ser 7886 Napisano Maj 21, 2019 -, 1772 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Tebi kao zao sto si ostetio JP Putevi Srbije za 500din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2708 Napisano Maj 21, 2019 Drug član, 1310 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan A misliš da ovo čudo što ide u auto, tag uređaj, neće da radi na motoru? Ja kad sam ga uzimao pisalo je u ugovoru da mogu da ga koristim za dva vozila, ali se ne sećam da li je pisalo išta o tipu vozila. Baš sam se skoro zapitao da li bi radilo. Uvek me jako smara plaćanje na naplatnoj rampi. Nije da često idem auto putem, ali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1321 Napisano Maj 21, 2019 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tag je vezan za kategoriju vozila tako da u slucaju da ga koristis na motoru, radice ali placas putarinu kao i za putnicko sto je duplo skuplje nego za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 21, 2019 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo ga prebacili iz jednog auta u drugi...radi...ali 'ladno kada prolazimo ovim drugim, u koji je naknadno prebačen uredjaj, piše tablica onog prvog za koji je TAG i uzet. Pitali smo, prvenstveno da ne bi neku rampu pokupili...za privatna lica i za istu kategoriju vozila uredjaj može da se prebaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kachavenda 65 Napisano Maj 21, 2019 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Varadero XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan Ja moj iz auta redovno nosim na motoru. Čita tablicu auta i naplaćuje kao za auto. Sve rampe rade, samo prođem na leru deo kod senzora, da mogu da čujem tag da li je zapištao, to je sve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 21, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Tag uredjaji se kupuju po kategoriji vozila. Prilikom kupovine dajte br tablice koji oni upisuju u tag. Ja sam moj tag iz auta stavio u tank torbu,regularno je bio ocitan i naplacena putarina za B kategoriju. Cuo sam da sada moze da se kupi i tag za A kategoriju. Kada budem prolazio,svraticu da proverim dali je informacija tacna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skohajm 185 Napisano Maj 22, 2019 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: CH Motocikl: R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor koji sam dobio od JP Putevi Srbije proslog jula: Subject: RE: JP "Putevi Srbije": ENP za motorcikle Поштовани,Поводом питања које сте упутили ЈП „Путеви Србије“, а односи се на конфигурисање ТАГ уређаја за мотоцикле (IA категорија), обавештавамо Вас да се, због тренутних техничких могућности и типа опреме за електронску наплату путарине, ТАГ уређај може конфигурисати искључиво за I, II, III и IV категорију. У складу са прописаним Упутством за постављање и коришћење ТАГ уређаја и максималном безбедношћу учесника у саобраћају, мотоцикли не испуњавају услове за употребу истих.Тренутно на самим наплатним станицама не постоји могућност обрачуна путарине остварене електронским путем за возила која припадају IA категорији. За то је потребно извршити читав низ измена и допуна почевши од организационих, стратешких, техничких и набавити одговарајућу опрему која би омогућавала мотоциклистима да на исправан начин користе ТАГ уређаје приликом проласка кроз наплатну рампу, а да се притом он третира као посебна категорија возила. Напомињемо да ЈП “Путеви Србије” поштује све сугестије и примедбе својих корисника и, с тим у вези, имаћемо у виду Ваш захтев приликом наредног техничког усавршавања.Хвала што сте се обратили КорисничкомСрдачан поздрав,СЕКТОР ЗА НАПЛАТУ ПУТАРИНЕОДЕЉЕЊЕ ЗА ЗАЈЕДНИЧКЕ ПОСЛОВЕКОРИСНИЧКИ ЦЕНТАР 9 hours ago, Astral said: Cuo sam da sada moze da se kupi i tag za A kategoriju. Kada budem prolazio,svraticu da proverim dali je informacija tacna. Bilo bi lepo da su nesto unapredili..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 22, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, skohajm said: Odgovor koji sam dobio od JP Putevi Srbije proslog jula: Subject: RE: JP "Putevi Srbije": ENP za motorcikle Поштовани,Поводом питања које сте упутили ЈП „Путеви Србије“, а односи се на конфигурисање ТАГ уређаја за мотоцикле (IA категорија), обавештавамо Вас да се, због тренутних техничких могућности и типа опреме за електронску наплату путарине, ТАГ уређај може конфигурисати искључиво за I, II, III и IV категорију. У складу са прописаним Упутством за постављање и коришћење ТАГ уређаја и максималном безбедношћу учесника у саобраћају, мотоцикли не испуњавају услове за употребу истих.Тренутно на самим наплатним станицама не постоји могућност обрачуна путарине остварене електронским путем за возила која припадају IA категорији. За то је потребно извршити читав низ измена и допуна почевши од организационих, стратешких, техничких и набавити одговарајућу опрему која би омогућавала мотоциклистима да на исправан начин користе ТАГ уређаје приликом проласка кроз наплатну рампу, а да се притом он третира као посебна категорија возила. Напомињемо да ЈП “Путеви Србије” поштује све сугестије и примедбе својих корисника и, с тим у вези, имаћемо у виду Ваш захтев приликом наредног техничког усавршавања.Хвала што сте се обратили КорисничкомСрдачан поздрав,СЕКТОР ЗА НАПЛАТУ ПУТАРИНЕОДЕЉЕЊЕ ЗА ЗАЈЕДНИЧКЕ ПОСЛОВЕКОРИСНИЧКИ ЦЕНТАР Bilo bi lepo da su nesto unapredili..... e bez veze. Pa nista. Onda nam ostaje da skidamo rukavice ili prolazimo pored rampe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Maj 22, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan U ssvakom slucaju lepo sto su odgovvorili a ujedno i pristojn mail Verstuurd vanaf mijn Smart-Ex 01 met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Maj 22, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan А верујем да је изузетно тешко у програм убацити још једну категорију возила. Ипак, ту би требало да неки људи притискају неке дугмиће и да повежу у систему неке нуле и јединице са другим нулама и јединицама...А 'беш тај посао ако сваки пут морају да заврћу рукаве када нађу неку мањкавост у систему! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Maj 22, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan jbg, nekad ne idu stvari tako brzo, a i ne trebaju da idu brzo nego kako treba. Jer i kad mislis da je sve kako treba uvek ce se naci neka sitnica da se popravi pa da bude bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2709 Napisano Maj 22, 2019 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan A sta vi i dalje placate putarinu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojanko 106 Napisano Maj 22, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750xa Prijavi odgovor kao problematičan On 1/26/2016 at 9:25 PM, VukiTA said: hahah zamisljam nervozu tog lika, meni je isto uvek smesno kada sipam van ove pumpe, narocito uvece ili van grada, kako mi tocilac onako telom blokira put, stoji ispred tocka dok ja sipam i kao bleji, pomeri se tek kad ja udjem na kase, a nekad, da opustim atmosferu, odma' im kazem da necu da pobegnem jer mi se ne isplati Ja obicno ne skidam kacigu, jer nosim naocare i smara me da je namestam pola sata... Obicno sipam gorivo i udjem sa kacigom da platim... Nekad me gledaju bledo kao da je krenula pljacka Da sam crnac u USA, do sad bi me neko upucao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Maj 22, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan jbg, nekad ne idu stvari tako brzo, a i ne trebaju da idu brzo nego kako treba. Jer i kad mislis da je sve kako treba uvek ce se naci neka sitnica da se popravi pa da bude bolje.А јес' вала, полако, где ти се жури? То је само пропуштена једна цела категорија возила.Није страшно, могло је горе! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Maj 22, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Rampa koja te pogodi u glavu dok si ispod nje jer te nije registrovala kako treba, misleći da si automobil, je manje poželjna situacija. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Maj 22, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan А шта тражиш под рампом? То се прође, није кишобран Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1302 Napisano Jun 12, 2019 Drug član, 1170 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan On 22.5.2019. at 8:03, skohajm je napisao: Odgovor koji sam dobio od JP Putevi Srbije proslog jula: Subject: RE: JP "Putevi Srbije": ENP za motorcikle Поштовани,Поводом питања које сте упутили ЈП „Путеви Србије“, а односи се на конфигурисање ТАГ уређаја за мотоцикле (IA категорија), обавештавамо Вас да се, због тренутних техничких могућности и типа опреме за електронску наплату путарине, ТАГ уређај може конфигурисати искључиво за I, II, III и IV категорију. У складу са прописаним Упутством за постављање и коришћење ТАГ уређаја и максималном безбедношћу учесника у саобраћају, мотоцикли не испуњавају услове за употребу истих.Тренутно на самим наплатним станицама не постоји могућност обрачуна путарине остварене електронским путем за возила која припадају IA категорији. За то је потребно извршити читав низ измена и допуна почевши од организационих, стратешких, техничких и набавити одговарајућу опрему која би омогућавала мотоциклистима да на исправан начин користе ТАГ уређаје приликом проласка кроз наплатну рампу, а да се притом он третира као посебна категорија возила. Напомињемо да ЈП “Путеви Србије” поштује све сугестије и примедбе својих корисника и, с тим у вези, имаћемо у виду Ваш захтев приликом наредног техничког усавршавања.Хвала што сте се обратили КорисничкомСрдачан поздрав,СЕКТОР ЗА НАПЛАТУ ПУТАРИНЕОДЕЉЕЊЕ ЗА ЗАЈЕДНИЧКЕ ПОСЛОВЕКОРИСНИЧКИ ЦЕНТАР Bilo bi lepo da su nesto unapredili..... da i meni su slicno odgovorili? prosto uputimo zahtev da to rese, a dok ne rese, NESMEJU NAPLACIVATI PUTARINU, e sad kome uputiti takav zahtev 9nisam pravnik), ko moze da ih natera da to urade i do tada da ne naplacuju za nas!!!! TO JE PITANJE ZA PRAVNOIKA, imamo li takvog medju nama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2708 Napisano Jun 12, 2019 Drug član, 1310 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/22/2019 at 11:57 AM, Savan said: Rampa koja te pogodi u glavu dok si ispod nje jer te nije registrovala kako treba, misleći da si automobil, je manje poželjna situacija. Jel? A kako to, majke ti? Koja je tu drastična razlika u prolasku automobila i motocikla, a tiče se onoga o čemu rampa razmišlja? Razumem ja da smo kritična grupa i da je obazrivost bitna, ali da si ga lupio - lupio si ga. No dobro, razumem te, tamo kod tebe verovatno zaista razmišljaju o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Ovde se kao brinu da nas rampa ne lupi, a to što su nam putevi bušni ko sir i često prepuni šljunka, pogotovo oni novi/renovirani... I druga stvar, kako bre to da sve to lepo radi kad tag iz auta staviš na motocikl i svaku putarinu platiš duplo od propisanog? Ako je to stvarno toliko složeno za implementaciju, onda oni imaju više razloga da ne uvode tag uređaje za motocikle. Em su uštedeli na "opremi", em naplaćuju duplo. Win-win kombinacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 12, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Можда прво заштитнику грађана, па онда тужба за дискриминацију против Путева Србије? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1302 Napisano Jun 13, 2019 Drug član, 1170 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan On 12.6.2019. at 13:52, vasa.93 je napisao: I druga stvar, kako bre to da sve to lepo radi kad tag iz auta staviš na motocikl i svaku putarinu platiš duplo od propisanog? Ako je to stvarno toliko složeno za implementaciju, onda oni imaju više razloga da ne uvode tag uređaje za motocikle. Em su uštedeli na "opremi", em naplaćuju duplo. Win-win kombinacija. nije otporan na vodu, (kisa,...) nema sertifikat za to, plus cena,.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 804 Napisano Jun 13, 2019 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Можда прво заштитнику грађана, па онда тужба за дискриминацију против Путева Србије?Ц. Направимо викенд вожњу аутопутем. Плаћамо динар по динар у металу. Мађарски цариници се питају, ко то прави већу гужву од њих... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 13, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Добро, нека напомену да чувамо од воде и дају нам да користимо таг, као и све друге категорије. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 13, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan А може и то, али то захтева већи број људи, а наш народ је постао апатичан.Да не помињем да можемо изазвати и међународни инцидент. Увреде се Угарски цариници и ето проблема! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1302 Napisano Jun 14, 2019 Drug član, 1170 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Zuba87 je napisao: Добро, нека напомену да чувамо од воде и дају нам да користимо таг, као и све друге категорије. plus da unesu nasu kategoriju u TAG sistem, da placamo po cenovniku! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...