i potonu ćopava, al srećom bez štete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano April 13, 2013 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan ....uhvatio nas pljusak uz put, blatnjav totalno....ujutru kad operem kačim slike ako ne bude padala najavljena kišurina ceo dan Ne, ne, daj fotke blatnjavog, one su mnogo redje u ovoj temi. Dobro, de, može i uglancanog, ali ono po principu "pre i posle", da vidimo razliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano April 13, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Xexe...preživeo prvu vožnju po gradu, tresle mi se noge a oo se skupila nema ih nigde, bio do majstora da ispravimo ručicu kvačila, naravno pukla (govnjivi špialter)..otkinu se okrugli završetak ko da je od stakla, nema veze nabaviću novu....samo kad sam stigo čitav nazad. Namestio kofer i isprobao tank torbe...totalno druga priča u odnosu na maxi scooter, ne sviđa mi se što je visooook ovako,plašim ga se dok ne krenem , a dok krećeem prva čupa ruke, posle je lako....navežbaću. Kanim se sutra upustiti u vožnju do Ns a...mada mi svi kažu da je rano i da švrćkam po gradu za početak dok ne steknem osećaj. Ćale mi mazno foto aparat pa sam uslik'o telefonom posle pranja malo, ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4458 Napisano April 13, 2013 Advanced Member, 1979 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Covece, pa ovo je nov motor Inace, mnogo je lakse i opustenije voziti van grada. Ne vidim zasto bi te to brinulo. Provozas se lepo grebenskim putem po Fruskoj Gori, da vidis sta je uzivancija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano April 13, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Partizanski put je sjajan na fruškaću posebno u jesen. Nije nov ali sredio ga je Braca lepo, mada lomljeni su oklopi vide se varovi sa unutrašnje strane, ofarbano je ok, čak i ram, delovi mašine, nogostupi i nosači, stavio je ovaj povišeni smoked vizir i tapacirao sedište, nov je lanac i lančanici, dobre su gume i registrovan je...videćete već...napraviću jedan kotlić za ulazak u enduro sekciju pa ću vas pozvati da se provozate ko je voljan i popričamo po koju, naravno biće tu ekipe iz maxi scooter sekte . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s_dakic 41 Napisano April 13, 2013 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Kawasaki KLE - 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pohvalim clana sremac jer mi je za simbolicnu nadoknadu poslao hromirani stitnik auspuha koji je danas posle manje intervencije ciscenja rostfrei-em i poliranja legao kao kec na desetku...sutra slike... Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penzioner 127 Napisano April 14, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Kawasaki zrx 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Brzopleto sam se odlučio samo na BG table ili širim vidik.Za sada imam nešto u ponudi iz BG videću kako ću proći tj. kakav je motor po opisu bih rekao da je sasvim solidan da nekažem odličan.Ukoliko se nedogovorim sa vlasnikom ponuda ostaje i dalje samo širim krug izvan BGD po savetu Nimina.Pozdrav Nimin 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano April 14, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Probao šestu brzinu danas .....nabavio štitnik diska i video po meni najlepšeg Kle a do sad kod čoveka u Ns u, neverovatno kako mu čuči supermoto blatobran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano April 14, 2013 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jel onaj crni kle danas sam ga video na miseluku motor izgleda kao da je iz fabrike izasao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...