zakarus 18 Napisano April 24, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/_40e07d3fa81b9ccbba4d5d0937102f753d/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=225&wgr=521&origin=bikedb&typ_id=LE500&list_total=1&anzeige=0&artnr_gr=10042180 A imate ih i u Louisu, i to jos jeftinije ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
herodikus 3 Napisano April 29, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: beograd Motocikl: fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Јер стављао неко танк торбу на КЛЕа, размишљам се нешто да је купим, а нисам сигуран да може да се монтира... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano April 30, 2009 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Јер стављао неко танк торбу на КЛЕа, размишљам се нешто да је купим, а нисам сигуран да може да се монтира... Imam SHAD veliku, magnetnu, kao i malu, GIWI. Obe mogu sa magnetima, a može za duži put i gurtne, koje dobijaš uz torbu. Važno je da torbu probaš na licu mesta (ako ti prodavac dozvoli), ili od nekoga, ko bi ti dao na probu (praznu ), pa sam da odlučiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radonja 0 Napisano April 30, 2009 U prolazu, 37 postova Lokacija: Нови Сад Prijavi odgovor kao problematičan Givi, модуларна(проширива по висини), магнети држе скроз ок, сигурносни каиш око кормана, испоручени и бочни каишеви(заиста нема потребе), узео сам у триону прошле године. Свакако је добро да пробаш уживо како стоји! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano April 30, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam onu Louis poznatu i bez problema staje na KLE... Potrazi u moto opremi, ima tema o toj torbi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
herodikus 3 Napisano April 30, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: beograd Motocikl: fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Хвала свима Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1249 Napisano Maj 6, 2009 prisutan, 1132 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi ja sam malo ponizak tacnije 1.70m kakve su sanse da se ja posadim na kle 500,i dali mu se visina steluje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Maj 6, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Visina na KLE ne može da se podešava ali to ti i nije bitno jer sa 1.70 visine možeš bez problema da voziš taj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
herodikus 3 Napisano Maj 6, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: beograd Motocikl: fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Мислим да ћеш моћи, мад ћеш мало више користити прсте на ногама. Најбоље да не слушаш никога од нас него да пробаш и сам одлучиш. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola_M 39 Napisano Maj 7, 2009 Svrati ponekad, 195 postova Prijavi odgovor kao problematičan Visina na KLE ne može da se podešava ali to ti i nije bitno jer sa 1.70 visine možeš bez problema da voziš taj motor. Moze, promjenom tkz. dogbonesa. Kracim se povisuje a duzim snizuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Maj 7, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Da, znam za to ali kad sam rekao da ne može mislio sam bez takvih zahvata koji su 80-100€ ili izrada u sopstvenoj režiji. Kad bi stavio duži dogbons onda bi trebalo spustiti nosače na prednoj viljušci i tad bi za niže vozače to bilo OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Maj 8, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Visina na KLE ne može da se podešava ali to ti i nije bitno jer sa 1.70 visine možeš bez problema da voziš taj motor. Moze, promjenom tkz. dogbonesa. Kracim se povisuje a duzim snizuje. Mislim da nemaš potrebe da radiš bilo kakve radikalne izmjene. Dovoljno ti je samo da ga spustiš na zadnjem amortizeru i bice sasvim dovoljno. Kad sam ja svoj kupio bio je spuštan na najniži zub, i bukvalno ga je mogao voziti ko god hoće, tako da i ti nećeš imati problema. S'tim da će izgledati malo "tetkasto" tako spuštan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Maj 8, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljno ti je samo da ga spustiš na zadnjem amortizeru i bice sasvim dovoljno. Motor se ne spušta na zadnjem amortizeru. Kad je na prvom " zubu " opruga je najmekša, a visina motora ostaje ista, tek kad sedneš na njega on se više spusti. Fabrički je podešen na drugi " zub " a to je za vozača od odprilike 75 kg. Mekano ogibljenje ima svoje loše osobine u krivinama i van asvaltnog puta. Oni kojima je motor visok nemaju problem sa visinom motora kad sednu već u momentu kad sedaju na motor on im je visok. Jedini način da se spusti je onaj koji je naveo Nikola_M. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Maj 8, 2009 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan Poz svima,ja sam u fazi zamene motora i kupovine bas KLE,no ovaj jeftiniji koji sam nasao ima ljubicasto roze ???boju,sacuvaj boze,pa sam resio ako ga uzmem da ga farbam u crno sivu kombinaciju poput ove http://jarle.eltelevest.no/Kawasaki/Images/2004/Off/DP/KLE500A04side.jpg da li neko zna koliko bi kinte izaslo ta moja zamisao i da li je neko radio farbanje na KLE? Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Maj 8, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Poz svima,ja sam u fazi zamene motora i kupovine bas KLE,no ovaj jeftiniji koji sam nasao ima ljubicasto roze ???boju,sacuvaj boze,pa sam resio ako ga uzmem da ga farbam u crno sivu kombinaciju poput ove http://jarle.eltelevest.no/Kawasaki/Images/2004/Off/DP/KLE500A04side.jpg da li neko zna koliko bi kinte izaslo ta moja zamisao i da li je neko radio farbanje na KLE? Poz Pozovi 0642709396, Igor pa pitaj, nije skup a lepo radi. Znam jos jednog ekstra lakirera, ali je u Valjevu, ako ti nije daleko posalji pp free-u sa ovog foruma da ti da telefon. Free je radio kompletno farbanje vise kle-a (cak i kompletan agregat), pa moze da ti kaze cenu. Obojica su motoristi i znaju da motor mora da izgleda kao nov, nema mesta mrljanju kao sto rade na kolima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Maj 10, 2009 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan Zogu,car si ;Ddanas sam isao da gledam kle-a u Sapcu,dobro vuce,lepo ide,ruzno izgleda i uhvatio je dosta rdje!Ali kada ga sredim bice paKLEn! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za KLE-ovce??? Imam isti 93 godiste, Prešao 23000km, uvezen iz njemačke. E sad kad sam ga kupio malo je zvrckao lanac bregaste. Ispočetka mi to nije puno smetalo, međutim sad mi to smeta više i više. Zato sam neki dan odvrnuo onaj šarafić na španeru za zatezanje, i vidim da unutra ima šaraf koji se šarafcigerom može okretati. Naravno uzmem šarafciger i okrećem šaraf suprotno od kazaljke na satu, zategnem lanac, zavrnem onaj zaštitni šarafić, kresnem motor i on radi ko bombonica, nema nikakvog zveckanja. E sad nakon što sam posle toga zatezanja prešao nekih 200km opet mi se čuje lanac i to istim intezitetom čak i više možda. Moje pitanje glasi: Da li je se šarafić opet popustio i da li je na svim KLE-ovima isti zatezač španera??? Jer imam User manual od novijeg KLE-a (2000.g.) gdje prikazano da ima nekakav hepek koji neda španeru da se olabavi, tj. popusti. http://cdn.bjbikers.com/images/imported/Yo/8HpEc_kle1.jpg http://cdn.bjbikers.com/images/imported/GY/5AyXH_kle2.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja vidim po slici ovo je spaner lanca sa automatskim zatezanjem. Ako je stigao do zadnjeg zuba vreme je za novi lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja vidim po slici ovo je spaner lanca sa automatskim zatezanjem. Ako je stigao do zadnjeg zuba vreme je za novi lanac. kako provjerit da li je stigao do zadnjeg zuba??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Taj zatezac je jedna nazubljena osovina u cauri. Feder gura osovinu prema lancu a zub onemogucava da se osovina vrati nazad. Izvadis zatezac iz motora i uzmes rukom i izvlacis osovinu iz caure. Ako izlazi bice vidljivo i na svaki zub ce se cuti 'cak'. Malo je tesko objasniti preko teksta ali je jako prosto. Pre vracanja samo treba 'resetovati' zatezac, odnosno vratiti ga u cauru. Jedino ne znam to sa srafcicem, kod mene na XT zatezac izgleda bas isto kao i tvoj ali nema srafcic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je ipak razlicito u odnosu na XT, jer ako mu je doslo vreme za zamenu zasto bi radio i tih 200km? Ne znam kako izgleda zatezanje, ali mozda ipak nije automatsko, nego sada kada si zategao isteglio se jos malo, dotegni srafcic, tako bi ja to uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo odgovora: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=25171.msg527009#msg527009 Posalji pp Milanu (free), on taj motor poznaje kao svoj dzep, mozda ima i spaner da ti tapne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A u medjuvremenu - koji si srafcic ti dotezao, bas me zanima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan A u medjuvremenu - koji si srafcic ti dotezao, bas me zanima? kada odvrnem onaj mali šarafic na sredini (10-ka ključ) onda unutra ima šaraf, teško je vidjet pošto curi malo ulje. E taj šaraf kada šarafcigerom okrećem suprotno od kazaljke na satu onda on gura španer. Ali nevidim ništa što bi spriječilo taj šaraf da se ponovno ne popusti, pošto je sve u ulju. Znači šaraf nemože izaći kroz rupu van. Ako se odlučim na skidanje kompletnog tog zatezača, da li postoji dihtung između njega i dekla ili je to opet riješeno nekakvom gumicom? Tj. Postoji li mogućnost da pokidam dihtung? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je ipak razlicito u odnosu na XT, jer ako mu je doslo vreme za zamenu zasto bi radio i tih 200km? Ne znam kako izgleda zatezanje, ali mozda ipak nije automatsko, nego sada kada si zategao isteglio se jos malo, dotegni srafcic, tako bi ja to uradio. Nije se mogao istegnuti samo se mogao popustiti šaraf koim sam ga dotegnuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...