Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• U prolazu, 26 postova

Sad bio do motora, originalni dogbones su dugacki 136mm tako da ja dalje idem sa 126mm. Na linku je AutoCAD crtez sa potrebnim podacima. VIdecu da posaljem crtez u par firmi pa cu vas obavestiti o odgovorima tj ceni. Mislim da ne bi bilo lose napraviti neki spisak?

http://www.megafileu...gbones-dwg.html

@marphi:

Nisam pravio ali na motoru imam SW Motech-ov centralni stender. Vrlo korisna stvar ali 150 eura je puno para. Izrada bi mogla biti problematicna zbog nacina kacenja na ram.

2012-09-03-052cr.jpg

Na fotkama su zaokruzeni delovi koje treba izraditi. Nije nemoguce al' treba se bas potruditi...

Lep pozdrav iz Slovenije!

Kot prvo naj se opravičim ker nažalost ne znam pisati v vašem jeziku, ko berem razumem kaj pišete vendar ne znam odgovoriti po vaše. Sem zelo vesel da vam moja stran o KLE 500 pomaga pri predelavah, kar se pa tiče centralnega stojala pa že kar nekaj časa delam na tem projektu:

right_side_plate.jpg

Narejeno imam desno stran skoraj do konca v pravem merilu, leva stran pa je malo težja za risanje. Tisto pa bom poskusil narediti čez zimo.

Lp!

Google translete:

Pozdrav iz Slovenije!

Prvo se ispričati jer na žalost, ja ne mogu pisati vašem jeziku, razumijem kad sam pročitao što ste napisali, ali ja ne mogu odgovoriti na vaš put. Ja sam vrlo sretan da vam dati svoju stranu KLE 500 pomaže pretvorbi Kao i za središnji stalak za neko vrijeme radi na ovom projektu:

Učinio sam gotovo do samog kraja na desnoj skali, lijeva strana je malo teže izvući. Što ću pokušati učiniti preko zime.

Lp!

• Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 1976 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

U Novom Sadu ne mogu da nadjem odgovarajuci materijal za dog bones 1neznam.gif Samo na jednom mestu imaju neki nerdjajuci celik (č.4580), ne uspevam da pronadjem karakteristike da bi se uporedilo sa onim sto trazim. To ce mi biti poslednja opcija... Cena za metar je nesto ispod 1000din, od toga mogu 3 para da se naprave. To je cena samo za materijal. Za secenje (waterjet) nisam dobio ponudu...

Ako je neko iz BG voljan da se iscima do Jeep Comerca ili Metalex-a i proveri kako su oni snabdeveni bilo bi sjajno. Treba nam flah 40x6mm od celika č.1431 ili č.4732... Oni, bar na sajtu, kazu da to sve imaju u ponudi.

http://www.jeepcommerce.rs/

http://www.metalex.rs/prodaja.aspx

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Evo slika sedista koje sam obecao. Necu kopirati link gde sam postavio slike jel se ovo zanima i vas KLE-ovci. Gospodin Boban je vrhunski majstor i umetnik i iako sam mu se zahvalio vise puta necu propustiti da to i ovde uradim, HVALA. Sto se tice sedista i materijala ja sam prezadovoljan sediste je udobnije,vece u sedalnom delu za osam cm a ni malo ne odskace van dimenzija motora nisam vise nagnut prema napred kao sto je to do sada bio slucaj a ni visina se nije promenila, moja lepsa polovina vise ne klizi na mene sto zbog materijala sto zbog ravnijeg sedenja, a evo i slika, jeste da su sa telefona ali mislim da se lepo vidi

post-16651-0-44115800-1348849546_thumb.jpg

post-16651-0-37870600-1348849566_thumb.jpg

post-16651-0-49451400-1348849578_thumb.jpg

post-16651-0-77895600-1348849593_thumb.jpg

post-16651-0-84762600-1348849612_thumb.jpg

post-16651-0-24975800-1348849636_thumb.jpg

post-16651-0-63778800-1348849655_thumb.jpg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: thundercat i sv650

Vrhunski odradjeno sediste,moze li to uraditi za yamahu thundercat(slicno je sediste fabricki)..posalji mi cenu na PP koliko je tebe kostalo..hvala unapred...

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

jedno pitanje: da li vam se desavalo da se otkaci sajla koja regulise predjenu kilometrazu i brzinu kretanja motora? ako jeste sta ste onda radili? danas sam primetio da mi nije radio levi sat a primetio sam neku sjalu kako viri. ujutru rano cu skinuti masku da vidim o cemu se radi, ali ako neko ima neki info nije na odmet.

jedno pitanje: da li vam se desavalo da se otkaci sajla koja regulise predjenu kilometrazu i brzinu kretanja motora? ako jeste sta ste onda radili? danas sam primetio da mi nije radio levi sat a primetio sam neku sjalu kako viri. ujutru rano cu skinuti masku da vidim o cemu se radi, ali ako neko ima neki info nije na odmet.

Meni se desilo da se odvrnula na mestu gde ulazi u sat. Ne moras da skidas masku mozes da je zavrnes i bez skidanja

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Sajla mi je ispadala, vratio je nazad i sve je bilo ok. Podmazi je malo, hoce da zardja i proveri da li je uopste cela.

Jeep vise ne radi specijalne celike, vec prodaje samo jednu vrstu, standardnu.

• oddball, 1146 postova

Ispala je iz sata. Posle sat vremena provedenih pokusavajuci da skinem masku u zelji da se upoznam malo bolje sa KLEpetankom skapirao sam da je to uzaludan posao posto nisam uspeo da provalim kako se skida maska. Na kraju sam na slepo srafio i jedva sam pogodio ugao. Ali srecom uspeo sam da namestim bez da sam isao kod majstora.

Da li je neko skidao masku sa farom? Ne bi bilo lose da znam da bih mogao da zamenim sijalicu.

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Bio sam danas kod Sebe i pitao ga za centralni za kle. Kaze da nije radio, ali da moze da uradi (zna da moraju dodatni nosaci da se prave). Prvi ko ode morao bi da ostavi motor na 2. dana, ali bi dobio fini popust. Ako hocete da pravite pozovite se na Jovana, on me ne zna kao zogu. Jeste da mi je drugar, ali oni koji su radili nesto kod njega znaju da radi bez kompromisa, bice bar kao fabricko, tako da mislim da je to najbolje resenje.

• bodi biber, 729 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

Iskusni poznavaoci KLE'a par pitanja posto sam nestrpljiv da docekam odgovore u svojoj temi 1nanana.gif

Dakle prerada izduvne grane kompletne da li je istina da se dobija na konjazi ? Kao sto tvrde u Yoshimuri.

I stavljanje sibera od GPZ500's , iako ne znam da li se ovde misli na sibere koji drze iglu u karburatoru ili se misli na otvaranje ventila koje je generalno krace nego kod GPZ'a za 10%.U svakom slucaju znacete na na sta mislim.

Zahvaljujem na odgovorima 1care.gif1care.gif1moto3.gif1moto3.gif

• oddball, 1146 postova

verovatno od toga... moracu da vidim. sutra cu opet pokusati da skinem masku (namestio sam sajlu) pa kad to budem uradio onda cu da bacim pogled gde se vezuje ta lampica.

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Moguce da je neko stavio lampicu da mu signalizira kad se upali ventilator ili...nesto trece,alarm,ko zna.

Evo mi danas ponovo testirali potrosnju i prezadovoljni :moto3: Sa 10 lit 236km lokalnih i nesto auto-puta,solaza 90-120kmh,nas dvoje i kofer.Nesto ispod 4.3lit na 100km.Extra :takoje::care:

• oddball, 1146 postova

Uspeo sam da skinem masku sada bez problema. Ona lampica trenutno nije vezana i pojma nemam cemu sluzi. Generalno ne bi bilo lose da razvucem nove instalacije, iz dva razloga: ove deluju prilicno "krpljeno" i izgleda da negde vuce struju, ili ne radi alnaser ili alternator. Danas opet nije hteo da upali iako mi se cini da je akumulator pun posto sve lampice i migavci svetlepunom snagom. Prosli put je isti problem pravio sa paljenjem pa sam ga upalio na kablove spojivsi ga na akumulator od kola. Posle toga sam ga vozio nekoliko puta u toku ove nedelje i palio je normalno.

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: XT1200Z

@burdjan:

Sjajan sic ! Nešto slično ću uraditi ove zime. Mene međutim interesuje vizir koji imaš. Koliko si visok i kako si zadovoljan sa njim? Ja sam nedavno kupio od Ivana onaj model sa rupom i nisam baš zadovoljan. Preko 100 km/h turbulencije su baš jake ali ja sam visok 197 cm pa teško mogu da očekujem čuda. Možda bi sa ovim modelom kao kod tebe bio bolje sreće.

Pozdrav !

@burdjan:

Sjajan sic ! Nešto slično ću uraditi ove zime. Mene međutim interesuje vizir koji imaš. Koliko si visok i kako si zadovoljan sa njim? Ja sam nedavno kupio od Ivana onaj model sa rupom i nisam baš zadovoljan. Preko 100 km/h turbulencije su baš jake ali ja sam visok 197 cm pa teško mogu da očekujem čuda. Možda bi sa ovim modelom kao kod tebe bio bolje sreće.

Pozdrav !

Mislim da ne bi bio zadovoljan s obzirom da si toliko visok ja sam 178 pa mi vetar tuce u visini ociju

• oddball, 1146 postova

izgleda da sam na teži način provalio šta nije bilo u redu sa mojim motorom. Jutros sam ga opet upalio na kablove da bih otišao nešto do svog posla i nazad. Radio je u mestu neko vreme i posle sam ga ugasio da bih probao da li će opet upaliti. Kresnuo iz prve.

Odem do posla, pokupio šta treba i da ga upalim - opet neće. Zamolim kolege da ga upalim na kablove da bih ga oterao do garaže i kasnije se organizovao da ga oteram do majstora. Upalim na kablove bez problema ali ovog puta kada sam hteo da mu vratim sedište vidim da je počeo da izlazi beli dim iz ovog dela kroz fotografisanu pukotinu:

th_2012-10-01102623.jpgth_2012-10-01102549.jpgth_2012-10-01102530.jpg

Koliko sam video u service manual-u to je Regulator/Rectifier. Da li je neko imao ovakav problem, gde je nabavio ovaj deo i po kojoj ceni...?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja