Gastrorider 333 Napisano April 21 Fat and furios, 652 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, beverly 300 Prijavi odgovor kao problematičan Baniša ih je uvezao iz inostranstva i proslijedio meni. Fabrička je izrada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirorab 88 Napisano April 23 (promenjeno) Svrati ponekad, 98 postova Lokacija: BBrdo Motocikl: Bajs, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Par poteza sečicama kasnije... (Nisam ni znao da imam pripremu za xenon!!) Voila! Vraćam(o) se na fabrička podešavanja. Promenio April 23 član mirorab 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirorab 88 Napisano Ponedeljak u 10:30 Svrati ponekad, 98 postova Lokacija: BBrdo Motocikl: Bajs, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Sada to radi, tera se okolo,... Ostalo: - Treba da vidim kakva je potrošnja goriva da vidim da li da hitno ili kad stignem idem do Bokilića, - utvrdio da prednji levi štap slini. tražio delove, 2 semeringa + 2 prašinara + slanje = cca 90-105 eur Pa mi pade na pamet da nisam ja prvi koji ima taj problem. Pretraga foruma ne dade rezultate za pitanje: Ima li neko iz prve ruke neku alternativu (zamenski, mala privreda, od IMT traktora "original Kawasaki",... )?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7286 Napisano Ponedeljak u 12:37 Advanced Member, 2484 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi originalne ako kaniš zadržavati motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirorab 88 Napisano Ponedeljak u 14:13 (promenjeno) Svrati ponekad, 98 postova Lokacija: BBrdo Motocikl: Bajs, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 2. 2020. at 19:00, Gliga je napisao: ... Verovao ili ne nemam sliku emulatora niti sa ugradnje. Baš sam sinoć tražio... Elem, emulator je zapravo ventil koji se otvara pod pritiskom i tako kontroliše protok ulja. Ventil u zatvorenom stanju drži opruga koja se može podešavati, a to automatski znači da se i sama akcija emulatora podešava. Iskreno ni meni fizika iza svega toga nije jasna, nisam se mnogo udubljivao. U principu kod malih i laganih udara (blage neravnine) ulje prolazi kroz manje rupice tj. ventil ostaje zatvoren. Prilikom većih udara (rupe, skokovi i slično) ventili se otvaraju što omogućava veći protok ulja a samim tim i bolje upijanje neravnine. Ovde se može pročitati malo više o emulatorima: https://racetech.com/page/title/Emulators Racetech su skuplji, ja sam montirao YSS koji rade na istom principu. Sad nisam više siguran, rekao bih da se montiraju direktno ispod opruge. Spoljni prečnik emulatora je jednak unutrašnjem prečniku štapa tako da ulje ne može prolaziti nekontrolisano pored njih. Jbg, ne znam kako se zovu delovi na srpskom... Jedina izmena koju je potrebno uraditi na originalnoj viljušci jeste bušenje dodatnih rupa za protok ulja na "dumping rod" (zaokruženo na slici ispod). Kad već kažeš da nabavim oriđiđi semeringe, logično bi bilo da dobudžim prednje vešanje sa emulatorima. Da se ne sećaš oznake tih pogrešnih (jedna veličina manje za pogrešiti!) ili da li neko zna koji je unutrašnji prečnik (33.8mm ili 38mm?? - na isto pitanje mi je AI dao dva odgovora!!?!) Promenio Ponedeljak u 14:13 član mirorab 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7286 Napisano Ponedeljak u 14:57 (promenjeno) Advanced Member, 2484 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Koje godiste ti je KLE? Ja imam emulatore koji pasu za stariji tep (pre 2005.) koji su sada visak. YSS, tada je bio jedan jedini model. Pisao sam ranije o razlikama u dimenzijama novih i starih vila. Potrazicu taj post malo kasnije pa saljem link. Promenio Ponedeljak u 14:58 član Gliga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirorab 88 Napisano Utorak u 07:14 (promenjeno) Svrati ponekad, 98 postova Lokacija: BBrdo Motocikl: Bajs, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Gliga je napisao: Koje godiste ti je KLE? Ja imam emulatore koji pasu za stariji tep (pre 2005.) koji su sada visak. YSS, tada je bio jedan jedini model. Pisao sam ranije o razlikama u dimenzijama novih i starih vila. Potrazicu taj post malo kasnije pa saljem link. Mislim da sam naleteo na to da si imao "nove" vile a nabavio "stare" emulatore, pa si morao da praviš adapter na strugu.... Godište 1998, "stari tip" kao i sam što sam... Treba da je prečnik 33.5 koliko sam iskopao YSS PD FORK VALVES 335 D, Product Code : AH8243 Promenio Utorak u 07:16 član mirorab Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7286 Napisano Utorak u 07:54 Advanced Member, 2484 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam posle udesa (2015.) menjao vile i stavio sam od starog tipa. Koju godinu kasnije sam uzeo YSS emulatore (PD310). Ispostavilo se da sam morao praviti neke adaptere i to je korišćeno 6-7 godina. Nisam ja radio ništa od toga pa se ne sećam detalja ni dimenzija. Prošle godine sam opet nabavio vilu sa novog tipa KLE-a. Kako mi taj motor više stoji a uskoro ide i u oglase, stvarno nemam ni volje ni vremena da se bavim prepravljanjem vile i prebacivanjem emulatora. Viljuška u koju se ubacuju emulatori se rastavlja na proste činioce i moraju se izbušiti dodatne rupe za protok ulja. Elem, šalji poruku ako su ti interesantni emulatori pa da nešto iskombinujemo. Našao sam post gde sam pisao o razlikama između starog i novog tipa viljuške (2005. je godina promene): Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...