K_A_W_A 948 Napisano Mart 10, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan mozda 15-20%, ali nema veze. Bar je sigurno i cisto. Ko hoce na forum, ko hoce da se reklamira, da se oglasava, znace se da je platio. Pa nije ni hosting za forum ili odrzavanje istog za dz. Mi ovde svi dolazimo, druzimo se, trgujemo preko foruma, ucimo preko foruma, a niko nikom nista ne placa. Bio bi red makar nesto. Ko nije za tu ideju, onda ni netreba da je ovde. Bar je moje to misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Mart 10, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan ja nijesam za tu ideju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kameni 1 Napisano Mart 10, 2008 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW C400GT Prijavi odgovor kao problematičan Zadnji put kada sam cuo procenat, MTS je uzimao nesto 5-10% a telenor ni manje ni vise nego 50 % !!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejansd 2 Napisano Mart 10, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan KAWO:lepo je to sto si rekao ali ima jedan problem svi se ovde druzimo bez obaveza,zezamo oglasavamo i slicno,(oglasa imas koliko hoces besplatno) na ovom forumu je za medalju, koliko ima clanova i to se postuje mislim da bi pokvarilo druzenje a pocelo prepucavanje kada bi biila neka novcana nadoknada ,mislim da bi se forum to jest clanstvo prepolovilo,dokle god je ovakvo trajace. to je moje misljenje mozda i nisam u pravu ,ali iz nekog iskustva daj boze da nisam u pravu druga stvar ima mnogo clanova koji imaju mnogo rupa po 5-10 evrica pa kad se to skupi ooooooooo. jasam za svaku pomoc bilo kome, ali nisam za neku mesecnu clanarinu, samo sam realan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 948 Napisano Mart 10, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, to je moj predlog, ja sam prodao prosle godine moj motor preko foruma, prodao sam jaknu preko foruma, naucio sam svega i svacega, upoznao predivne ljude. A koliko sam primetio drugi su i mnogo vece trgovine napravili preko istog. Mislio sam makar da platimo odrzavanje foruma i da imamo neku svoju kasu za kupovinu i nabavku potrebnih stvari za okupljanja (klopa, cuga i slicno). Ako necete, ok. Meni ni iz dzepa ni u dzep. Ali ipak neko ovo placa sto se mi druzimo. Ja sam samo izneo svoj predlog. Jer, ako je nekom puno npr 50din mesecno da izdvoji za sebe (forum je u vezi motora), a vozi motor, onda ne razumem kako se dalje snalazi za ostalo u vezi svog ljubimca. Opet kazem, meni ni iz dzepa ni u dzep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1456 Napisano Mart 11, 2008 Drug član, 1390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Zadnji put kada sam cuo procenat, MTS je uzimao nesto 5-10% a telenor ni manje ni vise nego 50 % !!!!! A gde si to cuo??? Koliko sam ja cuo tvoje informacije su skroz pogresne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kameni 1 Napisano Mart 11, 2008 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW C400GT Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Zadnji put kada sam cuo procenat, MTS je uzimao nesto 5-10% a telenor ni manje ni vise nego 50 % !!!!! A gde si to cuo??? Koliko sam ja cuo tvoje informacije su skroz pogresne... Raspitivao se za brata koji je pokusao da radi SMS naplatu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Mart 11, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam takođe da se uvede članarina. I iskreno, ne interesuje me koliko će članova biti, tj. koliko ćemo brojni biti. Sa povećanjem broja članova raste i broj postova. Ja ne mogu da izvučem statistiku, ali neko od "glavonja" može, pa neka kaže koliki je odnos offtopic : ontopic postova. Na forumu sam svaki dan, ali postujem samo kad imam nešto pametno da kažem, kad imam problem ili dilemu, koje nisam "sposoban" sam da (raz)riješim. Sa druge strane, offtopic je definitivno najveći podforum sa najvećim brojem postova. Da se ne razumijemo krivo, offtopic je super, uvijek može da se nađe nešto što će čovjeku da uljepša dan i navuče osmijeh na lice. Ali, nije offtopic okosnica i osnova ovog našeg mjesta pod suncem. A to sve košta. Ne nas članove direktno, već Pabla i ostale ljude koji su stubovi nosioci ove zajednice i koji to plaćaju iz svog džepa. Članarina je stvarnost i neophodnost. Pitanje je samo na koji je način upotrijebiti, a hosting je (barem po meni) stavka broj jedan. [offtopic: Pablo/igorxt - kažite mi samo mjesečni protok D/U i broj non- i uniqe posjeta sajtu i forumu]. Dalje, Pablo je već nekoliko puta rekao da uredništvo ima veće neke ideje u razradi i pripremi. Evo npr. dobar primjer su BJB majice. Pa od jedne članarine se mogu pokriti npr. troškovi samih majica, ili same pripreme ili same štampe. I da li će onda neko da se buni što će majica da ga košta 100/200 dinara? Neće niko, zato što će za 50 dinara (plus onih 100 ili 200 koliko treba da se (do)plati, na primjer) da dobije tu majicu, umjesto da je plati 300 ili 400. Možda nije osjetno, ali može da se vidi, da se opipa. Takođe, imajući u vidu akcije koje se spremaju (dobro, možda se još ne spremaju, ali se o njima misli, priča i raspravlja na forumu) to sigurno neće proći bez ulaganja. Ima ljudi koji su spremni da pomognu (lijepa riječ i gvozdena vrata otvara), ali nekome se mora i platiti. Možda će za školu vožnje, onaj parking u Bubanj potoku da se dobije za džabe, ali nešto drugo neće već će morati da se plati. Pa zar stvarno očekuje(te) da Pablo i uredništvo izvade 300 eura (lupam) da bi se mi vozali? I tako nekoliko puta... Od te članarine bi se mogle organizovati i nagradne igre, bez potrebe za sponzorima (hoću da kažem da nisu neophodni, već da smo mi BJBikers-i samostalni, a tada će oni početi nas da ganjaju). Npr. za najbolji putopis (ili fotku sa putopisa) u mjesecu maju ove godine, prva nagrada da bude neka bolja kaciga, druga nagrada, rukavice, treća nagrada vizir. I da li će onda neko da se buni? Sve što treba da se uradi je da se malo čovjek potrudi... Ovdje bi se barem imale neke šanse u odnosu na bingo ili loto... ;D Kawa je to sve mnogo lijepo rekao - svi smo ovdje svaki dan (cijenim da nas je ovdje svaki dan oko 500 regularnih, barem), svi stalno nešto uzimamo, pa je red i da to vratimo. A ima li bolji način od članarine? Moj prijedlog je da članarina ne bude obavezna, već slobodan izbor, u iznosu od minimum od 100 dinara. Ima ljudi koji će dati 100, neko će dati 144, a neko i 300 dinara - svako prema svojim mogućnostima. Ja na tih 100 dinara gledam kao na nepojedene dve vrećice Smoki-ja (jedan veliki oko je 70 dinara, a jedan mali je oko 25 dinara), što mi nikad u životu neće zafaliti. Ako nekome tih 100 dinara znači da preživi, naravno da ne treba da ih da, ali većina nas tih 100 dinara spizdi i da ne trepne. Ma ne da ne trepne, nego ih ni ne registruje uopšte kao trošak. Isto tako, iz te članarine može da se izdvoji (ili izdvaja lova) za naša okupljanja i izlete i da pokrije troškove klope i pića. Naša obaveza je onda smao da naspemo gorivo (sami sebi, jer bi to ionako učinili) i da dođemo na to neko mjesto okupljanja i polaska, "naoružani" dobrim raspoloženjem i željom za lijepom vožnjom i dobrim druženjem. Nastavak ovoga je npr. plaćeno noćenje u nekom kampu ili nešto toga tipa. Čisto sumnjam da ćemo svih nas skoro 3000+ (jer ćemo da rastemo u svakom slučaju) da se skupimo i idemo svi na jedno okupljanje. Cijenim da nijedno naše okupljanje neće imati više od 100-200 ljudi u kompletu. Svako od nas ima svoje privatne obaveze, a nerijetko je to i posao koji mora i preko vikenda da se odradi kako bi se lova zaradila (ili hitan i biran posao završio), pa tako u svakom slučaju neće moći ne znam ni ja koliko mnogo ljudi da se skupi. Ako se skupi nas 3000 hiljade jedan dan na jednom mjestu, onda to treba da se ovjekovječi na pravi način - radio, TV, novine, pa da i na taj način promovišemo one osnovne ideje koje BJB nosi i proklamuje. Mirno i dostojanstveno, ali obavezno u veselju i bez ekscesa. Siguran sam da ima onih koji se neće složiti sa ovim mojim pogledom, ali sam siguran da je svima poznato da ni kod babe nema džabe. Siguran sam da ni Pablu niti bilo kome iz društva nije ni na kraj pameti da zarađuje na osnovu članarine. Ta članarina će ionako nama da se vrati, na ovaj ili onaj način. Nekom možda direktno, nekom manje direktno, ali bitno je da će se vratiti. Evo, npr. predlažem da se već od prvih članarina počne izdvajati lova da se sstruja-i kupi neki noviji BMW. I ne bi mi bilo uopšte žao, jer je čovjek toliko toga dao ovom forumu i ovoj zajednici da bi mu se svi zajedno trebali odužiti, a smatram da je ovo najprikladniji način... A ko god je došao na forum, siguran sam da je u kratkom roku mogao da shvati gdje sstruja stoji ovdje. U principu, hoću da kažem da mi nije bitno koliko nas ima, već kako možemo da pomognemo jedni drugima, da se organizujemo za vožnju, da se družimo. Koliko nas ima je samo brojka na "papiru" koja svoje pravo značenje dobija tek kada treba da se skupimo i organizujemo. Siguran sam da je zbog te naše "(ne)sposobnosti" dosta toga "propalo" ili se barem odložilo (na neko više neodređeno, nego određeno vrijeme), a možemo mnogo više. Siguran sam u to... Eto, toliko od mene. Pozdrav svima. Djole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6458 Napisano Mart 11, 2008 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se u potpunosti sa Djoletom sem u jednoj stvari - ili svi da placaju clanarinu koja bi bila simbolicna ili niko. Ovde smo svi ravnopravni i ne bi trebalo da se odvajamo na taj nacin. Jedino bi mogli da budu oslobodjeni clanarine oni koji realno vise doprinose sajtu od nas ostaih - autori tekstova. Sam nacin placanja bi trebao da bude neki jednostavan tipa sms placanje, a ne da moramo da popunjavamo uplatnice i nosimo u banku. Neka 500 (toliko procenjujem da nas ima aktivnih) aktivnih clanova uplate mesecno po 50 din, to je mesecno 25.000, plus baneri i reklame, verujem da je dovoljo i za hosting i za neke akcije tipa majice i organizovana okupljanja. Meni samo nije jasno sta Pablo i kompanija cekaju sa ovim, jer je evidentno da postoji volja da se plati neka simbolicna naknada za ucesce u ovom forumu. Na taj nacin bi se i procistio forum od spamera i lamera i pravih clanova koji u sebi nose ideju i duh foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1456 Napisano Mart 11, 2008 Drug član, 1390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Citiraj Zadnji put kada sam cuo procenat, MTS je uzimao nesto 5-10% a telenor ni manje ni vise nego 50 % !!!!! A gde si to cuo??? Koliko sam ja cuo tvoje informacije su skroz pogresne... Raspitivao se za brata koji je pokusao da radi SMS naplatu. Sutra cu da proverim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejansd 2 Napisano Mart 11, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan ja nisam protiv te neke clanarine.meni to nije problem samo sam realan.sta nekog iz unutrasnjosti interesuje poligon bubanj potok mislim da su glavonje mnogo pametnije,i kad budu nasli carobnu formulu da koliko toliko na neki nacin udovolje vecini. na to sam mislio drugo mislim da je najpostenije hoces majcu pa plati koliko kosta .i to je tonije resenje ,ko nije snama protiv nas je. to je moje misljenje pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...