Jump to content

Moto Zajednica

Suicidalna guska

Recommended Posts

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3702 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Vidim da me se direktno proziva,pa da vam odgovorim...

Dragi Ziko,divim ti se na vozačkom umeću,ali bi pre rekao da si imao sreće u svojoj vozačkoj karijeri. Voziti preko 40 godina,a ne naleteti na neku životinjicu na drumu je stvarno za respekt. Ako ti kažeš da je pri izletanju dotične guske,ili neke slične,u realnim uslovima (krivina-blaga ili oštra,rizla,vozilo iz suprotnog smera,deca pored puta,autobusko stajaliste...) bezbednije da se izbegava prepreka i koči,onda ja nemam šta da dodam na to. Već više od dvadesetak godina radim za volanom,što kao vozač kombija i pik-apa,a dosta dugo kao vozač taxija. Na drumu sam se nagledao svega. Možda nećeš verovati,ali i meni se desilo da izbegnem kucu koja nepazljivo prelazi ulicu,ili da skoro ostruzem ogradu pored puta izbegavajući divlju patku sa pacicima dok u krivini prelaze put. Stvarno ti je ružna ta opaska o mom osećaju nadmoćnosti nad malim životinjama.

Nisi dobro pročitao moj komentar. Ja nisam dao nikakvu "opasku" niti sam izneo bilo kakvo svoje mišljenje o tvojoj "tehnici" nego sam te pozvao da objasniš razlog za takav pristup problemu. Smatrao sam da možda imaš neki konkretan podatak da je takav način bezbedniji po vozača ili slično tome, pa da svi iz toga nešto naučimo. 

Inače moj stil vožnje u takvim okolnostima je sledeći: Gde god ima šanse da mi se iznenada na putu pojavi neka životinja, pešak, biciklista, ..... dodatno smanjim brzinu i gledam dalje ispred sebe. Ukoliko opet uočim dalje pored puta (ili na putu) neku od prethodno spomenutih "individua" prvo obavezno kočim (bez da razmišljam hoće li ili neće da izađu ispred mene). Na taj način dobijam šansu da nešto učinim. Najbitnije je da (kada se ipak desi da nešto ili neko) ipak iznenada izađe ispred nas da ne gledamo u tu prepreku, nego da pogledom tražimo putanju kojom možemo da prođemo.

Verujte da je mnogo veća mogućnost da na putu (širine nekoliko metara) pronađmo putanju kojom možemo da se "provučemo" u odnosu da pogodimo prepreku širine par desimetara. Fiksacija je čudo!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Par puta mi izletela srna, uspeo da usporim (ne bih stigao da ukocim) sva sreca pa se pomerila. Naleteo sam jednom na copor pasa i jednog sam opalio po guzici prednjim tockom.

Danas mi je pas izleteo na put ali sam poucen iskustvom uradio sledece i izbegao svaki kontakt: video psa, registrovao da gleda u motor, pustio gas motorno kocenje, pas se zalece na motor, ja dodao po gasu, pas trci za mnom u retrovizoru ga vidim jezik do asfalta :)

Dakle usporis pa ubrzas i nemas frke.

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Pre par godina izleti golub iz grmlja pored puta i ja pravo na njega, naleteo sam ramenom na goluba, udarac mi povukao ruku, a ruka korman, umalo nisam pao, brzina oko 80 km/h. Rame me je bolelo par dana. Jednom sam pregazio i macku, pravo je podletela pod prednji tocak, naravno nista joj nije bilo, pobegla je pored puta :) 

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Dragi Ziko,divim ti se na vozačkom umeću,ali bi pre rekao da si imao sreće u svojoj vozačkoj karijeri. Voziti preko 40 godina,a ne naleteti na neku životinjicu na drumu je stvarno za respekt. Ako ti kažeš da je pri izletanju dotične guske,ili neke slične,u realnim uslovima (krivina-blaga ili oštra,rizla,vozilo iz suprotnog smera,deca pored puta,autobusko stajaliste...) bezbednije da se izbegava prepreka i koči,onda ja nemam šta da dodam na to. Već više od dvadesetak godina radim za volanom,što kao vozač kombija i pik-apa,a dosta dugo kao vozač taxija. Na drumu sam se nagledao svega. Možda nećeš verovati,ali i meni se desilo da izbegnem kucu koja nepazljivo prelazi ulicu,ili da skoro ostruzem ogradu pored puta izbegavajući divlju patku sa pacicima dok u krivini prelaze put. Stvarno ti je ružna ta opaska o mom osećaju nadmoćnosti nad malim životinjama.

Nisi dobro pročitao moj komentar. Ja nisam dao nikakvu "opasku" niti sam izneo bilo kakvo svoje mišljenje o tvojoj "tehnici" nego sam te pozvao da objasniš razlog za takav pristup problemu. Smatrao sam da možda imaš neki konkretan podatak da je takav način bezbedniji po vozača ili slično tome, pa da svi iz toga nešto naučimo. 

Inače moj stil vožnje u takvim okolnostima je sledeći: Gde god ima šanse da mi se iznenada na putu pojavi neka životinja, pešak, biciklista, ..... dodatno smanjim brzinu i gledam dalje ispred sebe. Ukoliko opet uočim dalje pored puta (ili na putu) neku od prethodno spomenutih "individua" prvo obavezno kočim (bez da razmišljam hoće li ili neće da izađu ispred mene). Na taj način dobijam šansu da nešto učinim. Najbitnije je da (kada se ipak desi da nešto ili neko) ipak iznenada izađe ispred nas da ne gledamo u tu prepreku, nego da pogledom tražimo putanju kojom možemo da prođemo.

Verujte da je mnogo veća mogućnost da na putu (širine nekoliko metara) pronađmo putanju kojom možemo da se "provučemo" u odnosu da pogodimo prepreku širine par desimetara. Fiksacija je čudo!

Ljudi...pricate isto, samo razlicitim jezikom  :neznam:  ...manite se prozivki  ;)

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Jbg, greota za jadnu zivotinju ali dobro je da nije bilo nista strasnije od toga.

Opet, lepo ti rece ekipa sa Ade onomad - uzNi lepo STenaru neku pa za ne daj boze, samo ustanes i jbg :)

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3702 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Ljudi...pricate isto, samo razlicitim jezikom  :neznam:  ...manite se prozivki  ;)

Vlado ne znam kako si došao do ovakvih zaključaka? Po meni, pre će biti da nam je jezik isti, ali da su nam priče potpuno različite! A smatram i da nije bilo nikakve prozivke (bar ja nisam imao takve namere) nego da su u pitanju uobičajene diskusije, komentari i pitanja.

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: DL1000 L4

Primetio sam na forumima uvek ali nažalost masa ljudi koji svojim debilni komentarima i glupim savetima mogu samo da doprinesu da se neko povrediti i nastrada. Pa svi znamo kako je kad te malo veći insekt zvekne u vizir , da ne kažem još kad je isti podignut pa te udari u lice pa kako je a ne nešto što je od pet šest kila +....ccccc... ne vidim potrebu za time

Ziv bio Bane. :)  :zdravo:

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Kobilica Blue Trabant,suzy srad750

Prosle godine negde u julu sam imao blizak susret sa sovom.Taman je onako tek pala noc vozim oko 80 i samo na jednom udarac u desnu ruku,od udarca cimnem korman ali srecom je sve proslo u redu i bio sam blize sredini puta da sam kojim slucajem bio blzie ivici odoh pravo u kanal.

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: DL1000 L4

Prosle godine negde u julu sam imao blizak susret sa sovom.Taman je onako tek pala noc vozim oko 80 i samo na jednom udarac u desnu ruku,od udarca cimnem korman ali srecom je sve proslo u redu i bio sam blize sredini puta da sam kojim slucajem bio blzie ivici odoh pravo u kanal.

Meni ovo prvi put ..imao sam par bliskih susreta sa golubovima koji prolecu ispred kacige,ali nesto 'vako mi se nikad nije desilo.

• ★★★★★, 654 postova

Mene je golub prosle godine udario u vizir od kacige, isao sam oko 40kmh pa nije pukao vizir, jedino sto me prepao u tom trenutku udarca, iznenada izleteo iz sume sa strane :jee:

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Meni pre neku godinu dva puta za jedan dan pouletaše kučići u točkove, u razmaku od 100km. Dobro prošli i oni i ja i motor.

Prvi slučaj - čopor jurio nekog štenca i ovaj pravo u prednji, dotrčao mi s leva iza leđa iz mrtvog ugla, išao sam 30-40, tek krenuo. Jedva sam ostao na točkovima, nisam znao šta se desilo :na_glavi:

Drugi slučaj - banda se vrzma pored puta, vidim ih na kilometar, usporavam i mislim u sebi 'neće valjda, hoće neće hoće neće' i hteo je :)

Stigao sam do njih sa 20 na sat i jedan od njih baš tad odluči da mi projuri kroz prednji točak ;)

Zečevi u sred krivine, golubovi po gradu, redovna pojava. Jednom sam pregazio zmiju, osećao sam se bljutavo :ups:

Ako mogu da izbegnem, daću sve od sebe da to bezbedno uradim. Ako ne mogu, bolje oni nego ja pa šta bude.

• motoras, 2488 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ljudi...pricate isto, samo razlicitim jezikom :neznam: ...manite se prozivki ;)

Kao što reče Žile,pričamo istim jezikom,ali različito vidjenje stvari. U stvari,vidim da su situacija u kojoj se nalazi Žika i u kojoj se nalazim ja potpuno različite.

Ako se ima vremena da se uspori,da se sagleda situacija,bezbedno promeni pravac...onda stvarno nema smisla govoriti o gaženju životinja na putu. Naravno,uvek može da se desi.

Ja sam komentarisao situaciju u saobraćaju gde pas,mačka,patka,fazan ili slično izleti ispred vozača tako brzo i blizu da je teško bezbedno izbeći. Primer- u grupi više motora,ako prvi zakoci da ne udari psa ovaj iza ima da mu se popne na ledja samo tako. Da ne pričam ako je iza auto. Jadnom prilikom vraćali se s posla. Kolega vozi,žena mu pored njega,ja se izvalio na zadnje sedište. Nov Ford eskort karavan. Pao prvi sneg. Lapavica. Izleti nam cuko,kolega cimne volan da izbegne... Ford u kanalu okrenuo se u suprotni smer. Zadnji branik razvaljen o ćupriju. Lezimo na levom boku,izlazim kao iz podmornice...

Da,možda sam trebao napisati kao što Gvozden rece- Treba svakako izbegavati bilo kakvo gazenje, ali isto tako i naglo kocenje...

• Podržavam 2

• U prolazu, 18 postova

Zveknuo u fazana pre neki dan, isto nisam brzo isao mozda oko 60 na sat. Pravo farom savio ga na koleno samo sam video desetak peruski. Kasnije pogledam u retrovizor i nisam ga video na putu )verovatno odleteo dalje) - Ali sam se u trenutku preplasio dok je leteo sa leve strane, gleda u mene i pravo na motor. U momentu sam samo razmisljao da drzim pravac i da ne zajebem nesto i ne kocim, samo sam pustio gas jer sam prosle godine imao pad zbog naglog nabadanja prednje kocnice. I da lepo me zveknuo u koleno teska pticurina bila

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: GPZ500S

"Drugar" je jednom lupio vrapca. Stao, video da je vrabac ziv i odnese ga kuci i stavi u kavez, stavi mu malo hrane i vode.

Za par sati vrabac se budi gleda oko sebe i kaze: Hleb,... voda,....resetke,...Lupi se rukom (tj krilom) po glavi i rece "Je****!!! Ubio sam bajkera?!?!?!"

Pozdrav,

nele

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Preključe sam maznuo goluba skuterom. Pretrčavao je ulicu ali bio je nedovoljno brz pa se družio sa šajbnom. Da nije bilo iste, tresnuo bi me najverovatnije u rame. Kočenje nije bila opcija.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja