ivan88 855 Napisano Avgust 12, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Danas nakon voznje pogledam motor pre nego ga uteram u garazu i vidim cvoruge na prednjoj gumi i to ne jednu već svuda po gumi. Gume se Dunlop, i prednja i zadnja izgledaju ko nove, pogledaću DOT sutra ali nisu matore, zadnja nema cvoruge a prednja je gotova. Vozio sam danas 160 i mislim se šta da je explodirala pri toj brzini? Koliko je bezbedna ova guma za voznju, gradska voznja do posla dok ne zamenim? koji smor.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Avgust 12, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima te cvoruge, znaci 1 da su platna koja su konstrucija cele karkase(kostura) gume popucala, sto u praksi znaci da se gazeci sloj drzi samo na tankom sloju gume. 2 da se sloj gume odlepio od karkase(greska u vulkanizaciji ili proizvodnom procesu) u tom slucaju reklamiraj, ukoliko vazi garancija Baci neku sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Avgust 12, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Slikaću sutra pa ću da zakacim. Zanimljivo da cvoruge nisam osetio u voznji, cak sam na parkingu vežbao kocenje i spore manevre, ništa nisam osetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Avgust 12, 2015 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Kad si zadnji put menjao ulje u vilama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Avgust 12, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam menjao nikad, kupio ovaj motor u prolece ove godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svabanb 45 Napisano Avgust 12, 2015 U prolazu, 84 postova Lokacija: novi becej Motocikl: fz1n,fzs600,shineray 200,kreidler80 Prijavi odgovor kao problematičan ako ima cvoruge gotova je,menjaj,nema tu ovo ono da li je bezbedna bla bla,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Avgust 13, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Promeniću je sigurno samo se plasim da ne stavim novu i desi se isto za mesec dva. Kada sam uzeo motor obe gume su bile ko nove, mislim da na njima nije vozeno skoro pa ništa i obradovah se rek'o super nema troškova kad ono prc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Avgust 13, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slika prednje gume, vide se razne cvoruge na njoj. Ne nadjoh DOT, verovatno je sa druge strane gume a volan zakljucan pa nisam hteo da ronim, isao sam na posao, biciklom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Avgust 13, 2015 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Baci to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Avgust 13, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Valja li ovo kao nova prednja guma za TDM 850? http://www.autogume.rs/product/Pirelli/80/18/1404200 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Avgust 13, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti da je puklo pletivo gume od rupa na putevima a pogotovo bankine? Morao sam zadnja dva dana preko bankine od dobrih 15 cm da proteram jer su ceo grad raskopali sa vodovodnim cevima pa je parola snadji se gde ces proci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Avgust 13, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan nije za voznju, menjaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladabajker 77 Napisano Avgust 13, 2015 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan roadsmart koji ti imas je cini mi se prve generacije-"dvojka" je mnogo bolja... mozesh staviti bilo koji sport-touring pneumatik, samo ispostuj brzinski i index bochne "nosivosti"(opterecenja). ja sad da kupujem kupovao bih ovim redom: metzeler z8, michelin pilotroad4, pireli angel GT... p.s. neki dan sam probao novu roadsmart2 na koleginom tdm, mlad DOT , pedantno balansirana-nemam ni jednu zamerku! (po mokrom nisam vozio-da se ogradim).. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Septembar 14, 2015 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Taj Dunlop Road Smart osim cvoruga, ima po svim zljebovima sitne pukotine. Ta guma je skolski primer raspadanja usled razdvajanja karkase i gumene mase. Hajde deder, ipak se sagni i nadji fabricki zig sa DOT brojevima. Prvi razlog raspadanja je vremenska zastarelost gume, bez obzira sto nikad nije vozena. Mogao si kupiti naizgled novu gumu sa fabrickom nalepnicom ali ako je vremenski zastarela, raslojavanje se desava u magacinu dok stoji sa nalepnicom. Drugar je kupio nekoriscenu novu gumu sa nalepnicom, a ona proizvodnja 1998! Ako je prizvodnja sveza (na primer jedna, dve, tri godine, prihvatljivo je), sto ces videti na zigu, onda raspadanje nove, sveze gume nastaje zbog lose odradjenog proizvodnog procesa. Primer toga smo nedavno imali kod Continental moto guma, proizvodni pogon Vijetnam. Sveze nove gume a sve se raspadaju! Dakle, ta tvoja guma svakako je za izuvanje, ako imas racun, pravac kod prodavca. Pirelli Sport Demon je sportsko turna guma, jednokomponentna, model je odmah iza Angel GT koja je dvokomponentna. Smesa u Sport Demon je nesto meksa, sto bi rekli bolje drzi manje klizi, udobna je. Odes lepo u Guevaru i kupis nove sveze kao ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Septembar 15, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenjena guma još onomad. DOT na staroj bio iz 2009 godine ne pamtim koja nedelja. Uzeo sam motor sa tom gumom, pretpostavljam da je dugo stajala. Zadnja guma isti DOT, sve normalno, nju nisam menjao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Septembar 15, 2015 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Proveri i pritisak u pneumaticima i prednji disk da li je kriv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1041 Napisano Septembar 15, 2015 Drug član, 3005 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me kakve veze moze da ima disk sa ovakvom gumom? Sent from my iPad using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Septembar 15, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Povremeno proveravam pritisak ili ako mi je osecaj cudan, to se posebno oseti na prednjem točku. Vizuelno proverim svako jutro. Diskovi prednji nisu krivi, osetio bih prilikom kocenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18063 Napisano Septembar 15, 2015 Vozim motor, nisam BAJKER, 2450 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan ...ma nema sta da se filozofira ovde,skidaj to i bacaj u kantu,guma matora i raspada se...stavi neku pa makar i polovnu sa mladjim DOT-om... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ton 12 Napisano Septembar 16, 2015 U prolazu, 27 postova Lokacija: Slovenija, Notranjska Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Kako je Marsall napisao, ova guma puna je pukotina. Uhvatile je godine. Bacaj in stavi novu, da se ne snađeš u crnoj kronici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Septembar 16, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ne citate prethodne postove, guma vec odavno zamenjena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Septembar 18, 2015 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me kakve veze moze da ima disk sa ovakvom gumom? Sent from my iPad using Tapatalk Ako mi je malo kriv prednji disk guma, jednim delom koci, jednim ne. Samim tim, stvara se veci pritisak na tim mestima koje ne koce ( i do 25% posto) pa se guma bukvalno razlvaci na tim mestima a samim tim i stanjuje pa pojave se jaja kao na slici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 18, 2015 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm, meni je bio kriv prednji disk, stavio "novu" gumu, 5 godina staru, prešao 12.000km na njoj, neđe na 9-10 hiljada sam i te diskove promjenio, a ulje u vilama sam otezao promjenu do nekih 11hiljada. I prije gume mu je odavno bilo vrjeme za zamjenu. Guma je već nekih 4-5 godina na motoru, nema niti jednu čvorugu, ali ja stvarno pazim na džombe i rupe na putu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Septembar 19, 2015 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Onda znaci da je do gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...