Plavšić 156 Napisano April 7, 2020 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koliko curi, prati malo ostavi ga da se zagreje pa vidi da li prestane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano April 7, 2020 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije. Ako se ne ugasi usput. Mada ne bi trebalo ako ne curi baš. Puno puta sam pisao o ovome, imao sam dugo ER5: Sva creva za benzin, vakuum i njihove šelne da se zamene novim. Imam i odličnu preporuku jer nije sve kvalitetno. O ringovi novi na cevima kućištima termostata i nov filter rashladne tečnosti. Karburatori sa novim iglicama, naštelovani i preventivno da se zameni slavina elektro ventilom ili novom. Ja nisam imao problema jer je nikada nisam ni dirao. Ovo sve izađe maksimalno do 100 evra i taj motor može da se vozi koliko god i gde hoćete. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marettoo 229 Napisano April 7, 2020 Zainteresovan, 128 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bilo kratko dok sam otisao po kacigu i kada sam se vratio video sam da kaplje al je vec prestalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marettoo 229 Napisano April 7, 2020 Zainteresovan, 128 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bilo kratko dok sam otisao po kacigu i kada sam se vratio video sam da kaplje al je vec prestalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola1112 30 Napisano April 7, 2020 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Plavšić je napisao: Ako si polivao po agregatu možda je od toga, a te rupice i služe da izađe voda da se ne zadržava oko svećica Ovo je 90 % 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano April 7, 2020 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, marettoo said: Ovo je bilo kratko dok sam otisao po kacigu i kada sam se vratio video sam da kaplje al je vec prestalo To što kaplje lizni. Ako je slatko, gumice su. Ako nije, onda je voda od pranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanvujovic 19 Napisano April 7, 2020 U prolazu, 27 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bilo kratko dok sam otisao po kacigu i kada sam se vratio video sam da kaplje al je vec prestalo Vidi u kojoj ti je boji antifriz, uzmi parce toalet bijelog papira i neka upije tecnost đe ti curi pa ces viđet. Ako je voda-bezbojan i vlazan papir ako je antifriz -zelen ili crven papir. Mada i pod prstom se moze osjetiti jer antifriz djeluje masan u odnosu na vodu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marettoo 229 Napisano April 8, 2020 Zainteresovan, 128 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Alekre said: Nije. Ako se ne ugasi usput. Mada ne bi trebalo ako ne curi baš. Puno puta sam pisao o ovome, imao sam dugo ER5: Sva creva za benzin, vakuum i njihove šelne da se zamene novim. Imam i odličnu preporuku jer nije sve kvalitetno. O ringovi novi na cevima kućištima termostata i nov filter rashladne tečnosti. Karburatori sa novim iglicama, naštelovani i preventivno da se zameni slavina elektro ventilom ili novom. Ja nisam imao problema jer je nikada nisam ni dirao. Ovo sve izađe maksimalno do 100 evra i taj motor može da se vozi koliko god i gde hoćete. Napisao si da imas odlicnu preporuku sa creva i ostalo, napisi gde si uzimao ili radio zamenu verovatno su menjati skorije preventive radi a i znaciti ce nekom sa foruma. Jutros sam upalio motor i ostavio malo da odradi a za to vreme propratio oko glave i creva nigde nije popustalo a i nivo rashladne tecnosti je ostao isti tako da je veronatno od pranja i izvinjavam se na laznoj uzbuni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano April 8, 2020 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Creva, namenska za benzin i vakuum, kao i "zebra" šelne u "Wurthu". To jedino vredi a relativno lako je dostupno. Odradiš sve sam, prosto je, menjaš jedno po jedno. Usput, dobra je varijanta i da se stave metalne brze spojke. Lakše je kad se radi nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marettoo 229 Napisano April 8, 2020 Zainteresovan, 128 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, stefanvujovic said: Vidi u kojoj ti je boji antifriz, uzmi parce toalet bijelog papira i neka upije tecnost đe ti curi pa ces vidjet. Ako je voda-bezbojan i vlazan papir ako je antifriz -zelen ili crven papir. Mada i pod prstom se moze osjetiti jer antifriz djeluje masan u odnosu na vodu. Plavi mi je antiftiz vidim da dosta vas sipa crveni ima li razlike ventilator zna cesto da se upali. A sto se tice papira odlicna ideja da se proveri ali jutros nije curelo da bi proverio tako da je verovatno ostalo od pranja a bilo je kasno i motor je bio hladan pa verovatno nije isparilo, ja sam plasljiv po pitanju motora izgleda da mi se u zadnje vreme prividjaju zvukovi na motoru tako je valjda kad ti je prvi motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marettoo 229 Napisano April 8, 2020 Zainteresovan, 128 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Alekre said: Creva, namenska za benzin i vakuum, kao i "zebra" šelne u "Wurthu". To jedino vredi a relativno lako je dostupno. Odradiš sve sam, prosto je, menjaš jedno po jedno. Usput, dobra je varijanta i da se stave metalne brze spojke. Lakše je kad se radi nešto. Radio sam na jednoj Wurthovoj hali u indjiji da sam znao uzeo bih, hvala za preporuku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanvujovic 19 Napisano April 8, 2020 U prolazu, 27 postova Prijavi odgovor kao problematičan Plavi mi je antiftiz vidim da dosta vas sipa crveni ima li razlike ventilator zna cesto da se upali. A sto se tice papira odlicna ideja da se proveri ali jutros nije curelo da bi proverio tako da je verovatno ostalo od pranja a bilo je kasno i motor je bio hladan pa verovatno nije isparilo, ja sam plasljiv po pitanju motora izgleda da mi se u zadnje vreme prividjaju zvukovi na motoru tako je valjda kad ti je prvi motor Nema veze koje je boje antifriz dok je za aluminijski blok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanvujovic 19 Napisano April 8, 2020 U prolazu, 27 postova Prijavi odgovor kao problematičan ventilator zna cesto da se upali. Ovo je ok, raditi ventilator, tako i treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drdamjan 67 Napisano April 9, 2020 U prolazu, 70 postova Lokacija: Bjelovar Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/4/2020 at 3:55 PM, Nikola1112 said: Sto se tice antifriza sve je ok sad. Sad sam zemenio i ulje u kocnicama. E al mi djavo neda mira uzeo da stegne sraf ispod pumpe za vodu i kod ogledalceta nesto mi se cinilo da vlazi ispod njega i krenem da ga stegnem vrrlo malo i puče ko časa, poceo sam da grizem ram od besa. Da li ima neko ovaj sraf ili ima resenje da se to zavrne. taj vijak je od uljnog kanala, tu se spaja manometar i slično, brtvi gumica a ne sila, vijak se dotegne toliko da se ne otšarafi, ima u manualu koliko, netko je previše stegnuo i umorio materijal, znači brvljenje oblikom, takozvano samobrtvljenje, kad dodirne metal o metal, malo se dotegne. Ispod pumpe ako kisa, to se lizne da se zna jel pušta uljni ili vodeni semering. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 70 Napisano April 10, 2020 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan On 3.4.2020. at 17:41, SADAN je napisao: Koje su gume na motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola1112 30 Napisano April 11, 2020 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 10.4.2020. at 8:25, cika miloje je napisao: Koje su gume na motoru? Ja ovakvu saru imam na Savinoj gumi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZokiT 7 Napisano April 11, 2020 U prolazu, 11 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав свима, Да се пријавим и у овом делу форума са горе поменутом машином. Возим га већ неку годину практично без икаквих проблема али сад је кренуо да губи расхладну течност негде код водене пумпе. При већем гасу почиње течност да се појављује изнад шрафа за испуштање расхладне течности, претпостављам да не дихтује добро на пумпи за воду. Планирао сам да расклапам како би открио шта је тачно у питању али се раније нисам упуштао у овакве акције, има ли каквих искустава са овом проблематиком? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano April 11, 2020 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, ZokiT je napisao: Поздрав свима, Да се пријавим и у овом делу форума са горе поменутом машином. Возим га већ неку годину практично без икаквих проблема али сад је кренуо да губи расхладну течност негде код водене пумпе. При већем гасу почиње течност да се појављује изнад шрафа за испуштање расхладне течности, претпостављам да не дихтује добро на пумпи за воду. Планирао сам да расклапам како би открио шта је тачно у питању али се раније нисам упуштао у овакве акције, има ли каквих искустава са овом проблематиком? Na vodenom semeringu ti je propustio, odgovara i od nekih drugih motora, ja sam nedavno to zamenio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano April 11, 2020 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to na slici šraf za ispuštanje tečnosti, on je desno od tog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZokiT 7 Napisano April 11, 2020 U prolazu, 11 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Хвала на брзом одговору, имаш ли да ми даш информацију од којим модела одговара па да тражим? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZokiT 7 Napisano April 11, 2020 U prolazu, 11 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Нисам мислио на овај црни већи него баш овај за испуштање течности, види се како капље изнад. На малом гасу ништа, једва сам открио где цури. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano April 11, 2020 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Odgovara od suzukija 125 kubika nisam siguran sad koji al cu proveriti. To je set za remont pumpe košta oko 2000 hiljade i tu imaš semering taj koji je identičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano April 11, 2020 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Znam na koji si mislio, nije taj, desno od njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZokiT 7 Napisano April 11, 2020 U prolazu, 11 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Plavšić je napisao: Odgovara od suzukija 125 kubika nisam siguran sad koji al cu proveriti. To je set za remont pumpe košta oko 2000 hiljade i tu imaš semering taj koji je identičan Супер, да полако расклапам док не набавим део. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavšić 156 Napisano April 11, 2020 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kle 500, zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kad skineš pumpu ima uljni semering koji nije loše zameniti, mislim da je Cule Ns nabavio. Cena mu je oko 15e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...