Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY

Poz ljudi,,,,imam pitanje....da li neko zna gde moze da se nabavi guma (tzv kardan guma)...ispod straznjeg lancanika? i koliko je normalni "luft" u njoj,,moja ima nekih 5-6 mm u osi okretanja lancanika ,,,i da li je to normalno ili vreme za menjanje..napominjem da je otpor prilikom okretanja iste rukama prilicno slab..inace kle je skoro pa nov....tako da nisam siguran sta je dopusteni max..tj...sta je normalno..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: BMW F650GS DAKAR

Poz ljudi,,,,imam pitanje....da li neko zna gde moze da se nabavi guma (tzv kardan guma)...ispod straznjeg lancanika? i koliko je normalni "luft" u njoj,,moja ima nekih 5-6 mm u osi okretanja lancanika ,,,i da li je to normalno ili vreme za menjanje..napominjem da je otpor prilikom okretanja iste rukama prilicno slab..inace kle je skoro pa nov....tako da nisam siguran sta je dopusteni max..tj...sta je normalno..

Ja ga takvog tjeram do kraja sezone,i onda mijenjam lanac,lancanike i gumice koje su otisle kao i tvoje :moto3:.Moje misljenje da se vise trebas bojati lanca u kakvom je stanju,jer on ako se odkopca moze napraviti veci problem nego ako lancanik proklize.A moj je 92-go godiste.

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE

Da li se isplati kupovati polovne delove?

Pre mesec i koji dan umesto novog kupio-uštedeo polovan magnet.Prešao manje od 1k km i on se raspao.

Škola se plaća. >:(

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY

Da li je neko probao da stavi nestandardni inlet za vazdusni filter? Upravo se spremam da porucim pa ipak prvo da cujem da li ima neko nekakvo iskustvo?

Mislim na ovaj otvora 68mm x 23mm umesto standardnog 30mm x 20mm.

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: KLE 500

Drugari, cudnim spletom okolonosti nadrljala mi je "kapica" ventila na levoj viljusci, trebao bi mi novi taj .. poklopac da se tako izrazim, de to moze da se nabavi zna li neko?

tnx

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Drugari, cudnim spletom okolonosti nadrljala mi je "kapica" ventila na levoj viljusci, trebao bi mi novi taj .. poklopac da se tako izrazim, de to moze da se nabavi zna li neko?

tnx

Ako mislish na kapicu ventila gde se uduvava vazduh u prednje vile onda je to standardni ventil kao na gumama, svrati kod bilo kog vulanizera i dace ti.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Poz drugari :zdravo:,imam mali problemcic sa paljenjem KLEa.Do skora sam ga palio bez gasa (sa i bez coka),i palio je ko mina.A sad trazi da mu zavrtim gas ili mora bas da dugo zavergla.Neki bajkeri mi kazu da je to normalno al meni ga zao paliti sa gasom na suv start.Sumnjam da bi mozda karbove trebalo malo stelovati.Kad se ugrije na leru radi normalno,jedino mi se javlja propadanje kad oduzmem gas i kocim motorom.Kad ga upalim sa malo duze verglanja ne digne odmah obrtaje nego polako kao da se muci.

Hm :neznam:,sta li je.

ako mozes da upalis motor bez da povuces choke onda ti smesa ne valja, manje vazduha a vise goriva... idi na stelovanje karbova.

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: KLE 500

Ako mislish na kapicu ventila gde se uduvava vazduh u prednje vile onda je to standardni ventil kao na gumama, svrati kod bilo kog vulanizera i dace ti.

Ne, mislim na "deo" tj. vrh viljuske koji drzi sam ventil, tj. ne znam da li sam ventil moze da se izvadi iz viljuske i zameni? ako moze to bi bilo super, ako ne, treba mi ceo taj gornji element.

Ja sam odlomio ventil sa sve kapicom, ne samo kapicu. :)

tnx

• U prolazu, 2 postova

pozdrav gospodo,trenutno vozim hondu shadow 600 ali ozbiljno razmisljam da predjem u vase stado, imao sam jednu probnu voznju na kle 500 i mogu vam reci da mi se dopao koncept voznje posto sam do sad vozao samo copere :D. Procitao sam citavu temu(moram priznati da je veoma poucna) ali bih voleo da mi odgovorite na par pitanja :

1. Posto mi je zao da se rastajem od moje hondice,imam trenutno skupljeno toliko para da mogu kupiti neko starije godiste(91 .-95.) interesuje me koliko se on mehanicki razlikuje od novijih modela? Procitao sam da se problem zvani magnet resava kupovinom novog ali ne znam da li ima jos neku manu u odnosu na noviji model?

2. Sa nastelovanim ventilima i karb kolika bi trebala biti potrosnja na tim starijim modelima? uzmite u obzir da su moje voznje njacesce vangradske i obicno ne prekoracujem dozvoljenu brzinu (80 km/h) osim u eventualnom preticanju

unapred hvala i sto biste vi rekli KLE BATO 0takoje.gif

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04

@ krastavac, mogu ti reci da je za 2004 i 2007 full natovaren i sa dva coveka, bez prekoracavanja ogranicenja i sa laganim gasom (opustena voznja za razgledanje okoline), prosecna potrosnja bila 4.3-4.5, testirano letos u kombinaciji ravnica-brda. Sad taj stariji verovatno trosi malo vise zbog tih par konja vise, al ako vozis kako kazes da vozis trebalo bi 5l i ispod. Meni na ovom sa 49ks ne prelazi 5l u bilo kojim uslovima voznje, naravno osim 120 i vise na autoputu (tada hoce 6 i preko), al je onda i dosta neudoban za voznju zbog vetra i hoce da baca malo po putu.

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

@Krastavac

Imam '93 godiste. Potrosnja mi je oko 5-5.5l/100km, mislim da nikad nije bila ispod 5l.

KLE je ostao maltene isti tokom celog vremena proizvodnje. Malo su ga vremenom modifikovali zbog prilagodjavanja Euro2 normama, pa su noviji modeli deklarisani na manju konjazu, ali koliko znam nista bitno sem karburatora i valjda auspuha nije menjano.

Modeli od '96,'97 bi valjda trebali da imaju zastitnu mrezu preko magneta i kod njih je neutralisan taj problem. Taj magnet naravno pasuje i na stare modele, tako da ako ti se nesto slicno dogodi stavis oklopni magnet i miran si.

KLE nema nekih drugih vecih mehanickih boljki, ali moras da imas u vidu da je u pitanju ipak motor star 20 godina, tako da je normalno da neki delovi vremenom otkazu poslusnost.

Ja sam npr. kupio relativno los primerak i vremenom sam na njemu menjao:

- Lanac i spaner bregaste - ovo ne umire tako lako i ako je poceo da se razglavljuje znaces po zvuku jer ce bas glasno lupati u masini, a mocices opet i pored toga da ga vozis. Ako motor mirno radi i ne cujes lupanje, sto se tice ovoga miran si jos dosta dosta kilometara.

- Frajlauf - ovo je mozda bila posledica nedovoljno dobrog akumulatora

- Regler

Potrosne delove tipa lanaca i lancanika, guma, semering, plocica i sl. naravno ne racunam, to su potrosni delovi i normalno je da se menjaju vremenom.

To je otprilike sve cega mogu da se setim, ako te zanima jos nesto slobodno pitaj.

@Svi ostali

Da li neko zna gde bih mogao povoljnije da nabavim diskove za KLE? Za sada mi je najpovoljnija varijanta Guevara za nekih 90+e za prednji disk ili eventualno da trazim polovne.

• Kurblao Trijes Minuta, 212 postova
  • Motocikl: Cowasaki KLE

Ja sam gledao ebay, louis, polo, wemoto i domaće radnje i guevara je najpovoljnija.

Moj problem - ne mogu da nađem ručicu kočnice, a ne daje mi se 30e za onu iz louis-a... ko da je od zlata.

Jel ima neko predlog, bez da jurim polovnu sa moto-berze u sumnjivom stanju?

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Mozes da svratis na stari buvljak nedeljom u Pancevu. Ne garantujem ti da ces naci, ali zaista ima svasta,i od tih rucki do agregata(skoro). :)

• Podržavam 1

• Ljuti bankar, 507 postova
  • Motocikl: Motora bez....

Ja sam gledao ebay, louis, polo, wemoto i domaće radnje i guevara je najpovoljnija.

Moj problem - ne mogu da nađem ručicu kočnice, a ne daje mi se 30e za onu iz louis-a... ko da je od zlata.

Jel ima neko predlog, bez da jurim polovnu sa moto-berze u sumnjivom stanju?

http://www.motobikeshop.rs/product/poluga-prednje-kocnice-kawasaki-kle500(91-07)sa-stelatorom-crna-vicma_VC70912.aspx

Imaju ovi, ja sam uzeo ručicu kvačila kod njih....

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

Краставац

Одговори иду редослиједом како си посатвљао питања:)

1. Ја возим старији модел, и,што из искуства, што из прича других, нема значајних разлика у механизацији између старог и новог модела.

Узмеш магнет (ако раније није уграђена нова верзија), или још боље набавиш информацију гдје се може, за случај не дај Боже, купити магнет. Цијена магнета, са уградњом се креће од 120-130 евра... Возиш док не откаже, а можда никад и не откаже. Знам за случај гдје је КЛЕ прешао 75000км са старим магнетом.

2. Потрошња за ту брзину, а возићеш брже на отвореном ;) , је између 4,2 и 4,6 литара на 100км... То је максимално што ће да срче. На аутопуту, када сам шестом возио 100км/сат, након сто км до чепа ми је стало 3,8л... ;)

• U prolazu, 2 postova

hvala na odgovorima. svestan sam ja da je to motor star dvadeset godina i to mi uopste ne smeta ako je lepo odrzavan(moj je ^91) i znam da ima tu delova kojih treba zameniti ali me je interesovalo od koje godine su poceli da ispravjaju te ,,fabricke greske,,... a sto se potrosnje tice ne znam stvarno kome da verujem 1oda.gif ali cenim da cu vam se ipak uskoro pridruziti ako uspem pronaci neki pristojni stariji model ili cu sacekati do proleca za nesto mladje...

@Krastavac

Imam '93 godiste. Potrosnja mi je oko 5-5.5l/100km, mislim da nikad nije bila ispod 5l.

KLE je ostao maltene isti tokom celog vremena proizvodnje. Malo su ga vremenom modifikovali zbog prilagodjavanja Euro2 normama, pa su noviji modeli deklarisani na manju konjazu, ali koliko znam nista bitno sem karburatora i valjda auspuha nije menjano.

Modeli od '96,'97 bi valjda trebali da imaju zastitnu mrezu preko magneta i kod njih je neutralisan taj problem. Taj magnet naravno pasuje i na stare modele, tako da ako ti se nesto slicno dogodi stavis oklopni magnet i miran si.

KLE nema nekih drugih vecih mehanickih boljki, ali moras da imas u vidu da je u pitanju ipak motor star 20 godina, tako da je normalno da neki delovi vremenom otkazu poslusnost.

Ja sam npr. kupio relativno los primerak i vremenom sam na njemu menjao:

- Lanac i spaner bregaste - ovo ne umire tako lako i ako je poceo da se razglavljuje znaces po zvuku jer ce bas glasno lupati u masini, a mocices opet i pored toga da ga vozis. Ako motor mirno radi i ne cujes lupanje, sto se tice ovoga miran si jos dosta dosta kilometara.

- Frajlauf - ovo je mozda bila posledica nedovoljno dobrog akumulatora

- Regler

Potrosne delove tipa lanaca i lancanika, guma, semering, plocica i sl. naravno ne racunam, to su potrosni delovi i normalno je da se menjaju vremenom.

To je otprilike sve cega mogu da se setim, ako te zanima jos nesto slobodno pitaj.

@Svi ostali

Da li neko zna gde bih mogao povoljnije da nabavim diskove za KLE? Za sada mi je najpovoljnija varijanta Guevara za nekih 90+e za prednji disk ili eventualno da trazim polovne.

Polovno pokusaj kod ovog lika, http://www.pik.ba/artikal/2018004/kle-500-dijelovi/

hvala na odgovorima. svestan sam ja da je to motor star dvadeset godina i to mi uopste ne smeta ako je lepo odrzavan(moj je ^91) i znam da ima tu delova kojih treba zameniti ali me je interesovalo od koje godine su poceli da ispravjaju te ,,fabricke greske,,... a sto se potrosnje tice ne znam stvarno kome da verujem 1oda.gif ali cenim da cu vam se ipak uskoro pridruziti ako uspem pronaci neki pristojni stariji model ili cu sacekati do proleca za nesto mladje...

Drugar moje je iz 92ge,godine i za sad me hvala bogu sluzi dobro.A hoce li potrositi 4.8 ili 5.3 mene toliko bas i ne interesuje :zvizduk:,najvaznije da nemas velika ulaganja :stabre:.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja