Jump to content

Moto Zajednica

Totalni početnik

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav svima,zovem se Dušan i živim u Beogradu imam 25 godina.Odlučio sam ove godine da konačno polazem za a2 i uđem u svet motora.Planiram da uzmem Kymco quannon 125cc, čini mi se za početnika odličan.E sad ja idem malo naopako al na prdstojećem sajmu planiram da kupim kacigu i rukavice.Uzeo bi flip up kacigu pa sad tražim od vas da mi date predlog za koji model da se odlučim pošto sam potpuni laik.Planirao sam da izdvojim oko 100 evra za kacigu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600

ako imas veliku glavu imam ja shoei xr1000, jedna od najboljih u svetu, nije flip up ali jebes ga... bezbednost na prvom mestu :D

p.s

slabo ti je to za pocetak, smorice te za 10 dana, ako si bas resio skuter juri nesto od 250...

• U prolazu, 0 postova

Hyosung 250cc je oko 2000 evra a sam planirao da potrošim oko 1000 evra.A nisam nista loše čuo za quannon-a čak šta više čitao sam samo reči hvale :)

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600

a i covek od 25 godina na bicikli koja ima gume kao trotinet... juri nesto makar starije, prijateljski savet... to od 125cc ostavi ovima od 16 godina

• Podržavam 1

• U prolazu, 0 postova

Gornju granicu sa kubikažom bi postavio na 250cc.Uzeo bih cetvorotaktnu mašinu a da nije skuter i da mu je cena oko 1000 evra.Drugi motor u toj kategoriji za koji ja znam je apolo sprit 250cc kinez.Koliko sam pročitao nije se loše pokazao.Ako imate neki drugi predlog recite.I da podsetim neka preporuka za kacigu  :)

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: BMW R1100R BMW R1200GS

Odluka za poštovanje za početnika (totalnog),takav sled stvari i treba da bude dve godine 125ccm,zatim dve godine nešto do 400ccm,pa onda dve godine do 650-700 i max 65 KS.

A posle toga vozi šta ti se dopada.

Što se izbora tiče sasvim OK prodavao sam Kymco Quanion sasvim dobar motor.

Imam i predlog za tebe a to je Sym XS 125 K,iste klase gabarita kao i Kymco ,pogledaj komentare razmisli pa odluči što se tiče pouzdanosti kvaliteta,kao najrentiraniji dvotočkaš na svetu Sym je neprikosnoven.Inače ga prodajem kao što možeš da vidiš potpuno nov.

Želim ti da se dugo a pre svega pametno voziš.

post-30891-0-82999000-1426749057_thumb.jpg

post-30891-0-08380000-1426749090_thumb.jpg

post-30891-0-44418300-1426749124_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 346 postova
  • Motocikl: Suzana je stroj ...

Prijatelju imas 25 godina i imas uslov za polaganje za punu A kategoriju,eto moj savet ti je da polazes odma za punu A kategoriju  ,sto znaci kada polozis upisace ti sve A kategorije u saobracajnu a razlika u ceni izmedju A2 i pune A je vrlo mala a kajaces se za zivota sto nisi odma to resio !!!

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

I ja sam odmah polagao za A ,A2 je bacanje para.. imas godine.. a i na polaganju ces voziti sigurno neki er6 il sv650 ili slican motor pa ces videti dali mozes da ga obuzdas pa mozda preskocis i taj od 250ccm i oodmah pazaris nesto normalno od 500-600ccm sto ces moci da eksploatises par godina..

• Podržavam 1

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Nedavno sam pazario TDM 850 a vozio sam dve sezone TZR 50..nije problem toliko kubikaza vec tezina. Navikao sam se polako na tezinu novog motora (presao sa njim oko 120km do sada) a bio bi mi veliki problem da sam poceo da vozim sa motorom tezim od 200kg. Takodje, postoje situacije, i sam ces uci u njih, gde je manji motor manje kubikaze i manje mase lakse obuzdati i izvuci se bez posledica. Kao totalnom pocetniku ti ne savetujem nista preko 250cc a i to je pitanje da li ti treba toliko. Vozi dve sezone neku "biciklu" sa menjacem cisto da udjes u fazon, da se navozas ko blesav (ja sam presao preko 20 000 km za dve sezone na TZRu) za malo para (jeftinija registracija, delovi, potrosnja goriva) i onda gledas kakav ti stil motora najvise odgovara i odes da vidis i probas par komada, imaces vec iskustva sa cim da poredis pa kupis sta ti najbolje cucne i uzivas. Motor je divna sprava a vozac se postaje vremenom. Niko se nije na motoru rodio mada su mnogi na motoru umrli. Pamet u glavu, trazi nesto manje za pocetak. S obzirom da imas 25 godina i ja ti predlazem da polazes direktno A kategoriju. Sretno :)

• U prolazu, 0 postova

Ipak ću ostati pri odluci za quannon-a.Što se tiče A kategorije pametno zborite nije velika razlika a glupo je da dva puta polažem a posle mora i saobraćajna da se menja itd.

Niko mi daje predlog za flip up kacigu a da košta oko 100 evra  :stabre:

• Svrati ponekad, 346 postova
  • Motocikl: Suzana je stroj ...

Pa za sto evra tesko da ces naci dobru flipup kacigu, moraces malo vise da se otvoris ,za 100injak evra ces naci pristojnu fullface kacigu i nista vise od toga,inace trenutno je sajam automobila i motora i tamo ti je verovatno kompletna ponuda kaciga u Srbiji ,odvoji sada jedan dan ,otidji tamo i lepo namiru idi i proveri ko sta nudi,ili da ti neko tvoj donese kacigu iz inostranstva pa da imas mogucnost povrata pdv ,pa imas mogucnost kupovine za klasu vise kacige

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Погледај у луису, добро погледај, изабери фаворита па иди на сајам. Уколико не нађеш ништа за мање или толико пара, врати се кући и наручи из Луиса.

Тренутно у Луису има супер снижења.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja