Jump to content

Moto Zajednica

Petrnaest rečenica o meni...

Recommended Posts

  • U prolazu, 34 postova
  • Lokacija: Banat ravni
  • Motocikl: Kawasaki z750

Pozdrav. Zovem se Boban, sa severa Banata i tu sam na po` puta, tj. imam skoro četiri i po banke. Zaljubljen sam u motociklizam od kad sam ugledao prve strance kako putuju do nekad i našeg Jadrana, a imao sam tu sreću da je u ulazu kraj mene živeo komšija koji je stalno nešto popravljao i prepravljao na svojim motorima te sam se musav po ceo dan motao i muvao oko njega i njegove garaže - dakle od malih nogu. Tada sam se prvi put susreo sa stručnim izrazima iz polja mehanike i upoznao alate poput "gedobera", "cincilatora" i "geducne". Komša je ipak bio fer pa sam se sa "džakom kompresije" susreo nekoliko godina kasnije. Neko će pomisliti za mene "e ovo je neki prekaljeni bajker", medjutim imam svega godinu dana staža na većem motoru. Nikako da se "namesti" momenat da kupim motor, a bilo je tu inflacije pa onda onih ludih i nesrećnih ratova, zatim porodica došla na red itd. Dok nisam shvatio da situaciju moram urediti sam, preseći jednom i kupiti mašinu. "Ženo sutra kupujem motor" i tačka :)  Šalu na stranu ali što se tiče kupovine i eventualnih ulaganja oko mašine imao sam i imam potpunu podršku moje ženice, a ako baš zafali jedan glas tu je pomladak da pomogne kod preglasavanja - ćerka koja ne može da dočeka dan kada će polagati za A kategoriju. 

 

Od motora naklonjen sam enduro, hard enduro, super moto i kros modelima. Inače pored motociklizma još se bavim amaterski muzikom, elektronikom (moja prava struka ali nikada se nisam bavio profesionalno), grafikom na računaru, baratam solidnim znanjem koje je vezano za web dizajn i obozavam ribolov. Često se motorom  odvezem na poljanče, parkiram u sred ove moje ravne pustare, sednem na travu i buljim u atar satima. Tako pobegnem od svakodnevice bar na kratko.

 

Kao mlađi tinejdžer imao sam APN4, a mnogo kasnije kupio sam Yamaha Aerox koji utegnut još čuči u gataži i čeka da podmladak stavi ruke na njega za vežbu. Prošle jeseni (najzad) kupio sam motor Yamaha XT660X (2006.god.) koga mazim i pazim ali i vozim redovno.

Za A kategoriju polagao sam prošle godine. Jeste "matori" je seo za sto uzeo knjigu u šake i odrao se od učenja, a posle vozio časove sa sve fluo prslučetom, te plavom L tablicom i "boleo ga" ko šta misli. Eto ovo je više za one moje vršnjake koji su u sličnoj situaciji a čitaju ovaj post - jedna poruka. Nikad ne odustajte i nikad nije kasno.

Na ovom forumu sam od 2007. ali nikada nisam pisao ništa već sam samo čitao tekstove. Razlog zašto nameravam da se nešto više aktiviram je taj što sam na svom motoru imao nekih sitnijih popravki i nekih ne tako uobičajenih problema pa ću to pokušati da podelim sa vama tj. kako smo ih (kvalifikovani majstor - onaj komša sa početka priče i ja) rešili itd. Možda nekom pomogne. Takodje radili smo nekoliko modova pa ću i to okačiti.

Eto predstavih se, a budući da sam (kako rekoh u uvodu) prešao četvrtu deceniju nije moglo kraće. Ne zamerite na greškama u tekstu ne ide mi ovo sa tapkanjem po displeju...

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5812 postova
  • Lokacija: Minhen
  • Motocikl: K1600GT '23

Ne zamerite na greškama u tekstu ne ide mi ovo sa tapkanjem po displeju...

 

Najbolje ti je ovo "petrnaest" :D Za motore nikad nije kasno, a ni za forum, dobrodošao ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja