Jump to content

Moto Zajednica

Alpi -Dolomiti

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: BMW gs1150 ADV

Evo jednog linka sa opisima pass-ev : http://www.alpentourer.com/alpine_passes/

Dosta korisno i sa detaljnim opisima.

Za kampove možda može poslužiti : http://www.eurocampings.co.uk/#

e  hvala  ti, ovaj link za  pasove, sam negdje davno i gledo, dobra stvar

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• abc, 895 postova
  • Motocikl: BMW GS 1250 Adventure

Ako ste vec ukljucili Gross, onda ga predjite citavog, a povratak preko Nockalmstrasse. Steta je da se vratite sa polovine.

a sad  vidjoh da  sam ubacio pogresnu rutu , e sad sto se  tice  nockalmstrasse i na  njega sam razmisljao al ne znam kako da  ga  ubacim a  da se  ne  vracamo ponovo istim putem pa  da  idem ka  gross. mozda si ti pomislio da  ulazimo iz  italije u austriju. al obrnuto je  idemo iz  slovenije  na gross pa  ulazimo u italiju obilazimo dolomite,spustamo se  na  veneciju i vracamo se  kuci.

evo i sad  nece da  mi ubaci pravu rutu , vjrovatno sto sam je prepravljao rucno pa nece to da  pokaze , evo ubacicu sliku

Ja sam prošle godine iz ITA ušao u AUS preko Giovo pass-a i trebao sam prenoćiti u Zell am See, ali me navigacija me gadno zeznula. Išao sam po lokalnim cestama gdje su oganičenja 40-50 km/h, a Garmin je računao sa 80-100 km/h, tako da sam na pola puta po noći tražio smještaj. Ne vidm najbole rutu koju si označio, ali sam i približno probao proći tom rutom prema Grosu. Opet nas je navigacija zezala i slala nas na voz, pa sam se morao korisiti kartom.

Vidim da planirate proći kroz Kranjsku Goru. Relativno je blizu prevoj Vršič i Mangart, interesantno za vidjeti.

U ITA je najveći dojam na mene ostavio Gavia pass koji je bio jedan od zahtjevnijih.

ti si isao nesto visocije  i usao dosta  gore  visoko u austriju , i mi smo imali isto problema  sa  garminom kad  smo isli prije  dvije godine, isto nas  je vodio nekim precicama gdje je  dosta  bilo sporije.  naravno plan nam je i da  obidjemo Vršič i Mangart kad  vec tuda  idemo, obisao sam i ja gavia  pass, i mogu ti reci da  je bas bilo vrh , toliko ostre  krivine da se  jedna  kola  i motor  razminjuju , a isto tako me  je odusevio onaj vodopad  sa desne  strane  . evo koju imam rutu , to bi bilo to uz  neke male  korekcije  koje mi je doktor dao kad  je u pitanju austrija .

https://www.google.com/maps/dir/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD/Gro%C3%9Fglockner+Hochalpenstra%C3%9Fe/Mittersill,+%C3%96sterreich/Arbusti,+BZ,+Italia/Falzarego+Pass,+Cortina+d'Ampezzo,+Province+of+Belluno,+Italy/Paso+Giau,+San+Vito+di+Cadore,+Belluno,+Italia/Passo+Fedaia,+Rocca+Pietore,+BL,+Italia/Pordoi+Pass,+Canazei,+Province+of+Trento,+Italy/@46.8612957,12.8396516,9z/data=!4m26!4m25!1m2!1m1!1s0x477a7b8dbde311b5:0x3d9c6a2cb1c9ca0!1m2!1m1!1s0x47771428a14c4515:0x4e8ac687f588861d!1m2!1m1!1s0x4777a90265c01f0d:0xd227028a8a1b6d6!1m2!1m1!1s0x477788dba58358ff:0xae5bc1de923400fa!1m2!1m1!1s0x477837f5f673e5eb:0xe5210d91f732fe92!1m2!1m1!1s0x477849c8ddb4726f:0x6e338788d85b33c1!1m2!1m1!1s0x477846b6d91dc3f1:0x1d0709882e714e80!1m2!1m1!1s0x47784034812c38d1:0x1d0709882e83eb80!3e0

posto planiramo da se  spustimo do venecije zanima  me  gdje bi nabolje bilo naci smjestaj , dal negdje van grada  gdje je  jeftinije  pa  doci preko dana  u obilazak grada  ili kako vec, isto me zanima  koje  su cijene  u veneciji, voznja  u gondoli(obilazak grada camcem ), koje  su cijene  smjestaja, hrane  itd.

• Ne silazi, 5559 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Sto se tice Venecije, smestaj trazite na obali, mesto se zove Mestre i nije problem naci smestaj, pogledaj malo na netu. Imate lokalni prevoz do Venecije, najbolje vozom.

evo sad bas  nesto gledam , u ovaj gradic ima  i jeftinog  smjesta  a  ima i kampova, tako da  nece  biti problem da  nadjemo smjestaj , hvala doktore  na  pomoci

• abc, 895 postova
  • Motocikl: BMW GS 1250 Adventure

Oko Venecije ima kampova i raznog smještaja. Postoji i brodski prevozi po laguni tako da nije problem doći do trga. Prevozi funkcionira kao autobus.

a  kako bi bilo da  se  ode  tamo sa  motorom, vidim da  je  u veneciji za  jedan dan parking  al za kola  21e, e sad najlaksa bi mi bila  varijanta , obucemo se  lagano, odemo do venecije  tu negdje  parkiramo motore kacige  u kofere i lagano obidjemo grad, kad  nam dosadi mozemo nazad

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Mi bili u kampu (kompleksu) Camping Village Jolly

https://www.booking.com/hotel/it/camping-village-jolly.en-gb.html?aid=304142;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaMEBiAEBmAEuuAEGyAEM2AEB6AEB-AELqAID;sid=c1e93408ef6cfeb1546bc7f291c2ad5c;dcid=5#map_closed

To je na obali... 

pola minuta voznje kada se sidje sa autoputa, 10-ak minuta peske do autobuske stanice i ako se dobro secam autobus br6 bozi u Veneciju svega nekoliko stanica. Na recepciji kampa mozete dobiti mapu kako do te stanice

Kamp ima na stotine kucica koje su bile jako jeftine za nocenje. Kucice imaju kupatilo.

A kompleks ima i kafic, restoran i veliki bazen.

e  to mi treba,  mnogo ti hvala guasaar, najbolje  je tu nociti i onda  caskom do venecije , to je vjerovatno najeftinija  varijanta

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Evo malo iz prve ruke, supruga i ja smo isli prosle god u Veneciju. Prenociste u samoj Veneciji je preskupo a parking da ti ne pricam. Pogledam gde vode turisticke agencije i provalim da svi spavaju u okolini Venecije. Mi smo nasli hotel u Lido di Jesolo-u, nocenje sa doruckom i privatnim parkingom za motor...20e! Odatle ti polazi bus za luku odakle krecu svi brodovi za Veneciju, Murano i Burano. Moj savet, kupi dnevnu kartu koja kosta 24e i vazi za sve moguce vrste prevoza. Obidjes i Veneciju i ostrva za te novce. Obavezno obidji Murano i Burano jer zaista ima sta da se vidi. Motorom nikako u Veneciju jer ce ti dosaditi trazenje parkinga a onda udjes u koliko toliko sigurnu garazu a tamo cena za bajk 24e!! Gondolom se nismo vozili jer mi je bilo besmisleno da dam 120e za 40min voznje kad smo lepo razgledali i sa brodica koji idu redovno kroz Veneciju a vec imas kartu...pozdrav!

• Podržavam 1

e  hvala ti gorane  za  savjete, ovo mi je mnogo pomoglo, vidio sam i ja da ima  dosta  bungalova  i jeftinih smjestaja u Lido di Jesolo sto je  odlicno, a  i ta karta  za  prevoz nije  ni malo skupa,kad  se  za  te  pare  moze  sve  obici .

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom

Evo malo iz prve ruke, supruga i ja smo isli prosle god u Veneciju. Prenociste u samoj Veneciji je preskupo a parking da ti ne pricam. Pogledam gde vode turisticke agencije i provalim da svi spavaju u okolini Venecije. Mi smo nasli hotel u Lido di Jesolo-u, nocenje sa doruckom i privatnim parkingom za motor...20e! Odatle ti polazi bus za luku odakle krecu svi brodovi za Veneciju, Murano i Burano. Moj savet, kupi dnevnu kartu koja kosta 24e i vazi za sve moguce vrste prevoza. Obidjes i Veneciju i ostrva za te novce. Obavezno obidji Murano i Burano jer zaista ima sta da se vidi. Motorom nikako u Veneciju jer ce ti dosaditi trazenje parkinga a onda udjes u koliko toliko sigurnu garazu a tamo cena za bajk 24e!! Gondolom se nismo vozili jer mi je bilo besmisleno da dam 120e za 40min voznje kad smo lepo razgledali i sa brodica koji idu redovno kroz Veneciju a vec imas kartu...pozdrav!

Koji hotel je bio ako se secas, jel taj privatni parking hotelski ili se dodatno placa, jel obezbedjen?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja