Jump to content

Moto Zajednica

Novi u enduro svijetu.

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Lifan 125-30

Pozdrav društvo. Nakon dvije uvodne sezone na kinezu od 125 ccm, došlo je vrijeme da se kupi jedan ,, ozbiljniji" motor. Nakon što sam imao iskustva sa skoro svim vrstama motora, odlučio sam se za endura, razloga već svi znate  ;) . Skupio sam fine novce, odlučio se za tip motora, ali par nedoumica. Zbog svoje građe ( 175 cm, 80 kg ), mislim da ne odgovara svaki enduro. Do sad sam vozio BMW 650, Transalpa 650 i to je to što se tiče endura. Sad se dvoumim između:

Transalpa 650,

DR 650,

Pegaso 650,

TDM 850,

Dominator NX 650

XF 650 Freewind i

Tenere 660. Lista je poduža, znam  :) .

E sad, koji izabrati :stabre: ? Najvažniji uslov su moji gabariti, visina me zeza  >:( . Važna mi je i sama mašina, održavanje, potrošnja. Motor uzimam čisto za putovanja, kinez će poslužiti za grada.

Unaprijed zahvalan na odgovorima i savjetima.  :jee1:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Naveo si previse dobrih motora.. I mnogo su bre razliciti..

Ja bi uz'o Tdm-a, ako je samo asfalt. Ako ima zemlje onda Transalp, a ako manjka para onda Freewind, a u principu je odgovor koj nadjes da valja, njega uzmi. Ja gotivim sve navedene, osim Aprilije, imao sam jednu,ne ovaj model i nismo se zgotivili..

• U prolazu, 22 postova

Naveo si previse dobrih motora.. I mnogo su bre razliciti..

Ja bi uz'o Tdm-a, ako je samo asfalt. Ako ima zemlje onda Transalp, a ako manjka para onda Freewind, a u principu je odgovor koj nadjes da valja, njega uzmi. Ja gotivim sve navedene, osim Aprilije, imao sam jednu,ne ovaj model i nismo se zgotivili..

Za asfalta je. Najveća nedoumica mi je da li mogu da ,,zajašim" motor, zato i ovaj post. Sa Transalpom sam imao problema, kada su sva tri kofera namontirana, da prebacim nogu. Bilo je komičnih situacija, još kad sam u  ful opremi. Kontam da je TDM još viši od TA?

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Iz Banja Luke si, tamo imaš dobru ekipu enduraša. Nađi ljude raspitaj se i probaj na licu mjesta. Bolji su konkretni savjeti, kad vidiš motor u živo i probaš ga praktično.

Ja sam tvoje visine i nakon par godina sam odlučio da prodam svog KLE-a (baš u Banja Luku) jer sam shvatio da enduro nije za mene... i nisam se pokajao.

Vidi u živo, probaj konkretno i odluči.

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Honda ATAS 1100 DCT, Vespa px 200e, Piaggio medley 150s,

Pozdrav društvo. Nakon dvije uvodne sezone na kinezu od 125 ccm, došlo je vrijeme da se kupi jedan ,, ozbiljniji" motor. Nakon što sam imao iskustva sa skoro svim vrstama motora, odlučio sam se za endura, razloga već svi znate  ;) . Skupio sam fine novce, odlučio se za tip motora, ali par nedoumica. Zbog svoje građe ( 175 cm, 80 kg ), mislim da ne odgovara svaki enduro. Do sad sam vozio BMW 650, Transalpa 650 i to je to što se tiče endura. Sad se dvoumim između:

Transalpa 650,

DR 650,

Pegaso 650,

TDM 850,

Dominator NX 650

XF 650 Freewind i

E sad, koji izabrati :stabre: ? Najvažniji uslov su moji gabariti, visina me zeza  >:( . Važna mi je i sama mašina, održavanje, potrošnja. Motor uzimam čisto za putovanja, kinez će poslužiti za grada.

Kao što si i sam napisao, vozio si BMW 650 i Transalpa 650. Onda sa njima imaš i iskustva i ne treba ti savet. Zar ti i oni nisu ozbiljniji motori a tražiš iste? Tdm nije enduro ali je od svih navedenih naj snažniji i skrojen prvenstveno za bolju podlogu.

Nisi naveo budžet kojim raspolažeš da bi videli da li se uklapa u sve želje.

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

Navedi budzet sa kojim raspolazes, kao i koliko planiras da putujes. Da li planiras da silazis van asfalta ili da ga teras samo po putu?

Ako se odlucis za DR-a (njega vozim pa mogu da kazem koju rec) trazi samo model SE, tj model posle 1996. godine, raniji modeli nisu bas pouzdani. I racunaj da je on poprilicno visok (mada se moze spustit, tako da ti visina nece predstavljati neki problem). Pravljen je vise za voznju van puta, Freewind je putna, niza verzija DR-a i ako planiras da vozis vise po asfaltu bolje uzmi njega.

• U prolazu, 22 postova

Prije svega, hvala svima na sugestijama. Znam da sam dosadan, ali je ovo veliki korak, bar za mene, pa prikupljam informacije sa svih strana.

Transalpa 650,

DR 650,

Pegaso 650,

TDM 850,

Dominator NX 650

XF 650 Freewind i

Kao što si i sam napisao, vozio si BMW 650 i Transalpa 650. Onda sa njima imaš i iskustva i ne treba ti savet. Zar ti i oni nisu ozbiljniji motori a tražiš iste? Tdm nije enduro ali je od svih navedenih naj snažniji i skrojen prvenstveno za bolju podlogu.

Nisi naveo budžet kojim raspolažeš da bi videli da li se uklapa u sve želje.

Budžet mi za sada oko 2800 km, ali biće veći, pošto ću čekati da mi izleti ono pravo. Za BMW nemam para, preskupi su za mene. A za sad nisam naletio na Transalpa koji bi mi se svidio.

Navedi budzet sa kojim raspolazes, kao i koliko planiras da putujes. Da li planiras da silazis van asfalta ili da ga teras samo po putu?

Ako se odlucis za DR-a (njega vozim pa mogu da kazem koju rec) trazi samo model SE, tj model posle 1996. godine, raniji modeli nisu bas pouzdani. I racunaj da je on poprilicno visok (mada se moze spustit, tako da ti visina nece predstavljati neki problem). Pravljen je vise za voznju van puta, Freewind je putna, niza verzija DR-a i ako planiras da vozis vise po asfaltu bolje uzmi njega.

Asfalt prije svega, i u 90 % slučajeva. Planiram često na vikend putovanja, a na ljeto na godišnjem da pređem jedno 2500 km do Ohrida i okoline.

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

Ja sam tvoje visine i malo tezi sam od tebe,pogledaj u prospektima motora visina sedista preko 800mm max 820mm sve preko toga ce praviti problem,pogotovo neravan asfalt na semaforu.

• Drug član, 1710 postova

Ja se isto dvoumim kao ti ali planiram da olaksam odluku sebi tako sto cu recimo traziti motor sa dva cilindra, mada vidim da je do 500 i preko 500 kubika znacajna razlika u registraciji a do 500 mislim da se u ovoj druzini samo dominator moze naci a recimo transalp mi se vise svidja od dominatora i eto me u zacaranom krugu...

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

ajd sad ja :) da li si razmisljao o Super Teneri ili Africi? Na oba motora mozes jednostavno rdresis problem visine.

Čovek reče da ima budžet od 2800 km, to mu dođe oko 1400 evra... leba ti, gde ima Afrika za te pare...?  :)

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: Fazer,Transalp...

ajd sad ja :) da li si razmisljao o Super Teneri ili Africi? Na oba motora mozes jednostavno rdresis problem visine.

Kakva crna ST ili Afrika on sa njegovom visinom i kilazom borio bi se s njima najstrasnije,naravno ne u voznji.TDM je takodje dosta tezak.Ako mu ne smetaju jednocilindrasi Pegaso ili Freewind a moze i BMW(F 650),su najbolje opcije za njegove gabarite.

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Pa nema razloga da ne bude, oce nekad da prevagne u mestu, krene al ja sam ga par puta do sad hvatao i uspevao da zadrzim, zajapurim se, al mi ne padne (190cm, 110kg) pri normalnom koriscenju, nema bas nikakvih problema.. Sad ne znam kad je neko nizi, kako je.. Kupis r6 ili malog fazera i pun gas!

• 8-bit, 1881 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Za asfalta je. Najveća nedoumica mi je da li mogu da ,,zajašim" motor, zato i ovaj post. Sa Transalpom sam imao problema, kada su sva tri kofera namontirana, da prebacim nogu. Bilo je komičnih situacija, još kad sam u  ful opremi. Kontam da je TDM još viši od TA?

Kada imaš kofere ne prebacuješ nogu preko njega, već lepo staneš na levi fuzaster i prebaciš nogu preko sedišta.

Na ovaj način ti ni jedan motor neće biti visok.

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

TDM nije za voznju van puta. Po meni to i nije enduro motor, ne znam u koji kos bih ga svrstao...

To se ponajvise vidi i po velicini tockova...

Jeb*s endura koji nema 21 prednji tocak :D

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Planiraš da kupiš motor do 2800 maraka i sa njim ideš do Ohrida?!

Vjerujem da si planirao i pare za dobar servis i sređivanje motora, registraciju itd...

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Uzmi Yamahu xj 600 i Bog da te vidi! Izuzetno pouzdan, jeftin za održavanje i registraciju, nije enduro, ali nije ni TDM, koga si naveo u listi. Može se kupiti dosta jeftino, a odgovaraće ti i što se tiče visine.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja