Jump to content

Moto Zajednica

Koji motor uzeti ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Suzuki gs 500

Pozdrav,

Otvorio sam ovu temu kako bih trazio pomoc oko odabira motora.Voleo bi da cujem vasa misljenja-iskustva(mislim da dosta vas vozi te motore) i sta bi vi preporucili.

Ja vozim Cagivu Mito 125 koju trenutno prodajem i planirao sam da uzmem motor od 500 ili 600cc. Znam da je bolje uzeti 600cc ali hteo bi da mi uporedite koje su razlike u odrzavanju,registraciji izmedju ovih modela sto cu sad navesti.

Ja sam planirao da uvezem Suzuki Bandit 600cc sa 35kw kako bih mogao da vozim sa A2 kategorijom.Ja imam budzet od 1100-1200e i mislim da bih mogao da pazarim za te pare Bandita ali hteo bih da cujem vasa misljenja o motoru,da li je skupo odrzavanje,koliko kosta registracija. JA bih imao da ga mozda kupim ali ako treba posle da ulazem u njega ne znam odakle bi uzeo pare posto sam ja jos "skolarac" pa nemam odakle da zaradim zato gledam sta mi se vise isplati da odrzavam,registrujem,pa i potrosnja u krajnjem slucaju.

Drugi motor koji sam gledao to je Suzuki GS500,oni imaju da se nadje za po 800e,pa sam hteo da cujem vase opsirnije misljenje-iskustvo ko je vozio motor,da li je skup za odrzavanje,koliko je registracija,sta mogu da ocekujem od njega,kakva je razlika u voznji izmedju bandita i Gs-a.

Treci motor koji sam gledao je KAwasaki ER5 moze da se nadje za 1000-1100e 99',00'god. Posto je to ista klasa kao Gs sta bi po vama bilo bolje uzeti ? Sta je pouzdanije,sta se bolje pokazalo,kako je sa njim oko odrzavanja,registracije ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Bandita ces pre naci za oko 2000 eura, tesko za 1200 da je u dobrom stanju, znam jer sam nedavno merkao jednog da ga kupim.

• Hronični Motociklopata, 7325 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

slobodno ubaci u kombinaciju i Hondu CB500,

generalno, sto se tice odrzavanja, Bandit je skuplji od ostalih vec u startu zbog registracije koja je 5-6000 din skuplja, i uz to on ima 4 cilindra, sto znaci da kod obicnog manjeg servisa treba 4 karburatora da se remontuju i 4 svecice menjaju....sve to naspram dvocilindricne ekipe GS500, CB500, ER5, gde je sve to upola, pa onda Bandit ima sire gume koje su automatski i skuplje... tako da s obzirom da nisi bas pri lovi preporucujem jednog od ove 500ccm ekipe jer je definitivno jeftinije odrzavanje

• Podržavam 1

Honda CB je skupa,ne uklapa mi se u budzet,nema ih puno na oglasima.Znaci onda mi ostaje ili GS ili Kawa ER5,da li je neko vozio ove motore,da li moze da mi kaze nesto vise o njima ?

• Hronični Motociklopata, 7325 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Procitao sam temu za Gs-a,po komentarima su podeljena misljenja,sad opet zavisi sta ljudi traze od motora,ali verovatno cu da gledam njega da uzmem,gledao sam i gpz cene su slicne sad ne znam. Gs mi izgleda lepse.

500ccm je 10-12000 dinara regstracija, a 600ccm vec 18-22000, sto je po meni bas velika razlika :)

Danas sam bas pitao jednog lika koliko placa za Gs registraciju i reko mi je 9500din sto nije mnogo za razliku sto bi za Bandita davao 15-16.000din,sto se kaze odradeo bi skoro ceo servis na Gs-u za tih 5-6.000din.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Uzmi sta ti se svidja. Gpz je jaci od ostala dva motora, a ER5 je jaci od GS-a. Takodje gpz i er5 imaju vodeno hladjenje naspram gs-ovog vazdusnog.

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N

Bilo koji od ova tri da uzmes neces pogresiti.Ono sto ja hocu da ti kazem je da kad uzmes jedan od ovih motora da se lepo izvozas i onda ces imati pravu sliku sta tebi dalje treba,ostajes li na 500cm ili ides na vecu kubikazu.A za to vreme ces sam zakljucit koliki su troskovi odrzavanja motora.

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: DL1000 L4

Imam ja Bandita 600...otvoren full,registrovan na 25kw...Nove plocice,presvuceno sediste kod Bobana,nosac kofera i ploca,Scottoiler (automatsko podmazivanje lanca),Sebring izduv,vizir,karbovi stelovani kod Joce iz Profimoto.

• Podržavam 1

Bilo koji od ova tri da uzmes neces pogresiti.Ono sto ja hocu da ti kazem je da kad uzmes jedan od ovih motora da se lepo izvozas i onda ces imati pravu sliku sta tebi dalje treba,ostajes li na 500cm ili ides na vecu kubikazu.A za to vreme ces sam zakljucit koliki su troskovi odrzavanja motora.

U pravu si,sva 3 motora su odlicna,ja imam Cagivu Mito 125 i ona vuce kao luda ,mnogo dobro ubrzava ali nije za dalje puteve,uz brdo cim padne ispod 7.000 obrtaja mora da se salta u nizu,mora da se drzi pod velikim obrtajima da se sili i nije mi to to,zato sam gledao da uzmem nesto jace,pa sam gledao bandit,da me povuce,da ne menjam uz svaku uzbrdicu u nizu,da mogu da ga vozim 130-140 a da nije pod velikim obrtajima da ne silim masinu,zato sam gledao bandit da kupim,on me najvise privukao ali registracija je dosta skuplja nego na 500 i odrzavanje. Nemam pojma ni ja.

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Imam ja Bandita 600...otvoren full,registrovan na 25kw...Nove plocice,presvuceno sediste kod Bobana,nosac kofera i ploca,Scottoiler (automatsko podmazivanje lanca),Sebring izduv,vizir,karbovi stelovani kod Joce iz Profimoto.

Јел га има на огласима?

• Drug član, 2861 postova
  • Motocikl: strom 650

ER5 definitivno.honda je bolja ali su precenjene.Bandit je dosta skuplji u registraciji i održavanju.Ko tvrdi suprotno ili nije održavao ili priča napamet.Više ulja više svećica skuplja registracija.....

• Podržavam 2

Gledacu onda da uzmem Gs ili ako mi naleti ER5 u najboljem slucaju ako izadje neka Honda Cb pazaricu nju,necu da zurim,praticu oglase,ne znam da li bi mi se isplatilo da uvezem hondu Cb na koliko bi mi ispala,cuo sam da je sad skuplje da se uvoze motori,vise troskova ako je to tacno

Nema ga na oglasima jer inace nije na prodaju,ali za odgkvarajucu ponudu bih ga mozda prodao.

Da li bi mogao da postavis neku sliku motora,cisto da vidim kako izgleda,ako ti nije problem :)

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Pošto su ti sredstva prilično ograničena, ja bih se fokusirao na pronalazenje najbolje očuvanog primerka jednog od gore navedenih 500-ki. Mnogo je bitnije stanje nego marka.

Pošto su ti sredstva prilično ograničena, ja bih se fokusirao na pronalazenje najbolje očuvanog primerka jednog od gore navedenih 500-ki. Mnogo je bitnije stanje nego marka.

Naravno,necu da zurim jos nije sezona,cekacu,pa ce se valjda naci jedan od tih dobro ocuvan. Ja kad gledam motor vodim majstora,nista ne radim na svoju ruku.

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: DL1000 L4

Nema ga na oglasima jer inace nije na prodaju,ali za odgkvarajucu ponudu bih ga mozda prodao.

Da li bi mogao da postavis neku sliku motora,cisto da vidim kako izgleda,ako ti nije problem :)

Izvini,nisam mogao ranije. :) 

IMG_20141224_120724_zpsgd8afujc.jpg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125

Ista stvar i ja, kupio bih transalpa, ali mu je registracija duplo veca od kle-a pa cu verovatno njega :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja