KNELE 14 Napisano Mart 20, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Posto treba raditi servis pa i (mozda) menjati filter vazduha interesuje me razlika izmadu KN filtera i recimo Delo filtera ,kao i cime se peru KN filteri posto sam nasao podatak da postoji mogucnost pranja tog vazdusnog filtera.Unapred hvala svima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 85 Napisano Mart 20, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da kn ima samo veci protok vazduha tj vecu propusnost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1976 Napisano Mart 20, 2008 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan mislim da kn ima samo veci protok vazduha tj vecu propusnost NE! Imaš standardan K&N filter, koji samo traje duže od fabrričkog i može se prati do besvesti, tako da se isplati već posle drugog trećeg pranja. Postoji i High-flow K&N filter, e to je već tunning priča, više vazduha, treba odma i više goriva, i više izduva i više svraćanja na pumpu i više novaca i ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 85 Napisano Mart 20, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan e pa to je vec druga prica ako se moze prati onda se opravdava ona dosta visa cena:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 20, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Mani se tih svemocnih filtera, kupi taj DELO i vozi, ne menjas ga svaki dan pa da gledas ekonomsku racunicu, a sto se poboljsanja tice, stavljanjem nekog super-filtera stvari pre krenu na gore neg na bolje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano Mart 20, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan mislim da kn ima samo veci protok vazduha tj vecu propusnost NE! Imaš standardan K&N filter, koji samo traje duže od fabrričkog i može se prati do besvesti, tako da se isplati već posle drugog trećeg pranja. Postoji i High-flow K&N filter, e to je već tunning priča, više vazduha, treba odma i više goriva, i više izduva i više svraćanja na pumpu i više novaca i ...... Cime se pere KN filter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 20, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan imaš komplet za pranje filtera. sprej koji se naprska i zatim ispere vodom, sačekaš da se osuši i onda ga nprskaš uljem koje treba da kupi perašinu i nečistoće. to imaš da kupiš u guevari ili u novom sadu kod lika koji prodaje kn filtere, košta negde oko 1700 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano Mart 20, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan imaš komplet za pranje filtera. sprej koji se naprska i zatim ispere vodom, sačekaš da se osuši i onda ga nprskaš uljem koje treba da kupi perašinu i nečistoće. to imaš da kupiš u guevari ili u novom sadu kod lika koji prodaje kn filtere, košta negde oko 1700 dinara. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Mart 21, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan imam ja K&N obichan filter na motoru... chekao sam obichan 2 nedelje i smuchilo mi se tako da sam naruchio ovaj koji je stigao za 3 dana... obichan koshta oko 12e a KN je bio 50e... Dovoljno je da se pogledaju i razlika je drastichna... Filter je jako bitan deo motora i od njega mnogo zavisi tako da mislim da tu ne treba da shtedish kao i na ulju, svecicama itd... Ovaj moj je od drugog materijala, valjda neki specijalan sundjer koji se tezhe prlja i ne mozhe da ga oshteti benzin ako prska po njemu... mozhe do besvesti da se pere tako shto ga potopish u deterdzent na neko vreme, isperesh, osushish fenom za kosu i naprskash sprej za filter koji skuplja prljavshtinu a nije neophodan jer KN ima metalnu mrezhicu oko sundjera tako da se vrlo teshko oshteti i ona skuplja prljavshtinu... uglavnom obichni filter propadaju jer prljavshtina prodje unutra i smanji protok vazduha, a kod ovog to nije moguce... garancija je chini mi se 50.000km... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 21, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ulje je tu da kupi sitne cestice prasine, tj da ih lepi na sebe, mreza zadrzava krupnije stvari ali mislim da joj je prvenstvena namena da drzi materijal (vrsta pamuka ako se ne varam) od koga je napravljen filter kako bi sam filter imao odgovarajuci oblik. e sad, cistio sam filter bas sa sredstvom namenjenim za to i nisam mogao da verujem kako razlaze prljavstinu i koliko se voda crni prilikom ispiranja. moje misljenje je da je koriscenje ulja veoma, veoma bitno, i ko se vozi po prasnjavim putevima treba cesce da nanosi ulje na filter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako. Svaki off-road/motocross motorcikl ima sundjerasti filter koji se moze prati. I predvidjen je da se pere...znaci, operes ga lepo tecnoscu predvidjenom za to, namazes uljem za filtere (u spreju ili kako vec), po potrebi dobro ocedis (ako ima viska ulja), i vratis na motor. To je procedura koju treba obavljati posle svakog prasnjavijeg off-road-a, i normalno, u nekim vremenskim intervalima i posle normalne voznje (ja pogledam filter i vidim u kakvom je stanju, da li je prljav, pa ako mi se ucini da je ok, onda ne perem). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...