Dudic90 375 Napisano Januar 19, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Uzimajući u obzir da je svima nama zima najgori deo godine iz očiglednih razloga i da neki (čitajte JA) pre radnog vremena, za vreme radnog vremena i posle radnog vremena, jedva čekaju da se pojavi nešto novo na ovom forumu, reših da malo osvežim rubriku "PUTOPISI". Odmah da se ogradim da ovo nije nešto nesvakidašnje (shodno i imenu), niti nešto gde verovatno niste bili (baš naprotiv), ali kao što ja volim da vidim slike predela i mesta na kojima sam bio iz neke druge perspektive, verovatno to želi još neko. Ovo čak i nije klasičan putopis jer neću biti precizan kao do sada niti će naglasak biti stavljen na naraciju i deskripciju, delom zbog toga što je ovo retrospektiva 2014. i 2015. godine pa sam i zaboravio dosta pojedinosti, delom zbog toga što, ponavljam verovatno ste i vi već ovo prošli tako da naglasak ovaj put stavljam isključivo na slike naše lepe zemlje koju svako treba da upozna pre nego što krene u neke ozbiljnije "pohode". Nadam se da će Vam se svideti. Beše to 2014. za vreme "velikog potopa" Srbije, odnosno onih poplava. Sezona je verovatno većini bila nikakva a nisam ni ja bio izuzetak. Posle posla uprkos tome što sam video da će me kiša negde dočekati, krećem ka Srebrnom jezeru gde sam planirao da kampujem. Kiša me je dočekala a gde drugo nego u Obrenovcu. I odmah posle Obrenovca je prestala... Promrzao i sav mokar dočepam se Srebrnog jezera oko 21h, postavljam šator i vreću (500 dinara je bilo mesto za to, a 1000 dinara da spavam u prikolici). Pošto sam tek kupio šator, nisam hteo da ga neiskoristim. Sutradan ujutru, ustajem rano kao i uvek i polako nastavljam Dunavskom ka Boru i Borskom jezeru, Feliks Romulijani, Sokobanji i Nišu gde sam prespavao. image hosting free no registration picture uploading 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 19, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Posle prespavane noći u Nišu, produžavam ka Đavoljoj Varoši, a kasnije do Kraljeva kod familije gde sam bio par dana pa potom Ibarskom magistralom kući. forum image hosting 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 19, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 2014. godina beše dosta štura i tanka sa kilometrima, ako se sećam dobro, svega oko 4000km. E, hvala Bogu, u 2015. to se promenilo na 8000km i na TDM-a. Prvomajska vožnja mi je bila do Ovčara i Kablara i poseta prijatelju u Čačku. screenshot 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 19, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Moj najbolji prijatelj, na forumu Vujina, i ja negde u maju odlučismo da protegnemo "noge" TDM-ovima na solidnu 1000km za 3 dana po Zapadnoj Srbiji, kanjonu Uvca, Pešteru, Zlatiboru, Tari... Inače sam uvek više voleo Taru od Zlatibora, ali posle te vožnje je bukvalno deklasirala Zlatibor u mojim očima. Prešli smo je skoro celu uzduž i popreko (ako se sećam negde oko 100-130km). Takođe mi je u sećanju ostao sam put do vidikovca Molitva na kanjonu Uvca. Ko je išao do tamo, dobro zna kakav je put. Celu tu deonicu sam proklinjao i moj plan i odluku da idem tamo (bilo mi je žao motora ako ćemo iskreno jer ne volim da ga "mučim" i rgam ali šta ću kad sam takav ), i sve to dok nismo došli do vidikovca. E, kada sam došao i video predeo, shvatio sam da to nije bilo uzalud. Ono je zaista nešto fenomenalno. Ravna gora Ćevapi kod Jonuza. I da, zaista su vrhunski kao što svi pričaju. Na Pešterkoj visoravni. Kanjon Uvca gifs upload 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 19, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan image urlNa ovo se nadovezuje putopis "Balkanijada 2015" i to bi uz još nekih par sitnih vožnjica koje nisu preterano vredne pomena, bila moja prethodna sezona i upoznavanje naše PRELEPE SRBIJE. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Januar 19, 2016 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Lepo!!! Samo kod Jonuza uz cevape ide kiselo mleko (domace), a ne kokakola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 19, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Lepo!!! Samo kod Jonuza uz cevape ide kiselo mleko (domace), a ne kokakola. Nudiše nas ali mi odbismo. Kontali gde po onoj vrućini kiselo mleko. Znam za sledeći put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6088 Napisano Januar 19, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan lepo, a pogotovo uvod jer nasa zemlja jeste bas lepa, i tek kad vidimo slike shvatimo koliko pojma nemamo o nasoj geografiji 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Januar 20, 2016 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Reci mi molim te koliko je to kilometara, ta cela ruta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 20, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Reci mi molim te koliko je to kilometara, ta cela ruta? Ako misliš na onu sa Viragom, negde oko 1300km. Ona sa TDM-om je negde oko 1000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 20, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan lepo, a pogotovo uvod jer nasa zemlja jeste bas lepa, i tek kad vidimo slike shvatimo koliko pojma nemamo o nasoj geografiji Uprkos ovome gde sam bio u Srbiji, garantujem da je bilo još ko zna koliko lepih mesta i znamenitosti za koja ja nisam čuo a bilo mi je blizu da ih posetim. Upravo je i to jedna od poenti ovog putopisa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fikacu 40 Napisano Januar 20, 2016 Svrati ponekad, 161 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, Majurci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 446 Napisano Januar 20, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 598 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan lepo, a pogotovo uvod jer nasa zemlja jeste bas lepa, i tek kad vidimo slike shvatimo koliko pojma nemamo o nasoj geografiji Uprkos ovome gde sam bio u Srbiji, garantujem da je bilo još ko zna koliko lepih mesta i znamenitosti za koja ja nisam čuo a bilo mi je blizu da ih posetim. Upravo je i to jedna od poenti ovog putopisa... ... kolega, mislio si na nešto ovako .... http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/83861-tema-za-dogovoranje-maxi-vožnjica/?p=1807132 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Januar 20, 2016 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Dobar putopis,lepa Srbija ali merac temperature ti je najjaci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2703 Napisano Januar 20, 2016 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,lepo, drago mi je sto si uzivao (neka toko ti bude i u buducnosti) samo imam jednu zamerku, mora da bude i suvozacica, da bi bilo jos lepse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 20, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, Majurci! Fiko, možeš i ti nekad da razveseliš klipove na svom motoru sa nama. Nema veze što voziš KLE, primamo te u društvo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 20, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan lepo, a pogotovo uvod jer nasa zemlja jeste bas lepa, i tek kad vidimo slike shvatimo koliko pojma nemamo o nasoj geografiji Uprkos ovome gde sam bio u Srbiji, garantujem da je bilo još ko zna koliko lepih mesta i znamenitosti za koja ja nisam čuo a bilo mi je blizu da ih posetim. Upravo je i to jedna od poenti ovog putopisa... ... kolega, mislio si na nešto ovako .... http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/83861-tema-za-dogovoranje-maxi-vožnjica/?p=1807132 E, kolega baš to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 20, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,lepo, drago mi je sto si uzivao (neka toko ti bude i u buducnosti) samo imam jednu zamerku, mora da bude i suvozacica, da bi bilo jos lepse. Ove godine će biti ako Bog da. Postavio sam ultimatum. Dobar putopis,lepa Srbija ali merac temperature ti je najjaci Nisam bio miran dok merač temperature i dugme za ventilator nisam ugradio. Naročito je korisno u gužvi, na primer kada je defile kroz grad. Ne moram da čekam 100-110 stepeni da sam uključi, nego ja to uradim na 90 i milina. Nešto ne verujem motoru koji nema sat za temperaturu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6088 Napisano Januar 20, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan lepo, a pogotovo uvod jer nasa zemlja jeste bas lepa, i tek kad vidimo slike shvatimo koliko pojma nemamo o nasoj geografiji Uprkos ovome gde sam bio u Srbiji, garantujem da je bilo još ko zna koliko lepih mesta i znamenitosti za koja ja nisam čuo a bilo mi je blizu da ih posetim. Upravo je i to jedna od poenti ovog putopisa... ... kolega, mislio si na nešto ovako .... http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/83861-tema-za-dogovoranje-maxi-vožnjica/?p=1807132 upravo to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fikacu 40 Napisano Januar 21, 2016 Svrati ponekad, 161 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, Majurci! Fiko, možeš i ti nekad da razveseliš klipove na svom motoru sa nama. Nema veze što voziš KLE, primamo te u društvo . Dogovaramo se onda kad otopli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2461 Napisano Januar 21, 2016 Andragog, 5035 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,lepo, drago mi je sto si uzivao (neka toko ti bude i u buducnosti) samo imam jednu zamerku, mora da bude i suvozacica, da bi bilo jos lepse. Ove godine će biti ako Bog da. Postavio sam ultimatum. Dobar putopis,lepa Srbija ali merac temperature ti je najjaci Nisam bio miran dok merač temperature i dugme za ventilator nisam ugradio. Naročito je korisno u gužvi, na primer kada je defile kroz grad. Ne moram da čekam 100-110 stepeni da sam uključi, nego ja to uradim na 90 i milina. Nešto ne verujem motoru koji nema sat za temperaturu. Nema potrebe, antifriz ključa te na 130 C Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 23, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,lepo, drago mi je sto si uzivao (neka toko ti bude i u buducnosti) samo imam jednu zamerku, mora da bude i suvozacica, da bi bilo jos lepse. Ove godine će biti ako Bog da. Postavio sam ultimatum. Dobar putopis,lepa Srbija ali merac temperature ti je najjaci Nisam bio miran dok merač temperature i dugme za ventilator nisam ugradio. Naročito je korisno u gužvi, na primer kada je defile kroz grad. Ne moram da čekam 100-110 stepeni da sam uključi, nego ja to uradim na 90 i milina. Nešto ne verujem motoru koji nema sat za temperaturu. Nema potrebe, antifriz ključa te na 130 C Da, znam ali zbog 2000-3000 dinara koliko je koštalo i par sati posla koji predstavljaju zadovoljstvo, nije vredno da se kockam. A i meni se sviđa kao detalj na tabli. Bude malo simetričnije.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...