theBeast 196 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima, Jel moze neka preporuka koje proizvodjace da gledam (ne kinezi) za jet kacigu? Budzet max 150e. Uskoro polazem za A2 kategoriju i planiram da kupim, pa verovatno Yamaha xmax 125 ili 250. Motor cu iskljucivo koristiti za voznju po BGu, kuca poso, poso kuca Totalno sam nov u ovom polju, pogotovo sto se opreme tice... Znam da su full face za svaku preporuku, ali za sada planiram da uzmem neku jet. A kasnije ko zna...kad se prosire apetiti Svaka pomoc, svaki komentar bi dobro dosao:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theBeast 196 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda prvi da pocnem sa nekim proizvodjacima koji se provlace po nasem trzistu, pa st mislite: LS2 Airoh HJC Caberg IXS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 650 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Poz druze, Ja sam bas juce pazario jet kacigu, danima sam gledao sta i kako, ls2, airoh, kapa... i na kraju se opredelim za MT Helmets! Proizvodi ih spanska firma kao i ls2 stim sto se ls2 rade u kini a ove u spaniji. Mnogo bolja zavrsna obrada od ls2. Ova kaciga bi sigurno kostala preko 10-12k da je neki poznatiji brend. Ja sam je platio 8, plus ima i naocare za sunce. Postavicu i slike pa vidi. Pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 650 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iKoren 57 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ6 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam uzeo skuter kupio sam Caberg sebi i devojci. Za tih 120e datih tada ja sam stvarno prezadovoljan. Dobre su i udobne, kvalitet izrade je solidan, jedino što nisam uspeo da testiram je zaštita, a nadam se da nikad i neću. Ovde ima par slika, a u pitanju je Jer Riviera 2 Meni je doduše zapao neki malo čudniji primerak pa mi se dešava da kada spuštam vizir, mehanizam zapne i otkači se. Ispraksovao sam se da spuštam sa dve ruke na semaforu, pa mi se to retko dešava ali generalno smara. Kod ženske kacige koja je ista po konstrukciji se to ne dešava, tako da sam ja izgleda baksuz. To mi se desilo tek posle prvog skidanja celog vizira da ga lepo očistim. Treba proveriti i reklamirati odmah takav primerak. Moje iskustvo sa njima je generalno pozitivno a najbolje bi bilo da probaš neku. Koliko vidim sada je ova oko 90e, tako da imaš lufta da uzmeš nešto skuplje i bolje možda. PozZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Mart 26, 2015 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Nemam bas iskustva sa kacigama, ali moj savet bi ti bio da uzmes flip-up kacigu. Jet je ok,ali kad dodje hladnije vreme, ne radi posao. Full face opet za skuter je malo dosadna, pogotovo u gradu. Flip -up radi posao, jer imas 2in1. Do 150 e mozes naci nesto na snizenju, pogotovo sad je sajam, pa ako si blizu BG-a ,pogledaj. Takodje, sto se tice skutera, mislim da je bi pre gledao 200-250, 125 ces brzo prerasti i sl.leto opet traziti skuter. P.S. Pazari 250 pa da se vozas ko coe'k sa MSC ekipom. Brzo ces se predomisliti sto se tice gradske voznje, ova banda voza svuda po Srbiji i napolju. Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theBeast 196 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Poz druze, Ja sam bas juce pazario jet kacigu, danima sam gledao sta i kako, ls2, airoh, kapa... i na kraju se opredelim za MT Helmets! Proizvodi ih spanska firma kao i ls2 stim sto se ls2 rade u kini a ove u spaniji. Mnogo bolja zavrsna obrada od ls2. Ova kaciga bi sigurno kostala preko 10-12k da je neki poznatiji brend. Ja sam je platio 8, plus ima i naocare za sunce. Postavicu i slike pa vidi. Pozz... Gde si je kupio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theBeast 196 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam bas iskustva sa kacigama, ali moj savet bi ti bio da uzmes flip-up kacigu. Jet je ok,ali kad dodje hladnije vreme, ne radi posao. Full face opet za skuter je malo dosadna, pogotovo u gradu. Flip -up radi posao, jer imas 2in1. Do 150 e mozes naci nesto na snizenju, pogotovo sad je sajam, pa ako si blizu BG-a ,pogledaj. Takodje, sto se tice skutera, mislim da je bi pre gledao 200-250, 125 ces brzo prerasti i sl.leto opet traziti skuter. P.S. Pazari 250 pa da se vozas ko coe'k sa MSC ekipom. Brzo ces se predomisliti sto se tice gradske voznje, ova banda voza svuda po Srbiji i napolju. Pozdrav Da, to mi je opcija jos jedna, flip-up...videcemo. A sto se motora tice, budzet diktira, mocu i Honda PCX125, mislim da je to dobar motor za fine pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theBeast 196 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam uzeo skuter kupio sam Caberg sebi i devojci. Za tih 120e datih tada ja sam stvarno prezadovoljan. Dobre su i udobne, kvalitet izrade je solidan, jedino što nisam uspeo da testiram je zaštita, a nadam se da nikad i neću. Ovde ima par slika, a u pitanju je Jer Riviera 2 Meni je doduše zapao neki malo čudniji primerak pa mi se dešava da kada spuštam vizir, mehanizam zapne i otkači se. Ispraksovao sam se da spuštam sa dve ruke na semaforu, pa mi se to retko dešava ali generalno smara. Kod ženske kacige koja je ista po konstrukciji se to ne dešava, tako da sam ja izgleda baksuz. To mi se desilo tek posle prvog skidanja celog vizira da ga lepo očistim. Treba proveriti i reklamirati odmah takav primerak. Moje iskustvo sa njima je generalno pozitivno a najbolje bi bilo da probaš neku. Koliko vidim sada je ova oko 90e, tako da imaš lufta da uzmeš nešto skuplje i bolje možda. PozZ Hehe, extra, bas smo ja i supruga gledali ove dve Caberg naravno, njoj sa cveticima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 650 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Poz druze, Ja sam bas juce pazario jet kacigu, danima sam gledao sta i kako, ls2, airoh, kapa... i na kraju se opredelim za MT Helmets! Proizvodi ih spanska firma kao i ls2 stim sto se ls2 rade u kini a ove u spaniji. Mnogo bolja zavrsna obrada od ls2. Ova kaciga bi sigurno kostala preko 10-12k da je neki poznatiji brend. Ja sam je platio 8, plus ima i naocare za sunce. Postavicu i slike pa vidi. Pozz... Gde si je kupio? Uzeo sam je na sajmu Barel stand. kucaj na googlu mt helmets kacige i izbacice ti gde ima da se uzme. Mislim da ih oni jedini imaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Mart 26, 2015 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam uzeo skuter kupio sam Caberg sebi i devojci. Za tih 120e datih tada ja sam stvarno prezadovoljan. Dobre su i udobne, kvalitet izrade je solidan, jedino što nisam uspeo da testiram je zaštita, a nadam se da nikad i neću. Ovde ima par slika, a u pitanju je Jer Riviera 2 Meni je doduše zapao neki malo čudniji primerak pa mi se dešava da kada spuštam vizir, mehanizam zapne i otkači se. Ispraksovao sam se da spuštam sa dve ruke na semaforu, pa mi se to retko dešava ali generalno smara. Kod ženske kacige koja je ista po konstrukciji se to ne dešava, tako da sam ja izgleda baksuz. To mi se desilo tek posle prvog skidanja celog vizira da ga lepo očistim. Treba proveriti i reklamirati odmah takav primerak. Moje iskustvo sa njima je generalno pozitivno a najbolje bi bilo da probaš neku. Koliko vidim sada je ova oko 90e, tako da imaš lufta da uzmeš nešto skuplje i bolje možda. PozZ Hehe, extra, bas smo ja i supruga gledali ove dve Caberg naravno, njoj sa cveticima Koliki ti je budzet ako nije tajna? Da ti malo pomognemo u pretrazi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theBeast 196 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam uzeo skuter kupio sam Caberg sebi i devojci. Za tih 120e datih tada ja sam stvarno prezadovoljan. Dobre su i udobne, kvalitet izrade je solidan, jedino što nisam uspeo da testiram je zaštita, a nadam se da nikad i neću. Ovde ima par slika, a u pitanju je Jer Riviera 2 Meni je doduše zapao neki malo čudniji primerak pa mi se dešava da kada spuštam vizir, mehanizam zapne i otkači se. Ispraksovao sam se da spuštam sa dve ruke na semaforu, pa mi se to retko dešava ali generalno smara. Kod ženske kacige koja je ista po konstrukciji se to ne dešava, tako da sam ja izgleda baksuz. To mi se desilo tek posle prvog skidanja celog vizira da ga lepo očistim. Treba proveriti i reklamirati odmah takav primerak. Moje iskustvo sa njima je generalno pozitivno a najbolje bi bilo da probaš neku. Koliko vidim sada je ova oko 90e, tako da imaš lufta da uzmeš nešto skuplje i bolje možda. PozZ Hehe, extra, bas smo ja i supruga gledali ove dve Caberg naravno, njoj sa cveticima Koliki ti je budzet ako nije tajna? Da ti malo pomognemo u pretrazi.... Za jednu kacigu max 150e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Mart 26, 2015 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Za skuterce pitam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theBeast 196 Napisano Mart 26, 2015 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Za skuterce pitam.... hehe:) pa ovaj PCX125 mi se savrseno uklapa sa 2.600e...ali do nekih 3.500 bi mogao ici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 896 Napisano Mart 26, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Па добро ти гледаш нов скутер,а ми у главном причамо о половним.Има пар Јамахи Х-макс 250 2010/11 за 3000-3500 евра. То ти је практично ново,гледаш да је купљен код нас и то је то. А што се тиче кациге,шта год да купиш у том буџету је ок од 100-150 Е,нађи који модел ти се свиђа и који ти одговара и само напред. Немој куповати без пробе,обавезно пробај Макси поздрав.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Mart 26, 2015 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Budzet ti je i vise nego lep... Samo onda tek ne bi gledao 125 kubika. Sto kaze braca, xmax -a imas skoro novog za te novce. Ima jos brdo modela. Postavi temu u podforumu maxiscooter pa vidi sta drugari kazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3801 Napisano Mart 26, 2015 Astro Puki krsi sva pravila!, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam bas iskustva sa kacigama, ali moj savet bi ti bio da uzmes flip-up kacigu. Jet je ok,ali kad dodje hladnije vreme, ne radi posao. Full face opet za skuter je malo dosadna, pogotovo u gradu. Flip -up radi posao, jer imas 2in1. Do 150 e mozes naci nesto na snizenju, pogotovo sad je sajam, pa ako si blizu BG-a ,pogledaj. Takodje, sto se tice skutera, mislim da je bi pre gledao 200-250, 125 ces brzo prerasti i sl.leto opet traziti skuter. P.S. Pazari 250 pa da se vozas ko coe'k sa MSC ekipom. Brzo ces se predomisliti sto se tice gradske voznje, ova banda voza svuda po Srbiji i napolju. Pozdrav Da, to mi je opcija jos jedna, flip-up...videcemo. A sto se motora tice, budzet diktira, mocu i Honda PCX125, mislim da je to dobar motor za fine pare PCX je kvalitetan lepo izgleda, lepo se vozi i izgleda skuplje (probao sam ga).ali dosadice ti cim predjes par puta neki most,pozeleces vise snage Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Mart 26, 2015 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Poz druze, Ja sam bas juce pazario jet kacigu, danima sam gledao sta i kako, ls2, airoh, kapa... i na kraju se opredelim za MT Helmets! Proizvodi ih spanska firma kao i ls2 stim sto se ls2 rade u kini a ove u spaniji. Mnogo bolja zavrsna obrada od ls2. Ova kaciga bi sigurno kostala preko 10-12k da je neki poznatiji brend. Ja sam je platio 8, plus ima i naocare za sunce. Postavicu i slike pa vidi. Pozz... Gde si je kupio? Uzeo sam je na sajmu Barel stand. kucaj na googlu mt helmets kacige i izbacice ti gde ima da se uzme. Mislim da ih oni jedini imaju. Znači kupio si je kod mene na štandu danas Lepa kaciga. Druga opcija ti je svakako bila Shark SK koja je 9900 din. i jezivo je uradjena, ali nema naočare za sunce i ima poluvizir tj zaobilazi nos, oblika kao naočare. Sa srećom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 650 Napisano Mart 27, 2015 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Poz druze, Ja sam bas juce pazario jet kacigu, danima sam gledao sta i kako, ls2, airoh, kapa... i na kraju se opredelim za MT Helmets! Proizvodi ih spanska firma kao i ls2 stim sto se ls2 rade u kini a ove u spaniji. Mnogo bolja zavrsna obrada od ls2. Ova kaciga bi sigurno kostala preko 10-12k da je neki poznatiji brend. Ja sam je platio 8, plus ima i naocare za sunce. Postavicu i slike pa vidi. Pozz... Gde si je kupio? Uzeo sam je na sajmu Barel stand. kucaj na googlu mt helmets kacige i izbacice ti gde ima da se uzme. Mislim da ih oni jedini imaju. Znači kupio si je kod mene na štandu danas Lepa kaciga. Druga opcija ti je svakako bila Shark SK koja je 9900 din. i jezivo je uradjena, ali nema naočare za sunce i ima poluvizir tj zaobilazi nos, oblika kao naočare. Sa srećom Eto malo te reklamiram Kupio smam je 25-og, juce je probao i mogu reci da sam bas zadovoljan Video sam i tu Shark, ali ima polu vizir i to mi ne odgovara. Ova kombinacija sa naočarima za sunce je pun pogodak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iKoren 57 Napisano Mart 27, 2015 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ6 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Prelistao sam malo sajt i ima baš zanimljivih modela. Što su meni rekli kad sam kupovao: Neka ti služi samo kao ukras! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosSani 148 Napisano Mart 27, 2015 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Beograd, Grocka Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ti bas detaljno birao kacige, otprilike mi je isti budzeti bio kao i tebi. Moj savet su ti 2 kacige, ali to sve zavisi od tvog oblika glave. Zato je najbolje da kupis u ovom trenutku dok jos uvek traje sajam, a mozes da probas oba modela na istom mestu. Prvi je Shark Nano, cena je na sajmu 18.000din. A druga je Nolan N43E, takodje negde oko 18.000din sa popustom. Ja sam se odlucio za Nolan jer ima tu mogucnost da pored klasicne jet bude i full face, a meni je posebno bilo bitno sto ima pripremu za N-com. Pogledaj ovaj video klip, ja sam prezadovoljan korisnik. I da se razumemo, imam vec jednu sezonu koriscenja iza sebe, prosle godine sam je kupio. https://www.louis.eu/artikel/shark-nano/215790?list=58258123 Ovo je samo moje licno misljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theBeast 196 Napisano Mart 28, 2015 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam danas na sajmu, ova Nolan moze za 16k i nesto da se uzme i stvarno je extra. Givi (ne znam tacno naziv modela) mi se jako dopala, i vrlo je udobna bila kad sam probao... kappa nije losa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pingvin 8 Napisano Mart 28, 2015 U prolazu, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugar jedan iskren savet,nemoj da kupujes za maxi skuter Jet kacigu,uzmi flip-up za tu cenu. Prvo mnogo bezbednija drugo, LS2 mozes da nadjes na sajamskom popustu za malo manje od 100 e,ja je imam i prezadooljan sam. Priprema za pin lock,naocare,vadiva postva,ventilacija ok. Vecernje voznje ti nece prijati ni malo uz jet kacigu,drugo kad te na maxi skuteru opali neki insekt po brati prekukaces dan sto si je uzeo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 308 Napisano Mart 29, 2015 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Scorpion CT220 Solid, kupljena u MAXMOMENT-u u Karadjordjevoj za 18000din pre dve nedelje. Moja prva kaciga za moj prvi motor. Jako kvalitetna, za mogucnoscu da ima ili veliki vizir ili kacket. Uz padajuci vizir za sunce u svakom slucaju. Zadovoljan sam, ali cena je onako malo jaca. Moguce da je kod mene preovladao strah, "uzmi ovu kvalitetniju, nemoj te jeftine kineske" i sl. momenti. Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theBeast 196 Napisano Mart 30, 2015 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da i meni ova spada u uzi izbor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...