markovic000000 1 Napisano Mart 19, 2015 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: shadow 750 cs Prijavi odgovor kao problematičan Nije li malo preterano menjati svecice jednom godisnje, kocionu tecnost i filter vazduha na 18 meseci? Pa i ulje za kardan na tri godine mi deluje preterano.. Molim misljenje iskusnih, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 19, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Osim svećica, sve bih radio ili radim i češće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovic000000 1 Napisano Mart 19, 2015 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: shadow 750 cs Prijavi odgovor kao problematičan Ko zadovolji kilometrazu za zamenu to je ok, ali mislio sam na vremenski interval bez dovoljne kilometraze, ne predjem ni trecinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovic000000 1 Napisano Mart 19, 2015 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: shadow 750 cs Prijavi odgovor kao problematičan U sustini zanima me vremenski interval, kilometraze se sigurno treba pridrzavati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 19, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Evo uzmi npr. kočionu tečnost... Kakve veze ima kilometraža sa dotičnom? Kočiona tečnost je higroskopna i vremenom "pije" vlagu koja smanjuje efikasnost kočenja. Da li je koč. tečnost za menjanje zavisi isključivo od toga koliko je vlage apsorbovala a ne od neke kilometraže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovic000000 1 Napisano Mart 19, 2015 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: shadow 750 cs Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vlage je mogla da popije, ne vozim puno, motor je uvek garaziran, zimi mu je bolje nego meni. Nije mi problem zameniti sve to iako mi dosta drugara koji voze kazu da se glupiram ako to menjam jer je motor star tri godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bug1 235 Napisano Mart 19, 2015 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja se trudim da postujem rokove navedene u uputstvu . Lakse mi to nego da slusam razne teorije ljudi koji voze X (ovo je bas X nije 10 rimski) godina i samim tim znaju bolje od proizvodjaca sta i kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Mart 19, 2015 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Motor star dve godine ima 12000km i zamenio sam ulje u kočnicama, vazdušni filter, ulje u štapovima, ulje i filter u motoru dva puta do sad, svećice su sledeće u planu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4798 Napisano Mart 19, 2015 Ne silazi, 5561 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ulje u kocnicama (i u kvacilu gde je hidraulicno), ulje u vilama, antifriz, kao i kardan gde postoji...na 2 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woo3 112 Napisano Mart 19, 2015 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Beograd Motocikl: .... Prijavi odgovor kao problematičan Ulje u kocnicama i antifriz menjam na 2 godine,svecice na propisanu kilometrazu po manualu, filter za vazduh ocistim prilikom svakog servisa, a promenim na 15k. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3597 Napisano Mart 19, 2015 Malinar u pokusaju, 1714 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Neke stvari ne zavise od kolicine predjenih km, a neke itekako zavise. Iskreno smatram da ni u cemu ne treba preterivati, antifriz ne bih menjao ako je "dobar"(izmeris onim plovkom na koliko smrzava), ulje u motoru najbitnije i treba ga zameniti, filter vazduha mozes i ocistiti ili izduvati kompresorom ako je dobar,a za kociono ulje otvoris posudicu pa bacis pogled na isto. Ne mora da znaci da ima dosta vlage, ako motor nije puno vozen, vlaga tu dospe kondenzacijom (ili mozda gresim). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovic000000 1 Napisano Mart 19, 2015 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: shadow 750 cs Prijavi odgovor kao problematičan Ok, znaci po uputstvu, posto vidim da neki menjaju i cesce ... Hvala na odgovorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 19, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Au bre al' lupate Milomire, šta ćeš da vidiš kad "baciš pogled" na kočionu tečnost? I šta ćeš da saznaš ako plovak kaže da smrzava na nekom tamo minusu? A papirni filter za vazuh jel dobro izduvaš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3597 Napisano Mart 19, 2015 Malinar u pokusaju, 1714 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Haha, nisu svi papirni< ima i onih aftermarket . Salu na stranu, tu i nije neka usteda, ali je veca muka doci do delova nego kupiti ih. Ovde vidim da mnogi vise vode racuna o stanju svog motora nego o stanju sopstvenog tela, a nijedna krajnost nije dobra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 19, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan MIlomire... Kočionu tečnost može da "oceni" samo aparat za merenje nivoa vlage. Pošto ga uglavnom nemamo, onda menjamo tečnost u nekom intervalu kad se očekuje da je već "popila" vlagu. Što se tiče rashladne tečnosti, njena primarna funkcija se bitno razlikuje od one u kolima. Ja npr. nikad ne vozim motor kad je napolju minus, po toj logici mogao bih i vodu da sipam? Osnovne stvari su povećana tačka ključanja i antikorozivna svojstva koja vremenom nestaju pa ju je potrebno svake dve godine i promeniti. Filter za vazduh može da se očisti. Koliko efikasno, ne znam ali košta 2.000 dinara (standardni papirni) ili možda i manje pa ne vidim poentu što ga ne bi promenili? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Mart 30, 2015 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Kociona tecnost menja boju kad primi vlagu, sto je "vlaznija" to je tamnija..... Sent from my iPad using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...