Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000 SC58

https://youtube.com/shorts/VD35SbJNLMk

Kabal imobilajzera okrpljen, jedini je žuti djelovao prelomljen, testirao sam samo kratko čekam da uganjam vremena za test vožnju.

Hvala u svakom slučaju na savjetima.

Promenio član zdravkoco

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 478 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 8 minuta, zdravkoco je napisao:

Kabal imobilajzera okrpljen, jedini je žuti djelovao prelomljen, testirao sam samo kratko čekam da uganjam vremena za test vožnju.

Pise na yu tube da je video privatan😳

• Svrati ponekad, 391 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000

Procitajte ovo, nije problem prevesti na srpski pomocu prevodioca. Ovo je orginal i tekst. 

How long can you leave gas in a motorcycle tank without damaging the engine?

Gasoline can generally be stored in a motorcycle tank for about 1 to 3 months without significant issues. However, several factors can affect this timeframe:

1. Type of Gasoline: Ethanol-blended fuels (like E10) can degrade faster than non-ethanol fuels. Ethanol can absorb moisture, leading to potential corrosion.
  2. Storage Conditions: If the motorcycle is stored in a cool, dry place, the fuel can last longer compared to being stored in a hot, humid environment.
  3. Fuel Stabilizers: Adding a fuel stabilizer can extend the life of gasoline in the tank up to 12 months or more by preventing oxidation and the formation of gum and varnish.
  4. Tank Condition: A clean, well-maintained tank is less likely to introduce contaminants into the fuel.

To avoid potential engine issues, it's a good practice to use fresh fuel and consider draining the tank or adding stabilizer if you plan to store the motorcycle for an extended period (more than a month or two

• Sviđa mi se 1

Pre 20 sati, zdravkoco je napisao:

Znaci pomeranjem kablaze se gasio? 

Ajd da probam i to kada ukacim vreme.

Mozda je nesto slicno i kod mene. 

Za sta mu je zuta zica?

• Drug član, 1395 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 49 minuta, Pedja Ča je napisao:

Znaci pomeranjem kablaze se gasio? 

Ajd da probam i to kada ukacim vreme.

Mozda je nesto slicno i kod mene. 

Za sta mu je zuta zica?

Si proveravao prekidač kvačila?

Upravo sada, Alexandra995 je napisao:

Si proveravao prekidač kvačila?

Jesam,stoji sve fabrika. Kod mene nije cest slucaj,ali sve jedno ne prija. 

Nekada u voznji strecne...upali lampice i posto je u kretanju i brzini nastavi normalno...prakticno  bi se ugasio da je bio na leru ili pod kvacilom no ovako upali na guranje jer je u voznji.

Desavalo mi se da nece da "sastavi" kad ga palim. Otvorim i zatvorim copavu i on upali ko mina...🤔😳 Nacicu sta mu je..neka sitna zvrcka. Po novoj godini cu ga kompletno sredjujem. Verovatno lanac,servis,mozda i gume...chrash bar,razmisljam i o kupovini novih kofera kod Banise posto nisam nasao koristene u pismenom stanju. Bice kao lutka😉😁😁😁

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35.

Kod mene se te stvari nisu desavale uopste. Zivo me zanima sta moze da bude. 

Ne desava se non stop. Ali sve vreme povremeno. Primetio sam kada je napolju vruce u gradskoj voznji kada ventilator sasiva non stop ...onda pocne cesto...ako stojim na semforu samo se ugasi. Kao da ga isklucis na prekidac. Tada teze upali. Nekad kada zavergla stucne kao da ima kratak prekid struje.

Onda jedno vreme radi kao sat. Presao sam dosta km sa njim sem toga motor radi perfektno. Bio kod majstora,decko ga probao,vozio...vozao...ali kao sto to obicno biva sve vreme je radio kao sat.,🤣🤣 premerio punjenje i sta sve ostalo ima...sve je top.

Tako da je ostalo da krenem redom dok ne nadjem. Nije mi problem ni da menjam jedno po jedno. Prvo cu senzor copave da premostim...ako prestane zamenicu ga..ako ne onda sledece. Mozda i akumulator zamenim...videcu ,imam vremena.

pre 54 minuta, Alexandra995 je napisao:

Senzor ćopave? Kod mene je motor radio bez greške...

Uvek dodje vreme da nesto otkaze...to je normalno😁😉🤣

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000 SC58

Sve te žice što vidiš su od imobilazera ima ih 4. Kada sam pomjerao kabal gasio se. Na oko se nije vidjelo da je pukla pa sam polako savijao žicu po žicu i žuta je djelovala na tom mjestu savitljivija. Prelemio sam i testirao nije se gasio iako sam mrdao sve kablove, Nisam stigao da probam u vožnji ali nadam se uskoro jer sam iskoristio priliku da ispoliram plastike dok su skinute i još sitnica,

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja