Giga Kle 118 Napisano Octobar 27, 2015 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Beograd-Zemun-Ugrinovci Motocikl: Kawasaki Versus 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je moja vožnja 70% off road interesuje me gde da nađem Crash barove za kle 500 "92. Da li ima da se kupe gotovi ili da pravim sam. Stalno mi u glavi izreka među motoristima da postoje oni koji su pali i oni koji tek treba da padnu.Opremom stitim sebe a kako da zaštiitim motor prilikom pada. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Octobar 27, 2015 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Clan ovog foruma Seba to jako dobro radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Octobar 27, 2015 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Majstor Seba pravi, ima ga tu na forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giga Kle 118 Napisano Octobar 27, 2015 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Beograd-Zemun-Ugrinovci Motocikl: Kawasaki Versus 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Octobar 27, 2015 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/75499-crash-bars-servis-seba/page-69 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Octobar 27, 2015 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Nevezano sa temom....vidim dosta ljudi se boji pada...to je normalno i ok..treba znati da svakoga ko vozi motor to ocekuje,neko padne ozbiljnije neko bezazlenije......ali mi nije jasno zasto se toliko brinu za motor....... Ja uglavnom kad pomislim na pad,pomislim na sebe i svoje eventualne povrede.....a za motor me bas briga,bio on samo malo ogreban ili totalno unisten... 2012 sam imao pad kad sam polomio kljucnu kost...... motor sam ostavio na sred ulice i otisao u hitnu,neki mestani ga posle udgurali u svoje dvoriste...da sam mogao da biram dao bih 5 takvih motora samo da sam mogao da prodjem bez povrede... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Octobar 27, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan I znaci ne treba stavljati zastitu na motor, ne razumem koja je poenta ove tvoje price. Naravno da cu staviti zastitu na motor od 70 evra koja ce sacuvati plastike i farbu koja vredi visestruko. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Octobar 27, 2015 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Za tih 70 evra bolje kupiti bolju opremu za vozaca.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Octobar 27, 2015 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Motor obično padne u mestu, tu ti oprema za vozača ne pomaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Octobar 27, 2015 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam Sebine crash barove na KLE-u, nisam baš oduševljen kako su se pokazali. U pitanju je bila kopija Hepo&Becker. Prilikom prvog pada (30ak na sat) na zemljanom putu crash bar se pokrivio, polomio plastiku koju je trebao da sačuva a malo je falilo (manje od centimetra) da udari i u ventil deklu. Od tada bez zaštite, nije bilo nekih padova u kretanju a od izvrtanja u mestu nikakvih oštećenja plastika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giga Kle 118 Napisano Octobar 27, 2015 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Beograd-Zemun-Ugrinovci Motocikl: Kawasaki Versus 650 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno neka moja logika vezano za crash barove: štiti plastiku koliko toliko štiti noge prilikom pada - proklizavanja (ima ljudi koji nemogu ili ne stignu da izguraju motor od sebe )SITUACIJA crash barovi nemaju mnogo veze sa vozačem-podrazumeva se oprema na vozaču a ako neko nije obukao sta treba njegov problem trebalo bi da je svestan da prilikom pada u šorcu i majici crash barovi ne pomažu. naravno isti moraju biti kvalitetno i namenski odrađeni da se pri tome razmišlja da u slučaju pada isti se ne polomi, savije a i ako se to desi da ne ošteti motor. za nekoga je cena koju je dao za motor malo meni je puno i gledam da svaku svoju investiciju zaštitim koliko god mogu SEBE NA PRVOM MESTU. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seba011 1622 Napisano Octobar 31, 2015 Zainteresovan, 157 postova Lokacija: Stanka Paunovica Veljka 56 Motocikl: Bmw r 1150 rt Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se malo umesam u ovu temu i da demantujem clana Gligu. Na 10 str u mojojj temi Gliga hvali cras bars posle pada a posle vise ponovljenih padova ,nije zadovoljan.Normalno , crash gubi funkciju cak i posle prvog pada ,struktura materijala slabi. Drugo, ostecenje crasha zavisi i od ugla pada. Evo na dole prikazanoj slici sin druga Mimija imao je pad pri brzini oko 50 km i klizanja oko 15 metara,bezazleno ostecenje koje je u velikoj meri zastitilo i noge vozaca i materijalnu stetu.U svakom slucaju crash bars je veoma korisna stvar ,bez obzira da li je moj ili nekog drugog proixvodjaca.U ovom slucaju pada crash nije ni mrdnuo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giga Kle 118 Napisano Novembar 1, 2015 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Beograd-Zemun-Ugrinovci Motocikl: Kawasaki Versus 650 Prijavi odgovor kao problematičan U principu svaka zaštita je dobrodošla samo da je kompetentna. Nikad neznaš. Eto ja još nisam nikad pao s motora, nadam se i da neću a ako se slučajno desi da li mojom ili tuđom krivicom voleo bih da i ja i moj mezimac prođemo sa što manje štete. Moja oprema štiti mene njega njegova a ako nemaš zaštiru za njega nevoliš ga ko i sebe. Imao sam kiks neki dan priroda opijen mirismom jeseni zov divljine stadoh na minut odložim ga na ćopavu sve ok. Vratim se motor na zemlji. ćopava propala kroz mekanu zemlju motor na zemlji. Nije bilo oštećenja a moglo je pri brzini od 0 km/h. HAHAHHAHAHAHHAHHAHA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan#JunioR 719 Napisano Novembar 1, 2015 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Vincha Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se malo umesam u ovu temu i da demantujem clana Gligu. Na 10 str u mojojj temi Gliga hvali cras bars posle pada a posle vise ponovljenih padova ,nije zadovoljan.Normalno , crash gubi funkciju cak i posle prvog pada ,struktura materijala slabi. Drugo, ostecenje crasha zavisi i od ugla pada. Evo na dole prikazanoj slici sin druga Mimija imao je pad pri brzini oko 50 km i klizanja oko 15 metara,bezazleno ostecenje koje je u velikoj meri zastitilo i noge vozaca i materijalnu stetu.U svakom slucaju crash bars je veoma korisna stvar ,bez obzira da li je moj ili nekog drugog proixvodjaca.U ovom slucaju pada crash nije ni mrdnuo. Ovo je moj motor, takodje i moj pad! Mislim da je ugradnja crash bara jedna od najisplativijih investicija na motoru. Konkretno u ovom slucaju, rolbar je kompletno zastitio motor pri ne bas bezazlenom padu. Naravno da je najbitnije da vozac ostane nepovredjen, ali sledeca stvar na koju obracamo paznju je: "U kakvom stanju je motor posle pada?" Da u ovoj situaciji nisam imao rolbar, verovatno nebi bilo moguce nastaviti putovanje, a sve se desavalo na oko 500 km od kuce u tudjoj zemlji! Pored znacajnih sredstava za popravku motora (ja sam ovo izbegao zbog rolbarova), koliko kosta transport motora iz tudje zemlje u Srbiju (500 km u jednom pravcu)? Epilog> Putovanje nastavljeno 15min posle pada, zamenjena desna strana rolbara za male pare i ostala vidljiva ogrebotina na zadnjem koferu. Sledeca situacija je od pre dve godine, tada sam imao Varadero 125 sa ugradjenim Sebinim rolbarovima. Vracao sam se sa Dedamrazijade i vozeci ka Kumodrazu, pored Torlaka, sustignem beli kombi. Varaderu 125 nedostaje snage, pa sam u nameri da ga preteknem dosta dugo hvatao zalet iza njega. U momentu kada sam krenuo da ga obilazim, kombi je prikocio i ja sam ga sustigao u momentu kada sam poceo da ga obilazim. Desnim rolbarom sam ceono udario u zadnji levi cosak kombija. Rolbar se malo pokrivio i udario u jednu bocnu plastiku koja je pukla (ukupna steta nesto ispod 100e). Drugih ostecenja nije bilo, ali siguran sam da nije bilo rolbara da bih cosak kombija pokupio desnim kolenom... E sada, svako neka sam donese odluku da li mu je rolbar potreban ili nije. Sebo, neka si ti zivko i zdravko jos 100 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seba011 1622 Napisano Novembar 1, 2015 Zainteresovan, 157 postova Lokacija: Stanka Paunovica Veljka 56 Motocikl: Bmw r 1150 rt Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se malo umesam u ovu temu i da demantujem clana Gligu. Na 10 str u mojojj temi Gliga hvali cras bars posle pada a posle vise ponovljenih padova ,nije zadovoljan.Normalno , crash gubi funkciju cak i posle prvog pada ,struktura materijala slabi. Drugo, ostecenje crasha zavisi i od ugla pada. Evo na dole prikazanoj slici sin druga Mimija imao je pad pri brzini oko 50 km i klizanja oko 15 metara,bezazleno ostecenje koje je u velikoj meri zastitilo i noge vozaca i materijalnu stetu.U svakom slucaju crash bars je veoma korisna stvar ,bez obzira da li je moj ili nekog drugog proixvodjaca.U ovom slucaju pada crash nije ni mrdnuo. Ovo je moj motor, takodje i moj pad! Mislim da je ugradnja crash bara jedna od najisplativijih investicija na motoru. Konkretno u ovom slucaju, rolbar je kompletno zastitio motor pri ne bas bezazlenom padu. Naravno da je najbitnije da vozac ostane nepovredjen, ali sledeca stvar na koju obracamo paznju je: "U kakvom stanju je motor posle pada?" Da u ovoj situaciji nisam imao rolbar, verovatno nebi bilo moguce nastaviti putovanje, a sve se desavalo na oko 500 km od kuce u tudjoj zemlji! Pored znacajnih sredstava za popravku motora (ja sam ovo izbegao zbog rolbarova), koliko kosta transport motora iz tudje zemlje u Srbiju (500 km u jednom pravcu)? Epilog> Putovanje nastavljeno 15min posle pada, zamenjena desna strana rolbara za male pare i ostala vidljiva ogrebotina na zadnjem koferu. Sledeca situacija je od pre dve godine, tada sam imao Varadero 125 sa ugradjenim Sebinim rolbarovima. Vracao sam se sa Dedamrazijade i vozeci ka Kumodrazu, pored Torlaka, sustignem beli kombi. Varaderu 125 nedostaje snage, pa sam u nameri da ga preteknem dosta dugo hvatao zalet iza njega. U momentu kada sam krenuo da ga obilazim, kombi je prikocio i ja sam ga sustigao u momentu kada sam poceo da ga obilazim. Desnim rolbarom sam ceono udario u zadnji levi cosak kombija. Rolbar se malo pokrivio i udario u jednu bocnu plastiku koja je pukla (ukupna steta nesto ispod 100e). Drugih ostecenja nije bilo, ali siguran sam da nije bilo rolbara da bih cosak kombija pokupio desnim kolenom... E sada, svako neka sam donese odluku da li mu je rolbar potreban ili nije. Sebo, neka si ti zivko i zdravko jos 100 godina Takodje druze i da niko ne dodje u situaciju da isproba crsh bars.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...