*zeka* 1185 Napisano Decembar 20, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Stalno tripujem da mi je tesna jer kad je stavljam i skidam, uši spadaju i često ostanu podvrnute pa moram da zavučem prst i namestim. Posle je ok. Ne stiska nigde previše, ne žulja, izuzetno je tiha. Da li je ovo normalno i da li će se vremenom malo "predat Ne stavljas lepo kacigu , probaj da je stavljas od napred ka nazad a kad skidas obrnuto. Razgazice se posle par hiljada na glavi, nemas brige. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Decembar 20, 2015 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan nadam se da uhvatis za kaiseve i zategnes pa onda navlacis na glavu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Decembar 20, 2015 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Da, tako radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Decembar 20, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ma opustice se vremenom, lepo ti Zeka kaze, i meni je stara isto tako u pocetku, pa posle nije... Sve ok.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3466 Napisano Decembar 22, 2015 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se kaciga ali jednostavno nemam toliko love Pogledaj na Amazonu, ja sam letos kupio Shark S900C i bila je 149e (knap za tvoj budžet ) bez dodatnih troškova dostave za Nemačku i Austriju. Bilo je i dobar izbor boja i dezena, jedva sam odlučio koju da uzmem. Obrati samo pažnju kod Sharka na veličinu, ja nosim M ali mi je njihova S bila taman kako treba, M sam iste sekunde provalio da mi je velika (probao prethodno u Yamaha barelu ). Tako da ako imaš nekog u švabiji da naručiš pa da ti donese završio si posao, ionako je zima pa pretpostavljam da ti nije hitno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1262 Napisano Decembar 22, 2015 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Nemam nikoga u Svabiji a I nije mi hitno. Bas zato sam sad preko zime I krenuo u potragu za kacigom... a I zbog popusta Razmotricemo ideju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3466 Napisano Decembar 23, 2015 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, peckaj preko zime i isplatiće ti se sigurno. Kod nas je tad S900 koštala oko 22000 jednobojna a oko 25-26000 sa dezenom, tako da mi je ostalo 60-70e u džepu. Pogledaj i u Louis-u možda bude neka novogodišna akcija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Decembar 23, 2015 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se kaciga ali jednostavno nemam toliko love Poslusaj ti mene! Pusti ove mamipare nek prodju pored tebe.Prvo moras imati dobru kacigu, pa tek onda dobar motor. Naravno, kacigu kupujes uvjek novu. Nikad, ali bas nikad polovnu! To je zlatno pravilo motociklizma. Moras znati da kaciga ima rok trajanja. Manje-vise, 5 godina. Poslije kupujes opet novu. Mozes kupiti Shoei ili Arai.......ja koristim Shoei kacige, nazalost Arai mi ne odgovara obliku glave. I ne salim se sa ovim. Ako kupis neki drugi brend, bacio si novac! Zato, pamet u glavu, kupi kacigu, Shoei ili Arai, a prava je ona koju kad navuces na glavu imas osjecaj kao da si stavio rukavicu na ruku. Znaci snug-fit! I ako nemas lovu, onda podigni kredit da kupis kacigu! Nigde nisam naleteo na vest da je neko poginuo jer je imao kacigu marke X-Y-Z a ne neku od dve famozne, samo varijante: nije imao NIKAKVU. Da malo proširimo temu: da li to znači da ako voziš auto koji je lakši od dve tone i ima manje od 8 air bag-ova, zapravo voziš mrtvački kovčeg sa točkovima? Još bih i razumeo toliko insistiranje na ova 2 brenda da imaš neki procenat od toga, ovako ne vidim realne argumente i ne znam za uporedne testove koji potvrđuju tvoje uverenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano Decembar 23, 2015 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan shoei je smekerica... pogledaj amere sto voze uglavnom s1000rr sta nose od opreme.. shoei+dainese/astars+sidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Decembar 24, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Mislis ona dvojica amera koji ne voze HD i Victory? :D Ameri cepaju samo Bell... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3466 Napisano Decembar 24, 2015 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba preterivati.. Kaciga od 500e ne pruža 3-4 puta bolju zaštitu od recimo navedene Shark s900 koja košta 150e, verovatno nešto bolju zaštitu a možda čak i istu, tu su testovi pa ko hoće nek veruje ili neka misli da je drugačije. Ta razlika u ceni je najviše zbog opreme koju ima kaciga, kvaliteta materijala materijala unutrašnjosti što se odražava na udobnost i nivo buke, izrade više veličina kalupova kako bi se što bolje prilagodila pojedincima itd, a na kraju krajeva plaća se i brend kao neka nepisana garancija kvaliteta. Ali je glavna poenta da kaciga od 150e pruža bar 10 puta bolju zaštitu od neke XY nesertifikovane kacige, i 1000 puta od gole glave 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano Decembar 24, 2015 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan kacige od preko 150-200e vise pruzaju udobnost i komfor nego zastitu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Decembar 27, 2015 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba preterivati.. Kaciga od 500e ne pruža 3-4 puta bolju zaštitu od recimo navedene Shark s900 koja košta 150e, verovatno nešto bolju zaštitu a možda čak i istu, tu su testovi pa ko hoće nek veruje ili neka misli da je drugačije. Ta razlika u ceni je najviše zbog opreme koju ima kaciga, kvaliteta materijala materijala unutrašnjosti što se odražava na udobnost i nivo buke, izrade više veličina kalupova kako bi se što bolje prilagodila pojedincima itd, a na kraju krajeva plaća se i brend kao neka nepisana garancija kvaliteta. Ali je glavna poenta da kaciga od 150e pruža bar 10 puta bolju zaštitu od neke XY nesertifikovane kacige, i 1000 puta od gole glave Slažem se - plaća se brend !! I tu nema ništa loše na kraju krajeva Neko se osjeća bolje ako plati više za brend. Zato brendovi postoje. A neko se opet osjeća bolje ako plati manje za sličnu kvalitetu koja nije brend. Zato postoji stručna literatura! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Decembar 28, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Svako se pruza koliko je dugacak.U to ime su i razlike u cenama svega na svetu.Svaka klasa ljudi ima cenovnu robu za sebe.To je jednostavno tako.Onaj u novoj mecki pogine pri sudaru isto kao i onaj u fiesti...Kaciga od 150 sacuvace glavu ili nece isto kao i ona od 1000...Status zvanja-sranja je taj koji nam diktira...Ali ne se uzbudjavate...Nego kao sto rekoh,koliko si dug toliko se opruzi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1262 Napisano Decembar 28, 2015 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan E bas tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clau 89 Napisano Decembar 28, 2015 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Zemun Motocikl: SV 650 S Prijavi odgovor kao problematičan +1 za Scorpion exo 500... Licno sam je atestirao na padove (nazalost vise puta), i vise sam nego zadovoljan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.ktmx 24 Napisano Decembar 30, 2015 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svako se pruza koliko je dugacak.U to ime su i razlike u cenama svega na svetu.Svaka klasa ljudi ima cenovnu robu za sebe.To je jednostavno tako.Onaj u novoj mecki pogine pri sudaru isto kao i onaj u fiesti...Kaciga od 150 sacuvace glavu ili nece isto kao i ona od 1000...Status zvanja-sranja je taj koji nam diktira...Ali ne se uzbudjavate...Nego kao sto rekoh,koliko si dug toliko se opruzi...Ne bih se složio sa tobom sashac.......jednom sam imao saobracajni udes, a vozio sam Volvo S80, nov, prednji točak mi je od udara zavrsio ispod sica, a ja i zena ni ogrebotine; u isto vrijeme sam imao Golf 3 GTi sportski....sav utegnut...spreman za brdske trke, igrom slučaja sam sjeo, na moju sreću, u drugi auto, a ne u tada omiljenog Golfa. Tako da, budi siguran da onaj u Mercedesu i onaj u Fiesti ne nastradaju podjednako! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 30, 2015 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ni nalik podjednakom. Ako se porede naravno jednake situacije. Ali ko nema para za 'mečku' on vozi za šta ima para. Basis je svakako da se voziš bez udesa i da to sprečiš svakako. Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.ktmx 24 Napisano Decembar 30, 2015 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ni nalik podjednakom. Ako se porede naravno jednake situacije. Ali ko nema para za 'mečku' on vozi za šta ima para. Basis je svakako da se voziš bez udesa i da to sprečiš svakako. Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk Pa da! Samo, iako ne moze svako kupiti mecku, svako moze kupiti dobru kacigu. Znaci, motor malo slabiji, a kaciga malo bolja. Nikako obratno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Decembar 30, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Svako se pruza koliko je dugacak.U to ime su i razlike u cenama svega na svetu.Svaka klasa ljudi ima cenovnu robu za sebe.To je jednostavno tako.Onaj u novoj mecki pogine pri sudaru isto kao i onaj u fiesti...Kaciga od 150 sacuvace glavu ili nece isto kao i ona od 1000...Status zvanja-sranja je taj koji nam diktira...Ali ne se uzbudjavate...Nego kao sto rekoh,koliko si dug toliko se opruzi...Ne bih se složio sa tobom sashac.......jednom sam imao saobracajni udes, a vozio sam Volvo S80, nov, prednji točak mi je od udara zavrsio ispod sica, a ja i zena ni ogrebotine; u isto vrijeme sam imao Golf 3 GTi sportski....sav utegnut...spreman za brdske trke, igrom slučaja sam sjeo, na moju sreću, u drugi auto, a ne u tada omiljenog Golfa.Tako da, budi siguran da onaj u Mercedesu i onaj u Fiesti ne nastradaju podjednako! Tose poginuo u najjacem dzipu,mogu nabrojati koliko hoces situacija.Ali nije to poenta...Poenta je da coveku pomognemo sta da uzme za 150 evra,a ne da palamudimo da je on glupan jer stedi na kacigi,i da mora da proda bubreg da kupi neku od jedno 1000 evrica,inace ne postuje sebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 30, 2015 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Toše se vozio brže od života a tu ne pomaže ništa. Toše nije bio vezan možda? Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Decembar 30, 2015 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuu gde ode ova tema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1262 Napisano Decembar 30, 2015 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da se vratimo na temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Decembar 30, 2015 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svako se pruza koliko je dugacak.U to ime su i razlike u cenama svega na svetu.Svaka klasa ljudi ima cenovnu robu za sebe.To je jednostavno tako.Onaj u novoj mecki pogine pri sudaru isto kao i onaj u fiesti...Kaciga od 150 sacuvace glavu ili nece isto kao i ona od 1000...Status zvanja-sranja je taj koji nam diktira...Ali ne se uzbudjavate...Nego kao sto rekoh,koliko si dug toliko se opruzi...Ne bih se složio sa tobom sashac.......jednom sam imao saobracajni udes, a vozio sam Volvo S80, nov, prednji točak mi je od udara zavrsio ispod sica, a ja i zena ni ogrebotine; u isto vrijeme sam imao Golf 3 GTi sportski....sav utegnut...spreman za brdske trke, igrom slučaja sam sjeo, na moju sreću, u drugi auto, a ne u tada omiljenog Golfa.Tako da, budi siguran da onaj u Mercedesu i onaj u Fiesti ne nastradaju podjednako! Tose poginuo u najjacem dzipu,mogu nabrojati koliko hoces situacija.Ali nije to poenta...Poenta je da coveku pomognemo sta da uzme za 150 evra,a ne da palamudimo da je on glupan jer stedi na kacigi,i da mora da proda bubreg da kupi neku od jedno 1000 evrica,inace ne postuje sebe... ne bih se slozio da je touareg najjaci dzip, izvini molim te Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Decembar 31, 2015 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan grand ciroki, mecka gl, audi q7.... taj fazon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...