PaPaja 1182 Napisano Jun 17, 2015 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Za poslednji vikend u maju ove godine mi se ukazala šansa da sa kolegom sa foruma Palja izvezem jednu vikend vožnjicu do Crne Gore. Plan je bio da se nadjemo u Čačku i krenemo lagano u subotu ujutru do sela Momče 25km severoistocno od Podgorice. Njegov ćale tamo ima kuću i biće u tom periodu tamo, tako da imamo obezbeđen stan i hranu za tih par dana. Drugog dana smo planirali da se vozimo negde po Crnoj Gori, nismo znali tačno gde. Varijante su bile ili Durmitor,Žabljak ili do mora negde ili nesto treće.Kontaktirali smo pre polaska i clana foruma dule CG i dobili sve informacije i cak i ponudu za smeštaj kod njega ali smo sve to morali da ostavimo za neki sledeci put. Trećeg dana je bio planiran povratak kući uz obilazak još nekih mesta,ostali bi i nekoliko dana duže jer smo svašta hteli da obiđemo ali smo morali da se vratimo pošto sam već sledećeg dana putovao sa porodicom autom u Grčku na more. U petak popodne posle posla sam zapalio iz Bg.-a preko Smederevske Palanke i Rudnika za Čačak na večeru i spavanje kod tasta i tašte. Dan je bio topao, ali je uveče prilično zahladnelo,smrzle su mi se ruke u letnjim rukavicama preko Rudnika. Za vikend su prognozirali toplo vreme, nismo planirali da se vozimo noću, tako da smo krenuli u letnjoj opremi. Čekao se i Palja koji je morao da ostane duže na poslu.Stigao je posle sat-dva i rekao da se i on malo smrzao Večerali smo i dogovorili se da ujutru krenemo posle doručka i kafe, kad malo otopli. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Jun 17, 2015 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ako su ti se ruke odmrzle, nastavi, cekamo, da vidimo kako je bilo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Jun 17, 2015 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan 1.dan Subota ujutru krecemo Palja(Strom 650) i ja na Transalpu standardnom rutom ka moru: Čačak-Zlatibor-Prijepolje-Bijelo Polje-Kolašin, a onda od Kolašina seoskim putevima uz reku Taru- Mateševo-Lijeva reka pa na Momče Prva mala pauza Kokin brod, brana Mladost- ludost- ne mrzi ga da silazi čak dole Na granici nigde nikog, nema gužve, graničari nas nisu smarali… Kolašin Reka Tara Most Mala rijeka – do skora najviši železnički most na svetu visina 200m dužina oko 500m Putevi su manje-više o.k, uski, krivine,hrapav asfalt, saobracaja malo Stigli na Momče, Branko(Paljin ćale) raspaljuje rostilj, hladno pivo, ladovina,odmor. Uveče je prilično hladno, nismo dugo sedeli napolju već smo se zavukli po sobama dobro pokrili i zakucali do ujutru. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano Jun 17, 2015 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kad vec hostujes slike, postavljaj link da se slike vide u punoj dimenziji (hotlink for forums 1)... Inace lep ugodjaj! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Jun 17, 2015 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Kad vec hostujes slike, postavljaj link da se slike vide u punoj dimenziji (hotlink for forums 1)... Inace lep ugodjaj! Pa ja sam kao namerno stavljao male slike da ne smaram ljude da sve ucitavaju nego samo one koje ih zanimaju Ali o.k stavicemo velike 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Jun 17, 2015 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan 2.dan U nedelju ujutru posle tradicionalnog posnog dorucka(pršut,sir,kajmak…) odlucili smo da se provozamo do Lovćena preko Cetinja, pa onda da se spustimo sepentinama do Kotora, okupamo malo negde na moru ako nije mnogo hladno i vratimo popodne nazad. Kroz Podgoricu malo kroz gužvu, pa onda do Cetinja malo razvukli po gasu koliko je Transalp mogao da ide,dobar put uzbrdo dve trake, nema puno saobraćaja. Na Cetinju natankovali benzin, svuda neki radovi po gradu, malo lutali dok nismo naboli put ka Lovćenu. Lovćen nacionalni park, rampa i naplatiše nam po 2 eurića za ulazak . Lepo je mnogo, krivudav put,dobar asfalt, svež hladan vazduh, preko Ivanovih korita do mauzoleja na Lovćenu. Do samog mauzoleja puno stepenica, crkao sam dok sam se popeo gore Palja mlad decko,sportista, trčkara lagano. Pogled odozgore odličan, šetnja po oblacima Na nekim mestima je ostalo i snega Lagano ka Kotoru serpentinama, pogled fantastičan, nije vrućina i nema saobraćaja U Kotoru ispred gradskih kapija, puno motora ali ne onoliko koliko ih tu ima u sezoni. Nekim slučajem većinom neki razni KTM-ovi Posle toga lagano krećemo da tražimo neko zgodno mesto da popijemo pivce i da se okupamo ako nije mnogo hladna voda „samo reci dje voliš može na Muo, moze Prčanj i Stoliv“ Popili pivce, kupali se, voda prijatna 21 stepen, malo odmorili na plaži i onda preko Tivta,Budve pa Petrovačkim stranama ka Podgorici. U Podgorici je Palja malo obilazio rođake a ja sam morao da mu pravim društvo, jedem i pijem(sokiće) Predveče stigli ponovo na Momče, čekao nas spreman gulaš i ladno pivce 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Jun 17, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Jel vas to sponzorisao Adidas kad obojica samo to nosite ☺ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Jun 18, 2015 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Jel vas to sponzorisao Adidas kad obojica samo to nosite ☺ DaBre, naš tradicionalni sponzor... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan.bog 4 Napisano Jun 18, 2015 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznja, ima li jos?Povratak? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Jun 18, 2015 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznja, ima li jos?Povratak? Ima još, povratak je najbolji deo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Palja 96 Napisano Jun 19, 2015 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Čuj 'kolega sa foruma', oženio mi sestru pa moram da ga vodim na putovanja... Potvrđujem, sve je k'o što veli PaPaja pa i lepše uživo. Ustalićemo rutu kao tradicionalnu pod nazivom Nije preša, pa da nas bude i više sledeći put. Dodaj i resto, mora nešto na poslu da se čita da se manje pizdi! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Jun 19, 2015 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan 3.dan Povratak kući. Plan je da idemo nazad preko Andrijevice,Berana,Pazara… Krećemo zajedno sa Brankom koji nas vodi do Bukumirskog jezera seoskim putevima,negde asfalt negde makadam… Dogovor je da doručkujemo pa da krenemo dalje. Sve posno opet naravno... Jezero je stvarno prelepo,prilično je hladno,kišica kao malo kaplje povremeno. Dolaze neki Crnogorci džipovima vidimo da isto planiraju doručak tu. Ali brzo se kupe i beže a i mi uskoro za njima jer nas napadaju rojevi gladnih komaraca, nije mi jasno kako preživljavaju na onoj hladnoći. Vozimo se prelepim krajevima, okolina izgleda stvarno neverovatno,kiša srećom staje skroz. Kod Mateševa Branko odlazi levo standardnom rutom Bijelo Polje,Prijepolje,Zlatibor... a mi desno ka Andrijevici. Put ide kroz šumu, puno krivina, asfalt povremeno baš loš, za motore je o.k ali bi se autom baš smorio da moram ovuda da prodjem. Ispred Andrijevice prelepi prizori,šuma,krivine u pozadini se vide planinski venci, mislim da su Komovi.Super mesta za slikanje ali se u tom trenutku nebo baš zacrnelo i počela je kišica da pada,žurimo da stignemo do neke civilizacije da se sakrijemo negde, pošto moj šurak naravno nema kišno odelo Stižemo do Andrijevice i tu se vreme skroz razvedrava i put postaje prava pista, od Andrijevice do Berana produvavamo maksimalno motore.Put je stvarno odličan a nadamo se da nema milicije Imamo sreće,nema policije, nema gužve ni na putevima ni na granicama, putevi su svuda odlični ali se ipak oseti pad kvaliteta po prelasku granice. Stižemo u Pazar, lagano se probijamo kroz neku gužvu do centra,parkiramo i tražimo mantije o kojima pričamo još od Bg.-a Baba kaže nema trenutno ali biće za 15 minuta vruće,čekamo naravno i razvaljujemo se od najboljih mantija sa mesom koje sam ikada jeo. Zalivamo sokićima i krećemo zadnju deonicu puta, Raška,Kraljevo,Čačak. Put je super ali tu imamo jedini incident na putu: U levoj krivini mi izleće neki ludak iz suprotnog smera, nisam ni registrovao koji auto je u pitanju. Ne znam tačno ni šta sam uradio,ispravio motor, izbegao ga desno, valjda malo kočio pa oborio ponovo,nismo ni mi išli sporo,pošto je put idealan za vožnju. U svakom slučaju sam ga izbegao da me ne udari, ali posle toga sam mogao da ispravim krivinu i padnem, posle bi bilo pao sam zbog neprilagodjene brzine... Palja je išao iza mene, reče da je bio golf u pitanju. Posle toga bez ikakvih problema stižemo u Čačak, tamo nas čekaju svi, ručak,pivce, torta a sutra autom u Grčku. Na satovima ukupna kilometraža oko 1000 km Sutradan smo zapazili i ovaj detalj na Stromovoj gumi Ko zna kad je to uletelo u gumu ali je ipak bolje što se to njemu desilo nego meni, on je tako mogao i do Bg.-a a meni bi probušio unutrašnju. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan.bog 4 Napisano Jun 22, 2015 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan super 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Jun 25, 2015 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lep provod . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1428 Napisano Jul 2, 2015 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Jul 19, 2015 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Lepa priroda, jos lepsa tura... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Septembar 9, 2015 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Bili smo ponovo 4-5 dana u C.G Nove slike 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duk27 87 Napisano Septembar 9, 2015 U prolazu, 65 postova Lokacija: kladovo Motocikl: Yamaha TDM 850 4 tx Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast na turi i izdrzljivosti.............. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 121 Napisano Septembar 9, 2015 Svrati ponekad, 352 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Kako vas posluzilo vreme? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Heavyform 59 Napisano Septembar 9, 2015 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Ducati Monster 696 Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast na turi i izdrzljivosti.............. +1 bravo! slike su super, pogledi preterani!!! wow! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Septembar 10, 2015 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Kako vas posluzilo vreme? Vreme je na kraju ispalo super. U subotu kad smo bili na 10-15km od cilja je pocela jaca kisa u planini,ali dok smo stali i obukli kisna odela i kisa je stala U utorak kad sam se vracao nazad kuci, krenuo sam izgleda suvise rano pa sam se malo smrzo od Bukumirskog jezera do Mojkovca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Februar 25, 2019 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo su slike tu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djaja 30 Napisano Mart 28, 2019 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci,sve pohvale! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...