ozn 31 Napisano Decembar 18, 2018 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Gel je gušći od sunđera koji se inače koristi za sedišta. (Ako motor i sediste budu duže na suncu) Gledao sam na youtube nekog kako se želi pa sam uradio test i gel osetno duže bude topao, što je ok za zimu ali ne bi želeo da mi se bitni deo tela kuva Uostalom ako to tebi ne bude smetalo verovatno neće ni meni pa ga mogu naknadno ubaciti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 18, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Baci snimak da vidim, bas me zanima.... ma da vise verujem da to nema veze sa vezom jer svako sediste na suncu mora biti toplo sve dok se ne sedne i prodje par sekundi, mozda minut. Ako ti zatreba gel, javi se..... imam jos jedan 25x25 2cm debljina, isti kao moj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ozn 31 Napisano Decembar 18, 2018 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu sad naći, probaću sutra na računaru. Šteta što je hladno pa ne možeš reći nešto više o sedištu npr posle 100km vožnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 18, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je bolje na oko i pod rukom to je definitivno ali km će biti presudna.....insekt mi govori da neće biti greške. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano Decembar 19, 2018 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Po logici ozn je u pravu što se tiče gela i vremena zadržavanja toplote. Jedan ekstreman primer: Metal... Kad bi seo na vruć metal koliko mu treba da se ohladi ili bi bila " pečena jaja na oko" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ozn 31 Napisano Decembar 19, 2018 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Više kuvana jaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ozn 31 Napisano Decembar 19, 2018 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan, mada nije sve prica o sedištu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 19, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @zoransm i @ozn Gel za sediste sa toplotom nema veze kad je NC u pitanju a evo i zasto.... prva stvar, ispod sedista se nalazi rezervoar koji je poprilicno sirok i dugacak te dodje kao vrlo dobar izolator od toplote druga stvar, na prednjoj strani imamo tank za kacigu koji je na 10-ak cm od rezervoara pa zatim ide plasticno kuciste gde su konektori i racunar ili ti, nema bojazni po bilo koji deo tela da ce biti izlozen toploti od motora Da je dzasmina FJR ili Fazer pa da se coek zabrine oko toplote, ono cudo (FJR) ne da greje nego hebe nanu. Znaci, sa donje strane sedista nema problema....sta se desava odozgo? Na prvom okacenom snimku, sediste kao da je radio moj Veljko od 6 godina.....jasno se vidi da je majstor digao presvlaku, pljusnuo gel i vratio presvlaku. Zatim se vlasnik "zali" kako se vide ivice, kako nije dobro, vruce..... pa naravno da nije dobro Ne treba biti vodjen na osnovu snimka sa YT..... u oba slucaja samo pricaju al nigde nekog uporednog testa....malo bzvz. Redosled postavljanja je sundjer, gel, sundjer, presvlaka sedista i to je to. Ne biva kao na snimku sto je uradjeno, gel odmah ispod presvlake. Sa druge strane, znam nekoliko ljudi koji imaju Bobanova sedista sa gelom.....nikad se niko nije zalio na toplotu, kuvanje jajca i slicno tako da mu i to dodje kao neki parametar. i za kraj, mozemo izvesti uporedni test mog sedista sa nekim od vasih u istim uslovima motor pored motora, tu je termometar za merenje toplote tako da sam tu na raspolaganju oko kuvana jajca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14647 Napisano Decembar 19, 2018 moto merkat °°, 4905 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Gel u naslonu? Sta posedujes CBR ili Gold Wing Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 19, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan A jebaj ga sto ne rece, nesam se setio, al eto sad znas da ima. I samo da znades, nece ti se gospodja usreciti sa gel u naslon za ledja, tvrdo je za tu namenu i ako mene pitas ne bi turio jer prenosi vibracije. Bolje uradi sa kombinacijom tvrdoce sundjera, od tvrdjeg ka koferu do mekseg ka pleckama i nema sikiriki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano Decembar 19, 2018 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ozn i čova sa snimka je verovatno mislio na uticaj sunca... Ali raspored sunđer-gel-sunđer- presvlaka smanjuje uticaj sunca..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 19, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam za oba slucaja, kad greje odozdo i odozgo. Lik sa prvog snimka nema blage veze sa vezom, uradio je kako ne treba pa onda prosipa pamet kako ne valja. Da je stavio gel sto duplje pa preko sundjer ne bi imao kuvana jajca, jbg sve ima svoje Lik sa drugog snimka samo vozi i prica, nit slika sedista, nit rec kako je isto uradjeno, nit nekog uporednog testa sa drugim motorom i fabrickim sedistem....... Zato kazem, da je kod oba snimka, cela prica malko bezvz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ozn 31 Napisano Decembar 19, 2018 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nisu svi detaljni kao ti Ja sam uradio mali test i gel ostane duže topao, ali to nije u realnim uslovima tj kada se gel nalazi između sunđera ugrađen u sedište, ali dovoljno da razmislim o tome. Pravi test je na sedištu i u vožnji, a za to će se čekati leto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1747 Napisano Decembar 19, 2018 Drug član, 1486 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Neko ce se iz Bgd-a 25.12. ponoviti Hondom NC750x dct iz Kladova. Angazovan sam da je prevezem za Bgd, ali jos uvek nemam adresu, posto je i sadasnji vlasnik trenutno van drzave. Inace, dosta fine opreme je nakaceno na taj motorin, stanje je kao novo, a drugar (gastarbajter) nije skrtario na odrzavanju. Zna li se buduci vlasnik? P.S. Istom tom drugaru u povratku trebam da dovezem novu Afriku 1000 dct, iz salona. E, tog srecnog vlasnika poznajem... :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 19, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Zašto Delta ne dostavi novo vozilo kupcu van Beograda?Vezano za grejanje sedišta na suncu može da se parkira u hladovini, da se stavi mala cirada na sedište ili mrežasta prevlaka koja luftira ispod. Bitno da ne trne sedeći deo... Sent from my EVA-L09 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1747 Napisano Decembar 19, 2018 Drug član, 1486 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, X8 Vračar je napisao: Zašto Delta ne dostavi novo vozilo kupcu van Beograda? Vezano za grejanje sedišta na suncu može da se parkira u hladovini, da se stavi mala cirada na sedište ili mrežasta prevlaka koja luftira ispod. Bitno da ne trne sedeći deo... Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Nemam pojma. Tako su se dogovorili kupac i prodavac, koji se ocigledno znaju od ranije, posto je i pomenuti NC kupljen nov na istom mestu. Kako rece moj drugar, koji je inace izuzetno dobar i pozitivan lik, sa prodavcem ima dobru komunikaciju. Msm da se prodavac zove Dejan, ako se ne varam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 19, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, ozn je napisao: Nisu svi detaljni kao ti Ja sam uradio mali test i gel ostane duže topao, ali to nije u realnim uslovima tj kada se gel nalazi između sunđera ugrađen u sedište, ali dovoljno da razmislim o tome. Pravi test je na sedištu i u vožnji, a za to će se čekati leto... Fala, trudim se i imam vrlo visoke kriterijume postavljene ne samo za posao vec za sve gledano a to mi bas i ne valja. Videces kad uradis realan moguc test da ce prica biti skroz drugacija.....pozzzz pre 43 minuta, SHOKLA je napisao: Nemam pojma. Tako su se dogovorili kupac i prodavac, koji se ocigledno znaju od ranije, posto je i pomenuti NC kupljen nov na istom mestu. Kako rece moj drugar, koji je inace izuzetno dobar i pozitivan lik, sa prodavcem ima dobru komunikaciju. Msm da se prodavac zove Dejan, ako se ne varam... I bolje sto ce stici na tockovima jer kad se transportuje (ako nije neko proveren) moze doci do ostecenja na motoru. Uhhh kako ti zavidim, msm pozitivno naravno.....novu Afriku papriku ces goniti, milina. Inace prodavac se zove Dusan, super lik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1747 Napisano Decembar 20, 2018 Drug član, 1486 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Satelis je napisao: I bolje sto ce stici na tockovima jer kad se transportuje (ako nije neko proveren) moze doci do ostecenja na motoru. Uhhh kako ti zavidim, msm pozitivno naravno.....novu Afriku papriku ces goniti, milina. Inace prodavac se zove Dusan, super lik Ne, ne, pogresno si me razumeo. Najavljen mi je angazman da prevezem NC za Bgd u prikolici, a novu Africu u povratku da doteram za Kladovo, takodje u prikolici. Mada bi meni, iskreno, draza varijanta bila da je doteram za Kl na tockovima, ali, motorin je potpuno nov, neregistrovan, vreme je takvo kakvo je sa mogucim snegom, ledom, kisom, maglom, blatom, rizlom... Da, prodavac u salonu se zove Dusan, i po recima mog drugara-kupca, veoma je korektan. Nadam se da nije kao neki menadzeri, pomenuti u nekim drugim temama o drugim brendovima, koji su spremni i da se okume sa musterijom, dok mu ne prodaju motorce ili deo opreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 20, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dusan skroz na skroz opusten lik za saradnju, hoce da izadje u suret i vise nego sto treba, Sef servisa takodje reci hvale, Nace njihov glavni majstor za dvotockase.....nemam reci ali zaista, u po noci kad bi me nazavao za nesto....iste sekunde ustajem, Vladica njihov elektricar..... znamo se jos iz Juznog bulevara, ravno 16-17godina, vrata do vrata radili nekad (razlicite gazde)........dobra ekipa, dobri momci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 22, 2018 (promenjeno) Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan hmm kako se nadje voda tamo gde je ne bi trebalo biti i ako je vodonepropusan konektor dzek od desne maglenke polako se skupise potrebni delovi, hocu nosac i maglenke da zamenim stari je mali i ruzan, zapravo ovo je nosac retrovizora drugi nosac je iz 3 dela pa na to dodje cetvrti u cirilicnom slovu P (napravio od aluminijuma) prvo, ne svidja mi se kako izgleda drugo, kada se namontira maglenka je bas blizu plastike jer je dosta vislje u odnosu na staru pravim drugi P nosac koji je nesto drugaciji merenje, razbusivanje rupa izbacujem deo koji ga podize u vis sad ce biti ovako proba, za nijansu vislje od stare....zadovoljan, dobro je P nosac sto napravih ide u ponedeljak na plastifikaciju kod Ljubenkovica (najblizi su mi) naravno ce bidne u mat crno da se slaze sa ostatkom zatim na meniju imamo sledece...... 1. zameniti pr. levi migavac (estetika) 2. prepraviti instalaciju, izvesti nezavisno napajanje za dodatne potrosace 3. povezati instalaciju grejaca sedista 4. zameniti maglenke kao i nosac 1. evo sta me nervira, mutnjikavo malo (felerican stigao) 2. od dodatne opreme tj dodatnih potrosaca imam sledece: - alarm - USB uticnica - podmazivac lanca Pro Oiler - "maglenke" - grejace ruku, sedista i cipela (preko uticnice 12V) - navigacija (imace svoje napajanje....uskoro) Kako sam sta kupovao, tako je ugradjeno i ne svidje mi se kako izgleda, dosta unakrsnih zica tako da je vreme da se dovede u red. fabricki dzek za dodatne potrosace ostaje, tu ce biti jedan deo drugi deo se seli na novo kuciste osiguraca sa 4 izlaza ima identifikaciju kvara, kad pregori osigurac istog momenta se upali mala crvena led lampica kuciste dobija napajanje sa akumulatora, preko osiguraca i relea od 40A 3. treba spakovati instalaciju od grejaca sedista prekidac ce doci sa leve strane tik ispod inst. table, pored centrale pro-oilera dobro i zasticeno mesto od vode, busenje plastike je neminovno 4. za maglenci ide stabilizator napona, ugradicu ga na izlaz iz relea (87) videcu gde mi je zgodno kad skinem levu bocnu plastiku pre ugradnje da vidimo kako radi, koliko trosi pocetna temperatura iznosi nakon 5 minuta (ukljuceno na dvojci) zatim lepo radi, dobro greje..... zadovoljan potrosnja struje na 1, svetli zelena lampica potrosnja struje na 2, iz zelene prelazi u crvenu zatim provera dal ima neke potrosnje u fazi mirovanja.... nema Pripreme su u toku, nastavice se....... Promenio Decembar 29, 2018 član Satelis 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 28, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan E pa drustvo, pretrcao sam svih 64 strana, slika je falilo na prvih 10-ak..... u prevodu, usra* sam se dok sam ih vratio nazad, bar je sad kompletna tema Od ponedeljka pice novi, finalni radovi na mome atu, jos neke sitnice da dokupim i to je to. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 28, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na trudu!Neka ostane za nove generacije, mi smo do sada već naučili napamet Sent from my EVA-L09 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 28, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Uhh cuti, s*anje me tek ceka jer imam vratiti jos jednu temu. Tek tu sta fali slika, koliko korisnih informacija se ne moze videti........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 28, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan U toj drugoj temi mislim da se ne radi o aktuelnom modelu ? (u smislu da se više ne proizvodi) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Decembar 29, 2018 (promenjeno) Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je da se polako preparkira instalacija dodatnih gedzeta, al pre toga da vam nesto recem. Ako planirate stavljati nesto od opreme (navi, alarm, maglenci, grejaci, uticnica 12V...) nikad ne ugradjujte jedno po jedno. Bolje sve na gomilu staviti pa jednim udarcem resiti stvar. Narpavio sam zajeb tj nisam mogao cekati pa sam ugradjivao kako sam sta kupio. Sada imam, da na jednu zicu ima vise racvanja sa vise zajednickih tacki, ispreplitano, unakrsno tj nije onako kako bi trebalo biti. Funkcionalno jeste to nema spora, uvek stavim nesto deblju zicu na odredjen osigurac..... ako je osigurac nesto deblji (da ne kazem jaci) od zice, nece valjati. Dodje li do kratkog spoja, ocas posla moze planuti (pu pu pu daleko bilo). Sve je nabavljeno tako da je vreme dovesti u red. izmedju redova, napravio sam drugi nosac za maglenke i plastificirao prvi je pravljen da bidne sa zadnje strane, 3mm debljine ovaj sa slike je pravljen da bidne sa donje strane, 2mm debljine pored stvarcica iz predhonog posta, trebace i nesto zica Instalacija sa slike je od jednog nesrecnog Satelisa, motor je opravljen, zamenjena je cela instalacija, ECU i instr. tabla pre nesto vise od 10god. ako se dobro secam. miki maus je usao i poceo da gricka dok on gricka na jednu stranu, instalacija se topi na drugu Sreca u nesreci je da se na tome zavrsilo, mogla je ostati velika crna fleka, no to nije ni bitno al eto da znate, sta se moze desiti od malog sivog glodara..... kupite macku, dve ako treba da se vratimo temi, trebace nesto crvene zice zatim i zelene, zelena nek bude masa ili ti - 12V, buksnice pored posluzice za rele ima tu jos nekih dzekica koji ce dobro doci...... alatcic za vadjene pinova, moze i bez njega sa nekim vrlo tankim ravnim srafcigerom trebace neka buksna komada 8 za pocetak E sad, treba na jednom mestu staviti sve (kuc. osiguraca, rele, kabal od punjaca, centrala podmazivaca lanca) i to sve da bude lako dostupno ako zatreba neka intervencija. Gledam, vrtim, prevrcem, gde da spakujem, kod akumulatora tesno ko u du*etu, sa strane da stavim.....ko ce da skida plastik(u)e i na kraju odlucujem da bude dodatni prostor na dnu tanka za kacigu. kad se skine poklopac, bice taman mesta + zasticeno od vode tu negde, nekako, neki raspored ce bidne napravljen odlicno super, ima jedna plasticna zabic akoja se skine i otvori kao vratanca skidam nosace sa sve maglenkom zatim i plastiku pr. leve strane nije ista duzina tela srafa....voditi racuna kad se vraca i evo ga, ovaj kupus treba srediti prvo zameniti migavac prepakovati dzek, nista lakse malo lepka za navoj, za svaki slucaj zatim i pod obavezno pre cackanja, seckanja zica..... skinuti klemu sa akumulatora treba se setiti gde sam sta uzeo, zalemio, sta je od cega i na koju stranu ide tako da, premotavam film, zapisujem, crtam i jedno po jedno raskacinjem e onda sam popizdeo, uzeo secice u ruke i sve lepo odfikario jedna pa druga strana, a ces ti meni dva zeca tri zeca krecem od 0 ili ti novu instalaciju pravim za sve potrebno priprema masa malu rupu za odvod vode koja je u samom cosku valja prosiriti radi provlacenja zica pre busenja proveriti da li je cist teren.......cist je da ne bude busis gore - belaj dole (jos bi mi samo to falilo) prva, polazna tacka je uzeti napajanje U kratkim crtama.... napajanje za rele dolazi preko osiguraca sa akumulatora, pobuda relea dolazi sa fabricke instalacije za dodatne potrosace, rele napaja kuciste osiguraca, kuc. osiguraca napaja potrosace sa +12V, masu dobijaju sa sasije..... ende. posto me je glava zabolela od zica, slatko i kafa.....tihhh milina, taman na vreme Nastavice se..... Promenio Decembar 30, 2018 član Satelis 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...