SHOKLA 1726 Napisano Mart 29, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Posto na ovom forumu ne nalazim puno tema o prvoj generaciji malog "Z"-a sa dodatkom "S", resih da otvorim ovu temu. Naime odskora sam vlasnik ovakvog motorceta, pa kao i svaki novopeceni posednik nekog dvotockasa, nameravam da se podrobnije informisem o onome sto teram. - Za pocetak trazi se Service manual, po mogucstvu za "S" model prve generacije (do 2007.god). Za obican "Z" sam izbunario, ali bih voleo da posedujem bas za ovaj, "S" model. - Dalje, ima li ko iskustva sa zamenom vizira nekom Touring varijantom, ili sa nadogradnjom fabrickog nekim dodatkom-deflektorom? Iskustva? Razmazio me Deauville, pa mi sada na "Z"-u malkice duvka. - Ako neko ima iskustva sa podesavanjem zadnjeg ogibljenja, samo izvolite. - Da li se iko igrao sa prednjim oprugama (tipa Wilbers progresivnim), ili je ko menjao celu viljusku nekom USD full podesivom (npr od ZXR 750)? - Planiram da originalan izduv zamenim Remus loncem koji vec posedujem, ali bi trebalo odraditi cev od izduvne grane (prikljucak cev u cev sa selnom) do samog lonca (prikljucak prirubnica sa tri zavrtnja). Koga preporucujete kao korektnog majstora, a da ne kosta 1000 Dukata? Odgovori na ova, kao i pametovanja na sva ostala pitanja vezana za ovaj model su itekako dobrodosla. Veliki POZZZ za sve kolege!!! Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woo3 110 Napisano Mart 30, 2015 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Beograd Motocikl: .... Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi problem sa auspuhom mogao da ti resi Andjelo iz Bele Crkve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Mart 30, 2015 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka za andjela-bruka kako chovek radi! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Mart 30, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Е, јбг... У Суботу сам био у Вршцу, па сам могао и то одрадити... Какав је са ценама у поређењу са другима, пошто ми и цена посла игра велику улогу? Ваша искуства??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Mart 30, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo pristupacan, pozovi neces pogresiti. 0638060818 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Mart 30, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo pristupacan, pozovi neces pogresiti. 0638060818 Tacno tako. Cuo sam se sa kolegom malopre, i na prvu smo postigli dogovor. Cekam jos samo da me put nanese u njegove krajeve, i eto meni srece... Idemo dalje, razradjujemo ostalu problematiku, kirak po korak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 827 Napisano Mart 30, 2015 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan Moze neka slika cisto da znam o cemu se prica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Mart 31, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Moze neka slika cisto da znam o cemu se prica? Naravski. :-) Mali, jer je od 750ccm, a ne od 1000. Plavi, jer je te boje. Zeka, jer je Kawa "Z". S, jer je "S" model... :-D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano April 13, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam Service manual izbunario uz pomoc Vas, kolega sa foruma, dogovorio posao sa Andjelom oko auspuha, na red je dosao i vizir. Malo mi je duvkalo kada sam sa Deauville-a presao na "Z"-a, pa sam pozeleo nesto vise plastike ispred sebe. Uz savetovanje sa Ivanom (Ivan-viziri), pala je odluka da ne radimo kompletan vetrobran, vec da na postojeci samo dodamo deflektor - dodatak, posto se vec srafovi za montazu na ovom modelu nalaze na gotovo idealnom mestu. Odluceno - dogovoreno - odradjeno... I sada, posle montaze, sve to izgleda ovako: Zastita od vetra je primetno bolja, estetika je stvar ukusa, ali se meni bas dopada, a cena je bila stvarno korektna, kolegijalna, drugarska, forumaska. A dok se cekao vizir, legle su i reflektujuce trakice na tockove. idemo dalje, igrice se nastavljaju... :-))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Maj 24, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Juce pala veoma mokra voznjica do Bele Crkve i nazad, prevezenih lepih 500-nak km, a razlog setnjice je bio ovaj: Sada bljesti i svirka kao na vasaru. Bravo majstor Andjelo!!! I, kao sto sam ranije napisao, idemo dalje, igrice se nastavljaju... :-))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Jun 16, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Уколико неко поседује информацију, био бих захвалан да је подели и са нама, осталима, неупућенима... Која би подесива UP-SIDE-DOWN виљушка могла да се намонтира уместо ове класичне фабричке? Волео бих да имам могућност подешавања, и стабилнији предњи крај, који би испратио перформансе агрегата. Цена набавке и пратећих делова ми, такође, играју велику улогу у целој причи. Тема отворена за савете, предлоге и мишљења... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 16, 2015 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ja ssam nedavno zamenino opruge za progresivne i ujedno i ulje promenio. Razlika je i te kako primetna a troskovi dosta dosta manji nego USD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Jun 16, 2015 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ja ssam nedavno zamenino opruge za progresivne i ujedno i ulje promenio. Razlika je i te kako primetna a troskovi dosta dosta manji nego USD. Razmisljao sam i o toj varijanti, progresivne opruge + ulje (mozda i za nijansu gusce). Ali, tu opet dolazimo do trenutka da nema nikakvog podesavanja, i da ce karakteristike predmjeg ogibljenja biti onakve kakve ispadnu, a ne onakve kakve bih ja zeleo da budu. Koliko su kostale te opruge, jesu li Wilbers, i koliko bi mogla da kosta polovna prednja viljuska koja bi odgovarala/pasovala na ovaj model? Ovo je bilo pitanje, ne komentar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 16, 2015 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam marku, video sam kutiju ali kako nisam upoznat sa markama istog momenta sam i zaboravio. Provericu pa cu ti javiti. Opruge + ulje + semerinzi + osiguraci + rad = 150 eurica. Rad je na 'prijateljskoj' bazi, 15e/h. Mislim da su opruge negde oko 100e. To stelovanje..sta znam..cikica doticni je kao neki strucnjak za vesanje na gsx1400 i on mi ih je nastelovao, tj ulazeci i ilazeci pritisak(ili kako god se to vec zove) + (pred?)napregnutost opruga. Ali kako ja nisam neki ostar vozac sumnjam da bi mi smetalo i da je bez podesavanja. Niti cu ja to ikad vise da pipnem da ja kao nesto tu podesavam. U svakom slucaju mozes mozda probati samo sa zamenom ulja za malo gusce, to su minimalna ulaganja. A ako ti se svidi rezultat mozes uvek da promenis i opruge naknadno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...