Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Ja sam ove godine sipao Ipone, manje lupa nego ranije. Cuje se u prvoj, u drugoj tek ponekad, ali redje zaista. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 305 postova
  • Motocikl: KLE 500

To lupanje koje se čuje pri ubacivanju u I verujem da se sa svakim uljem čuje, sad manje ili više- mislim da ne postoji objektivna metoda kojom bi odredili stepen glasnoće ako mogu tako da se izrazim. Negde sam pročitao da je preporučljivo pre ubacivanja u I brzinu par puta stisnuti i odpustiti kvačilo pa tek onda ubaciti menjač u I. Probao sam i nekad lupi nekad to izostane tako da.... :zbunjen::stabre:

Trenutno koristim Bardahl xtc c60 15w-50 i pre dva dana sam po drugi put sipao isto ulje. Prilikom ispuštanja iskorišćenog ulja prijatno sam bio iznenađen kada sam ustanovio da je boja tog ulja tamno žuta a sa njim sam prešao negde oko 6500km. Majstor koji mi je izvršio zamenu ulja kao i uljnog i vazdušnog filtera i opšti pregled pred sezonu je prekaljeni bajker sa jakooo dobrom ergelom u svojoj garaži. Videvši ulje koje je sam ispustio odlučio je da ne dovlači isto iz Nemačke već da počne sa korišćenjem Bardahla kupljenog uSrbiji.

Pa ako će to ulje biti dobro Ducati-ju, BMW-ejcu, Triumphu, Harley-cu onda će sigurno odgovarati i KLEopatri.

Nisam skeptik po pitanju ELF-a i verujem da je odnos cene naspram kvaliteta dosta dobar samo iznosim svoja iskustva. Do naredne zamene mnogi drugari iz sekte će ovde izneti svoja iskustva tako da pomno pratim analizu svih koji su sada u svoje mašine sipali ovo ulje.

E sada mene interesuje jedna druga stvar a to je gradacija ulja, 10w-40 jeste ono što se preporučuje mada velike vrućine preko leta više nas približavaju područjima gde korisnici koriste ulja tipa 15w-50. Šta mislite o tome?

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Kawasaki zrx 1100

Mali savet: Meni je uspelo bukvalno 99%. mašina radi po pravilu na 1150 obrtaja to je fabrički i menjač lupa prilikom ubacivanja u prvu a nekad i u drugu dok se kasnije nečuje, bilo kakvo ulje da sipate.Smanjite obrtaje motora, moji su na 1000 čak i malo manje i prilikom ubacivanja u prvu skoro se ništa nečuje osim onog osećaja da menjač malo trgne.Takav je menjač kod kle-a. nemože se ublažiti to lupanje.Sad dali će da smeta motoru smanjeni obrtaji to je drugo pitanje jer ta mašina treba da radi na pomenuitim obrtajima.Da se razumemo posavetovao sam se sa eminentnim majstorom koji odobrava smanjenje obrtaja ali ne previše jer kaže da mašina treba da radi na velikim obrtajima, probajte pa odlučite.:takoje:

• Podržavam 1

Meni je do skoro radio negde na 900, cak ispod 1000, dakle, tako sam ga i kupio, i bilo je samo gore iskreno. Sad posle zamene ulja, korigovanja lera, imam bolje rezultate sa menjacem, i cenim da je to-to, ne moze mnogo bolje. Mada cu zasigurno eksperimentisati sa uljima, eto, sledece ce mi biti Elf, pa cemo videti kako ce se pokazati.

Pre ovog ipona u motoru je bio Motul, iako je presao 1000-2000, bio je crn i menjac je bio uzasan, culo se lupanje i u trecoj...

• Ljuti bankar, 507 postova
  • Motocikl: Motora bez....

Stigao paket od Roberta danas 2jee1.gif

Jednom rečju bez preterivanja....SAVRŠENSTVO.... izrade, gledam i ne verujem kako je ovo napravljeno, nema packe (sem mojih otisaka prstiju), nema greške, ne vide se varovi, spojevi perfektni, čovek je apsolutno neverovatan, malo je reći da sam oduševljen 0takoje.gif....odoh negde da montiram makar iskiso 1moto3.gif

post-13775-0-38213800-1368452157_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Stigao paket od Roberta danas 2jee1.gif

Jednom rečju bez preterivanja....SAVRŠENSTVO.... izrade, gledam i ne verujem kako je ovo napravljeno, nema packe (sem mojih otisaka prstiju), nema greške, ne vide se varovi, spojevi perfektni, čovek je apsolutno neverovatan, malo je reći da sam oduševljen 0takoje.gif....odoh negde da montiram makar iskiso 1moto3.gif

Super, ja zakazao sutra da montiram. A kakva ti je ovo "grill" ja to nisam dobio? Jel si dobio i reducir cev koje se vari na granu pa na nju ide top? Nisi trebao da skidash foliju sa njega, to se skida tek kada se namontira ;)

Evo ronda kiša u inat i ne mogu da mrdnem, a taj grill što se vidi i jeste zavaren na kraj reducir cevi samo što sam slikao od gore pa se ne vidi valjak. Verovatno utiče na zvuk, ne znam da li si imao neke posebne prohteve u vezi dubine zvuka, pa možda je zato poslao različito. Okačiću slike nakon montaže, možda i neki video, a treba i bi xenon set sutra da stigne pa će i tu biti čeprkanja, ako neko ima iskustva u montaži bio bih zahvalan za savet, nadam se da nije komplikovano.

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N

Strpljenja malo namontiracete ih (jabi 5 kila smrsao dok ih nebi montirao)1lol.gif1lol.gif1lol.gif

A to je to, nisam imao nikakve prohteve, meni nema tog grilla al nije ni bitno, taman da nam se ne chuju isto :lol: . Kachim i ja sliku i video kad namontiram, dodushe snimicu mobilnim pa kako ispadne :). Imash negde temu kako je kolega Gliga montirao projektore pa odatle mozhesh da vidish kako je skinuo sve i gde je smestio elektriku, balaste...

Link ka temi

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

Drugari, pretpostavljam da je tema već bila negdje aktuelna, ali ako neko može da mi kaže kako da spustim zadnji amortizer, tj. kako da podesim visinu motora ili da mi kaže gdje je tema, bio bih mu neizmjerno zahvalan.

Naime, interesuje me samo da li je to "viša matematika", tj. da li je nešto zaista komplikovano što zahtijeva majstorsku ruku ili mogu li i sam uraditi.

Koliko sam vidio, visinu reguliše onaj šaraf povezan sa amortizerom (na prvi pogled mi se čini da treba ključ 13). Kako ima četiri rupe, kod mene je postavljen na četvrtu, tj. najvišu rupu...

Kako sam "visok" 173 :oda2:, kad sjedem s obje noge jedino prstima mogu da dohvatim tlo... Iz tog razloga hoću da spustim bar na drugu rupu, da dobijem tih nekih 3-4cm...

• čeka dobru titulu, 1376 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Ne, to je za štelovanje amortizera, ne visine.

Visinu možeš podesiti promenom "dog bones"-a, tj. njihovim produženjem, bilo reči o tome baš u ovoj temi, neko je to uspešno rešio za relativno male novce.

• čeka dobru titulu, 1376 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Preduhitrio me kolega...

Da dodam i ovo: u toj varijanti bi možda trebalo i malo skratiti ćopavu, bio bi malo nestabilniji pri parkiranju ako ostaje originalna dužina.

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

hvala, hvala :D

naravno da nisam bio u pravu :D

Akaću se sutra ujutro sa tim,ako ne uspijem sam- idem na konsultacije (čitaj 90% prvo idem na konsultacije) :D

Napokon ugradjen chunak, grmi, seva, dobio je na snazi, tj mnogo je upotrebljiviji na nizim obrtajima i mnogo bolje prima gas. To su prvi utisci i to sa db killerom, bez njega josh nisam probao jer i ovako grmi poprilichno, moram negde na livadu da ga isteram pa da skinem killera :D. Slike su slikane mobilnim telefonom.

post-20933-0-85952200-1368610138_thumb.jpg post-20933-0-33662400-1368610147_thumb.jpg

• Podržavam 1

Zvuk je fenomenalan, kao ktm. E sad ono oko preshtelavanja karburatora, to nije potrebno, samo kada se stavi novi top digne malo ler gas, to se smanji na tochkic i to je to.

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N

Bravo upravo me je to interesovalo da li mora da se naknadno steluje karb?

Primetio sam da nemas bravicu na bocnoj plastici,jesi li probao da upasujes neku od onih koje sluze za ormarice.

Bravo upravo me je to interesovalo da li mora da se naknadno steluje karb?

Primetio sam da nemas bravicu na bocnoj plastici,jesi li probao da upasujes neku od onih koje sluze za ormarice.

Nisam, nadao sam se da cu da nadjem originalnu i nisam je nashao nigde, ali moracu da probam da upasujem neku takvu.

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: Yamaha xv535 virago Kawasaki KLE 500

takođe sam izgubio bravicu i stavio od ormarića. original nigde nisam našao iako sam bio ubeđen da ću naći na nekom holandskom sajtu

Xexexe...jedva me u kuću uvukli......evo par sličica radova od danas. Montirali smo auspuh Akrapovič može u penziju što se mene tiče, Robert je doktor svog zanata i tačka0namigivanje.gif. Sve je ispalo kako smo zamislili, ubacili smo i bi xenon set, ali svetla još nisam podesio i u sumrak nisam mogao da ocenim kako i šta osvetljava, pala je i led poziciona ...Motor se preporodio, druga mašina, ne guši se, lepo gas prima, miran, nekako se lakše vozi, ne mogu da objasnim, ...evo i link okačio sam kratak klip kad smo ga prvi put upalili 1jee1.gif.....ovo je sa db killerom inače....a bez njega je....grmljavina

post-13775-0-45387100-1368649057_thumb.jpg

post-13775-0-68020500-1368649060_thumb.jpg

post-13775-0-45046100-1368649066_thumb.jpg

Uf sta radi. 1ooo.gif

Ovo definitvno ide na must do list. :D

Lep motor! :)

Danas u Pancevu videh 3 KLE-a na jednoj raskrsnici plus Ja, i ni jednog nisam video pre toga, sve nas je vise. :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja