Jump to content

Moto Zajednica

sta je potrebno od papira za cro & put za umag

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Kakav bre prsluk?Ja sam mislio da je reflektujuci prsluk obavezna oprema za automobile ali ne i za motocikle!

Obavezan je u vecini evropskih zemalja.

Kosta 100-200 dinara a ne zauzima nista mesta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 118 postova

Kakav bre prsluk?Ja sam mislio da je reflektujuci prsluk obavezna oprema za automobile ali ne i za motocikle!

Nisam siguran ali mislim da je obavezan i kod nas jer ja kad registrujem motore Dunav osiguranje mi daje svake godine te prsluke a ja delim seljacima kad voze motofreze i traktore po mraku da imaju.

• , 1322 postova

1.pasos

2.zeleni karton i papire od motora

3.vozacka dozvola

4.naljepnica SRB

5.prva pomoc i onaj prsluk

6.nemojte ici sa izlizanom zadnjom gumom jer vas mozda nece pustiti preko granice

7.na svakoj benziskoj i naplatnoj rampi mozete placati u Eurima,ali ne u kaficima,tgovinama,restoranima,tako da na granici zamjenite i nesto u kune

8.pazite na presretace na autoputu

Ako nam nešto zafali rećićemo da poznajemo tebe Sale

tek onda ste naje.... ;D

• , 1322 postova

i jos nesto ,samo da napomenem

cestarina za kompletan auto put i tunel Ucka u 2 smjera ,tamo i nazad je ukupno 50 eura od granicnog prelaza Bajakovo do Umaga ili 25 eura u jednom smjeru

• Zainteresovan, 494 postova

E da ... jedan mali tip :)

Nemoj da prelazis preko 150km/h ...

Presretachi te nece dirati na toj brzini ... ogranicenje na auto-putu je 130 ja mislim ... slobodno drzi 150 ... sve preko toga je vrlo nezgodno ... tamo nema da im dash za burek i da bude sve ok  ;D

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Isao sam vise puta (ali kolima) i nosio sam standardno: saobracajna sa zelenim kartonom (medjunarodna punomoc), pasos i vozacka.

Ove godine idem prvi put motorem.

E sad meni nije jasno da li je potrebna medjunarodna vozacka? Do sad mi niko nije pravio problem pa nisam siguran da li je obavezna.

koliko ja znam ,ne treba

Ovako zvanicno medjunarodna je potrebna za HR, ali iz mog iskustva sa HR policijom nije poterbana ;)

Znaju i oni da mozes da izvadis 100 duplikata ;) ;)

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V

1.pasos

2.zeleni karton i papire od motora

3.vozacka dozvola

4.naljepnica SRB

5.prva pomoc i onaj prsluk

6.nemojte ici sa izlizanom zadnjom gumom jer vas mozda nece pustiti preko granice

7.na svakoj benziskoj i naplatnoj rampi mozete placati u Eurima,ali ne u kaficima,tgovinama,restoranima,tako da na granici zamjenite i nesto u kune

8.pazite na presretace na autoputu

Ako nam nešto zafali rećićemo da poznajemo tebe Sale

tek onda ste naje.... ;D

Potreban vam je, eventualno, i motocikl... ::)

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Bezbroj puta sam ulazio u Hrvatsku i najcesce su mi trazili dvije stvari: psos i zeleni karton. Desavalo se da traze i druge ,,papire'' ali zaista rijetko. Nikada do sada nisu trazili medjunarodnu vozacku dozvolu (40 eura kod nas i vazi 3 godine).

U Erdutu su mi trazili saobracajnu (zacudio sam se jer mi to skoro nikada ne traze) i provjeravali su broj sasije.

Jedanput (prije dvije godine) nisu me pustili u Hrvatsku jer nisam imao pri sebi 175 eura (minimalna kolicina novca sa kojom mozes uci u Hrvatsku). Od kada imam platne kartice nisam imao taj problem, mada su mi svega nekoliko puta trazili da ima pokazem novac.

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

ma kakva ucka od rijeke preko plomina za pulu ... nije sjajan put al lepi zavoji :)   

jel znas koliko je putarina do zg ?(za motor :) )

kao i za auto, 105 kunića

• Ne silazi, 5585 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Kad sam bio motorom trazili su mi saobracajnu i zeleni karton, i pasos. Bio sam zimus autom i samo pasos.

Sto se tice prve pomoci i sijalica-to prvi put cujem. Gde ima da se kui komplet sijalica za bike, a nisam cuo ni za prvu pomoc za bike, mada uvek nosim neku malu apoteku.

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Ja sam uzeo komplet auto-sijalica na Zmaju kad sam kretao ljetos za HR. 450 dinara u plastičnoj kutijici. Prvu pomoć sam uzeo u "A-Bre", od gazdu, za 10-12-15€, ona mala iz Louis-a... Prsluk moš' da nađeš na svakoj benzinskoj...

• Ne silazi, 5585 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ja sam uzeo komplet auto-sijalica na Zmaju kad sam kretao ljetos za HR. 450 dinara u plastičnoj kutijici. Prvu pomoć sam uzeo u "A-Bre", od gazdu, za 10-12-15€, ona mala iz Louis-a... Prsluk moš' da nađeš na svakoj benzinskoj...

Prsluk imam.Daj neki kontakt za A-bre da narucim prvu pomoc, a za sijalice i sam kazes da su to auto-sijalice. Ako je poenta da samo budu na broju imam i na pijaci.Hvala!

Tako je Sale, ali svi znamo koliko mjesta imamo pod sicevima, tako da je bolje uzeti onu malu baš za motor. Ja sam pod sic spakovao alat koji mi je ionako tu stalno, moto prvu pomoć, prsluk, krpu i još je ostalo malo mjesta...

• U prolazu, 74 postova

Da razjasnim neke stvari u vezi međunarodne vozačke dozvole: "obične" dozvole najčešće su pisane službenim pismom države u kojoj je dozvola izdana, a to mogu biti hijeroglifi, arapsko ili kinesko pismo, i da ne nabrajam sva moguća pisma..

Policajci u pravilu nisu poligloti, koji poznaju sve vrste pisama, zato bi za put u inozemstvo trebala međunarodna vozačka, koja je vjerojatno neki prijevod na engleskom ili francuskom jeziku.

Mlađi policajci u RH nikad nisu učili čirilicu, i ne znaju je čitati. Ako vam je vozačka pisana na čirilici, možda ima logike da uzmete međunarodnu. Ne znam kako stoje stvari kod vas po tom pitanju, koje pismo je posrijedi?

Ma pisana je latinicom, ali je pitanje na koga može da se naleti. Neko hoće da pravi problem (iako ga u principu nema), a nekome je tako svejedno...

• U prolazu, 74 postova

99% je vjerojatnost da vas policija uopće neće zaustaviti, osim ako se puno prebrzo ne vozite, a u tom slučaju vozačka dozvola neće biti važna, jer bit će "važnijih stvari"..  ;D

Tolerira se 10% prekoračenja izmjerene brzine, iako ja u preko 20.000 km prevoženih na motoru po svim putevima u Hr nijednom nisam naišao na radarsku kontrolu. Vrlo rijetko vozim se prema propisima o brzini, ali niti ne divljam po cesti.  Prometnu policiju čine uglavnom mlađi policajci, i ne mogu se požaliti baš na nijedno loše iskustvo s njima...

• U prolazu, 43 postova

ja sam u hr bas cesto (drzavljanin sam) i nikad me niko nije pitao za medjunarodnu samo pogleda ovu srb i hvala dovidjenja a isto je kod nas kad mi dodje brat iz st ima samo hr vozacku i nikad nije bilo problema pored svega sto je bilo 90-ih  i dalje smo ljudi barem vecina ;D ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja