Mito_Maniac 80 Napisano Mart 17, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo,procureo mi je jedan semering na motoru pa sam odlucio da promenim to pre "pocetka sezone"....Jel bi mogao neko da mi kaze oznaku semeringa viljuske za Suzuki GSXR600 98god i koje ulje da sipam u nju,a da i gde bih mogao da nabavim sve to???POZDRAV,HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 18, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan imaš kod jasminka sve, ipon ulje kao i semeringe, sve sa popustom. pusti mu privatnu poruku da vidiš da li ima na lageru i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Mart 18, 2008 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako.... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 18, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan nabavi service manual, jako je bitno koliku ces kolicinu ulja sipati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Mart 18, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan imaš kod jasminka sve, ipon ulje kao i semeringe, sve sa popustom. pusti mu privatnu poruku da vidiš da li ima na lageru i to je to. Ok,na to sam skroz zaboravio,sad cu mu pustiti PM.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Mart 18, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Nabavio sam manual i sve podatke o ulju,kolicini ulja,semeringu....Ali imam jedan problem,uspeo sam da skinem stapove ali ne znam kako da izvadim semering,rasklopio sam stap(izvadio oprugu i onu unutrasnjost,ne znam tacno kako se zove) medjutim ne mogu da odvojim onaj donji deo(neki ga zovu cizma)od stapa da bih izvadio semering...Jel to uopste moze da se odvoji ili postoji neka "caka" kako da izvadim....A da u pitanju je obicna viljuska......Pozdrav i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6742 Napisano Mart 19, 2008 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan imas u manualu kako se rasklapa. Da nema neki sraf koji je na cizmi, unutr, u rupi kroz koju prolazi osovina prednjeg tocka. ako nema, sve je rasrafljeno, onda cizmu u mengele, pa na sec izvuci, da stap izadje iz cizme. nisam rasturao takvu viljusku, ovo je nekako, uopsteno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 19, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa nemoras da rasturas viljusku da bi promenio semeringe,,samo skines zastitne gumice i ispod njih su semerinzi,,i nemoj je rasturati ako nisi rasturao nijednu viljusjku do sada..........stapove si morao da povadis u svakom skucaju,,okrenes ih naopacke iscuri ulje,,i vrati opruge unutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 19, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ispod spoljnjih gumica za prasinu kada ih izvadis imas osiguras,zicani,skini njega.sa donje strane cicme imas ili obican ili inbus sraf koji je zavucen sa donje strane,odvi i njega,pre toga izvadi oprugu,eh da kada odvijes donji sraf iscurice ulje pa poturi neku posudu,kada ulje iscuri,pomeris cizmu prema gore i sa par naglih trzaja prema dole izvucice se i semerig,za ostalo ces se snaci,pazi da podloske vratis kako su bile,ako te mrzi da pamtis uslikaj.pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Havarisan 169 Napisano Mart 19, 2008 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Kada budes sklapao gornji klizni lezaj moras jednako da nabijas unutra, tek kad uguras klizni lezaj onda stavljaj nov semering. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 19, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Da ne bih ponovo pisao http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=9027.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Mart 19, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Ma opusteno, ako sjebes nesto-i ovako nije valjalo! (moja filozofija) A i Ducati je to, obicno su jeftini delovi... Salu na stranu, evo ovako: 1. Poskidas tochak, blatobran, klesta i ostale pizdarije 2. Olabavis srafove gornjeg trougla 3. Dok je viljuska JOS na motoru, tj, nisi olabljivao donji trougao, odvijes gornji deo viljushke. Uf, ovo zvuci konfuzno, ali aj da probam ovako: Gledajuci odozgo, imas jedan srafic kojim regulises povratno prigusenje viljuske, zatim imas onaj sraf za kljuc cca. 14mm (kod japanaca) kojim regulises oprugu. Ni to ne diras. E, onda na kraju (gledajuci odozgo) imas jedan veeeeliki sraf (uglavnom za kljuc oko 26mm) koji ujedno deluje kao "poklopac" sa gornje strane viljuske. E NJEGA ODVIJAJ! 4. Otpusti srafove trouglova, izvuci viljusku 5. Okreni naopacke da iscuri ulje 6. Skini zastitu semeringa, ispod njega imas obicno jos jedan zastitni prsten, i zatim seger osugurac! OVO JE VAZNO! obicno je tesko uocljiv, a ako ga ne demontiras, neces doci do semeringa. Dakle, i njega si izvukao i sad 7. Okrenes viljusku i sa donje strane (na mestu gde je prolazila osovina) naci ces jedan sraf, on drzi celu viljusku "na okupu". VAZNO: da bi njega odvijo treba ti veliki pocetni moment, dakle jedino kompresorskim pistoljem. U suprotnom, posto ga drzi (nepristupacna) matica sa druge strane, moze doci do odredjenih zajebancija, a njih ne zelimo, zar ne? 8. Kad si sve to tako lepo demontirao (da ne kazem rasturio) energicnim potezom rastavljas viljusku i skidas stari semering. 9. Obrises komponente od ulja, naneses tanak sloj teflonske masti na novi semering (VAZNO!) i sastavis sve kako je bilo. (zapamtio si redosled, zar ne?) 10. Vracas onaj sraf sa donje strane. JOS NE SIPAS ULJE! docicemo i do toga. Sad, kod vracanja ovog srafa moze biti zajebancija, jer ce se matica sa druge strane okretati. Uglavnom bi kompresorski pistolj sa njegovom velikom brzinom resio stvar. 11. Vratis viljuske u trouglove, dotegnes OBA trougla (viljuska je i dalje otvorena sa gornje strane), stavish tochak i osovinu, sipas 3/4 predvidjene kolicine ulja u viljusku (VRLO je vazno da znas koliko ulja ide u viljusku! Da ne napominjem koliko je vazno da nivo ulja u obe viljuske bude jednak!). Sad malo "shtosujesh" viljusku dok ne povuce ulje i dobije tvrdocu. Sipas ostatak ulja. Odvijes srafove GORNJEG trougla. 12. E, ovo je sad posao za dvoje, jer je potrebno izbaciti suvisan vazduh. Najbolje da pozoves neku komshinicu da ti sedne (na rezervoar! ) kako bi se viljuska sabila. Kada je viljuska sabijena, zavijes onaj sraf sto je zatvara (onaj veeeeliki), i zategnes srafove trouglova. 13. i To ti je to, vratis sve kako je bilo (kocnice pogotovo!), proveris da li si sve dotegao kako treba i odes sa komshinicom u probnu voznju! NAPOMENA: Pre nego sto pocnes da radis, nabavi podatke o kolicini i viskozitetu ulja koje ide u viljusku. Takodje, DOBRO PAZI koliko dotezes srafove trougla, zapanjujuce koliko "slabo"treba da budu zategnuti, a njihovo pretezanje ometa rad viljuske i moze dovesti do pucanja nosacha (trougla). Mozda ces nakon samene semeringa, morati da podesis ponovo kompresiju/dekompresiju viljuske. SRECNA RADNJA MAJSTORE! P.S. Ako budes imao nekih problema, posalji mi PM, pa cu ti poslati par slika i moj br. tel pa ti pitaj sta nije jasno! Toliko od mene,nadam se da sam pomogao... HVALA ZA OBJASNJENJE... Ali dosao sam do 7 tacke i jednostavno ne mogu da odvojim cizmu i stap,a i semering nece da se makne sa mesta.... Jel sigurno da stap i cizma mogu da se odvoje,ako je tacno onda ne ostaje nista drugo nego da ISCUPAM stap jel 100% nema sta vise da ga drzi....??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 19, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako si odvio onaj sraf koji se nalazi sa donje strane (tamo gde prolazi osovina tocka) i skinuo seger osigurac iznad semeringa, to je to. Sad nadji nekog da drzi jedan kraj, ti drugi, i malo energicnije cimnite da se rastavi. Pazite da ne izgubite neku platnu koja izleti ili da neko od vas dvojce na zavrsi negde kad se stap rastavi. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 19, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan bas tako ako si odvio donji sraf onda samo jakim cimanjem mozes izvuci semerig znaci malo pomeri cizmu prema gore pa je naklo cimni da bu imao zalet.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Mart 19, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan USPEO SAM DA ODVOJIM STAP OD CIZME..............JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII Ipak je trebalo da se cimne malo jace... Hvala na savetima sad nastupa kupovina semeringa i ulja pa sklapanje,e ali nemoj da zaboravite na ovu temu mozda ce mi trebati pomoc.... :) :) :) :) A da koje ulje bi bilo najbolje da sipam,u manualu pise 10W ali koja marka (MOTUL.................) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 19, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ja sam kod sebe sipao obicno hidraulicno hidraol ulje i dracula isto,mada moze i ulje za automatske menjace atf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 19, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan 9. Obrises komponente od ulja, naneses tanak sloj teflonske masti na novi semering (VAZNO!) i sastavis sve kako je bilo. (zapamtio si redosled, zar ne?) Gde da nabavim ovu teflonsku mast? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 19, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ne moraša teflonski mast, možeš i ulje za viljuške, naspeš u malu posudu novog ulja i samo prstom premažeš preko semeringa i ostalih delova prilikom sklapanja viljuške, najbitnije je da ne bude suvo. što se tiče maziva u šapcu ima firma koja je uvoznik za OKS nemčka maziva, mislim da je teflonski sprej oko 1700 dinara, koristi se za mazanje bregastih, radilica i ostalog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Havarisan 169 Napisano Mart 20, 2008 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan 9. Obrises komponente od ulja, naneses tanak sloj teflonske masti na novi semering (VAZNO!) i sastavis sve kako je bilo. (zapamtio si redosled, zar ne?) Gde da nabavim ovu teflonsku mast? Obicno kada kupis nove semeringe dobijes sa njima teflonsku mast u kesici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Mart 20, 2008 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan sipaj medium 10w.. ako budeš imao problema oko sklapanja javni se pada sastavimo to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 20, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan sipaj medium 10w.. ako budeš imao problema oko sklapanja javni se pada sastavimo to! Ako si meni replicirao, idem za par dana do Bgd da kupim semeringe i ulje pa se upustam u avanturu zamene. Precesljao sam po netu sve sto se moglo na t temu, i najobolji je Pecin opis zamene semeringa, na nasem forumu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 20, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan maki je lepo napisao ali evo da ponovim još jednom jer je bitno. taj šraf sa donje strane (ispod osovine točke) obavezno odvijati još dok je štap sastavljen! jer opruga pritiska maticu sa druge strane, ako se rastavi štap i izvadi opruga nećeš moći da odviješ taj šraf. to se meni desilo pa sam morao da pravim alat kako bih ga odvio. zajebancija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Mart 20, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan 9. Obrises komponente od ulja, naneses tanak sloj teflonske masti na novi semering (VAZNO!) i sastavis sve kako je bilo. (zapamtio si redosled, zar ne?) Gde da nabavim ovu teflonsku mast? Dobices mast uz semeringe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 20, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan taj šraf sa donje strane (ispod osovine točke) obavezno odvijati još dok je štap sastavljen! Odvijati ili odviti do kraja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 20, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan odvijes do kraja,jer kada izvadis opruge opet neces moci da ga odvijes okretace se.znaci odvijes do kraja i kroz njega ce iscuriti ulje tako da poturi neku posudu na vreme,uglavnom imaju i bakarnu podlosku ispod tako da pazi da je ne zagubis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...