Jump to content

Moto Zajednica

Crash barovi kle 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versus 650

Pošto je moja vožnja 70% off road interesuje me gde da nađem Crash barove za kle 500 "92. Da li ima da se kupe  gotovi ili da pravim sam. Stalno mi u glavi izreka među motoristima da postoje oni koji su pali i oni koji tek treba da padnu.Opremom stitim sebe a kako da zaštiitim motor prilikom pada. Hvala. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Nevezano sa temom....vidim dosta ljudi se boji pada...to je normalno i ok..treba znati da svakoga ko vozi motor to ocekuje,neko padne ozbiljnije neko bezazlenije......ali mi nije jasno zasto se toliko brinu za motor.......

Ja uglavnom kad pomislim na pad,pomislim na sebe i svoje eventualne povrede.....a za motor me bas briga,bio on samo malo ogreban ili totalno unisten...

2012 sam imao pad kad sam polomio kljucnu kost...... motor sam ostavio na sred ulice i otisao u hitnu,neki mestani ga posle udgurali u svoje dvoriste...da sam mogao da biram dao bih 5 takvih motora samo da sam mogao da prodjem bez povrede...

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

I znaci ne treba stavljati zastitu na motor, ne razumem koja je poenta ove tvoje price. Naravno da cu staviti zastitu na motor od 70 evra koja ce sacuvati plastike i farbu koja vredi visestruko.

• Podržavam 5

• Advanced Member, 1976 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Imao sam Sebine crash barove na KLE-u, nisam baš oduševljen kako su se pokazali. U pitanju je bila kopija Hepo&Becker. Prilikom prvog pada (30ak na sat) na zemljanom putu crash bar se pokrivio, polomio plastiku koju je trebao da sačuva a malo je falilo (manje od centimetra) da udari i u ventil deklu. Od tada bez zaštite, nije bilo nekih padova u kretanju a od izvrtanja u mestu nikakvih oštećenja plastika.

Trenutno neka moja logika vezano za crash barove:

štiti plastiku koliko toliko

štiti noge prilikom pada - proklizavanja (ima ljudi koji nemogu ili ne stignu da izguraju motor od sebe )SITUACIJA

crash barovi nemaju mnogo veze sa vozačem-podrazumeva se oprema na vozaču a ako neko nije obukao sta treba njegov problem trebalo bi da je svestan da prilikom pada u šorcu i majici crash barovi ne pomažu. 

naravno isti moraju biti kvalitetno i namenski odrađeni da se pri tome razmišlja da u slučaju pada isti se ne polomi, savije a i ako se to desi da ne ošteti motor.

za nekoga je cena koju je dao za motor malo meni je puno i gledam da svaku svoju investiciju zaštitim koliko god mogu SEBE NA PRVOM MESTU. 

• Zainteresovan, 157 postova
  • Motocikl: Bmw r 1150 rt

Evo da se malo umesam u ovu temu i da demantujem clana Gligu. Na 10 str u mojojj temi Gliga hvali cras bars posle pada a posle vise ponovljenih padova ,nije zadovoljan.Normalno , crash gubi funkciju cak i posle prvog pada ,struktura materijala slabi. Drugo, ostecenje crasha zavisi i od ugla pada. Evo na dole prikazanoj slici sin druga Mimija imao je pad pri brzini oko 50 km i klizanja oko 15 metara,bezazleno ostecenje koje je u velikoj meri zastitilo i noge vozaca i materijalnu stetu.U svakom slucaju crash bars je veoma korisna stvar ,bez obzira da li je moj ili nekog drugog proixvodjaca.U ovom slucaju pada crash nije ni mrdnuo. 

post-8860-0-89883900-1446281801.jpg

• Podržavam 1

U principu svaka zaštita je dobrodošla samo da je kompetentna. Nikad neznaš. Eto ja još nisam nikad pao s motora, nadam se i da neću a ako se slučajno desi da li mojom ili tuđom krivicom voleo bih da i ja i moj mezimac prođemo sa što manje štete. Moja oprema štiti mene njega njegova a ako nemaš zaštiru za njega nevoliš ga ko i sebe. Imao sam kiks neki dan priroda opijen mirismom jeseni zov divljine stadoh na minut odložim ga na ćopavu sve ok. Vratim se motor na zemlji. ćopava propala kroz mekanu zemlju motor na zemlji. Nije bilo oštećenja a moglo je pri brzini od 0 km/h. HAHAHHAHAHAHHAHHAHA :staa2:  :tras2:  :tras2:  :tras2:  :tras2:  :care:

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: KLE 500

Evo da se malo umesam u ovu temu i da demantujem clana Gligu. Na 10 str u mojojj temi Gliga hvali cras bars posle pada a posle vise ponovljenih padova ,nije zadovoljan.Normalno , crash gubi funkciju cak i posle prvog pada ,struktura materijala slabi. Drugo, ostecenje crasha zavisi i od ugla pada. Evo na dole prikazanoj slici sin druga Mimija imao je pad pri brzini oko 50 km i klizanja oko 15 metara,bezazleno ostecenje koje je u velikoj meri zastitilo i noge vozaca i materijalnu stetu.U svakom slucaju crash bars je veoma korisna stvar ,bez obzira da li je moj ili nekog drugog proixvodjaca.U ovom slucaju pada crash nije ni mrdnuo. 

Ovo je moj motor, takodje i moj pad!

Mislim da je ugradnja crash bara  jedna od najisplativijih investicija na motoru. Konkretno u ovom slucaju, rolbar je kompletno zastitio motor pri ne bas bezazlenom padu. Naravno da je najbitnije da vozac ostane nepovredjen, ali sledeca stvar na koju obracamo paznju je: "U kakvom stanju je motor posle pada?" Da u ovoj situaciji nisam imao rolbar, verovatno nebi bilo moguce nastaviti putovanje, a sve se desavalo na oko 500 km od kuce u tudjoj zemlji! Pored znacajnih sredstava za popravku motora (ja sam ovo izbegao zbog rolbarova), koliko kosta transport motora iz tudje zemlje u Srbiju (500 km u jednom pravcu)? Epilog> Putovanje nastavljeno 15min posle pada, zamenjena desna strana rolbara za male pare i ostala vidljiva ogrebotina na zadnjem koferu.

Sledeca situacija je od pre dve godine, tada sam imao Varadero 125 sa ugradjenim Sebinim rolbarovima. Vracao sam se sa Dedamrazijade i vozeci ka Kumodrazu, pored Torlaka, sustignem beli kombi. Varaderu 125 nedostaje snage, pa sam u nameri da ga preteknem dosta dugo hvatao zalet iza njega. U momentu kada sam krenuo da ga obilazim, kombi je prikocio i ja sam ga sustigao u momentu kada sam poceo da ga obilazim. Desnim rolbarom sam ceono udario u zadnji levi cosak kombija. Rolbar se malo pokrivio i udario u jednu bocnu plastiku koja je pukla (ukupna steta nesto ispod 100e). Drugih ostecenja nije bilo, ali siguran sam da nije bilo rolbara da bih cosak kombija pokupio desnim kolenom...

E sada, svako neka sam donese odluku da li mu je rolbar potreban ili nije.

Sebo, neka si ti zivko i zdravko jos 100 godina  ;)

• Zainteresovan, 157 postova
  • Motocikl: Bmw r 1150 rt

Ovo je moj motor, takodje i moj pad!

Mislim da je ugradnja crash bara  jedna od najisplativijih investicija na motoru. Konkretno u ovom slucaju, rolbar je kompletno zastitio motor pri ne bas bezazlenom padu. Naravno da je najbitnije da vozac ostane nepovredjen, ali sledeca stvar na koju obracamo paznju je: "U kakvom stanju je motor posle pada?" Da u ovoj situaciji nisam imao rolbar, verovatno nebi bilo moguce nastaviti putovanje, a sve se desavalo na oko 500 km od kuce u tudjoj zemlji! Pored znacajnih sredstava za popravku motora (ja sam ovo izbegao zbog rolbarova), koliko kosta transport motora iz tudje zemlje u Srbiju (500 km u jednom pravcu)? Epilog> Putovanje nastavljeno 15min posle pada, zamenjena desna strana rolbara za male pare i ostala vidljiva ogrebotina na zadnjem koferu.

Sledeca situacija je od pre dve godine, tada sam imao Varadero 125 sa ugradjenim Sebinim rolbarovima. Vracao sam se sa Dedamrazijade i vozeci ka Kumodrazu, pored Torlaka, sustignem beli kombi. Varaderu 125 nedostaje snage, pa sam u nameri da ga preteknem dosta dugo hvatao zalet iza njega. U momentu kada sam krenuo da ga obilazim, kombi je prikocio i ja sam ga sustigao u momentu kada sam poceo da ga obilazim. Desnim rolbarom sam ceono udario u zadnji levi cosak kombija. Rolbar se malo pokrivio i udario u jednu bocnu plastiku koja je pukla (ukupna steta nesto ispod 100e). Drugih ostecenja nije bilo, ali siguran sam da nije bilo rolbara da bih cosak kombija pokupio desnim kolenom...

E sada, svako neka sam donese odluku da li mu je rolbar potreban ili nije.

Sebo, neka si ti zivko i zdravko jos 100 godina  ;)

Takodje druze i da niko ne dodje u situaciju da isproba crsh bars.Pozdrav. :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja