Ferty_ 570 Napisano Februar 22, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sto znaci da govoris za Srb. Zagubi se po bosanskim gudurama pa trazi izlas sa planine neko vreme, a kada te navigacija dovede do pumpe ona tu ne postoji, a sledeca je 40km dalje i molis se da ona postoji. Protegni se duz Albanije pa sa rezervom obidji jos nekoliko benzinskih pumpi gde ce ti na nemustom jeziku reci da ne radi citac kartica ili ih ne primaju uopste. Procunjaj Rumunijom gde ces reci hajde samo jos ovaj vrh da obidjem, greota je da se ne popnem, a ti na rezervi i ne znas kad je sledeca pumpa. Da ne nabrajam vise Realne situacije koje mi zivce pojedu za tih par desetina km na rezervi i gledam da sipam izmedju 250 i max 300km. Ko vozi magistralu od grada do grada taj nema problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano Februar 22, 2021 Ne silazi, 7377 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, kada putujem držim se glavnih puteva uglavnom. Kod mene staje 20 litara i troši oko 4.5 pa sa jednim tankom može dosta da se jaše. Uglavnom, možemo da kupimo one kantice pa da kačimo, ala GS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 22, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Eehhh tih 20 je izgleda carobna cifra u mnogim sferama zivota Vidis sad mi pade na pamet da bi NC-u bilo dosta podici sa 14 na samo 16, 17L i da bude jako konkurentan sa dometom sto se tice turinga. 400km dometa je vec nesto, 300 je...mlako. A svega 2-3kg vise. Sto kazes kantica od 3-5L pomaze, a moze i cocacola. Nekad smo svi imali otkuvanu flasu dve u gepeku pa evo svi smo zivi Zlatne devedesete 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Februar 22, 2021 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Ferty_ je napisao: Eehhh tih 20 je izgleda carobna cifra u mnogim sferama zivota Vidis sad mi pade na pamet da bi NC-u bilo dosta podici sa 14 na samo 16, 17L i da bude jako konkurentan sa dometom sto se tice turinga. 400km dometa je vec nesto, 300 je...mlako. A svega 2-3kg vise. Sto kazes kantica od 3-5L pomaze, a moze i cocacola. Nekad smo svi imali otkuvanu flasu dve u gepeku pa evo svi smo zivi Zlatne devedesete sta otkuvanu... malo na cesmu, koji put otreses i zamahmes kroz vazduh i sa sve kapljicama vode sipas gorivo. Kad je muka to malo vode ne skodi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 23, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ocigledno me nisi razumeo ili si mladji pa ne znas te detalje kako se radilo 90-ih. Flase su se prokuvavale da bi se smanjila zapremina. Mislis kupio si 1.5L goriva u flasi, a realno onako sprčena ima 1.2L. Neiskusno oko ne primeti osim da nosis svoju flasu pa uporedis. A tek sto vode beseee... Sreca pa su vozila bila prostija cista mehanika pa su sve to gutala i uglavnom se prolazilo samo sa povecanom potrosnjom. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Februar 23, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kraj leta, pocetak jeseni 2017, najvise sam presao sa rezervom 80km. Bugarsku smo vozili pa se zavrteli nekim putem sunce ti poljubim gde civilizacije nema na vidiku. Cela 1L je ostala u rezervoaru kad smo stigli na pumpu. Prvih 50km rezerve vozio sam normalno, kad sam dosao do saznanja da pumpe nece biti iza coska, preslo se momentalno u traktor (D) mod za narednih 20km. Posle toga i traktor mod gledam da smanjim.... 65km/h u 6 brzini kad smo u usli u neko selo, videli raspalu pumpu.... Boze mili koja radost, sreca evo jedne sa te voznje, Bansko i jedna meni draga iz Belogradchik-a 11 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Februar 23, 2021 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan @Ferty_ a na to si mislio... Nismo se razumeli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Februar 23, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se trudim da ne vidim rezervu bas, mada da priznam@Ferty_ nisam ni isao bas u planine.Svakako danas pao nosac koferceta i blago puskiranje brzinsko! Naravno dalje od lagera i elektronike! Zapamtio! Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Februar 24, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan On 23.2.2021. at 15:42, Chika Jimi je napisao: Svakako danas pao nosac koferceta i blago puskiranje brzinsko! Naravno dalje od lagera i elektronike! Zapamtio! Shvatam da se ovde ranije diskutovalo kako puškirati motor. Nažalost, nisam to ispratio, a nisam nikad ni puškirao, mada sam pomišljao na to. Može li neko ponoviti na šta se treba paziti, kako da se ispuškiraju felne, gde se nalazi elektronioka do koje se ne sme dopreti? Hvala unapred. Promenio Februar 24, 2021 član Justicije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Februar 24, 2021 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Shvatam da se ovde ranije diskutovalo kako puškirati motor. Nažalost, nisam to ispratio, a nisam nikad ni puškirao, mada sam pomišljao na to. Može li neko ponoviti na šta se treba paziti, kako da se ispuškiraju felne, gde se nalazi elektronioka do koje se ne sme dopreti? Hvala unapred.Ja godinama puškiram motore i nisam nikad imao problem sa ležajevima u točkovima ili bilo kakvom elektronikom, čak ni sa kineskim prekidačima na guvernali, ALI kad perem točkove, ne guram mlaz u centar točka kako ne bih uterao vodu u ležaj i kad perem gornji deo motora (ručke, km sat i slično), uključujći i deo ispod rezervoara gde ima džekova, odmaknem pušku minimum pola metra više (dakle nekih 80 cm) tako da pritisak oslabi i ne bih rekao da pravi štetu.Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 923 Napisano Februar 25, 2021 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Прошле сезоне стао сам на аутомате да оперем мотор, па ме је лик који тамо ради упозорио да пређем на последњи аутомат - пушкара јер су након наше инсистирање (мотоциклисти) смањили притисак на пола на тај једен аутомат. Баш ми било драго Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Februar 25, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Poenta je ne gurati pusku blizu ležaja, elektronike, dzekova, mislim i lanca... to sve skakljivo samo iz daleka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djnenad 28 Napisano Februar 25, 2021 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 20.2.2021. at 16:37, Justicije je napisao: Ovo se danas pojavilo na viber grupi moga moto kluba. Kažu da je dobar motor, ja ga ne znam. Možda i neko od vas zna motor i zna čiji je. Reko da postavim, pa ako nekoga interesuje. Honda NC 700X WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda NC 700X, 2013. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 32000 km, Beograd. Cena 5.000 € - Motori - Polovni Automobili Tek sada primetih. Poznajem vlasnika. Razlog prodaje je radi preporuke lekara,problemi sa kicmom,vibracije,kako mi je pricao jos jesenas. Inace zaljubljenik,vozi na 2 tocka preko 20 god,na njegovu preporuku sam verovatno i ja kupio NC. Mislim da vredi pogledati,pretpostavljam da ga je mazio i pazio. Mislim da je pominjao dosta opreme,ma zaljubljenik. Pozdrav svima koji prate temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djnenad 28 Napisano Februar 25, 2021 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Inace jedan prelepi crveni NC bio parkiran jutros u Belvilu ispred uprave Delhaize..Bas mi se svideo. Pozdravljam vlasnika,pozivam da se sledeeci put javi,cesto budem u Belvilu, u blizini kafea "Lavina". Mislim da je br.na tablici BG 37-407(ako nisam pogresio). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 62 Napisano Februar 26, 2021 (promenjeno) U prolazu, 74 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan .. Promenio Februar 26, 2021 član DAR'C NS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Februar 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam malopre (oko 16h) video u Ralji dobro nam poznat beli 750X sa drugarom (mislim kolegom) na bordo TRK-u. Na zalost danas sam samo fizikalisao na placu, nisam stigao provozati se, kolegama masem! Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 262 Napisano Februar 27, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, obrnuli do Srebrnog jezera 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Februar 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo lepo, svaka cast, vidimo se neko sledece deljenje! Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 262 Napisano Februar 27, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uvek za druzenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đ.b 6 Napisano Februar 27, 2021 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Tivat/Podgorica Motocikl: Benelli TRK 502X Prijavi odgovor kao problematičan Dragi clanovi, moguce da je vec do sada bilo price o ovome, ali toliko je tema obimna da bi mi trebalo dva dana da sve procitam i pronadjem sta me konkretno interesuje. U fazi sam kupovine novog motora, pa je jedan od ozbiljnih kandidata i Honda NC750x. Obzirom na moju visinu od 193cm i tezinu od 110kg, nisam siguran koliko mi motor gabaritima odgovara? Najavljeni novi model za 2021 godinu ima sjediste nize za 3cm, pa me to malo brine. Jos uvijek ga nema u salonima, pa se ne moze probati. Kakva su vasa iskustva po tom pitanju sa prethodnim modelima? Sto se ostalog tice, motor mi se bas svidja. U razmatranju osim ovog, u igri je i CB500X, mada mislim da je on sto se gabarita tice jos problematicniji od NC-a. Takodje TRK 502X, koji je velicinom savrsen za visoke ljude, ali nekako ne mogu da se opredijelim sto se Benelija tice. Jedni kazu da je dobar, opet drugi ga ne hvale bas puno. Promenio Februar 27, 2021 član đ.b Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Februar 27, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo zdravo, piskaralo se u nekoliko tema oko ove "problematike"..... Sa tom visinom bices u grcu na NC, tek ces biti na novom NC jer je nesto manji, takodjer ces biti u problemu i na CB jer je i on manji od NC. Sto se Hondi tice, za tebe je Afrika potaman taman kako treba biti i TRX bi ti pogodovao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r_faruk 43 Napisano Februar 28, 2021 U prolazu, 85 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, đ.b said: Dragi clanovi, moguce da je vec do sada bilo price o ovome, ali toliko je tema obimna da bi mi trebalo dva dana da sve procitam i pronadjem sta me konkretno interesuje. U fazi sam kupovine novog motora, pa je jedan od ozbiljnih kandidata i Honda NC750x. Obzirom na moju visinu od 193cm i tezinu od 110kg, nisam siguran koliko mi motor gabaritima odgovara? Najavljeni novi model za 2021 godinu ima sjediste nize za 3cm, pa me to malo brine. Jos uvijek ga nema u salonima, pa se ne moze probati. Kakva su vasa iskustva po tom pitanju sa prethodnim modelima? Sto se ostalog tice, motor mi se bas svidja. U razmatranju osim ovog, u igri je i CB500X, mada mislim da je on sto se gabarita tice jos problematicniji od NC-a. Takodje TRK 502X, koji je velicinom savrsen za visoke ljude, ali nekako ne mogu da se opredijelim sto se Benelija tice. Jedni kazu da je dobar, opet drugi ga ne hvale bas puno. Ja sam visok 192cm, inseam 36", a tezina 92kg. Imam NC-a iz 2019 i da budem iskren nemam nikakvih problema. Imas negdje na ovoj temi i sliku mene na motoru. Afrika mi je bila strasno udobna, ali je i duplo skuplja :). Sve u svemu, model iz 2019 mi je odlican, nisam mijenjao ni sjediste za koje svi kazu da je neudobno (navikao se). Nemam problema ni sa koljenima, a siguran sam da je malo ko ovako krakat kao ja Ako te zanima jos nesto samo javi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Februar 28, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Faruk ti si jedan srećan čovek kad s'lakoćom goniš tako, super kad nemaš problema. Na mom NC je sedelo (neki i probali) bar 10ak ljudi od preko 1.90 i sve do jednog NC je bio mali. Slično mu dođe kao kad bi rekao da mi je Afrki ili TRX Ok. Jeste Ok dok sam u pokretu, čim trebam stati ili okrenuti bajk na malom prostoru nastaje smejurija. Hoću reći da sve može ali treba biti realan dal odgovara. Sve preko 1.90 sebe treba da vidi na Africi, TRX-u, GS, veliki Versys, Multistrada.... ako finansije dozvoljavaju jer tu dolazimo do druge strane medalje. Viđam i malene na velkim motorima, spušteni dogovima max, druga sedišta....meni to baš šmešno izgleda, dal je ego dal je želja ko će ga znati + što tako spušten bajk nema veze sa voznim karakteristikama u odnosu kako treba biti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Februar 28, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Dragi clanovi, moguce da je vec do sada bilo price o ovome, ali toliko je tema obimna da bi mi trebalo dva dana da sve procitam i pronadjem sta me konkretno interesuje. U fazi sam kupovine novog motora, pa je jedan od ozbiljnih kandidata i Honda NC750x. Obzirom na moju visinu od 193cm i tezinu od 110kg, nisam siguran koliko mi motor gabaritima odgovara? Najavljeni novi model za 2021 godinu ima sjediste nize za 3cm, pa me to malo brine. Jos uvijek ga nema u salonima, pa se ne moze probati. Kakva su vasa iskustva po tom pitanju sa prethodnim modelima? Sto se ostalog tice, motor mi se bas svidja. U razmatranju osim ovog, u igri je i CB500X, mada mislim da je on sto se gabarita tice jos problematicniji od NC-a. Takodje TRK 502X, koji je velicinom savrsen za visoke ljude, ali nekako ne mogu da se opredijelim sto se Benelija tice. Jedni kazu da je dobar, opet drugi ga ne hvale bas puno.Ja sam prošle godine seo na Satelisov i provozao ga baš iz tog razloga (hvala mu još jednom). Tada sam se još dvoumio da bih ove godine ipak prelomio i kupio ga, a inače sam 191cm. Međutim kod mene su stvari drugačije pošto meni motor pored putovanja dosta služi i za vožnju do faksa i generalno kao gradski motor, odnosno zamena za dosadašnji skuter. Svakako ima par modifikacija koje mogu da se odrade kako bi se poboljšala ergonomija a tiču se nogostupa, kormana i sedišta. Na tvom mestu, ako iole voziš po gradu svakodnevno ne bih se dvoumio i napravio bi kompromis. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đ.b 6 Napisano Februar 28, 2021 U prolazu, 13 postova Lokacija: Tivat/Podgorica Motocikl: Benelli TRK 502X Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi na odgovorima i savjetima. NAjbolje cu znati kad stigne u salon...mada nekako vec znam da to nece biti to. Sjedao sam na Versys-a 650 koji mozda cak i malo veci od NC i to nije bilo to. Visinom je odlican, ali nekako kratak, medjuosovinsko rastojanje malo, pa mi noge budu previse savijene. Faruk, model iz 2019 bi mi mozda odgovarao, jer u odnosu na novi model ima visočije sjedište, ali kod nas u CG vjeruj mi ih nema u ponudi. Skoro je bio jedan model iz 2015 , ali se prodao. Mikec, ti voziš automatika, pa ti možda zbog toga i ne smeta malo manja visina. Ja bih ipak manuelca. SAtelis, Afrika je za sada samo san, nemam toliko love, ali jednog dana vrlo rado. Vjerovatno bi se NC mogao prilagoditi, ali nekako mi se ne da sad sve to raditi. (novi sic, nastavci za korman itd...), a to mi iziskuje i dodatne troškove. Ostaju mi kao opcije i Benelli TRK502x nov, ili V Strom 650Xa polovan. CB 500X mi se čak od svih najviše sviđa, izgleda mi mnogo zabavniji od NC-a, ali mislim da bih na njemu baš smiješno izgledao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...