Jump to content

Moto Zajednica

Valencia Test

Recommended Posts

• Ne silazi, 6542 postova
  • Motocikl: đački pešački

Baš me zanima kakav će biti profil tih guma u odnosu na 16,5.

Bem li ga, to je oko 6mm veći poluprečnik felne. Dal će da smanje profil da zadrže ukupni obim/visinu... 

Meni je verovatnije da je profil smanjen da kompenzuje tih 6mm visine, pre svega.

Ako bi zadržali isti, udaljavanje osovine od tla bi promenilo tzv. trail. Povećalo bi ga što smanjuje upravljivost.

Evo odgovora na moje pitanje oprofilu 16.5'' v 17'':

jTn20jN.png

Tako sam i mislio. Nisam gledao danas, kako deluju nagibi motora u krivinama, jel primetno manje?

Malo veću brzinu pri istim obrtajima i verovatno više naležuće površine pod nagibom, udobniji motor,  geometrija se podesi i to je potpuno individualno za svakog vozača. Krajnji cilj je komercijalni efekat, pojaviće se gume za ulicu pod istim imenom što će sigurno Mišlenu povećati prodaju i svi srećni i zadovoljni.

Zanimljivo je unificiranje ECU-a. Uveče nakon Valensije na slavi kod nekadašnjih šampiona, braće Milenković, skupilo se malo nekadašnjih asova i jedan je postavio tezu da Lorenco i Rosi nemaju motore jenakih performansi misleći na softever, tako da će novo pravilo da smanji razlike i eliminiše gotovio svaku sumnju, a fino podešavanje će zavisiti isklučivi od umešnosti ličnog inženjera i uzajamnog razumevanja sa takmičarem. Začudio sam se odkud Mareli sad, iako je nekada bio vodeći za takmičarsku upotrebu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5454 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Bem li ga, to je oko 6mm veći poluprečnik felne. Dal će da smanje profil da zadrže ukupni obim/visinu...

Meni je verovatnije da je profil smanjen da kompenzuje tih 6mm visine, pre svega.

Ako bi zadržali isti, udaljavanje osovine od tla bi promenilo tzv. trail. Povećalo bi ga što smanjuje upravljivost.

jTn20jN.png

Miselin sa manjim profilom te obim ostane isti?

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125

pa kako si ga iscackao? meni ide zvuk i slika ali preko toga ima ono da mora da se otvori kao nalog i neke reklame

• Andragog, 4985 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Klikci gde god stignes i u jednom momentu se sklone, kada se vise puta aktivira taj link  de vode ti baneri !!!

• Podržavam 1

• Integrisan, 13031 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

jTn20jN.png

Miselin sa manjim profilom te obim ostane isti?

Da!

jedan je postavio tezu da Lorenco i Rosi nemaju motore jenakih performansi misleći na softever,

Lupa.

Krajnji cilj je komercijalni efekat, pojaviće se gume za ulicu pod istim imenom što će sigurno Mišlenu povećati prodaju i svi srećni i zadovoljni.

Taman.

Rossi kaže, nakon što je juče probao uniformni software da je trenutno na nivou gde je Yamahin software bio 2008-2009

Čovek iz Dorne zadužen za razvoj, Corrado Cechinelli, kaže da je ovo polazna osnova za onaj koji će biti u upotebi u prvoj trci.

Jedna od razlika je npr. da ne postoji nikakvo samo prilagođavanje ovog software-a. Ne zaračunava automatski degradaciju guma i sl stvari.

• Ne silazi, 6542 postova
  • Motocikl: đački pešački

jedan je postavio tezu da Lorenco i Rosi nemaju motore jenakih performansi misleći na softever,

Lupa.

Čovek ceo život prži, ne vozi, motore i automobile, uz takmičenja je takođe toliko, profesinalno se bavi mehanikom čitav radni staž, a specijalnost mu je ubrizgavanje kako kroz mehaniku tako kroz softver. Zato sam i tražio telemetrijske podatke jer se iz njih može izvući zaključak. No, povlačim se dalje iz dalje diskusije.

Imaju identičan software a samo jedan i postoji za fab. motore. Prethodne verzije puštaju s zakašnjenjem satellitskom timu. Kako će ko da podesi svoj software je  na slobodnoj volji svakog vozača t.j. njegovog tima. Šta god mislio/pričao tvoj poznanik. U obavezi su prema Yamahi da dele informacije, glasine kruže da ih kriju na svaki mogući način. Mislim između ROS i LOR...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja