Toreador 723 Napisano Octobar 24, 2016 Drug član, 1126 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Da naravno,moze i Cedic u Rupčinama.Dobra klopa,ogromne porcije, 2 za troje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8660 Napisano Octobar 25, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Da naravno,moze i Cedic u Rupčinama.Dobra klopa,ogromne porcije, 2 za troje odlična. Porcije su ogromne, dimljenu vešalicu zovu slonovo uvo. Rebarca su vrh... Nisam skoro bio, ali dosta su bili povoljni i kvalitetni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ssone 76 Napisano Octobar 25, 2016 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: BGD Dorcol Motocikl: piaggio beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam websajt od Careve Ćuprije... Izgleda fino i verovatno je skupo. Piše da su im redovni gosti akademičari, glumci, političari itd... Možda neko zna iz prve ruke? Careva Cuprija je cista desetka. Vrh. A jos bolja je Devetka na Kosutnjaku. Spoj ukusnog, tradicionalnog i naposletku luksuza, sve u jednom predivnom ambijentu, cena ne evropskih , nego prilagodeno nasem standardu. Osoblje servilno, profesionalci. Toplo preporucujem jagnjetinu ispod saca, a vino sardone iz vinarije Radovanovic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18671 Napisano Octobar 26, 2016 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Super. Hvala vam na vašim savetima. Imam još jedno, možda za vas smešno pitanje, ali još nikad nisam jeo proju, pa hoču to i da probam. Gledam na youtube recepte itd... i izgleda odlično. Zanima me samo šta se jede uz proju? Jel se to jede samostalno ili uz meso, kajmak...? Svidja mi se recept za proju sa sirom i kajmakom. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8660 Napisano Octobar 26, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Napravi ti proju, pa uz nju uzmi šta bi tebi leglo. Može i samo jogurt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strider 333 Napisano Octobar 26, 2016 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: NBGD Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Imam još jedno, možda za vas smešno pitanje, ali još nikad nisam jeo proju, pa hoču to i da probam. Gledam na youtube recepte itd... i izgleda odlično. Zanima me samo šta se jede uz proju? Jel se to jede samostalno ili uz meso, kajmak...? Onu nekadašnju (tzv. sirotinjsku proju: kukuruzno brašno, voda i so) nije loše malo pojačati slaninicom, sirom, kajmakom i lukom. Ove današnje proje sa već "ugrađenim" punomasnim sastojcima su sasvim dovoljno ukusne i kalorične i samo uz mleko ili jogurt (kako reče kolega iznad). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 687 Napisano Octobar 26, 2016 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Super. Hvala vam na vašim savetima. Imam još jedno, možda za vas smešno pitanje, ali još nikad nisam jeo proju, pa hoču to i da probam. Gledam na youtube recepte itd... i izgleda odlično. Zanima me samo šta se jede uz proju? Jel se to jede samostalno ili uz meso, kajmak...? Svidja mi se recept za proju sa sirom i kajmakom. Pozdrav Ja tebi proju, ti meni bledsku kremšnitu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18671 Napisano Octobar 26, 2016 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Super. Hvala vam na vašim savetima. Imam još jedno, možda za vas smešno pitanje, ali još nikad nisam jeo proju, pa hoču to i da probam. Gledam na youtube recepte itd... i izgleda odlično. Zanima me samo šta se jede uz proju? Jel se to jede samostalno ili uz meso, kajmak...? Svidja mi se recept za proju sa sirom i kajmakom. Pozdrav Ja tebi proju, ti meni bledsku kremšnitu Nema problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8660 Napisano Octobar 26, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan onda i ja da svratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Octobar 26, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Super. Hvala vam na vašim savetima. Imam još jedno, možda za vas smešno pitanje, ali još nikad nisam jeo proju, pa hoču to i da probam. Gledam na youtube recepte itd... i izgleda odlično. Zanima me samo šta se jede uz proju? Jel se to jede samostalno ili uz meso, kajmak...? Svidja mi se recept za proju sa sirom i kajmakom. Pozdrav Ovo je jedina tema bez off-a Pusti ove klince što ti savetuju proju sa slaninom, sirom, kajmakom i sl. (mada je i to fenomenalno) To se kod nas u Šumadiji zove projanica, a "carska pita" je proja sa šunkom, sirom, kiselim krastavcima... Ja ti preporučujem da probaš seljačku proju (samo prosejano kukuruzno brašno, voda i so), a u tanjir sa mlekom izmeljaš sira i posoliš, i naravno jedeš sa projom. Trebalo mi je vremena da klince nateram da to probaju - sada im je to specijalitet. Probaj, nećeš se pokajati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18671 Napisano Octobar 26, 2016 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad dodjem u BG, za predjelo naručujem proju, a dalje po planu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Octobar 26, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas u Šumadiji, proja se najviše jede uz sarmu i kuvani kiseli kupus (osim uz napred opisano). Tek se tu oseti sva raskošnost ukusa. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Octobar 26, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako se zove kafana, ali je preko puta škole u (skoro) centru Požege,pored prodavnice stočne hrane (ima neke simbolike ) i pored ležećeg policajca. Pečenje fenomenalno. upload img Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojssa 1746 Napisano Octobar 26, 2016 Којекуде, 484 postova Lokacija: Borča-Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Što reče Šumadinac, prava proja se jede uz sarmu, kuvani kiseli kupus, pečenje itd. a ovo sa slaninom sirom itd su projare i one se jedu u glavnom kao predjelo i glavno jelo. Svaka verzija je lepa na svoj način a za mene lično naj lepša kombinacija iz Šumadije je svadbarski kupus, ren i proja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Octobar 26, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Što reče Šumadinac, prava proja se jede uz sarmu, kuvani kiseli kupus, pečenje itd. a ovo sa slaninom sirom itd su projare i one se jedu u glavnom kao predjelo i glavno jelo. Svaka verzija je lepa na svoj način a za mene lično naj lepša kombinacija iz Šumadije je svadbarski kupus, ren i proja. Nisi ti za džabe forenzičar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ssone 76 Napisano Octobar 26, 2016 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: BGD Dorcol Motocikl: piaggio beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas u Šumadiji, proja se najviše jede uz sarmu i kuvani kiseli kupus (osim uz napred opisano). Tek se tu oseti sva raskošnost ukusa. Što reče Šumadinac, prava proja se jede uz sarmu, kuvani kiseli kupus, pečenje itd. a ovo sa slaninom sirom itd su projare i one se jedu u glavnom kao predjelo i glavno jelo. Svaka verzija je lepa na svoj način a za mene lično naj lepša kombinacija iz Šumadije je svadbarski kupus, ren i proja. Pravo zborite momci. Proja se jede pod OBAVEZNO uz svadbarski kupus kao i sarmu. Ostalo su sve varijacije. Naruciti svadbarski kupus bez proje , to je jeres! Totalno nepoznavanje gastronomije... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18671 Napisano Octobar 27, 2016 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Gledam na Youtube ovaj svadbeni kupus. Auuuu... To je dobitna kombinacija. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Octobar 27, 2016 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte ljudi više ko boga vas molim, na dijeti sam :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18671 Napisano Novembar 2, 2016 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Pošto su me zeznuli u Balkan Garni Hotelu na Banovom Brdu za parking, otišli smo u Hotel Sučević. Tamo smo otišli u etno restoran na večeru: Bilo je odlično, ali svinjski file na kajmaku je bila porcija od 350g. Nisam mogao da zaspim, jer sam jeo previše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18671 Napisano Novembar 2, 2016 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Sledečeg dana otišli smo na ručak kod Čedića. Jeo sam svinjska rebra ispod sača na kajmaku i i pečen krompir. Kad nas konobar posluži, uvek zaboravim da slikam, jer navalim na hranu, a kasnije su slike kakve jesu. Izvinjavam se. Još jednom hvala za instrukcije. Čedić je došao na listu OBAVEZNO POSETITI. Još samo da dodam. Za početak, kao predjelo, dobili smo proju i sir. Žena je uzela pečurke na žaru, pečene paprike i šopsku salatu. Ja rebarca ispod sača sa prilogom, šopsku salatu i popili smo 3 mala Nikšička piva: Cena za sve: 18€ :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 18671 Napisano Novembar 2, 2016 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan U ponedeljak napravili smo proju po ovom receptu: Bila je odlična i mislim da je kombinacija sa jogurtom Jackpot. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Novembar 2, 2016 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Saga proja uspešno privedena kraju i otvoreno je novo poglavlje Srećno i živeli! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Novembar 3, 2016 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan U ponedeljak napravili smo proju po ovom receptu: https://www.youtube.com/watch?v=yJyEcMhRYwo Bila je odlična i mislim da je kombinacija sa jogurtom Jackpot. Ovo se kod nas u Sumadiji zove projara. A proja je brasno od belog kukuruza so i voda. I kao sto oslali rekose "kiseli kupus (svadbarski) i sarma " sa projom cine cuda. Gde sad nadje da citam ovo i pisem, nije mi dobro . Sent from my LG-D852 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Novembar 24, 2016 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan sve preporuke za restoran Cardak u Majuru a i otisli smo zato sto smo ovde procitali o istom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Novembar 25, 2016 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da da veliki + za cardak !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...