Jump to content

Moto Zajednica

Elektricar za motore

Recommended Posts

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Pozdrav svima!

Interesuje me dal znate nekog majstora koji se razume u elektriku za motore. Podrazumeva se da je covek to vec radio i da generalno zna sta radi jer Igor i ja mozemo da ceprkamo po kablovima dok to ne proradi :D

Na VTR-u mi ne rade migavci, pa hocu da to sredim. A i inace hocu da znam ko dobro radi elektriku... Trebace zbog raznih stvari :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 289 postova
  • Motocikl: TT600R

Daj bre ako nerade zmigavci ili je crkao prekidac ili reley nema sta drugo a mozda i nema struje do releya jakojednostavno. pronadji reley na motoru ima tri izlaza upali zmigavce i slusaj ga ako zuji crkao je ako nista neradi proveri mu ulaznu struju mozda je nedobija to ti je cela nauka kod zmigavaca za sva vrsta vozila.

POZZ

• Zainteresovan, 585 postova

Lepo kaze ApeX_DivisioN sta ima da se jebavas sa nekim majstorima zbog takve sitnice. Ako bas hoces mogu da ti posaljem na pp telefon nekog Mileta sto radi kao elektriku bas za motore davao je nekad oglas u halooglasima.

Hehe, sijalice :D Ma ispravne su sve.

Nista, pogledacu to u Petak, pa ako nista ne uspemo, zatrazicu neki broj telefona od vas za majstora i to je to...

Hvala svima! :D

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Ma lepo ti ja kazem, proverimo da li je automat ispravno povezan (mozda mu je zicka neka spala), probamo sa drugim automatom(svi su oni u sustini isti) i ako radi sa drugim, za**bemo onog od koga smo pozajmili automati i nevratimo mu8 ga

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350
Lepo kaze ApeX_DivisioN sta ima da se jebavas sa nekim majstorima zbog takve sitnice. Ako bas hoces mogu da ti posaljem na pp telefon nekog Mileta sto radi kao elektriku bas za motore davao je nekad oglas u halooglasima.

Taj Mile je takav lik, nemate pojma. Radi elektriku 30+ godina, vozi R25 a ima i neku dvocilindricnu hondu, CB500 ili nesto slicno. Znam ga licno, meni je radio kompletnu instalaciju na XT550 (znaci nisam imao ni 1 mm instalacije). Zna dosta materiju, a pogotovo se specijalizovao za motocikle. Regleri, povezivanje ignitora i sl. za njega su maciji kasalj. Jedino mi nije jasno kako sve to moze da uradi bez sheme. :D

Dajte broj tog Mileta, ne mora na pp, moze i javno jer ne verujem da bi mu reklama smetala :D

• Zainteresovan, 585 postova

Mile 0641123797

Pre nego sto ga pozoves mogao bi da nam kazes problem malo detaljnije. Ne radi nijedan migavac,ne rade oba sa jedna strane,dva sa razlicitih strana ili sta vec...U sustini resenje problema bi trebalo da je prilicno lako ja ne bi pustao tudju ruku da pridje mom krsu zbog te sitnice :D

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Meni je na primer na crkao relej. Sam od sebe je jednog dana prestao da radi. Originalni ima dve zice, ali se moze staviti bilo koji drugi i sa tri (treca je masa).

... Pre nego sto ga pozoves mogao bi da nam kazes problem malo detaljnije...

Ma ne cuje se da radi automat, a proverili smo osigurace i sijalice naravno :D Bice da je negde prekid u zicama ili je automat odlucio da mu je dosta bilo :) Ma videcemo za par dana, pa ako nista ne napravimo, zvacu majstora....

• In memoriam, 783 postova

Verovatno imas samo 2 zice na automatu. Ako su samo dve skini ih i samo spoji jednu s drugom. Ako se zmigavci upale, onda samo zamenis automat.

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Ducati 848evo

Jel majstor Mile jos uvek radi?

Treba mi moto elektricar...negde mi vuce masu...isprazni mi se nov akumulator za 6 dana stajanja...strasno...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja