Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04

Pancevo bas prednjaci sa KLE-ima :D

@-vukasin- i ja imam toliko,ali to nije zanimljivo... :D

To ja sa kolegom Adlerom zbijam sprdnju ;).

Ima nas dosta al od okupljanja nista... Cak u krugu od 300m nas trojica imamo kle-a :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Moze okupljanjac neki, malo je zahladnelo, ali mozemo da przimo trafike, na keju kod Tamisa, u PA, tu gde je motoskup. :D

Ja napisao trafike, mesto paprike. O boze. 0staa2.gif

Ma mozemo, gde hocete, od 25. sam slobodan covek, u smislu obaveza sa faksom, bar do 10. oktobra, pa ako nas sluzi vreme. 1moto3.gif

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04

Da li je neko od vas menjao dog bones? Tacnije, zanima me kod koga ste ih izradjivali i po kojoj ceni.

Ne znam gde, al znam da je radio jedan kolega KLE-as iz Hrvatske, ima ga i kod nas na forumu i mislim da je okacio dimenzije tih svojih koje je odradio kod strugara.

@ marphi

mogla bi i treca pre zime ;)

• Advanced Member, 1976 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Znam za Nikolu, imam i njegove crteze sa dimenzijama. Vise me zanima gde moze da se odradi a sa dovoljno kvalitetnim materijalom.

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: paKLEni

Znam za Nikolu, imam i njegove crteze sa dimenzijama. Vise me zanima gde moze da se odradi a sa dovoljno kvalitetnim materijalom.

hehe nisu Nikolini crteži nego moji, Nikola je samo Guru koji nam je rekao za koliko da skratimo dogbonse hehe, ako vidite obrise dogbonsa s druge strane crteža s tri rupe , također sam imao namjeru napraviti univerzalni dogbones koji bi bio nešto kraći i nešto dulji pa da se može kombinirati po volji, ali odustah od toga jer sam se bojao da ne bi bili preširoki pa da ne smetaju kod hoda vilice gore-dolje.

Inače nemojte zaboraviti da kad skratite dogbonse da morate produžiti nogaru za 4 centimetra jer je motor na sjedištu viši cca 4,5 cm a rep mu ode u zrak cca 6cm.......

Eh da i ono najvažnije, preporodih se s tako povišenim KLEom, ne zato što me ima kao mase, nego je KLE još više upravljiv i bolji u zavojima........ :takoje: :takoje:

hehe nisu Nikolini crteži nego moji, Nikola je samo Guru koji nam je rekao za koliko da skratimo dogbonse hehe, ako vidite obrise dogbonsa s druge strane crteža s tri rupe , također sam imao namjeru napraviti univerzalni dogbones koji bi bio nešto kraći i nešto dulji pa da se može kombinirati po volji, ali odustah od toga jer sam se bojao da ne bi bili preširoki pa da ne smetaju kod hoda vilice gore-dolje.

Inače nemojte zaboraviti da kad skratite dogbonse da morate produžiti nogaru za 4 centimetra jer je motor na sjedištu viši cca 4,5 cm a rep mu ode u zrak cca 6cm.......

Eh da i ono najvažnije, preporodih se s tako povišenim KLEom, ne zato što me ima kao mase, nego je KLE još više upravljiv i bolji u zavojima........ :takoje: :takoje:

Drago mi je da si se javio, znam da ste vi sa HR foruma razradili ovu problematiku 0takoje.gif

Reci mi kakva su iskustva ljudi koji imaju centralni stender a skratili su dog bones? Koliko sam ja zagledao nema bas previse prostora za produzenje bocne nogare. I da li centralnim i dalje uspeva da se podigne zadnji tocak sa zemlje

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Napokon i ja da se upisem kao ponosni vlasnik paKLEnog!!!!!!!!!!!! pozdrav svima

Dobrodosao u paKLEno dobro drustvo! Daj sliku neku! 0takoje.gif

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Drago mi je da si se javio, znam da ste vi sa HR foruma razradili ovu problematiku 0takoje.gif

Reci mi kakva su iskustva ljudi koji imaju centralni stender a skratili su dog bones? Koliko sam ja zagledao nema bas previse prostora za produzenje bocne nogare. I da li centralnim i dalje uspeva da se podigne zadnji tocak sa zemlje

Hajte ako nadjete neko zgodno resenje za copavu okacite ovde. Verujem da se ne bi menjala cela copava vec verovatno nastavila samo.

Takodje da li neko zna nekog dobrog strugara u BGu pošto sam i ja zainteresovan za ovu operaciju? Ili eventualno ako ima vise zainteresovanih da uradimo zajedno.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Evo ovako. Ja znam za jednu masin-bravarsku radnju koja je jako dobra i radi punom parom vec 100 godina, znam jer sam i ja svojevremeno radio u istoj. Ukoliko se dogovorimo koliko ce nas zaista to uraditi ja mogu da pitam koliko bi kostala izrada po paru. Kapiram da im ide u prilog, i nama i njima, da se uradi vise komada. oni imaju vise posla i zarade i bacaju manje materijala posle secenja, a nama bi se verovatno po paru smanjila cena.

Ja sam zainteresovan u svakom slucaju posto sam visok 197cm pa kapiram da bi mi ove "psece koslice" malo pomogle oko voznje.

zaboravio sam da napomenem: radnja je u Beogradu ali kapiram da mozemo mi iz BGD-a da posaljemo kolegama pouzecem ili sl.

Evo ovako. Ja znam za jednu masin-bravarsku radnju koja je jako dobra i radi punom parom vec 100 godina, znam jer sam i ja svojevremeno radio u istoj. Ukoliko se dogovorimo koliko ce nas zaista to uraditi ja mogu da pitam koliko bi kostala izrada po paru. Kapiram da im ide u prilog, i nama i njima, da se uradi vise komada. oni imaju vise posla i zarade i bacaju manje materijala posle secenja, a nama bi se verovatno po paru smanjila cena.

Ja sam zainteresovan u svakom slucaju posto sam visok 197cm pa kapiram da bi mi ove "psece koslice" malo pomogle oko voznje.

zaboravio sam da napomenem: radnja je u Beogradu ali kapiram da mozemo mi iz BGD-a da posaljemo kolegama pouzecem ili sl.

Ja sam za 0takoje.gif Crtez imamo, treba samo jos izmeriti debljinu materijala, cini mi se da toga nema na crtezu. I da se odradi od materijala koji je napisan na papiru ili kvalitetnijeg- to je materijal cija cvrstoca odgovara originalnom delu. Zaista nisam spreman na takvom delu da se igram igre "ma izdrzace to sigurno..." Vodjen cenom koju sam video na HR KLE forumu (10 eura za par) ne vidim razloga da kod nas kosta vise. Ali i da bude 15-20 opet je ok.

Glavni razlog zasto bih ja podizao motor jeste rasturanje skid plate-a na off-u. Ako se dobro secam za 1cm skacene dog bones se dobije oko 3cm visine kod skid plate-a a jos i vise na sedistu i repu motora. Jedini problem posle bude sto prednji kraj ostaje nizak. Ne znam da li bi progresivne opruge na bilo koji nacin mogle promeniti situaciju?

Neces dobiti nista u voznji ako samo dignes motor. Razlika bi nastala tek ako u isto vreme spustis nogostupe tj povecas rastojanje izmedju sedista i nogostupa.

EDIT:

Sad procitah link koji je Rolle postavio, Na dva mesta nalazim podatak da su originalni dog bones duzine 136mm pa nekako skracenje na 122 deluje previse? Svuda sam naisao na podatak da je 1cm sasvim dovoljan...

Promenio član Gliga

Sad bio do motora, originalni dogbones su dugacki 136mm tako da ja dalje idem sa 126mm. Na linku je AutoCAD crtez sa potrebnim podacima. VIdecu da posaljem crtez u par firmi pa cu vas obavestiti o odgovorima tj ceni. Mislim da ne bi bilo lose napraviti neki spisak?

http://www.megafileupload.com/en/file/368984/Skraceni-Dogbones-dwg.html

@marphi:

Nisam pravio ali na motoru imam SW Motech-ov centralni stender. Vrlo korisna stvar ali 150 eura je puno para. Izrada bi mogla biti problematicna zbog nacina kacenja na ram.

2012-09-02-024cr.jpg

2012-09-03-052cr.jpg

Na fotkama su zaokruzeni delovi koje treba izraditi. Nije nemoguce al' treba se bas potruditi...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja