velimirjevtic 470 Napisano Jul 18, 2015 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako drugari, obzirom da me zadnjih godinu ipo dana tera maler cega god da se dohvatim evo poce i ovde, pre par nedelja sam pazario eliminatora 250 i bio prezadovoljan motorcetom, ler gas mu je bio privijen na neke 2000 obrtaja, smanjio sam ga na nekih 1000 i eto i problema, kad upalim motor, cuje se klaparanje u masini na niskim obrtajima, cim stisnem kvacil klaparanje nestaje pustim vrati se, dodam gas preko 2k obrtaja nestaje, svratim do 2 "majstora" kod prvog kad me slog nije udario "Uf to ti je pukla glava 100% bilo lose uzubceno pa probilo" ja fazon dajte stolicu, vode i secera, majku mu dovezao ga 200 km napravio jos 150 u narednih par dana da je otisla glava valja bi imalo neke ozbiljnije simptome, malo dodjem sebi reko ok sta predlazes "pa ne znam" ja kanal, ne budem lenj potrazim i drugo misljenje poslusa covek stisnu kvacilo pusti doda gas, kaze "problem je u korpi kvacila, ne mogu nista da ti kazem ne znam kakav je sklop masine ali nista opasno, vise iritantno". Tako da misljenja nikad dosta pa i da potrazim od vas, mozda je neko imao slican problem. Hvala drugari! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Jul 18, 2015 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Za početak - predlažem da digneš ler na propisanu vrednost da ne bi sjebao mašinu! Broj obrtaja na leru za Eliminator 250 (od 88'-94') prema fabričkoj specifikaciji treba da bude između 1200 i 1400 o/min (1300 +- 100, s tim što za jednocilindraše i dvocilindraše se uvek preporučuje gornja granica). Za EL 252 (od 96-2003) je preporuka 1300-1500. Razlika između pritiska ulja na 1000 o/min i na 1400 o/min na tvojoj mašii je preko 10 kg/cm2 - malo li je!!! Znači nemoj bespotrebno sjebati motor. Uopšte me ne čudi što mu lupa korpa kvačila na 1000 o/min - iskreno, čudi me da ti se motor ne gasi, jer je to jednostavno mučenje motora. Znači, digni mu ler na 1500 o/min i to je to. Korpa će se verovatno i dalje čuti (doduše, nešto manje), ali to nije ništa strašno, bitno je da se mašina dobro podmazuje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Jul 18, 2015 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan slazem se sa icom,radio sam el 250 kawu,nisam kvacilo, i taj se cuo takodje,ma svaki se cuje,samo mu digni malko ler i pichi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Jul 19, 2015 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan ceo dan sam jurio po netu sta moze biti problem, i odprilike da sam i nasao, fabricki zajeb za slucaj da nekome zatreba evohttp://faq.ninja250.org/wiki/What's_that_noise_coming_from_the_clutch%3F Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 19, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Za drugog majstora veliki plus, a što se tiče prvog što ti je rekao da je pukla glava - napiši koji je da se ne bi neko zeznuo pa otišao kod njega ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Jul 19, 2015 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Ziveo sam u Uzicu punih 12 godina i znam majstore koji drze servise.Kada sam prvi put otisao i jedan servis da kupim svecicu za Mz vidim da rade dva majstora i da su skroz ok.Posle toga sam kod njih kupio akumulator i jos neke delove i nikakvih problema a tad sam kupio prvi motor i moglu su da mi lupe cenu i da me oderu za delove ali nisu.Tako da sam posle toga uvek isao kod njih za sve sto mi treba. Bitno da ima i postenih majstora i da se za njih zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...