keš 458 Napisano Jul 28, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Skuter Piaggio Fly 150 (4t). Karburator Keihin CVK 26, svećica NGK cr8eb, filter za vazduh nov orginalan. Kada mu odvrnem gas kasni sa odzivom. Pri kretanju iz mesta ako dajem "normalno" gas ništa se ne primećuje, ali ako ga naglo odvrnem onda ide na gušenje sekundu-dve i tek onda krene da ubrzava kako valja. U vožnji se to i ne primeti, ali ako pustim gas i sačekam da uspori pa naglo odvrnem gas, opet prvo ponire pa tek onda poleti. Filter vazduha je čist, stavljen nov orginalni. Svećica stavljena nova, ali i sa starom je isto tako radio. Skinuo sam karburator i detaljhno ga očistio sredstvom za karburatore i produvao sve. Pregledao sam i membranu, deluje kao nova. Pregledao sam crevo od fltera do karburatora i gumenu prirubnicu prema motoru, sve deluje zdravo i čitavo. Na osnovu onoga što sam pročitao ovde i još na par mesta, ispada da nije dobra smeša, da fali goriva, da je smeša presiromašna. Ako je do presiromašne smeše ne vidim kako na ovom karbu da je obogatim, i kako je uopšte došlo do osiromašenja? Skinuo sam svećicu i uradio par fotografija da vidite kako izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Jul 28, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Lamele? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Jul 28, 2015 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa nemoj ga onda tako jebavat sa naglim punim gasom i pustanjem Meni se slicno desavalo zbog slabog akomulatora (koji je otishao zbog reglera) koji nije bio u redu. stavi neki drugi pa probaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 458 Napisano Jul 28, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator je star 3 meseca i odlično drži. Skuter inače pali na pola zuba. Ponovo sam ga malo testirao. Vozim konstantnom brzinom oko 40, dam naglo gas, motor bez greške ima odziv i lepo ubrzanje, ponovo testiram, spustim na 20 i vozim neko kratko vreme tom brzinom i onda odvrem gas do kraja, skuter odmah naglo ubrzava, bez zastoja i bez rupe do krajnje brzine. Sada se skroz zaustavim, pustim ga da radi par sekundi na leru, sad krećem iz mesta s punim gasom, nema odmah odziv na gas, krene uz gušenje sekund-dve-tri, taman koliko da raskrsnicu pređem i onda kreće kao iz katapulta i dalje je ubrzanje zavidno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Jul 28, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Nije ti dobro podesena igilica na karburatoru. Skini Klipic iz karburatora, uzmi i pogledaj na kom zarezu ti je iglica podesena. Evo slike igle. I naspram ove slike, podesi lepo OSIGURAC na IGLICI na jedan zarez NIZE, znaci ka broju 5, kod tebe mogu biti 3 mogu 2 polozaja, da te to ne zbuni, ali taj osigurac ka DOLE, pomakni za jedan zub. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 458 Napisano Jul 28, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom karburatoru, iglica koja otvara glavnu diznu nije podesiva, nema te zareze već je svom dužinom glatka. To sa pomeranjem iglice mi je palo na pamet kada sam skidao pastišni poklopac na karburatoru da proverim stanje membrane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Jul 28, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Hmm... Onda moze biti problem u lamelama usisa. Ako su ostecene, onda se nagutava goriva u malim obrtajima i ne moze da povuce, u kasnijem rezimu gasa, to nije problem, jer onda mu treba vise goriva. I pogledaj jos semeringe na radilici kod Magneta i iza Varijatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 458 Napisano Jul 28, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je 4t mašina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jul 28, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan I meni se isto ponaša kad je hladna masina. Kada se zagreje radi normalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14495 Napisano Jul 28, 2015 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Po svecici je siromasna smesa (malo benzina),probaj da odvrnes cetvrtinu kruga sraf za vazduh (u stvari dodaje gorivo u 90% slucajeva) mada hoce i zbog loseg goriva,probaj sipati benzin sa aditivima ili jos bolje MOL-ovo bilo koje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1747 Napisano Jul 28, 2015 Drug član, 1484 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovi simptomi vise lice na prebogatu smesu, nego na presiromasnu. Motor se prezasiti benzina, pa dok to ne proguta ima knedlu. Kasnije, sa obrtajima i brzinom mu poraste i zedj, pa mu mali visak goriva ne smeta. Inace je poznato da u vrelim danima standardna postavka karba (gorivo/vazduh) malo predozira gorivo u smesi, te neki stavljaju i nesto manje dizne leti. I, da, upisi mi plus za ovaj komentar, nedostaju mi 3-4 kom u kolekciji. Odavno me niko nije "lajkovao"... :-P 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 458 Napisano Jul 29, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Čistio sam karburator pre par dana sa onim sredstvom u spreju za karburatore, ali to sam uradio nedovoljno detaljno i površno. Skinuo sam ponovo karburator i rastavio ga, našpricao detaljno u sve kanale i dizne, ceo karb natopio, pa tako u više navrata, ceo sprej od nekih 450ml sam potrošio. Sklopio sve kako pripada i vratio karb na mesto. Radi sve kao švajcarski sat. Čišćenje karba sam prvi put loše odradio, negde je ostalo prljavo i ometalo normalan rad. Skuter sada radi kao nov. Osetim manji neodziv na gas kada krećem iz mesta, ali samo kada je hladna mašina, dok ne dobije radnu temperaturu, onda lepo prima gas i ima ok odziv na gas bilo u samoj vožnji ili kada krećem iz mesta punim gasom, prosto malo digne prednji kraj ako gas odvrnem do kraja. Pošto sam karb ćistio u plastičnoj beloj posudi, mogu reći da i nisam video nečistoće, sve je delovalo sjajno i čisto i pre čišćenja, tako da ni sada ne znam šta sam to uklonio spreisanjem, ali važno je da sada skuter šapće. To bi bilo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ziksic 2 Napisano Septembar 14, 2017 U prolazu, 27 postova Lokacija: Paris Motocikl: Malaguti madison 3 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Nadam se da ne masim temu. Imam Malaguti Madison 3,125cc,2009god. Juce sam bio na rezervi sa gorivom ,nekako se dovukao do pumpe i napunio.Presao u gradu 2-3km ,zatim na auto-putu jos 4-5 km i tu i primetim da kada dajem gas kasni mu odziv recimo oko 5 sekindi a gas moram poprilicno da odvrnem. Kad sam stigao u stan malo sam ga turirao nadajuci se da ce da probije ali nista.Lepo je radio na leru i ne gasi se kad mu pustim gas. Jutros je upalio lepo ,radio minut normalno i ugasio se .Posle toga upali nekoliko puta na kratko i odmah se ugasi a u momentu se ugasi ako mu dam gas.Nije bilo hladno pa nije ni upalio sauh. Odakle da krenem? Filter goriva,karburator...? Inace ovo mi je prvi skuter :-) Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ziksic 2 Napisano Septembar 15, 2017 U prolazu, 27 postova Lokacija: Paris Motocikl: Malaguti madison 3 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da kazem da je svecica mokra (ne masna) a iz auspuha se osecz nesagoren benzin,prelivna casa na karbu prazna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Septembar 15, 2017 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi sipao gorivo na Knez petrolu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ziksic 2 Napisano Septembar 16, 2017 U prolazu, 27 postova Lokacija: Paris Motocikl: Malaguti madison 3 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Nisam,nisam. U inostranstvu zivim pa mi je zadnja stavka kvalitet goriva mada nista nije iskljuceno.Odgurao sam ga kod sestre u garazu jer zivim u stanu pa cu tamo svakako da sipam drugo gorivo,promenim filter goriva i proverim gumu usisne grane(ceo motor je suv samo je ispod nje masno,mokro). Za sad toliko,videcu sta dalje jer kao sto rekoh,ovo mi je prvi skuter.Nisam siguran da li bi smeo da se zezam sa pranjem karba? Da li neko moze da mi kaze koji karb on ima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...