Jump to content

Moto Zajednica

Vojvode Stepe

Recommended Posts

  • Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Lokacija: Beograd - Novi Beograd - Blok 45
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

Pozdrav svima,

 

Dugo me nije bilo na ovom forumu pa evo da napisem koje slovo.

 

Vec godinu dana radim kao kurir na skuteru pa sam tom prilikom naravno obisao Beograd i okolinu uzduz i popreko do sada.

 

Ulica Vojvode Stepe skoro zavrsena rekonstrukcija i meta mnostvo kritika kako je trebalo to bolje, kako je 1000 stvari tu uradjeno nelogicno, da ima mnogo gresaka, da ne neprakticnija 5 puta nego sto je bila itd itd kraja nema.

 

Evo ja svaki dan prodjem ulicom dosta puta, a i danas po ovoj nenormalnoj kisi koja nikako da stane.

 

Ono sto sam primetio jos ranije, a siguran sam da je i mnogo vas, je to kako su uradjene zebre i cela horizontalna signalizacija. Ja sam danas po najgorem pljusku resio da isprobam te hrapave linije, te sam se zaleteo nekih 60-70 i zabo naglo prednju na samoj zebri.

Bio sam malo u soku koliko sam se ukopao u mestu, posle sam probao na asfaltu i tu sam malo kliznuo.

Kako god da su uradili ulicu, ove linije su cista desetka, slobodno kocite i gazite po ovim mokrim linijama do mile volje :-)

 

Ne znam da li ste spominjali ovo u nekom od postova, ali ja mislim da treba sve linije ovako da urade i povecace nama bikerima bezbednost maksimalno.

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 387 postova
  • Lokacija: Aleksandrovac
  • Motocikl: Yamaha Thundercat / Honda Silver Wing 400

Pesacki prelazi jesu dobro uradjeni, jos da srede malo ove semafore da te ne hvata crveno na svakom. I onaj semafor kod trosarine, zeleno traje samo 8 sekundi za ove iz V. Stepe.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 170 postova
  • Lokacija: Leoben, Styria

Posto je opste poznato da nasi putari horizontalnu signalizaciju obelezavaju sa masnom farbom jer se ona sporo izlizava (pa nas sve moze cuditi sto su vecito guzve na pocetku svakog leta u gradu). Cuo sam u Vojvode Stepe su sad uzeli farbu koja je po Evropskim standardima koja nije masna tako da kad je kisa nema tolikog preklizavanja. Mada treba izbegavati u svakom slucaju sve linije kada je kisa  :jee:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 178 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kymco Super 9

Nisam jos isprobavao zebre po V.Stepe ali to je bar dobra vest u moru gluposti ove ulice otkako je rekonstruisana. Cela ulica je projektovana i rekonstruisana od strane degenerika. Ulica nema kontinuitet pravca kao pre vec krivuda na svakom stajalistu jer ima prosirenja, semafori su nastelovani na crveni talas, pesacki prelazi izlaze iz bandera, pesaci i korisnici stajalista su ugrozeni na sredini ulice da ih neko pokupi posto se i dalje vozi pod jakim gasom kroz ovu ulicu, preticanja preko pesackih dok neko propusta pesake (licno video da zamalo pokupe devojku koja je "izlazila" iz bandere kod restorana Kuhinja... horizontalna signalizacija se vec ofucala, nelogicne zabrane skretanja u levo ili desno i neizmerno dug put do sledece sporedne ulice da bi se vratio ili uradio polukruzno. U razgovoru sa radnicima i nekim sefovima gradilista prosle godine sam saznao da jedan mermerni ivicnjak duzine 1m (cini mi se da je ta duzina) kosta 4000din bez cene radne snage. Izbrojite koliko ivicnjaka na celoj trasi V.Stepe sa obe strane. 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Lokacija: Beograd - Novi Beograd - Blok 45
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

Ne zaista ulica ina 1000 promasaja u rekontrukciji, mislim da je to moglo daleko bolje da se odradi. Ali linije su uradjene perfektno ako gledamo sa strane nas bajkera. Ne samo da nije masna farba nego je i hrapava ispupcena, a meni deluje i gumirana. Ali sto kaze covek ko zna koliko ce to trajati kad se vec ofucala i kontam da ce sledeci put ofarbati obicnom masnom farbom. Jbg kod nas to tako ide. A siguran sam da je i u ovoj ulici kao i bulevaru K.Aleksandra, Nemanjinoj i Juznom bulevaru oprano i pokradeno boga oca para.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja