Boriša 241 Napisano Maj 4, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe za prepirkom, bitno je da gradacija odgovara onoj iz manuala....a proizvođača neka bira svako prema svom nahođenju i mogućnostima. Srebrna strela je danas bila na servisu....i jeste zajebano doći do sveća Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-vukasin- 13 Napisano Maj 5, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04 Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte ljuta guja da vas ujede da ne skidate rezervoar! KLE-u svećica stoji u udubljenju u sredini glave motora i ima jednu malu rupu (odvod) kroz koju ističe voda koja u to udubljenje gde se nalazi svećica dolazi vožnjom, pranjem itd. Naravno, u to udubljenje isto tako upadaju prašina, kamenčići, insekti i opet itd. Sve to što ne treba da bude tu ne može se sprati kroz taj odvod između rebara glave motora jer kabl svećice ima oko 1mm prečnika proreze kroz koje voda i deo prašine mogu da prođu i izađu kroz odvod. Skidanjem svećica bez da skidate rezervoar, skinete kablove sa svećica i kompresorom produvate, vizuelno proverite dal je nešto ipak ostalo u udubljenju i oko svećica, pa tek onda skidate svećice, sigurno se dešava da sva prljavština (u koju mogu da spadaju kamenčići i ostalo što ne prolazi tako lako kroz izduvne ventile i može da ošteti klip, cilindar i ventile) upadne u cilindar kroz rupu svećice kada je odšrafite. Ovo je iskren savet, nalazio sam unutra svašta i sva sreća te sam od prvog menjanja odmah primetio šta se sve skuplja i nije mi teško da skidam rezervoar jer odmah uradim i čišćenje filtera vazduha i proveru ostalih stvari ispod rezervoara. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 5, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan U potpunosti se slazem sa ovim sto je -vukasin- napisao. Ali ko ga mrzi da skida i zamara se moze samo izduvavanje kompresorom,bez gledanja sta se nalazi oko svecice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 5, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan HRISTOS VASKRSE!!!!!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penzioner 127 Napisano Maj 5, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Kawasaki zrx 1100 Prijavi odgovor kao problematičan VAISTINU VASKRESE!!!!! Sve se svodi da i nisam pogrešio što sam skinuo rezervoar da bi zamenio svećice, bar sam lepo i natenane očistio nataloženu prljavštinu oko njih a bilo je dosta trunja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Maj 5, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Vaistinu vaskrese. Vukasin i Ja smo kod mene cak nasli i mrtvu pcelu, tj, ono sto je ostalo od nje, pored jos mnogo gluposti, tako da kompresore, usisivace, kirbije u ruke, pa usisvaj i duvaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Maj 5, 2013 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slike kljuca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Maj 6, 2013 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Хвала за кључ!Христос васкрсе и срећна слава свима који данас славе Светог Георгија! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 7, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Inetresujeme koji su simptomi da treba raditi sinhronizaciju karburatora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Maj 7, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan veoma neravnomeran rad,pogotovo na malim obrtajima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 7, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru,ako je to merilo ja onda ja jos ne moram u posetu majstoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penzioner 127 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Kawasaki zrx 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Danas me majstor obradovao.Naime mislio sam da mi se čuje-pucketa kilometar sajla prilikom okretanja prednjeg točka ali šipak.Odlaskom kod majstora saznao sam da su ispale kuglice iz oba ležaja(nekoliko njih) zato se toliko jako čuje.Ležaj po 800.din plus ruke pa izvolte vozite se.Za sad je parkiran a sutra ako bog da rešavamo problem. :zvizduk: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sremac 10 Napisano Maj 7, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan I mene je majstor malopre obradovao,kaze bice trosak od 150-300 evrica u delovima,a za ruke videcemo... Pa,ako zapne negde sa delovima,eto mene opet ovde... Inace,problemi sa motorom su takvi da nece dobro da vuce,i kao da ispada menjac iz brzine u toku voznje pa se onda opet vrati,sto je praceno jakim cimanjem. To se desava u 3. 4. i 5. brzini,a u 1. i 2. normalno vuce.Na leru radi sasvim normalno bez ikakvih stucanja. Kaze majstor da je problem u menjacu ili kvacilu,videcemo,uglavnom obavesticu sta ce biti na kraju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 7, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan @ sremac koje ti je godiste motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sremac 10 Napisano Maj 7, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan 1996. A sto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Maj 7, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Danas me majstor obradovao.Naime mislio sam da mi se čuje-pucketa kilometar sajla prilikom okretanja prednjeg točka ali šipak.Odlaskom kod majstora saznao sam da su ispale kuglice iz oba ležaja(nekoliko njih) zato se toliko jako čuje.Ležaj po 800.din plus ruke pa izvolte vozite se.Za sad je parkiran a sutra ako bog da rešavamo problem. :zvizduk: Baš si uporan sa sumnjom na sajlu! Kad sam ti ja rekao da su ležajevi, nisi verovao, neka te neka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle kš 20 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Kawasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan @Sremac Druže,baš te zaoćalo... Puno sreće u opravljanju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam jednu dilemu. Dakle svi znamo da zicane felne uglavnom imaju unutrasnju gumu tj nisu tubeless a zashto onda u manualu od kle-a pishe da su gume tubeless? Evo i slike kao dokaz: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Maj 7, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Moze i Japancu da se omakne greska Idu unutrasnje gume na KLE-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Moze i Japancu da se omakne greska Idu unutrasnje gume na KLE-a. Haha, znam da idu video sam svojim ochima, samo mi je ovo malo zaparalo ochi, imam manual u pdf-u i original manual koji je doshao uz motor u shtampanom obliku i u oba pishe da su tubeless Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penzioner 127 Napisano Maj 8, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Kawasaki zrx 1100 Prijavi odgovor kao problematičan @Sremac Druže,baš te zaoćalo... Puno sreće u opravljanju! To su poslovi -kvarovi koji se retko desavaju na tu km.42.000. Ali se dese i zavise od kvaliteta samih lezaja fab. postavljenih a ne o odrzavanju motora ili nacinu voznje samih vlasnika.Nakon promene istih miran sam nadam se duzi vremenski period.Za sada to bi bilo sve ipak je to polovan motor masina je zdrava a ja sam sasvim zadovoljan a to je ipak najvaznije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-vukasin- 13 Napisano Maj 8, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04 Prijavi odgovor kao problematičan Brale ne živi u zabludi da motor ´96. godište ima pod sobom 42k km. Moj je 2004. pa ima 49k a nije mnogo vožen, kod mene je od 3. vozne sezone i stigao je sa 12k. Verovatnoća ti je 0 da je prelazio 3k na godinu u kojoj god zemlji da je bio. Tako da nije neočekivano da crkava bilo sta... Ne vredi gledati kilometraže na bilo cemu starijem od 10g osim ako je kod tebe došao direktno iz fabrike. Bitno je stanje vozila, sve ostalo je mazanje očiju. Daleko od toga da ne stoji to da su možda u fabrici loše nešto namestili ali je za ovo drugo mnogo veća verovatnoća pogotovo kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 8, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Pa sve je moguce,ja konkretno imam MZ koji sam samo ja vozio i kupljen je u martu 1990 a sad na satu ima 28155 pravih. Ali nije uvek samo on vozen nekad se vozi samo pola ili uopste tokom sezone,a nekad celu sezonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Maj 8, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Prijatno iznenadjen cenom ulja: 4l - 1520din (elf). Još da nadjem vremena da ga ovih dana promenim... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Maj 9, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan gde si kupio? to je dobra cena. meni su kolege iz moje ''sekte'' preporučili Motul ali njega nema L ispod 1K dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...