Jump to content

Moto Zajednica

Sta ne sme motoru biti neispravno da ne prodje tehnicki?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 179 postova

Imam 50ccm i nisam ga josh uvek registrovao. Radi se o motoru koji je malkice stariji ('90), dosta stvari ne funkcionise, pa da pitam :)

Sta treba da bude ispravno? thx

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Bez uvrede, ali odakle ti uopšte ideja da voziš neispravan motor.  ???

Ako ti za svoju glavu ne brineš ko će?

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Pored toga, moras da imas i levi retrovizor kao i drzac za ruke suvozaca ili onaj kaiscic preko sedista, ako je motor registrovan za 2 osobe. Naravno, kocnice, auspuh se sluh metodom oceni kao prebucan/odgovarajuci i da upali tamo bez guranja. A moze da ti se desi i da ti samo pogleda brojeve, kao meni, vrlo cesto.

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Mislim da sam negde video i da mere koncentraciju štetnih materija u izduvnim gasovima, ali ne bih rekao da je to kritično kod nas...

• Drug član, 2143 postova

Postoje tehnicki pregledi na kojima za 200-300 dinara moze da ti ne radi nishta na motoru, cak ne morash ni da ga vozish na tehnicki - dash nekoj agenciji i oni ti sve zavrshe.

Ali ja nikad to ne bi radio. Ispravnost motora obezbedjuje sigurnost u voznji, kao tebi tako i drugim ucesnicima u saobracaju, zato alat u shake i udri dok ga ne sredish da ne morash da brinesh da li ces proci tehnicki.

;)

Bez uvrede, ali odakle ti uopšte ideja da voziš neispravan motor.  ???

Ako ti za svoju glavu ne brineš ko će?

ma ne vozim ga po saobracaju, ne smem i ne da mi cale. posto je enduro, wozim ga po njivama :)

ali ne mogu ceo zhivot po njivi da vozim.

Postoje tehnicki pregledi na kojima za 200-300 dinara moze da ti ne radi nishta na motoru, cak ne morash ni da ga vozish na tehnicki - dash nekoj agenciji i oni ti sve zavrshe.

neka hvala :):):). samo mi jos fali da poginem :)

preptostavljam da nisu ni chuli za to

svetla i kocnice....migavce ako imas moraju da rade a ako su neispravni onda ih skini

Mislim da sam negde video i da mere koncentraciju štetnih materija u izduvnim gasovima, ali ne bih rekao da je to kritično kod nas...

Ali ja nikad to ne bi radio. Ispravnost motora obezbedjuje sigurnost u voznji, kao tebi tako i drugim ucesnicima u saobracaju, zato alat u shake i udri dok ga ne sredish da ne morash da brinesh da li ces proci tehnicki.

;)

svetla, kocnice, migavce, imam levi retrovizor, za jednu osobu je...

• Svrati ponekad, 357 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000

Bio sam u Futogu kod Stanisica na tehnickom poslednji out u zivotu!

Kaze daj motor na valjke da vidimo kocnice, prvo sam mu rekao da to sam uradi jer su to valjci za automobile a ne motocikle...

Onda sam ipak ga ja stavio na valjke da mi ne bi ostetio motor?!!!

Potom mi je trazio prvu pomoc za motocikl, sto ja nikada nisam video...

Sve u svemu tamo vise nikad!!!

• Drug član, 2999 postova
  • Motocikl: FleXeR

Mora da bude ispravno SVE. Mora da prodje valjke, i vozac mora da dojde sa kacigom...

Za malu reg. treba i osiguranje SVAKE godine bez obzira sto je trajna registracija.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

meni je motor ispravan zbog sebe, a registraciju radim preko agencije, samo odnesem saobracajnu, LK i dam kintu i posle dodjem po sve uradjeno, brate, smara me sva papirologija i celokupna procedura.

sta kazete, sve mora da mi bude ispravno na motoru?

znate sta me jos dr**, prednja kochnica nema signalizaciju na faru. Nema uopste prekidacha (nije mi jasno da Brembo ne stavi tako neshto), pa je najverovatnije da je neko skinuo to... Gde to moze da se kupi i kako se ugraduje i koliko kosta? :)

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Koliko znam, kod mopeda nije obavezno da imas stop sa prednje, mislim da cak ni kod velikih motora nije obavezan. Zadnji jeste.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

sta kazete, sve mora da mi bude ispravno na motoru?

znate sta me jos dr**, prednja kochnica nema signalizaciju na faru. Nema uopste prekidacha (nije mi jasno da Brembo ne stavi tako neshto), pa je najverovatnije da je neko skinuo to... Gde to moze da se kupi i kako se ugraduje i koliko kosta? :)

ako mislish da nema signalizaciju na shtopaljci pozadi onda znam shta je u pitanju...

imash osigurach u ruchici koji je od neke gume i vremenom propada, skini ga i dobro ochisti, eventualno probaj da ga podupresh nechim ali mozhe da se desi da onda blokira...

nalazi se gde se spajaju ruchica i volan i drzhi se jednim shrafom... pricham konkretno o brembo kochnicama... btw., mozhda je negde neki kontakt oksidirao pa i to proveri... pipci od sijalica na shtopaljkama i tako to...

brembo (starije generacije) ima taj prekidach loshe reshen pa zna da zeza kad-kad...

Hvala ti puno! pogledacu kad odem do garaze... :)

ali, ovaj sto mi je prodao motor (caletov dobar ortak, necu da sumnjam)  mi nije pomenuo to, pa smo ja i cale videli. chak smo gledali ja i ortak, i ima kao neke dve rupice na ruchici (po mojoj logici, mesto za prekidach)... ako ne uspemo nishta, idem kod majstora :)

Jos jedno pitanje, rec je o Cagiva Elefant 50ccm '90. Da ne bih  kupovao 125ccm, je l postoji mogucnost da nadjem AGREGAT od 125ice ? To je jaaaaaako redak motor (toliko redak, da nisam mogao da nadjem ni jednu sliku od 50ccm, nego od 125ccm koji su u sraf isti ali je drugaciji agregat), pa ako znate neki otpad ili tako nesto. Logicno bi bilo da moze da se nadje na otpadima u italiji  :) :) :)

Ili, da li moze neki drugi agregat (recimo, agregat aprilie 125 ili sta vec?) Je l moguce izvesti tako nesto zbog srafova za ram?

Rec je o ovom motoru:

http://bikepics.com/cagiva/elefant125/90/pics.asp

a ako vas zanima,

• Svrati ponekad, 278 postova

jao neso nemoj molim te.. nego jel oces da u tvoj bajs stavimo cagivin agregat? znam kako je Ogi (djura i ogi) budzio motore (presadjivao agregate) i da ne nema sanse da se to tako lepo sklopi da valje, mora da se sece ram, stemuje, buse rupe na ramu..

rekao sam ti sve vec ovo..

ja i nesa smo najjbolji drugovi pa mogu ovako da mu kazem..  ;):);)..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja