Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• čeka dobru titulu, 1377 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Rdju skidao okruglom mesinganom četkom montiranom na bušilicu, pa polako. Mesinganom a ne čeličnom jer mnogo manje oštećuje površinu, ne pravi riseve, ali duže traje ceo proces. Tip: kad se posle nekog vremena četka deformiše i žičice usmere u jednu stranu, okrenuti smer okretanja bušilice (ako imate bušilicu sa levo-desno vrtnjom).

Najveći problem predstavljale sitne kuglice (kao one koje nastaju pri zavarivanju) koje bile najviše po krivinama, valjda na mestima gde se grane najviše greju. Ne znam kako su se "stvorile" tu. Skidao ih pažljivo šmirglom koja zalepljena na tvrdu podlogu.

Farbao sprejem za auspuhe (150 stepeni će nagurati u prvoj vožnji :moto3:), uvek sam tako radio i nikad nisam imao problema sa ljušćenjem.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Ako se boja drzi kako treba i na tvoj nacin tj. "zapece" onda to funkcionise :) dobro si uradio te grane, cime si nanosio farbu posto izgleda kao da si farbao airbrushom a ne obicnom cetkom.

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

drugari, brljajuci po netu sam naisao na ovu sliku :

JRK012_ZW_R1.jpg

I ideja mi se svidela iz vise razloga...imam sve sto mi je potrebno da napravim to,nije glomazno,moze I da sluzi kao naslon kad se ispruze noge :D

Interesuje me vase misljenje o ovome...Kako vam se cini? da li ce odraditi svoj posao i pri padu spasiti plastike ili ce (ne dao Bog) pri padu napraviti jos veci problem tj iskriviti mesto na kom je pricvrsceno s obzirom da je pricvrsceno na jednu tacku?

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

mislim da bi to jedino za noge sluzilo sto mi se svidja, ali verujem da bi se pokrivilo i uticalo na ram prilikom pada. Mada bi to uz crash bar bilo odlicno ako nista drugo za odmor nogu i ovako sam razmisljao gde bi tako nesto stavio

• čeka dobru titulu, 1377 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

a ne,ne,ne....enduro je enduro... :)

nego,sta ti mislis po pitanju tih crashpad-ova?

Prvi deo: enduro je enduro - kad ga ja još nisam batalio sa godinama kao zbir vaših, ne napuštajte ni vi još ihaa!

Drugi deo: ako nemaš komplet rol bar, svakako bi ih stavljao ali se ne bih šalio sa nekom "home made varijantom" baš zbog tog načina kačenja. Kontam, ako je to radila neka koliko-toliko ozbiljna firma, ne bi se zezali sa materijalima neprimerenim za tu namenu (predimenzionisanim) jer bi tako nešto imalo kontra efekat: umesto da zaštiti (plastike i sl.), moglo bi da napravi veću štetu (na ramu) a firma ne bi baš volela da je sačekuju tužbe vlasnika koji su uspeli da oprobaju funkcionalnost konkretnog gadget-a.

• bodi biber, 729 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

Jel neko zna koji je crash bar bolji oni kao manji ili neki na ovu foru ?

http://500kle.aventu...hotos/pc-sw.jpg

Kada kazem manje mislim na one kratke sto nisu ovako dugacki(http://500kle.aventure.free.fr/photos/P-C-Hepco.jpg).Nekako mislim da ovi pruzaju vecu zastitu motora i da bolje rasporedjuju udarac u slucaju pada ne daj Boze.

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Ja imam nesto kao te prve. Mogu da ti pokazem, mislim da je radio neki covek iz Panceva, morao bih da pitam ponovo bivseg vlasnika. 1zdravo.gif

Znas sta mi je jos trip da li kolena kacis na ove duze tj ove prve ? Msm meni ove vece nekako izgledaju da rade bolje posao,ali sta znam :/

Cim dodje prolece tj lepse vreme svraticu do tebe da vidim to posto me ceka pravljenje crash barova !

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

Ja imam nesto kao te prve. Mogu da ti pokazem, mislim da je radio neki covek iz Panceva, morao bih da pitam ponovo bivseg vlasnika. 1zdravo.gif

Adler je malo pobrkao loncice....nema on ovaj crash bar kao sto je na prvoj slici nego kao ovaj na drugoj slici... eeee kolega,ne znas ni koji crashbar imas... :P

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

O.o

Sad sam isao do motora da proverim. Sramota stvarno, ne vidim ga 20 dana, i vec zaboravim kako izgeda. :D Hvala kolega Marphi na ispravci! :D

Doduse, moj crash bar je malo veci od ove druge slike, ali sjajno pokriva prednju stranu, imas slike tamo negde na 110 gore dole, u ostalom tu smo u Pancevu, pa se javi kada budes hteo da pogledas. 1zdravo.gif

Moracu ja to da sve proverim pre nego sto stavim :D.

Negde na nekoj strani sam citao da je neko bio spominjao kako mu kolena kache te crash barove.Konkretno mislim na ove duze tj vece.E sad ako se ne varam ta osoba je bila nesto visha.Ja sam tipa 178 i ne strce mi noge toliko ka napred tako da ne verujem da bih imao taj problem.

Kao sto rekoh nekako sam vise za opciju prve slike tj ovih nesto vecih,nego ovih kracih.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

JRK012_ZW_R1.jpg

I ideja mi se svidela iz vise razloga...imam sve sto mi je potrebno da napravim to,nije glomazno,moze I da sluzi kao naslon kad se ispruze noge ...

Ne bih skidao noge sa nogostupa tokom voznje iz vise razloga. Mozda si mislio dok stojis, mada tada su ti opet noge ispruzene...

• Advanced Member, 1979 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Negde na nekoj strani sam citao da je neko bio spominjao kako mu kolena kache te crash barove.Konkretno mislim na ove duze tj vece.E sad ako se ne varam ta osoba je bila nesto visha.Ja sam tipa 178 i ne strce mi noge toliko ka napred tako da ne verujem da bih imao taj problem.

Kao sto rekoh nekako sam vise za opciju prve slike tj ovih nesto vecih,nego ovih kracih.

Meni su kolena udarala u takav kao na prvoj slici. Moglo bi to bez problema da se napravi kako treba, tj da ne smeta, ako bi ga majstor na licu mesta prilagodio vozacu. Moj je pravljen na slepo, samo po fotografijama.

Posle kopije SW Motechovog crash bara sam imao kopiju Hepo&Beckera. H&B izgleda lepo, manji je i laksi. U ovoj mojoj varijanti dve polovine nisu bile spojene pa je to prilikom prvog pravog pada (30 na sat na zemlji) dovelo do okretanja zastite oko rama i lomljave plastika. Prevedeno: nije obavio svoj pos'o.

Sledeci put opet idem na varijantu SW ali prilagodjenu mojim potrebama :)

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Ja takodje imam ovu duzu verziju i kache mi kolena, to ume da smara, jer bole kolena bukvalno u jednoj tachki gde je koleno naslonjeno na bar. Ne znam da li bi pomoglo oblaganje onim cevastim sundjerom i gde li ima da se nabavi ? :neznam:

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

cevasti sundjer imas u uradi sam onaj za oblaganje vodovodnih cevi u raznim dimenzijama, ali mislim da ti ne bi pomoglo mozda veoma kratko ali bi u toku duze voznje opet isto bilo

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja