Zarkela 1551 Napisano Februar 19 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Listao sam malo po internetu i tražio amorizere koji bi po meni mogli da se stave na Bandit 600 mk1. Specifikacija amortizera za Bandita gn77 Dužina amortizera: 300 mm Gornja usta: 30 mm za sraf 10 mm Donja usta: 30 mm za sraf 10 mm Tip amortizera: viljuškast Unutrašnji prečnik opruge: 46 mm Dužina opruge: 150 mm Udarna sila: 100 n/mm Prečnik klipa: 36 mm Prečnik šipke: 16 mm Mogući amortizeri: Suzuki Bandit 400 Dužina amortizera: 305 mm Gornja usta: 30 mm za sraf 10 mm Donja usta: 30 mm za sraf 10 mm Tip amortizera: viljuškast Unutrašnji prečnik opruge: 56 mm Dužina opruge: 150 mm Udarna sila: 85 n/mm Prečnik klipa: 45 mm Prečnik šipke: 16 mm Suzuki 1200 gsf Bandit 96-00 Dužina amortizera: 305 mm Gornja usta: 30 mm za sraf 10 mm Donja usta: 30 mm za sraf 10 mm Tip amortizera: viljuškast Unutrašnji prečnik opruge: 56 mm Dužina opruge: 150 mm Udarna sila: 95 n/mm Prečnik klipa: 45 mm Prečnik šipke: 16 mm Suzuki GSX 750 F Dužina amortizera: 300 mm Gornja usta: 30 mm za sraf 10 mm Donja usta: 30 mm za sraf 10 mm Tip amortizera: viljuškast Unutrašnji prečnik opruge: 56 mm Dužina opruge: 150 mm Udarna sila: 130 n/mm Prečnik klipa: 45 mm Prečnik šipke: 16 mm Honda Hornet cb 600 98-02 Dužina amortizera: 305 mm Gornja usta: 29 mm za sraf 10 mm Donja usta: 32 mm za sraf 10 mm Tip amortizera: viljuškast Unutrašnji prečnik opruge: 56 mm Dužina opruge: 150 mm Udarna sila: 180 n/mm Prečnik klipa: 45 mm Prečnik šipke: 16 mm Honda cbr 500 f 90-95 Dužina amortizera: 295 mm Gornja usta: 29 mm za sraf 10 mm Donja usta: 32 mm za sraf 10 mm Tip amortizera: viljuškast Unutrašnji prečnik opruge: mm Dužina opruge: mm Udarna sila: n/mm Prečnik klipa: mm Prečnik šipke: mm Honda cbr 500 f 13-18 Dužina amortizera: 307 mm Gornja usta: 29 mm za sraf 10 mm Donja usta: 39 mm za sraf 10 mm Tip amortizera: viljuškast Unutrašnji prečnik opruge: 46 mm Dužina opruge: 150 mm Udarna sila: 120 n/mm Prečnik klipa: 35 mm Prečnik šipke: 14 mm Uzeo sam modele koji mogu kod nas da se pronađu kao polovni a da su cenovno prihvatljivi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7919 Napisano Februar 19 Drug član, 2091 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, @Zlatko LA spavaš li uopšte.Drago mi je da je sve kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7919 Napisano Februar 19 (promenjeno) Drug član, 2091 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Zarkela ja sam merio amortizer kako je skinut,a našpanovan je na treći zub,što bi sigurno bilo kraće da je na prvom zubu.Tako da ova mera 305mm,je prava mera. Promenio Februar 19 član gebee&co Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Februar 19 (promenjeno) Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Mene interesuje koji bi od tih amortizera bio najbolji. Tj dužina opruge i sabijanje opruge. Zanimljivo da je na banditu 400 stavljen jači amortizer nego na 600. Na 1200 je na 400. Praktično bih ga sa 305 podigao zadnji kraj neznatno . Kod Bandita mk1 je 300 mm a kod mk2 je 315 mm. Sve ostalo je manje više isto. @gebee&co hvala za mere to mi je i bila polazna tačka i na osnovu čega sam dalje tražio po internetu. Sve pre toga je bilo može da bude i ne mora. Od gsx750 f bi legao fino još ima posudu. Ali je sve to staro i pitanje u kakvom je stanju. Da li rizikovati pa stavljati tako nešto, ne znam ni sam. Pronašapo sam i Showa amortizer od stare honde cbr500f ali je on kraći 290 mm. To mi još gore. Na stranim forimima sam čitao da su ubacivali od cbr f4 ali poprilično podigne prednji kraj motora, moraju druge koske kraće da se ubacuju napred ogibljenje jače itd... a to baš ne bih. Sve mi se čini da ću rizikovati sa kupovinom od gsx750f pa ćemo videti kako će se pokazati. Nisam pametan a ni stručan za tako nešto. Promenio Februar 19 član Zarkela 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1904 Napisano Februar 19 Drug član, 1049 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nisam u toku, tražiš drugi zbog isprobavanja ili zbog toga što imaš problema sa tvojim amortizerom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7919 Napisano Februar 19 Drug član, 2091 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je meni upućeno,ne tražim,nego sređujem,čistim ,podmazujem amortizaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1904 Napisano Februar 19 Drug član, 1049 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Neee, mislio sam na @Zarkela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Februar 19 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Drugi da stavim. Moj je losiji. A necu ponovo isto sr.... da stavljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar0102 23 Napisano Februar 19 U prolazu, 49 postova Motocikl: Suzuki bandit 600 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam banidta 600 2004, u voznji posle 6 hiljada obrtaja malo zastuca i onda probije i posle ide kako treba, zanima me je l imao neko slican problem, da li su mozda karburatori prljavi ili slicno, prosli vlasnik je menjao slavinu goriva i stavio fi manje mozda je i do toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10436 Napisano Februar 19 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Prljav vazdušni filter, ako dugo nije menjan najverovatnije je on problem, staviš nov i problem rešen, bar tako je bilo u mom slučaju, isti motor isti simptom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar0102 23 Napisano Februar 19 (promenjeno) U prolazu, 49 postova Motocikl: Suzuki bandit 600 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Okej hvala na odgovoru, pregledacu ga da vidim u kakvom je stanju, sobzirom da je motor bio bas prasnjav kad sam ga kupio verovatno je to. Promenio Februar 19 član Aleksandar0102 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7919 Napisano Februar 19 (promenjeno) Drug član, 2091 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je motor bio prašnjav,može tu biti još što šta za pogledati.Jer je veliko pitanje.....koliko je stajao. Promenio Februar 19 član gebee&co Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar0102 23 Napisano Februar 19 U prolazu, 49 postova Motocikl: Suzuki bandit 600 2004 Prijavi odgovor kao problematičan 3 meseca, i onda je upaljen da radi i posle 10 dana sam ga ja kupio i evo proaso 400km njime, sve ostalo je okej samo sto se malo zagusi posle 6 hiljada na pun gas i to kad probije ide odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3523 Napisano Februar 19 Malinar u pokusaju, 1690 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Aleksandar0102 said: Pozdrav, imam banidta 600 2004, u voznji posle 6 hiljada obrtaja malo zastuca i onda probije i posle ide kako treba, zanima me je l imao neko slican problem, da li su mozda karburatori prljavi ili slicno, prosli vlasnik je menjao slavinu goriva i stavio fi manje mozda je i do toga? 16 minutes ago, Disko Nindža said: Prljav vazdušni filter, ako dugo nije menjan najverovatnije je on problem, staviš nov i problem rešen, bar tako je bilo u mom slučaju, isti motor isti simptom. Prvo bih promenio filter za vazduh, ako i dalje ima zadršku, proverio bih i promenio slavinu za gorivo, kada se odvrnu šrafovi za ispuštanje goriva na sva 4 karba, gorivo mora da curi u mlazu, ne sme da kaplje i prekida mlaz. Mene je zezala zamenska slavina za gorivo, od r6 prve generacije radi kako treba, ali je ona samo on/off, moraš ručno da zatvaraš i otvaraš gorivo. Bandit je dosta osetljiv na prljav vazdušni filter, prvo ima zadršku pri gasu na visokim obrtajima, a posle zeza i u nižim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar0102 23 Napisano Februar 19 U prolazu, 49 postova Motocikl: Suzuki bandit 600 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Provericu filter prvom prilikom sutra, hvala na savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Februar 19 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenska pase od r6 prve generacije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3523 Napisano Februar 19 Malinar u pokusaju, 1690 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Da, sa tom od r6 sa dva pipka iste dužine ne brljavi motor ni kada je rezervoar pri samom kraju, na punom gasu, testirano više puta na autoputu u 6. brzini na nekih 10 000 obrtaja. Mane su što mora ručno da se otvara/zatvara i nema rezerve, logično, jer su pipci na koje uvlači gorivo iste dužine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Februar 20 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Poslao sam na par oglasa na kp da vidim da li imaju ako ima neko na forumu uzeo bih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Februar 20 (promenjeno) Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, milomir22 je napisao: Da, sa tom od r6 sa dva pipka iste dužine ne brljavi motor ni kada je rezervoar pri samom kraju, na punom gasu, testirano više puta na autoputu u 6. brzini na nekih 10 000 obrtaja. Mane su što mora ručno da se otvara/zatvara i nema rezerve, logično, jer su pipci na koje uvlači gorivo iste dužine. A kako bi funcionisalo da se na Banditovu doda obicna slavina? Da nadjem u radnjama za tomose, samo sa tim precnikom creva. Koji nisam izmerio al mislim da je 8 mm, ako se ne varam. Promenio Februar 20 član Zarkela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10436 Napisano Februar 20 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Sećam se da sam čitao da je neko već stavljao dodatnu on/off slavinu na Bandita i da je ok šljakalo, slavina je bila kupljena u Moto-Bike Kać/NS , poučen time i ja sam na svoju tadašnju CB500 stavio istu dodatnu slavinu i radilo je bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Februar 20 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan To sam mislio da stavim, ali nisam siguran koji je promer creva. Da li 6mm ili 8mm. Pa kad parkiram motor na duze lepo stavim na off i gotovo. Ovo se malo malo pa se stresiram hoce da upusti ili nece. Pre dve godine je reparirana slavina, stavljene nove gumice. Mesec dana ga nisam palio i cini mi se kao da se povecao nivo ulja ali nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar0102 23 Napisano Februar 20 U prolazu, 49 postova Motocikl: Suzuki bandit 600 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, pitanje u vezi filtera za vazduh za bandita 600 2004, zanima me da li pase filter hiflo hfa3021, to uglavnom izlazi za bandita 650 05 pa novije nigde nisam pronaso hfa3010 koj je od 00 do 04, pa me samo zanima je l neko probao da ne narucujem a da ne odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10436 Napisano Februar 20 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @Aleksandar0102 pogledaj ovde, ja sam tamo kupio. Početna – Moto Delovi MOTODELOVI.COM Otkrijte širok asortiman originalnih i kvalitetnih delova za sve vrste motocikala. Kupujte sa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar0102 23 Napisano Februar 20 U prolazu, 49 postova Motocikl: Suzuki bandit 600 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam, za 2004 izbacuje hfa3615, a u hiflo katalogu kaze da je hfa3621, sad mi nista nije jasno haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Februar 20 (promenjeno) Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledacu na kutiji sta pise pa ti pisem. Kod mene pise hiflo 3605. B6 mk1. Pogledao na netu. 3615 je za b6 mk2. A 3621 je za b6 650 od 2009 god. Promenio Februar 20 član Zarkela 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...